FHS (Flexible Human Services)

Noordwijkerhout

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 158 ocen.

Opinie o FHS (Flexible Human Services)

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FHS (Flexible Human Services)

Mar81

Mam pytanie do osób które pracują dłużej przez agencję FHS w Holandii kiedy agencja wypłaca pieniądze urlopowe w czasie trwania urlopu czy dopiero po powrocie z niego i ponownym rozpoczęciu pracy? Jestem obecnie na urlopie zastanawiam się kiedy dostanę salaris z godzinami urlopowymi. Jeśli ktoś wie nie napisze pozdrawiam

FHS
@Mar81 05.01.2018 18:56

Pieniadze za urlop sa wyplacane w rozliczaniu tygodnia kiedy sie jest na urlopie. Bedac na urlopie dostaje sie wyplate za wczesniej przepracowane tygodnie. Przyklad: za godziny z tygodnia 3 wyplata jest w tygodniu 5 itd. Zawsze mozna sie zglosic z takimi pytaniami do administracji (telefonicznie lub mailowo). Pozdrawiam

gość
@Mar81 05.01.2018 18:56

wypłacają w ostanim tygodniu urlopu

Nico nie wie co sie tam dzieje

Pracowałem tam strasznie rzucają po firmach . każdy dzien w innej firmie i jeszcze jazda na rowerze po 10km w jedną strone i w drugą człowiek jak sie przyzywczai do pracy na przykład w menkenie to cie rzuca nie wiadomo gdzie .ludzie w biurze nie konsekwentni . Jeśli chodzi o wypłaty to zawsze na czas jeden plus .Miałem miec stała firmę a rzucal mnie codzienie gdzie indziej i to czekanie na sms o której przychodzil nawet około 22 .Nigdy wiecej

Gosc

Witam niedawno rozpoczalem prace w FHS. Na poczatku zostalem przydzielony na zmiane poranna co bardzo mi odpowiadalo lecz teraz jestem na zmianie popoludniowej co nie jest dla mnie zadowalajace gdyz ma juz tak zostac na stale wiec zwracam sie z pytaniem czy istnieje jakas mozliwosc powrotu na zmiane poranna a jesli tak co nalezy zrobic w tej sytuacji. Z gory dziekuje i pozdrawiam

BieSzczad

Siema wyjeżdżam w ten czwartek (11 stycznia) z Rzeszowa do Holandii okolice Noordwijkerhout na sortowanie i pakowanie cebulek kwiatowych...jedzie może ktoś jeszcze z Podkarpacia?? Ogólnie to byłem już w Holandii kilka razy ale zawsze jest lepiej jechać z kimś niż samemu.

Xxx
@BieSzczad 09.01.2018 16:00

My jedziemy z chłopakiem i kolegom za tydzień, jeśli juz dotarles to daj znać co i jak ;)

Dw..........

Jestem bardzo zadowolony I wracam za tydzien.

Dw..........

Czesc wszystkim widze ze nazekacie nazekacie komu sie nie chce pracowacan to nazeka. Ja tez jezdzilem na roweze w deszcz wiatry pracowalem na sadzeniu cebulek w deszcz wiatry i zyje. Wiecej pracujcie a mniej nazekajcie. Pozdrawiam D.W

rysiooooo

Odradzam przyjechalem 2 tyg przed swietami tydzien pracowalem 10 km do pracy rowerem ale z przyczyn osobistych musialem zjechac do PL powinienem dostac wypalte za tydzien pracy a nic mi nie wyplacilo ZERO warunki mieszkalne fatalne oszusty nie polecam!!!!!!!!!!!!!ZŁODZIEJE

helook
@rysiooooo 22.12.2017 19:23

Z przyczyn osobistych... rysiooooo kogo Ty chcesz oszukać? Ja się pytam kto tu kogo oszukał? Pracownik to nie tylko zysk dla agencji, ale też koszty... Wystarczy zapytać jakie musieli ponieść przez Ciebie w takim gorącym okresie... 10 km dojazd do pracy rowerem, straszna dziwność (chodź wiedziałeś o tym wcześniej i na to się zgodziłeś)... W niektórych agencjach dojeżdża się 15 km rowerem do pracy- ale jak człowiek nie chce pracować to zawsze będzie narzekał... nawet jakby Cie kilometr autem dowozili. Takie komentarze potwierdzają tylko i wyłącznie to jakim jesteś pracownikiem- nie ważne czy w Polsce czy w Holandii- wszędzie będzie Ci źle. Ja też przyjechałem do pracy na 3 tygodnie, bo przyznawali extra bonusy- na święta jednak zostałem i jeszcze nie zamierzam uciekać- super praca.

Tulipanek5

Najlepsza agencja w NL- zgądzą się ze mną wszyscy normalni ludzie, którzy przyjechali do tego kraju pracować. Wypłacają pieniądze na czas, są duże dodatki i bonusy (agencja nie zabiera tego pracownikom- tak jak to w przypadku wielu innych agencji). Praca też spoko, za większą stawkę niż minimalna. Polecam w 100%, a wszystkie negatywne komentarze to hejty ze strony narkomanów i pijaków. Na szczęście agencja szybko się takich pozywa... chwała im za to! Szkoda czasu czytać jak ktoś nie chodzi do pracy, a potem wyżywa się i rzuca wyzwiskami na to biuro ZE NIBY ICH OSZUKALI...OBUDZCIE SIĘ ALBO ODSTAWCIE HERBATE...

Helmut

Mialem300 euro z godzin wakacyjnych przysłali po odliczeniu jakiś kwot typu inne odciagniecia 0 do wypłaty ,więc gdzie są moje pieniadze

Agnieszka
@Helmut 30.12.2017 15:10

Moze cos rozwaliles na domku albo dostales jakis mandat itp. Wakacyjne to akurat oni zawsze wypłacaja albo moze nie miales 300 zle odczytales na solarisie

Helmut
@Agnieszka 30.12.2017 23:19

Na pewno było 300 euro po odliczeniu podatku zostało około 170 zjazdowe mieliśmy na 22 grudnia a zjechaliśmy że względu na zdrowie 6 gr.mieszkanie zdaliśmy jak należy i powiadomiliśmy fhs o wcześniejszym zjeździe tak nam po mojej prośbie opisali Solaris że i tak nie wiemy za co zabrali resztę pieniędzy moja partnerka miała mniej godzin URL.i też zrobili na 0 zlodzieje

Xxx

Dokładnie opiekunowie domków wszystko mają w (usunięte przez administratora) zapchane ubikacje od dwóch tygodni stoją wszyscy mają (usunięte przez administratora) nikt po sobie nie sprząta i nikt po kimś sprzątać nie będzie syf i smrod i cpuny na każdym kroku o alkoholikach nie wspomnę Na wejściu dają porwane prześcieradła nie doprane żeby zascielic oszczane materace (usunięte przez administratora) Grafiki na posprzątanie kuchni były ale co z tego jak nikt tego nie kontrolował tu wielki minus dla Pana Radka z hotelu w Heerhugowaard wielką gowniana porażka szuka jeleni do posprzątania czego kolewiek bo te cpuny do niczego się nie nadają.... I długo by pisać o pracy gdzie rzucają jak te ścierwa nie wspomnę..... Dla całego biura Fhs i całej firmy wielkie (usunięte przez administratora) Off

XXX

A że woza ludzi jak bydlo na podłodze po 86km w moim przypadku to jest w pożądku.... Pytam się???

Kamil

Razem z trzema kolegami przyjechaliśmy na akcje świąteczną. Mieszkania spoko, transport busem za darmo. Pracowaliśmy przy rybach- fajna firma, więcej śmiechu niż stresu. Ciekawe jest to że pracował z nami nasz rekruter. Szok że ludzie z biura też pracują czasami by poznać firmy i ludzi. Polecamy!!

Daniel

Pracowałem w kilku agencjach- nigdzie nie jest idealnie, ale do FHS wracam od stycznia z ochotą. Mi pasowało, mieszkanie spoko, bonusy za kierowanie autem duże w porównaniu do innych agencji. Tak więc tego... koleżanki z Noordwijkerhoutu szukajcie się na powrót Króla Parkietu!

Helmut
@Daniel 14.12.2017 15:03

A zapłacili ci za urlop

Helmut

Pytanie :czy zdążyły się problemy z wypłata pieniędzy za urlopowe po zjeździe do Polski.

Helmut

A jak z pieniędzmi za urlopowe po zjeździe do Polski

BumbleBee

Nie rozumiem złych opini, firma jak najbardziej wypłacalna, warunki mieszkalne - zależy jak się trafi, ale nie ma jakiejś masakry. Pracownicy biurowi - jak tylko nie leci się do nich z pyskiem i pretensjami o wszystko to jak najbardziej pomagają. Wypłaty zawsze na czas, firmę jak najbardziej polecam. Z godzinami też nie było problemu - owszem, były rezerwy ale zdarza się. Ogółem super firma.

Seba
@BumbleBee 18.11.2017 12:56

Tak "pracownicy biurowi" wpierw to trzeba się do nich dodzwonić bo to nie lada wyzwanie...

Zadowolona I.

Od prawie 3 lat pracuje przez FHS. Jestem bardzo zadowolona, przyjechalam tu z nastawieniem do pracy a nie na wakacje. Warunki mieszkaniowe bardzo dobre, ludzie w biurze bardzo mili i pomocni, tak samo koordynatorzy. Dla mnie FHS to najlepsze biuro, a mialam juz stycznosc z wieloma innymi. Fhs jest zawsze wyplacalny. Osobiscie bardzo polecam!

Koniczynka770

Polecam jak najbardziej. Agencja w 100%wyplacalna,warunki mieszkaniowe bardzo dobre. Panie z biura pomocne w każdej sytuacji, przyjechałam na trzy miesiące a niedługo minie rok jak tu pracuję. Przyznam, że początki były ciężkie. Rowerem w deszczu i wietrze i co jakiś czas do innej pracy. Ale nie przyjechałam tu na wczasy. Zaciskałam zęby i powtarzałam, że jeśli inni dają radę to ja też dam. Od kilku miesięcy mam stałą firmę i dobre zarobki. I nie rozumiem tych, którzy poddają się po kilku dniach. Bo zimno, bo daleko.. Nikt nie powiedział że będzie łatwo. A co nas nie zabije...... Pozdrawiam

Kierowca Mirek

Długo by się rozpisywać.Ostrzegam ludzi którzy mają jakąś godność.

zadowolony Darek

Pracowałem w FHS dość długo- i jestem zadowolony. Zarabiałem po 410 euro na tydzień- na czysto. Jak się jest człowiekiem a nie hamem to z każdym w biurze dało się dogadać. Mieszkałem nad morzem- było mega. W wakacje na sezon przyjechało 8 moich znajomych- każdy z nich ma zamiar tam wrócić. Myślę, że cześć negatywów może być prawdziwa- każdy człowiek ma swoja historie i swoje odczucia, jednak myślę, że większość napisana jest przez konkurencję!

FHS (Flexible Human Services)
pracodawca
@zadowolony Darek 14.12.2017 11:17

Dziekujemy za podzielenie sie swoja opinia i zapraszamy do skorzystania jeszcze z naszej oferty swiatecznej. Pracujac od 18 do 23 grudnia pracownik otrzyma bonus w wysokosci €75 oraz prezent swiateczny o wartosci okolo €50 ! Praca na krotko lub dlugo, rozne oferty pracy.

anonim

(usunięte przez administratora)

FHS (Flexible Human Services)
pracodawca

Dla zainteresowanych osob organizujemy szkolenia jezykowe i branzowe.

Kolorowa123

Tak, agencja organizuje kursy dla swoich pracownikow. Uczestnicze w kursie jezykowym organizowanym przez FHS i jestem mega zadowolona. Zajecia w kazdym tygodniu, a metoda dopasowana idealnie dla osob, ktore chca szybko nauczyc sie komunikowac w tym jezyku. Duzy plus dla agencji za to, ze chce inwestowac w swoich pracownikow!

Pracownik tymczasowy

Niestety większość komentarzy pojawiających się na tym forum jest prawdziwa. Agencja FHS werbuje pracowników do pracy tymczasowej w Holandii, nie zapewniając wystarczającej ilości miejsc pracy. Do pracy przy sortowani lub pakowaniu cebulek poszukiwanych jest raptem kilka osób. Reszta Polaków jest wysyłana do pracy codziennie w inne miejsce. O tym dokąd pojedzie następnego dnia, pracownik dowiaduje się wieczorem około godziny 21:00. Dla mężczyzn są to zajęcia typu filetowanie ryb (praca w chłodni) i noszenie mięsa. Umowa o prace o tym nie wspomina, ale skoro pojawia się zapis o możliwości kontaktu z żywnością, agencja FHS i polscy koordynatorzy uważają, że można wysyłać do tego rodzaju prac. Miejsc pracy często brakuje, więc pracownicy ściągnięci z Polski pozostają w rezerwie, tzn. mają przymusowy wolny dzień, albo nawet kilka. Dowozy do pracy są często zbiorowe, a więc osoby, które kończą wcześniej muszą czekać na pozostałych i tym samym marnują swój czas. Nieco lepiej mają osoby z prawem jazdy. Te mają szansę dostać samochód, ale z kolei do pracy dojeżdżają około 40 - 70 km. Zarobki również nie są oszałamiające, stawka to max. 9,5 euro (zależy od wieku), ale godzin do przepracowania w tygodniu jest niewiele, około 35-40. Polscy koordynatorzy, to często osoby bardzo nieuprzejme, należy zwracać się do nich zawsze per "pan". Przejawiają typowe zachowanie dla polskich szefów na obczyźnie, mam na myśli: "ja tu rządzę, masz mnie słuchać, jesteś tylko robolem" . Warunki mieszkaniowe nie są dramatyczne, przypominają akademik. Jest ciepło, w miarę czysto, ale do dyspozycji pracowników jest jedna kuchnia i łazienka na całe piętro. Agencja jest nieuczciwa, nie dlatego że warunki pracy są niegodziwe, ale dlatego, że ich nie ujawnia przed podpisaniem umowy, a także nie zapewnia stałego miejsca pracy. Sądzę, że wiele osób zgodziłoby się na pracę nawet przy rybach czy mięsie, ale gdyby było to pewne zatrudnienie. Tymczasem w Holandii jest to loteria. Na lepsze warunki pracy można liczyć zatrudniając się jedynie bezpośrednio u holenderskiego pracodawcy, ale do tego trzeba znać język, choćby angielski. Jednym słowem, praca za pośrednictwem agencji FHS i innych takich instytucji to praca dla odważnych i żądnych przygód ludzi. Jest niepewna, ryzykowna i może okazać się wielkim niewypałem. Proszę wierzyć powyższym komentarzom.

Daniel Kruk

Agencja wypłacalna ale dość często jest dużo zamieszania w sprawie wypłat natomiast lokale oraz ich ,, OPIEKUNOWIE " to straszne nie porozumienie, czepianie sie o nie poskładane rzeczy osobiste grożenie karami typu 180 Euro za sprzątanie pokoju jest dla mnie śmieszne. W weekendy opiekun wchodził do pokoju bez pukania mówiąc do wszystkich obecnych: - (usunięte przez administratora) do swoich pokoi. Osobiście chciałem porozmawiać na osobności z opiekunem ale mały pajac stwierdził, że nie będzie ze mną rozmawiał, natomiast gdy w ruch idzie nagrywanie momentalnie zmienia podejście :)

paranara

UWAGA! Radzę sto razy przemyśleć wyjazd z tą agencją..... wyjechałam a nie miałam gdzie mieszkać i nie było pracy a ściagali kolejne osoby!!! Wróciłam po tygodniu do PL. Odradzam. To co się tam dzieje nadaje się do telewizji. Mam zdjęcia lokum i nagrania-chetnie sie podziele. Koordynatorzy to oni są tylko z nazwy mają wszystko w d! Opiekunowie domków same prostaki...... NIGDY WIECEJ TEGO GOWNA.

Zdruzgotana
@paranara 08.11.2017 19:07

To prawda cała prawda o tej firmie. Ta firma jak i wiele innych w Holandii to porażka.. Tam to nawet zwłoki do pracy wyślą nie interesuje sie nikt nikim..

Karolina18
@paranara 08.11.2017 19:07

Mozna zdjecia lokum i nagrania?

Oburzona

Jesteś chory do lekarza nie wezmą pomimo ze obracają na ubezpieczenie, chorych ludzi wysyłają do pracy i twierdzą ze się symuluje jak masz zapalenie pluc to usłyszysz od koordynatorki w biurze nie symuluj jutro do pracy na zapalenie płuc wystarczy 4 dni żeby się samemu wyleczyć.. W biurze panie bez litości i serca ordynarne, wredne dużo by tu pisać ti sa obozy pracy te firmy i agencje katastrofa..

Zdruzgotana

Wszystkie negatywne opinie to cała prawda o tej firmie to co tam się dzieje to przechodzi ludzkie pojęcie żeczywiecie to tylko nadaje sie do telewizji..

Aleksandra

A ja polecam FHS. Jeśli jedziesz pracować a nie opierniczać się i szukać łatwej kasy to faktycznie wracaj i pakuj się do Pl. Warunki mieszkalne ma dobrym poziomie, a rowerem dojeżdżasz do 10km! Tak jest w umowie. Wystarczą chęci. Wiele osób nie ma pracy po przyjeździe bo nie chce pracować tam, gdzie mu proponują albo po jednym dniu rezygnuje i każe szukać nową. Przykre bo łatwej kasy nie ma nigdzie. Trzeba chcieć zarobić. Polecam na 5*

Fhujes

Własnie z tamtąd uciekam, W deszczu czy w ulewe rowerem do ostrej pracy niejednokrotnie 10 km gdzie już po pierwszym dniu masz dość, W pl nie powiedzieli ze praca jest pod samym dachem w zimnie... A wczoraj rano był mróz..

Deko

Witam, mam 21 lat i jadę przez agencję FHS do Noordwijk do pracy przy cebulkach.Obiecano mi zakwaterowanie z hotelu 80e tygodniowo i zarobek ponad 300euro tygodniowo i duzo godzin pracy, ponad 9 godzin pracy na pewno, czy ktoś tam pracował i moze mi cos powiedzieć póki nie pojechałem ?

Kowalski Janusz
@Deko 26.09.2017 17:56

Oszustwo i poniżanie, na Cebulki rowerem będziesz jeździc praca pod dachem w polu i nie wazne że zimno, a tą agencja ma cie za nic już na miejscu

Agnieszka
@Ania 26.10.2017 20:06

Właśnie ruszają duże firme cebulkowe.... godziny dobre max 12 h/ dzień tygodniowo można wyciągnąć na czysto nawet do 450 euro. zależy od chęci :)

Agnieszka

FHS moim zdaniem to bardzo dobre biuro, bylam w wielu biurach i naprawdę wiem co mowie. Tak To prawda ze pracownicy utrudniaja wszystko jedną z takich pań jest Pani Monika od mieszkan co kazdy moze potwierdzić ze ta osoba dawno nie powinna tam pracować. Bieżące naprawy rowerów i domków ja bym bardziej miala zastrzezenia do zarządców ale prawda ktoś powinien reagować także z biura żeby ich dopilnować. Tez jestesmy ludzmi i chcemy mieszkać w warunkach normalnych. No i jeszcze jeden nie zrozumiały fakt po co ściagacie ludzi do pracy jak jej nie ma? Mysle ze gdybyście poprawili te dwa tematy odnośnie Pani Moniki i zmiejszyć liczbę rezerw bylo by to naprawde ,, golden office" .

Mirek

Może FHS nie jest idealną firmą ale chyba przesadziliście z tym narzekaniem.

Mariusz
@Mirek 02.10.2017 12:01

Koordynatorzy mają wszystko gdzieś są arogancy myślą że wszystkie rozumiemy zjedli rowerem codziennie gdzie indziej do dupy taka robota problemy z urlopem wszystko utrudniaja

terror22
@Mirek 02.10.2017 12:01

Nieprawda, wiemy dobrze, że praca w agencji to loteria, jak jest im źle i przytrafia im się coś niedobrego niech to opisują , niech inni widza co może ich spotkać w tej agencji...( wiem bo pracowałem tam 3 lata i miałem w kratkę, raz dobrze raz źle, widziałem co ludzi spotyka)

porazka

DLA TEJ AGENCJI POWINNO SIĘ PRACOWAĆ "ZA KARĘ". OBIECUJĄ W POLSCE ZŁOTE GÓRY, NA MIEJSCU ROBIĄ Z TOBĄ CO CHCĄ. CODZIENNIE MIĘDZY 19-22 DOSTAJESZ SMS GDZIE IDZIESZ, BĄDŹ JEDZIESZ ROWEREM (BEZ WZGLĘDU NA POGODĘ DO 10KM JEST ROWER!) NASTĘPNEGO DNIA DO PRACY. MOŻESZ MIEĆ KILKA RÓŻNYCH PRAC W TYGODNIU MIMO, ŻE PRZYJECHAŁEŚ NA JEDNĄ OFERTĘ. JA I MOJA PRZYJACIÓŁKA MIAŁYŚMY POWAŻNE PROBLEMY Z WYPŁATĄ (PRZEZ 4 TYGODNIE NIE OTRZYMAŁYSMY PIENIĘDZY!). W BIURZE PANUJE CHAOS, JAK CHCESZ COŚ ZAŁATWIĆ W JEDNEJ OSOBY ODSYŁAJĄ CIĘ DO NASTĘPNEJ, PONADTO WIĘKSZOŚĆ PAŃ JEST NIEUPRZEJMYCH. Z DNIA NA DZIEŃ ZMIENILI MI MIEJSCE ZAMIESZKANIA NA 5 DNI PRZED WYJAZDEM I NIE DALI PRACY (SIEDZISZ I CZEKASZ NA SMS DO PÓŹNEGO WIECZORU, A MOŻESZ MIEĆ NA 6, A MOŻESZ MIEĆ REZERWĘ OD PRACY, ALBO MASZ BYĆ POD TELEFONEM). DUŻO MOGŁABYM JESZCZE PISAĆ ZŁEGO O TEJ AGENCJI. MOJA RADA: CZYTAJCIE KOMENTARZE I NIE JEDŹCIE TAM.

Toj

Warunki mieszkaniowe tragiczne, chwala sie na stronie posiadaniem znaku SNF, jednak nie spelniaja norm w zakresie zakwaterowania... Zenada...

terror22
@Toj 30.10.2017 11:35

Tak masz racje do niektórych mieszkań można mieć pretensje, użytkownik ma racje, lecz są też ładne , w zależności jak trafisz... loteria jak i z praca ( Pracowałem tam 3 lata)

Toj

Dlaczego.znikaja komentarze?

Monia

Jesteście pewni, że nie da się napisać coś pozytywnego o firmie? Działają już od kilkunastu lat, mają swoje ustalone działania. Może trzeba zgłaszać do agencji wszelkie problemy. Przecież to dobra agencja, sądzę że to niedbałość pracowników tam na miejscu.

Daniel
@Monia 03.09.2017 21:05

Na jakiej podstawie uważasz że to dobra firma rezerwy są (usunięte przez administratora) w biurze niczym się nie różni od ruigroka napszyklad

porażka

DLA TEJ AGENCJI POWINNO SIĘ PRACOWAĆ "ZA KARĘ". OBIECUJĄ W POLSCE ZŁOTE GÓRY, NA MIEJSCU ROBIĄ Z TOBĄ CO CHCĄ. CODZIENNIE MIĘDZY 19-22 DOSTAJESZ SMS GDZIE IDZIESZ, BĄDŹ JEDZIESZ ROWEREM (BEZ WZGLĘDU NA POGODĘ DO 10KM JEST ROWER!) NASTĘPNEGO DNIA DO PRACY. MOŻESZ MIEĆ KILKA RÓŻNYCH PRAC W TYGODNIU MIMO, ŻE PRZYJECHAŁEŚ NA JEDNĄ OFERTĘ. JA I MOJA PRZYJACIÓŁKA MIAŁYŚMY POWAŻNE PROBLEMY Z WYPŁATĄ (PRZEZ 4 TYGODNIE NIE OTRZYMAŁYSMY PIENIĘDZY!). W BIURZE PANUJE CHAOS, JAK CHCESZ COŚ ZAŁATWIĆ W JEDNEJ OSOBY ODSYŁAJĄ CIĘ DO NASTĘPNEJ, PONADTO WIĘKSZOŚĆ PAŃ JEST NIEUPRZEJMYCH. Z DNIA NA DZIEŃ ZMIENILI MI MIEJSCE ZAMIESZKANIA NA 5 DNI PRZED WYJAZDEM I NIE DALI PRACY (SIEDZISZ I CZEKASZ NA SMS DO PÓŹNEGO WIECZORU, A MOŻESZ MIEĆ NA 6, A MOŻESZ MIEĆ REZERWĘ OD PRACY, ALBO MASZ BYĆ POD TELEFONEM). DUŻO MOGŁABYM JESZCZE PISAĆ ZŁEGO O TEJ AGENCJI. MOJA RADA: CZYTAJCIE KOMENTARZE I NIE JEDŹCIE TAM.

Minka

Podpowiedzcie mi coś o pracy w szklarni w Aalsmeer.

Jaroo

Powiem tak.. pracowałem tam 2 tygodnie razem 10 dni i wypłatę dostałem za 5 dni 140 e i cos czuje ze za drugie 5 dni nie dostane bo jak dostałem ta wypłatę i do tego na 3 tydzień który sie rozpoczął 2 dni rezerwy czyli w pon. I wt. To w środę juz mnie nie widzieli w pracy do tego strasznie drogie kwatery nic nie pozna same zakazy co chwilę kontrole... na wszystko jest kara... napisalbyw wiele więcej Ale nie polecam najgorsze biuro pośrednictwa z jakim wspupracowalem niby przez tel.. fajnie wszystko Ale praktyka jest całkiem inna czyli jednym słowem nie dają zarobić a wręcz przeciwnie

Mania

Jak się ktoś nie zna i nie czyta dokumentów to może lepiej nich nie jedzie i nie marudzi. To będzie z korzyścią dla wszystkich. FHS to spoko agencja

Jasiek

Czy może mi ktoś podpowiedzieć w kwestii pracy przy remoncie szklarni? Czy to jest w miarę opłacalne, pierwszy raz bym taka robotę brał? Jakie organizuja mieszkania na miejscu? Macie jakieś inne uwagi, proszę

żenada
@Jasiek 10.10.2017 16:28

umowe podpisujesz z agencją, nie masz gwarancji godzin, żadnej. to, że wysyłaja Cię na oferte w szklarnii nie znaczy, ze Ci ją dadzą. Oni tak tylko mamią ludzi na wyjazd, a potem robia co chcą. Ja miałam pracować przy cebulkach, ale powiedzieli, ze obecnie nie ma pracy i wrzucili mnie na chlodnie. i tam juz mosialam zostac bo na cebulkach jak powiedzieli "nie ma juz miejsc". Odradzam wspolprace przez ta firme. warunki mieszkaniowe bardzo rozne

żenadag
@Jasiek 10.10.2017 16:28

umowe podpisujesz z agencją, nie masz gwarancji godzin, żadnej. to, że wysyłaja Cię na oferte w szklarnii nie znaczy, ze Ci ją dadzą. Oni tak tylko mamią ludzi na wyjazd, a potem robia co chcą. Ja miałam pracować przy cebulkach, ale powiedzieli, ze obecnie nie ma pracy i wrzucili mnie na chlodnie. i tam juz mosialam zostac bo na cebulkach jak powiedzieli "nie ma juz miejsc". Odradzam wspolprace przez ta firme. warunki mieszkaniowe bardzo rozne

masakra1521

UWAŻAJCIE! OSZUŚCI! Pracowałam tam w wakacje, przez 5tyg nie widziałam wypłaty, do tego codzinnie dowiadujesz się o pracy, gdzie pójdzieś. NP. o 21:30 dostajesz wiadomość, że nastepnego dnia musisz dojechac na 6:00 do pracy. Musisz ogarnąć gdzie to jest, jechać np 8km rowerem w deszcz! Arogancja i niekompetencja pańw biurze jest przerazająca. Nigdy więcej! Gorąco nie polecam...!

masakra

UWAŻAJCIE! OSZUŚCI! Pracowałam tam w wakacje, przez 5tyg nie widziałam wypłaty, do tego codzinnie dowiadujesz się o pracy, gdzie pójdzieś. NP. o 21:30 dostajesz wiadomość, że nastepnego dnia musisz dojechac na 6:00 do pracy. Musisz ogarnąć gdzie to jest, jechać np 8km rowerem w deszcz! Arogancja i niekompetencja pańw biurze jest przerazająca. Nigdy więcej! Gorąco nie polecam...!

fhs to kołchoz

(usunięte przez administratora). Wysyłam cv durnią, że pracowałem jako order-picker, albo przy wykladaniu produktów w sklepach, to mi jakąś padake typu menken wymyślają, a za pare dni rezerwa, albo przerzucanie. Nie dadzą człowiekowi nawet się wkręcić w pracę, już pierwszy dzień i cię gonią polaczki. To już lepiej miałem w plc-job na pickowaniu, dodziennie to samo miejsce, ten sam skaner, ten sam dział, miałem 2 tygodnie na ogarnięcie, było spoko, a to fhs to padaka, strata czasu i pieniędzy.

Danamaste

Też pracowałem, większość opini to niestety prawda, chamstwo w biurze i małe zarobki to standard : p

Empire

Witam pracowałem w FHS za pośrednictwem agencji Euro Personel. Pierwszy tydzień pracowałem na polu przy plewieniu było całkiem dobrze dojeżdżaliśmy rowerem. Dziadostwo zrobiło się od poniedziałku tego tygodnia gdyż dostałem informację że jestem na rezerwie. Wróciłem do Polski i wiem że nigdy nie wróciłbym do tej firmy. Pani z euro personel mówila że będę pracował na magazynie co okazało się nieprawdą Ogólnie nie polecam nikomu FHS

Mugen

Ogólnie rzecz biorąc nie będę nierzetelnie rzucał haseł pokroju złodzieje ale tak: - obiecano nam 2 dwuosobowe pokoje i pewną stawkę. W praktyce każdy z 4 znajomych pracował zupełne gdzie indziej, pieniądze okazały się mniejsze niż obiecano a opłata za nocleg bardzo wysoka, naliczana tygodniowo i rosnaca. 2 mieszkało razem a pozostali w 3 osobowym pokoju z nieznaną osobą. Informacje gdzie idziesz do pracy dostajesz na mail wieczorem o 21 więc często nie wiesz co cie jutro czeka, być może nawet wolny dzień. No i wypłaty - wczoraj z naszej czwórki tylko jeden otrzymał pieniądze terminowo, reszta wypłaty nie otrzymała, a firma nie chce podać nam numeru telefonu do osoby odpowiedzialnej za wypłaty. Z pracy zrezygniwalismy po kilku dniach i czekamy na zarobione pieniądze, odrazadzam firmę każdemu.

jolo

jeżeli chcecie latać od firmy do firmy i mieć po 20h tygodniowo. agencja pracy fhs jest idealnym biurem dla osób które tak chcą ;) 0 szacunku do drugiego czlowieka, w biurze dominuje sarkazm i pomóc z łaską:) Wakacyjne urlopowe wyplacane w groszach. fhs to temat rzeka . ogólnie nie polecam

jolo

jeżeli chcecie latać od firmy do firmy i mieć po 20h tygodniowo. agencja pracy fhs jest idealnym biurem dla osób które tak chcą ;) 0 szacunku do drugiego czlowieka, w biurze dominuje sarkazm i pomóc z łaską:) Wakacyjne urlopowe wyplacane w groszach. fhs to temat rzeka . ogólnie nie polecam

Kuba

Właśnie aplikowałem do FHS i czekam na ewentualny telefon. Robiłem rozeznanie wśród firm i wiem, że to dobra firma.

fuck of norma
@Kuba 25.08.2017 08:15

ty chyba chory jesteś popracuj tam chwile dobrze tylko mają osoby te co was białych murzynków dają w ręce holendrów a tak naprawdę tylko koordynatorzy i biuro się na takich frajerach dorabia za coś muszą kolejne hotele stawiać...

KRzy

Tragedia, nikomu nie polecam, chamstwo na wyzszym poziomie, bylem z dziewczyna i juz wiem ze nigdy tam nie wrocimy :) Salarisy tez czesto przeklamane, bo tu bo tam, nie wiem co nas podkusilo by wybrac to biuro

Zostaw opinię o FHS (Flexible Human Services) - Noordwijkerhout

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FHS (Flexible Human Services)