FHS (Flexible Human Services)

Noordwijkerhout

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 171 ocen.

Opinie o FHS (Flexible Human Services)

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FHS (Flexible Human Services)

Daniel@20

cześć. Chciałbym poznać opinie na temat tej firmy. takie jak zakwaterowanie, jakie podatki są płacone, przyznawane są pieniądze wakacyjne.

FHS
@Daniel@20 14.04.2018 00:59

Witam, podatki placone sa wedlug holenderskich przepisow. Wakacyjne jest placone tygodniowe, urlopowe w jak sie jedzie na urlop lub na koniec kontraktu.

Zdzisiek

Sciagaja ludzi na hotel gdzie nie ma dla nich pracy. (usunięte przez administratora)Nie polecam

Ktoś

Zatrudniają nowych ludzi a starsi siedzą na rezerwach. Do nocy czeka się na wiadomość czy idziesz jutro do pracy czy nie. Żenada, dobre tylko i wyłącznie na sezony. A o chorobie nie wspominaj, bo i tak dadzą ci jedynie paracetamol.

Ania
@Ktoś 04.04.2018 10:38

Wystarczy sciagnac aplikacje na telefon i mozna wczesniej sprawdzic plan...

Aneta

@Zenek, każdy ma prawo do wypowiedzi na forum publicznym. Wszelkie opinie zarówno te pozytywne, jak i negatywne, które są zgodne z regulaminem są dopuszczalne oraz pomocne dla innych użytkowników forum, którzy chcą się czegoś dowiedzieć na temat FHS (Flexible Human Services). Widzę, że na forum pojawiło się sporo opinii ze strony klientów FHS (Flexible Human Services). Natomiast dobrze by było gdybyście napisali coś na temat pracy oraz rekrutacji w struktury firmy. Czy obecnie prowadzona jest rekrutacja i na jakie stanowiska? Jak przebiega oraz jakie są możliwości rozwoju zawodowego? Dobrze by było jakbyście dzielili się informacjami odnośnie rekrutacji do firmy.

PRACUS

Poraz kolejny jade do FHS i poraz kolejny jako flex Maja fajne firmy, fajne godziny i fajne stawki godzinowe. Moge smialo w ciemno polecic dla osob co chca pracowac a nie balowac na domkach

Zenek
@Rocco 29.03.2018 08:21

A Twój co oznacza ? Rocco Maroko ? Jestem zwykłym facetem który ciężko pracuje w nl od kilkunastu lat . FHS to było moje 2 biuro z 3 w jakich pracowałem przez ponad 14 lat więc mam raczej mam jakieś pojęcie co można przemilczeć a co nie jeśli chodzi o warunki pracy , płacy , zamieszkania itd. Wiem jak działają koordynatorzy bo wstyd się przyznać ale 3 m- ce też nim byłem i zrezygnowałem bo wolę ciężko zapracować na swoje pieniądze niż dostawać je za okłamywanie ludzi i przekręcanie faktów. Nie chejtuje nikogo a moje wypowiedzi są oparte na doświadczeniu . I to tyle . Pozdrawiam

Nina

Jestem w nl juz 8 lat ludzie jesteśmy Polakami pomagajmy sobie a nie skaczemy sobie do gardeł i tu dobry kolega a za plecami...stanmy jeden za drugim wtedy będzie lepiej i będziemy szanowni. A agencje zadajcie świadectw o niekaralności. I tez wyeliminujcie pijaków ćpunow. Wtedy będzie porządek na hotelach a normalni ludzie którzy chcą pracować będą mieli spokój i godny odpoczynek w ciszy po pracy! !!!!!!!

Melania

Dla mnie to super firma i myślę, że wpisy to zwykły hejt.

WakacyjnaPraca
@put-in 17.02.2018 23:34

Ja tez pracowałem w tej firmie i znam realia. Agencja ok, wyplacalna i przede wszystkim slowna. Mowia jak jest, nie sciągają na sile. Narzekają Ci ktorzy pomylili agencje pracy z agencja turystyczna. Pozdrowienia dla wartościowych Polaków i do zobaczenia latem.

Justyna06

Nie rozumiem skąd tyle negatywnych opinii o tej agencji? Czy są one prawdziwe? Sama zastanawiam się nad wyjazdem przez tą agencje. Mam kilku znajomych którzy pracują w FHS dłużej niż pół roku i sobie chwalą. Słyszałam że można mieć stałą pracę lub pracować w kilku, ale są pewne godziny. Znajomi nigdy nie mieli problemów z wypłatami i twierdzą że mozna się dogadać z pracownikami biura. Ciężko mi uwierzyć w te wszystkie negatywne wpisy, gdy osoby które dobrze znam mówią zupełnie co innego. Wiadomo jednak że wątpliwości się pojawily, więc czy są tu osoby które polecają tą agencje? Czy myślicie że znajomi tylko próbują wybronić agencje tłumacząc te komentarze oczernianiem przez ludzi którzy są wyrzucani z agencji z powodu nie chodzenia do pracy i problemów z używkami? Planuje pierwszy wyjazd do Holandii, więc proszę o opinie osoby które chcą podzielić się prawdziwymi historiami.

Eliza

Zgłaszam waszą firmę gdzie trzeba to jest chore co wy wyprawiacie już naprawdę Nie dojrze że nie ma pracy normalnej stałej bo człowiek rzucany jest jak śmieć co róż gdzie indziej mimo że pracodawca chce mnie na danej firmie na następny dzień to jeszcze jak wy traktujecie ludzi którzy zachowują Porażka jakaś Nie wspomnę jak odnosicie się do ludzi przez telefon Nie macie doczynienia ze śmieciem lecz człowiekiem który przyjechał pracować by utrzymać rodzinę Ciągle usuwacie komentarze te negatywne jeżeli tym razem znów będzie to samo to wiem jak i gdzie to zgłosić Odradzam każdemu tą firmę

Margareth

Nieprofesjonalna rekrutacja!!!! wysłałam CV na konkretną ofertę pracy po czym dzwoni gościu i mówi że mogą mnie wziąć na przepakowywanie róż, od pn do niedz praca?! a więc tak naprawdę nie wiadomo kiedy dzień wolny wypadnie, mówie mu że na inną ofertę aplikowałam ten do mnie że nie aktualne po czym wisi dalej i jest wrzucane to samo ogłoszenie na niedziela.nl na które jestem/byłam zainteresowana aplikować!

Iksmoreż
@Margareth 21.03.2018 09:35

Nie polecam. Też aplikowałam na inną ofertę, a przyjechałam i mnie na róże wrzucili. Mało pracy, max.40 godzin tygodniowio. Śmieszna organizacja pracy. Karzą przychodzić na 6 a kończysz czasami o 11:30. W soboty i w niedzielę czasami dłużej robisz niż w tygodniu. W niedzielę opłaca się isc, bo płacą podwójnie, ale rzadko kiedy się chodzi. Atmosfera w pracy tragiczna. Liderka pani M. Myśli że wszyscy będę zapier***** tak jak ona, ale zauważam że niektórym to pasuje, bo czują się dowartościowani, jak spojrzy na nich przychylnym wzrokiem. Jeżeli ktoś lubi, kiedy w pracy nie ma nawet z kim pogadać i żyć w strachu, czy zaraz ktoś nie przyjdzie i nie zwróci Ci uwagi, że za wolno pracujesz itp. to jak najbardziej niech jedzie. No i jeżeli zadawala go 40 h tygodniowo, które zamiast wyrobić od pn. do pt. Musi nadganiać w weekendy. Ja pracowałam trzy miesiące i na pewno nigdy nie wrócę. Wolę mieć święty spokój i mniej pieniędzy w Polsce. Co do samej agencji to raczej w porządku. Każdy domek na swojego opiekuna, który zawsze dość szybko zajmuje się zgłoszonymi problemi. Panie w administracji pomijając jedna też sympatyczne i pomocne. Warunki mieszkaniowe w porównaniu do innych agencji też na plus. Gdyby dali mi inną pracę może zostałabym dłużej. Jedyne co mnie zdenerwowało to fakt, że wypowiedzenie umowy na mieszkanie to aż cztery tygodnie, czyli mimo tego, że masz umowę w fazie a, którą powinieneś mieć prawo zerwać z dnia na dzień to musisz zawsze cztery tygodnie wcześniej zgłosić chęć rezygnacji z pracy, bo ściągną Ci z ostatnich wypłat opłatę za mieszkanie czyli 81eurox4, przynajmniej tak słyszałam, ale nie jestem pewna czy mogą to zrobić

Nina

Hej ktoś coś więcej może powiedzieć na temat pracy w szklarni chyba np.pomidory

Ewa

Mam propozycje pracy przy zbieraniu tulipanow na polu ,prosze o opinie czy warto tam jechac,czy moze szukac czegos innego

Magda
@Ewa 21.03.2018 19:40

witam ja też dostałam propozycję wyjazdu na tulipany.Czy mogę zapytać kiedy wyjeżdżasz?

Andrzej

Co tu dużo pisać, czekasz każdego dnia na sms'a do godziny 22 gdzie pójdziesz do pracy np. na 4 rano co zakrawa o kpinę. Codziennie co innego a nawet po 15km rowerem. Jeśli masz szczęście na miarę trafienia szóstki w lotka to przyjedzie busem po Ciebie kierowca który nie wpuści z butelką wody do auta bo zalejesz mu samochód po czym się wydziera i krzyczy, ogólnie wszystko mu nie pasuje. Aha i jeszcze jedno, jak trafisz na pokoju na jakiegoś degenerata albo alkoholika to masz ode mnie pozdrowienia. Podsumowując jednym słowem - ODRADZAM. PS. Jeżeli ponownie odmówicie wstawienia mojego komentarza (po raz 3) to przekażę Państwa stronę do odpowiednich osób/portali za okłamywanie ludzi i nie wystawianie komentarzy pracowników którzy naprawdę przeżyli to co opisali.

FHS (Flexible Human Services)
pracodawca
@Andrzej 22.03.2018 19:37

Witam, przykro nam ze spotkala pana nieprzyjemna sytuacja. Prosze o kontakt z biurem w celu jej wyjasnienia. Plany wysylane sa kolo godziny 20 ale dazymy do tego aby nasi klienci przysylali nam plany wczesniej dzieki czemu my bedziemy mogli jeszcze szybciej informowac naszych pracownikow o planie pracy. Pozdrawiam i czekamy na kontakt

Nina

Witam mam szansę jechać z ta firma na szklarnie pomidory jakieś trosy.niemam doświadczenia. Czy jest ciężko i jak to w ogóle wygląda proszę o odpowiedz z góry dziękuję

Ewa

Zbieranie tulipanów na polu .Proszę o opinie jak ktoś tam jest

Ola

JEST KTOŚ NA ZBIORACH TULIPANÓW NA POLU PRZEZ TĄ AGENCJĘ ? WARTO SIĘ TAM WYBRAĆ?

Byk

Jak godziny na szklarni?jak praca da się normalnie pracować?

Teresa

Pracowałam i szczerze nie polecam , na każdym kroku ściągają euro ile i za co tylko mogą.

MonikaK
@Teresa 20.03.2018 20:20

czyli za co na przykład ?

Bimerka

Witam. ???? mam ofertę pracy przez tą firmę do zbierania tulipanów. Jedzie ktoś jeszcze? I co myślicie? Jakie opinie?

Teresa
@Bimerka 19.03.2018 15:34

Nigdy w zyciu

Mario

Witam czy biuro FHS przy zatrudnieniu potrzebuje dokumentu o niekaralnosci?

Zenek
@Mario 18.03.2018 19:59

Jest potrzebne

Damian

Witam chciałbym się dowiedzieć co ile wypłacane są u państwa wypłaty?

anika
@FHS 08.02.2018 08:46

Nie wszyscy mają tygodniowo, niektórzy miesięcznie...

Gosc

Witam.Mam pytanie do ludzi ktorzy pracuja przez ta agencje. Czy jadac do nich do pracy jest mozliwosc pracy caly czas w jednym zakladzie czy codziennie przerzucaja cie do innych zakładów? Czy opłaca sie pracowac przez ta agencje?

anika
@Gosc 16.03.2018 16:00

Z tym jest różnie, możesz trafić do jednej firmy bądź każdego dnia gdzie indziej...

Kinia 99

Nie polecam! Najgorsza agencja z wszystkich możliwych! Straciłam tylko czas i pieniądze!!

Jaaa

Dzisiaj skontaktowalam sie z ksiagowa(chcielismy rozliczyc pit z Holandii) maz wyjechal przez firme Fhs. I dowiedzielismy sie ze ponoc maz musi zwrocic ponad 800 e podatku ktirwgo firma ponoc nie odtracila. Czy to mozliwe ze FHS nie placi podatku??? Czy ksiegowa cos namieszala??????

Marek
@Jaaa 14.03.2018 20:16

Radze zmienic ksiegowa!

Gosc

Witam niedawno rozpoczalem prace w FHS. Na poczatku zostalem przydzielony na zmiane poranna co bardzo mi odpowiadalo lecz teraz jestem na zmianie popoludniowej co nie jest dla mnie zadowalajace gdyz ma juz tak zostac na stale wiec zwracam sie z pytaniem czy istnieje jakas mozliwosc powrotu na zmiane poranna a jesli tak co nalezy zrobic w tej sytuacji. Z gory dziekuje i pozdrawiam

POLAK
@Gosc 18.01.2018 12:03

Chłopie Ty przyjechałeś pracować czy narzekać? Jak na popołudnie to sie ciesz chociaż sie wyśpisz do pracy.... Pozdrawiam POLSKĘ za granicą. Tych którzy nie pomagają swoim dla mnie nie są polakami tylko odrzutkami wiec takich nie pozdrawiam co najwyzej środkowym palcem i łokciem na mache. Trzymajcie sie ludzie Polska dla Polaków!

Witold

Idealnych firm nie ma. Generalnie potrafią organizować wyjazd i pracę za granicą!!!

BBB

Hej może ktoś wie jak pobrać pit za poprzedni rok z FHSu??

Doda
@BBB 13.03.2018 13:17

Dzisiaj meil-owo musielismy sie z mezem kontaktowac z firma i Pani wyslala do podpisania jakies papiery i po tym wysle Jarograf.bo tak sie to w Holandii nazywa.

Dawid

odradzam,nie polecam,robisz tylko za nocleg

anonymous

Witam mam jechac do pracy z tej agencji . chcialabym sie dowiedziec jakie sa opinie osob ktore pracowaly za informacje z gory dziekuje.

anonymous
@anonymous 02.03.2018 12:32

Wyjechałaś/łeś już? Jeśli nie to odezwij się na samwinchester123@interia.pl

Mlody 1111111111

Witam. Czy może ktoś coś napisać o pracy przy rybach order picker?

Zostaw opinię o FHS (Flexible Human Services) - Noordwijkerhout

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FHS (Flexible Human Services)