FHS (Flexible Human Services)
3 185

Opinie o FHS (Flexible Human Services)

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FHS (Flexible Human Services)

Destruktor

Ludzie którzy do 2 w nocy imprezuja, w ten sam poranek wiozą ludzi do pracy. To jest masakra. Totalna nieodpowuedzualnosc i olewactwo ze strony firmy.

FHS (Flexible Human Services)
pracodawca
@Nicola 15.07.2018 20:32

Każdy problem prosimy zgłaszać do naszego biura, najlepiej przez aplikacje aby trafilo to do odpowiedniego dzialu. Dziekuje.

Kriss

Witam ludziska jestem Krzychu, pracuje w fhs od kwietnia, widzialem duzo slyszalem jeszcze wieciej, ale jak sie nie przyjechalo na wakacje tylko pracowac to da sie zarobic te 1600e za okolo 54h tyg i czasami w tyg na rozne firmy rzucaja bo w koncu flexible ???? wystarczy normalnie z nimi rozmawiac a robia co moga, teraz mamy najnizsza 9,59 a czuje sie jak na wakacjach, mam fimowe autko ale tylko do pracy i z pracy oraz ludzi po drodze zabieram, jest spoko tylko trzeba wpasc w rutyne i oszczedzac bo ojro leci z konta xD

FHS (Flexible Human Services)
pracodawca
@Sara1983 10.07.2018 18:40

Zgadza sie. Kazdemu zakupilismy niezbedne rzeczy i otoczylismy ich opieka.

Nicola

Tylko w FHS zbiera sie zamowienia na chlodni za 9.59 brutto, gdzie Holender potrafi latac za toba z kartka i sprawdzac czy wyrobiles norme. Pracuje sie 6 dni w tygodniu za 250 euro. Mieszka sie na hotelu z alkoholikami i cpunami na pokoju, ktorzy po tabletce extasy rzygaja cala noc, spia brudni w ubraniu na lozku i nie pozwalaja spac tobie. Chcesz byc wykonczony psychicznie i olewany przez agencje? Zapraszam do FHS

FHS (Flexible Human Services)
pracodawca
@Nicola 06.07.2018 21:35

Stawki sa zalezne od klientow i panujacego tam ukladu zbiorowego plac (tzw CAO). Bardzo nam przykro, ze trafila Pani na takich wspollokatorow. Prosze o zgloszenie tego przez aplikacje lub telenicznie (+31 252 344533.) z wieksza iloscia szczegolow, abysmy mogli cos zrobic w tej sprawie. Z gory dziekujemy za wspolprace.

Ona38

Ja wspolpracuje od lutego tego roku z Fha i jestem zadowolona Na poczatku jezdzilam po roznych firmach obecnie od kilku miesiecy mam stala prace z ktorej jestem bardzo zadowolona na kwaterunek tez nie narzekam to zalezy z jakimi osobami zamieszkasz itp a to nie wina Fhsu kto jaki jest A co do tych cpunow pijakow itp to ludzie ktorym sie nie chce pracowac tylko imprezowac i z tad te negatywy a biuro jest ok pieniadze zawsze sa na czas sprawy tez mozna zalatwic pozytywnie itp Jak sie chce pracowac to sie bedzie a negatywy wystawiaja osoby ktore tu przyjechaly imprezowac a nie pracowac

FHS (Flexible Human Services)
pracodawca
@Ona38 09.07.2018 19:15

Dziekujemy za zaufanie I wspolprace.

Nicola

Czemu FHS nie reaguje na problemy lokatorow? Ludzie pisza i dzwonia do biura, ze mieszkaja z ćpunami i pijakami na pokoju, ktorzy nie pozwalaja odpoczac i sie wyspac. To jest chore.

Patt

Pracowałam 3 miesiące przez FHS. Byłam w kilku różnych miejscach pracy, niektóre lepsze, inne gorsze (pole, szklarnia), ale ogólnie nie mogę narzekać, bo godzinowo zawsze wychodziłam dobrze i przez cały pobyt nigdy nie byłam na rezerwie. Jednak miałam znajomych, którzy do pracy szli raz na jakiś czas, a ich tygodniówki potrafiły wynosić kilkanaście euro (po odjęciu kosztów zakwaterowania, ubezpieczenia itd.). Są lepsze agencje, ale z tego co wiem od znajomych, którzy tam pracują większość z nich ma problem z godzinami. Dużym minusem FHS jest dla mnie wysyłanie smsów z pracą na kolejny dzień..

FHS (Flexible Human Services)
pracodawca
@Patt 03.07.2018 10:27

Kazdy problem czy niejasnosc nalezy zgłaszac do naszego biura +31 252 344533. Od dluzszego czasu dziala nasza aplikacja gdzie mozna duzo wczesniej sprawdzic swoj plan i nie trzeba czekac na sms-y.

Ciemny

Sciagaja ludzi gdzie czekasz codziennie na SMS czy idziesz do pracy.jak nie idziesz to siedzisz na hotelu gdzie nie ma telewizora w pokoju a internet jest ale się nie połączysz, a jak się połączysz to żadna strona się nie załaduje. (usunięte przez administratora) Nie polecam! Nie ma godzin nie ma stałej pracy i nie wiesz czy jutro dostaniesz SMS-a o treści "zjazd" i tyle bez żadnego powodu.

Aneta

@Waleria, jeśli Twój komentarz został usunięty to znaczy, że był niezgodny z regulaminem: https://www.gowork.pl/regulamin @Pracownik 7777777, możesz opisać swoje doświadczenia z firmą Flexible Human Services? @Robotny Polak, jeśli współpracujesz z FHS to wyraź proszę opinię o pracy w tej firmie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Robotny Polak

Jesli przyjezdzasz z zamiarem picia, cpania i imprezowania zamiast pracowac to STANOWCZO ODRADZAM TA AGENCJE! :)

Andrzej

Co tu dużo pisać, czekasz każdego dnia na sms'a do godziny 22 gdzie pójdziesz do pracy np. na 4 rano co zakrawa o kpinę. Codziennie co innego a nawet po 15km rowerem. Jeśli masz szczęście na miarę trafienia szóstki w lotka to przyjedzie busem po Ciebie kierowca który nie wpuści z butelką wody do auta bo zalejesz mu samochód po czym się wydziera i krzyczy, ogólnie wszystko mu nie pasuje. Aha i jeszcze jedno, jak trafisz na pokoju na jakiegoś degenerata albo alkoholika to masz ode mnie pozdrowienia. Podsumowując jednym słowem - ODRADZAM. PS. Jeżeli ponownie odmówicie wstawienia mojego komentarza (po raz 3) to przekażę Państwa stronę do odpowiednich osób/portali za okłamywanie ludzi i nie wystawianie komentarzy pracowników którzy naprawdę przeżyli to co opisali.

Pracownik 7777777
@FHS (Flexible Human Services) 23.03.2018 11:11

Zaplanujcie oddanie zaległych pieniędzy pracownikom którzy na to harowali a wy ich rolujecie

Justyna06

Nie rozumiem skąd tyle negatywnych opinii o tej agencji? Czy są one prawdziwe? Sama zastanawiam się nad wyjazdem przez tą agencje. Mam kilku znajomych którzy pracują w FHS dłużej niż pół roku i sobie chwalą. Słyszałam że można mieć stałą pracę lub pracować w kilku, ale są pewne godziny. Znajomi nigdy nie mieli problemów z wypłatami i twierdzą że mozna się dogadać z pracownikami biura. Ciężko mi uwierzyć w te wszystkie negatywne wpisy, gdy osoby które dobrze znam mówią zupełnie co innego. Wiadomo jednak że wątpliwości się pojawily, więc czy są tu osoby które polecają tą agencje? Czy myślicie że znajomi tylko próbują wybronić agencje tłumacząc te komentarze oczernianiem przez ludzi którzy są wyrzucani z agencji z powodu nie chodzenia do pracy i problemów z używkami? Planuje pierwszy wyjazd do Holandii, więc proszę o opinie osoby które chcą podzielić się prawdziwymi historiami.

Pracownik 7777777
@Justyna06 28.03.2018 20:59

Historia jest taka że z dnia na dzień wylądowałem na ulicy bez hajsu bez niczego. Nawet na maila nie odpisali. Taka prawda. Ja bym był ostrozny

NICK

Niektorzy pisza o tygodniowce 420 euro. Jesli ma sie godziny to sie ma pieniadze, jesli ma sie 45 h w tyg to i 420 euro jest. Zalezy gdzie i zalezy przy czym. Sa prace, gdzie jest malo h i chocbys chodzil do nich co sobota, to nie wyjdziesz nawet 350. Jesli chcesz mieszkac z patologia, ktora nie sprzata, wciaga kokaine nosem, to polecam FHS. Moja noga wiecej tu nie stanie. Co mi z godzin i zarobku jak musze sie meczyc, a biuro i koordynator ma to gleboko w d....bo zarabiaja na tobie duzy hajs? Chcesz sprzatac po kims, kiedy wracasz zmeczony z pracy i myc wszystko, nawet stol zeby miec na czym jesc? Zapraszam do FHS.

NICK
@Arek7615 18.06.2018 09:09

Jasne...wiesz ile lat wyjezdzam do NL? Dziesiec i po raz pierwszy spotkalam sie z tak zlym towarzystwem na domku. Przetrwalam kilka agencji pracy ;) Biuro? Logistycznie i adminostracyjnie o "kant doopy" potluc. Kaza pisac maile i to by bylo na tyle. Czy pisanie 20 maili z prosba o przeniesienie nazywasz narzekaniem? A co powiesz kolesiowi, ktory w srodku nocy sprowadza obcych facetow do domu i wala koks w noski? Tez sie z nimi dogadalbys? Albo oni z toba predzej. Kosa w brzuch i do widzenia. Biuro ma byc dla ludzi, maja za nas ciezkie pieniadze. Zatrudniaja ludzi bez zaswiadczenia o niekaralnosci, z wyrokami. Obok mnie mieszkaja goscie z wyrokami w Polsce, uciekli tutaj. Az nie moge sie doczekac, kiedy bedzie wymiana informacji o niekaralnosci i Holandia bedzie wymagac VOG, a wtedy sie ukroci Polaczkom.

Jini

Witam. Szczerze odradzam. Pracowałam przez ponad 3 miesiące i cały ten okres na polu za najniższą stawkę. Do tego rezerwy dni wolne . W dodatku nie wypłacili mi zaległych pieniedzy.

Kas589
@Jini 19.06.2018 15:27

Ja tez pracowalam i wcale to nie byla najnizsza stawka bo 9,59. Po co klamiesz? pewnie z innego biura jestes ! a jak ci cos brakuje to myslisz ze jak tu napiszesz to dostaniesz? naiwnosc nie zna granic, do biura sie trzeba odezwac. ale pewnie ci brakuje tak samo jak za najnizsza stawke robilas ;-)

Aneta

@SBL87 Czy różni się oferta przedstawiana przez firmę od tego co zastaje się w rzeczywistości? Z czego wynikają te różnice? Chodzi mi o to, czy Twoje rozczarowanie nie jest wynikiem złego zrozumienia warunków pracy przedstawianych przez firmę FHS w ofercie pracy. @HH Jak długo pracujesz już w firmie FHS? Możesz napisać coś więcej na temat plusów jakie dostrzegasz w pracy?

Waleria
@Aneta 18.06.2018 21:09

Po raz kolejny mój post został usunięty! Czyżby prawda za bardzo bolała?

Waleria

Dlaczego moje komentarze zostały usunięte?

HH

FHS TO DOBRA FIRMA PRACOWAŁEM W TEJ FIRMIE JADĘ TERAZ NAPRAWDĘ SĄ WYPŁACALNI JAKO AGENCJA PRACY FHS POLECAM WSZYSTKIM

SBL87

Cześć wam obecnie jestem w FHS drugi tydzień.Zwolnilem się z dobrej pracy z godziwymi warunkami. Dlaczego? dałem się nabrać na ofertę która nie istnieje!!! Oszustwo!!! codziennie wysyłają mnie na inne firmy Starym ledwo jezdzacym rowerem mam pokój 3 osobowy i oszczany materac po poprzednim alkusie którego wyrzucili domek dramat! stawka 9.50 BRUTTO!!!! TOTALNA PORAŻKA NA SWOJE UTRZYMYWANIE NIE ZAROBISZ! ODRADZAM! no chyba że chcesz reprezentować biedę XD a i wszędzie daleko.

Aneta

@alex Być może wygląda to tak, że trzeba wykupić ubezpieczenie, tak jak to pisał @Tazmann, inaczej nie dostanie się odszkodowania niezależnie od tego jak poważny był wypadek? Czy może ktoś potwierdzić jak to wygląda?

ToJa

Cześć, mam zamiar jechać do pracy przy papryce, ale widzę dużo negatywnych komentarzy i trochę się przeraziłem. Z tego co widzę sporo tych komentarzy dotyczy pracy przy cebulkach i chciałbym się zapytać czy ktoś był przy tej papryce i jaka jest jego opinia. A może ktoś się wybiera do tej pracy? Bo już sam nie wiem czy podpisać tą umowę czy po prostu opłacić "dług" który im będę winny za nie podpisanie i dać sobie spokój.

Pawel1994
@ToJa 06.06.2018 01:05

Polecam. Caly tydzien jedna praca i niedaleko.

Arek

Polecam agencje. Na wiekowce mam wiecej niz w otto. Praca spoko i na godziny jakos nie narzekam. Tak naprawde to kto chce pracowac to ma godziny.

h

Witam ja pracowałem przez FHS muszę powiedziec że to dobra agencja pracy i teraz z dziewczyna jadę w czerwcu polecam nie słuchać ludzi co piszą ja tygodniowo miałem 420 euro na reke polecam

Marek
@gonzef 01.06.2018 23:23

Przeciez pisza ludzie ze mozna maile sprawdzac z planem wczesniej albo na telefonie

Klaudia1995

Hej moja znajoma poleca to biuro mówi że jest ok ale czytając opinie to sama nie wiem czy mam wyjeżdżać z chłopakiem i moją mamą bo szukamy pracy w Holandii przy cebulkach to mój numer gg piszcie proszę do mnie 65112025piszcie proszę bo nie wiem czy jechać .

Ania
@Klaudia1995 04.06.2018 17:01

Ja bym wierzyla kolezance... masz przynajmniej sprawdzona opinie a nie od osob ktore zostaly wyrzucone...

NICK

Jedzie sie niby na cebulki, a trafia sie w zupelnie inne miejsce np. na mieso. Co do smsow z planingiem, to nawet ich nie odczytuje. Wszystko mam na aplikacji 4F i do tego dostaje sie maila. Ja dostaje maila z praca bardzo wczesnie. Praca ciezka i wymagajaca. Chcialam do innej, a dali mnie zupelnie gdzie indziej jak zreszta wiele osob. FHS przyjmuje ludzi z wyrokami i nawet nie sprawdzaja zaswiadczenia o niekaralnosci. Popytajcie ludzi o takiego wytatuowanego cpuna, ktory mieszka na topparku Duinen. On pobil swoja dziewczyne, ktora pracowala na rybach, zwyzywal ja. Trzymal kokaine i amfe w domku. Ma ogolnie wyrok w Polsce i dlatego nie wroci tam. Nie wiem po co FHS trzyma takich ludzi. Do tego przeszedl na islam.

Alex

To co wyprawiają woła o pomstę do nieba . Zero szaczunku, odciągają sobie pieniądze za zakwaterowanie w którym Cię nie ma a później musisz kilkanascie razy wydzwaniać... Codziennie czekanie na sms czy jutro będzie pracy czy jej nie będzie. Nigdy nie wiesz , za dzień stracony np. gdy pomylą się w planowaniu nie zwracają kosztów. Słyszałem że mają również problem w wypłatą ubiezpieczenia gdy stanie się wypadek w pracy. Nie polecam

alex
@Tazmann 31.05.2018 16:10

kobieta stracila palec

Przemek

Witam nie polecam tego biura ponieważ ; Brak godzin, codziennie inne miejsce pracy na pseudo hotelu mrówki za wszystko trzeba płacić za pranie, ubezpieczenie i wiele innych opłat. Wyczekiwanie do 24 na sms gdzie masz jutro jechać. Często wolne w tygodniu z powodu braku pracy. Mniej niż 40 godzin w tygodniu. Strasznie nie mili ludzie.

Przemek
@Rico 31.05.2018 16:07

Widać właśnie jacy ludzie w firmie pracują po tym komentarzu. Jeżeli nawet mam czekać do 21 to uważasz, że to jest normalne, a że płacisz 80 euro za hotel a hotelu wszędzie mrówki i po zatym płacisz za pranie itp. Co można zauważyć to że tą firmę wybielają koordynatorzy.

anonymous

Dalem 7 opini kazda zostala usunieta.

Riki

Podpinam sie po wypoiwedz Suhan. Nie spotkalem jeszcze tak nie uprzejmych ludzi w biurze , ( mam na mysli po rejestracji) kazdego dnia czekanie na sms czy sie pojdzie do pracy... Wysylaja Cie na stanowisko na ktore nie aplikowales. Zero szacunku oraz oszustwo Znajomi ktorzy tam nie pracuja , opowiedzieli mi o kobiecie ktorej pomogli jak zostala sama bez palca ktorego stracila podczas pracy , i nikt z tego biura jej nie pomogl , nie wyplacili odszkodowania. Banda oszustow , mi osobiscie patracili pieniadze za mieszkanie w ktorym nie bylem , wyrzucili mnie z jedniego by przeniesc na drugie , nie przeprowadzilem sie i teraz mam za to placic ze oni mieli w bazie mnie do poniedzialku zapisanego . Rozumiecie ? Nie jedz nie polecam

Aneta

Usuwane są jedynie te komentarze, które nie są zgodne z regulaminem forum, do którego zachęcam zajrzeć, aby rozwiać wątpliwości. Jesteśmy na forum publicznym co zobowiązuje do używania kulturalnego języka, nie obrażania nikogo oraz do nie rzucania bezpodstawnych, nieuzasadnionych oskarżeń. Zależy nam na poznaniu rzeczywistego obrazu firmy w związku z tym usuwanie komentarzy tylko ze względu na zawarte w nich negatywne opinie mijałoby się z celem. Zachęcam zatem do dzielenia się swoimi doświadczeniami w taki sposób, aby nie łamać regulaminu, wtedy komentarze te nie zostaną usunięte przez administratora.

Suhan

Nie polecam nikomu. Była to moja trzecia agencja w Holandii i muszę powiedzieć że najgorsza. Pierwsza sprawa, że przy 40 h pracy dostałam 220 euro wypłaty a w innych przy tych samej stawce dostawałam za te godziny 260/270 euro. Po drugie nie widziałam jeszcze tak niemiłych osób w biurze jak tutaj. Nie mają szacunku do nikogo mimo tego, że sami kiedyś pracowali tak jak inni. Myślą że zawsze znajdą kogoś do pracy, ale niestety ostatnio zaczęli się martwić ponieważ więcej osób składa zjazdówki niż przyjeżdża a jeśli przyjeżdżają to szybko uciekają bo nie da się wytrzymać. Czekasz na SMS-a do 21. Nigdy nie możesz być pewnym czy pójdziesz na swoją stałą firmę czy czasem może coś się im odwidzi i po złośliwości wyślą Cię gdzie indziej. Jeśli chodzi o mieszkania to zależy jak trafisz, ale śmieszne jest to, że mimo tego iż każdy domek ma aż dwóch opiekunów to możesz miesiąc zgłaszać jakiś problem i się tym nie zainteresują. U nas przez ponad miesiąc nie było Internetu i mieli to centralnie gdzieś. Ale najlepsza jest sprawa kara za zerwanie umowy. Chcesz wyjechać wcześniej bo twój ojciec zmarł albo cokolwiek innego się stało co zmusza Cię do szybszego powrotu to zapłacisz 260 euro kary za mieszkanie. A i jeszcze ważna kwestia, że przenoszą ludzi pracujących dłużej niż rok na miesięczne rozliczenia i dzięki temu pobierają większe podatki przez co ludzie czasami pracując po 170 h miesięcznie dostają 1000 euro wypłaty. Większej bandy bezwzględnych oszustów jak to biuro nie widziałam jeszcze nigdy. Także jeśli ktoś chce wyjechać i na coś zaoszczędzić to nigdy przez fhs

Jasiu

Witam, polecacie pracę przy kwiatach jako order-picker? Mam jechać już w ten poniedziałek, więc czasu zostało niewiele. Dodam, że za granicą wszystko orgaznuje Flexible Human Services. Praca w okoliach Amsterdamu. Bardzo proszę o szczere opinie. Pozdrawiam.

Zostaw opinię o FHS (Flexible Human Services) - Noordwijkerhout

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FHS (Flexible Human Services)