FHS (Flexible Human Services)

Noordwijkerhout

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 152 ocen.

Opinie o FHS (Flexible Human Services)

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FHS (Flexible Human Services)

Daniel Kruk

Agencja wypłacalna ale dość często jest dużo zamieszania w sprawie wypłat natomiast lokale oraz ich ,, OPIEKUNOWIE " to straszne nie porozumienie, czepianie sie o nie poskładane rzeczy osobiste grożenie karami typu 180 Euro za sprzątanie pokoju jest dla mnie śmieszne. W weekendy opiekun wchodził do pokoju bez pukania mówiąc do wszystkich obecnych: - (usunięte przez administratora) do swoich pokoi. Osobiście chciałem porozmawiać na osobności z opiekunem ale mały pajac stwierdził, że nie będzie ze mną rozmawiał, natomiast gdy w ruch idzie nagrywanie momentalnie zmienia podejście :)

paranara

UWAGA! Radzę sto razy przemyśleć wyjazd z tą agencją..... wyjechałam a nie miałam gdzie mieszkać i nie było pracy a ściagali kolejne osoby!!! Wróciłam po tygodniu do PL. Odradzam. To co się tam dzieje nadaje się do telewizji. Mam zdjęcia lokum i nagrania-chetnie sie podziele. Koordynatorzy to oni są tylko z nazwy mają wszystko w d! Opiekunowie domków same prostaki...... NIGDY WIECEJ TEGO GOWNA.

Zdruzgotana
@paranara 08.11.2017 19:07
UWAGA! Radzę sto razy przemyśleć wyjazd z tą agencją..... wyjechałam a nie miałam gdzie mieszkać i nie było pracy a ściagali ko...

To prawda cała prawda o tej firmie. Ta firma jak i wiele innych w Holandii to porażka.. Tam to nawet zwłoki do pracy wyślą nie interesuje sie nikt nikim..

Karolina18
@paranara 08.11.2017 19:07
UWAGA! Radzę sto razy przemyśleć wyjazd z tą agencją..... wyjechałam a nie miałam gdzie mieszkać i nie było pracy a ściagali ko...

Mozna zdjecia lokum i nagrania?

BumbleBee

Nie rozumiem złych opini, firma jak najbardziej wypłacalna, warunki mieszkalne - zależy jak się trafi, ale nie ma jakiejś masakry. Pracownicy biurowi - jak tylko nie leci się do nich z pyskiem i pretensjami o wszystko to jak najbardziej pomagają. Wypłaty zawsze na czas, firmę jak najbardziej polecam. Z godzinami też nie było problemu - owszem, były rezerwy ale zdarza się. Ogółem super firma.

Oburzona

Jesteś chory do lekarza nie wezmą pomimo ze obracają na ubezpieczenie, chorych ludzi wysyłają do pracy i twierdzą ze się symuluje jak masz zapalenie pluc to usłyszysz od koordynatorki w biurze nie symuluj jutro do pracy na zapalenie płuc wystarczy 4 dni żeby się samemu wyleczyć.. W biurze panie bez litości i serca ordynarne, wredne dużo by tu pisać ti sa obozy pracy te firmy i agencje katastrofa..

Zdruzgotana

Wszystkie negatywne opinie to cała prawda o tej firmie to co tam się dzieje to przechodzi ludzkie pojęcie żeczywiecie to tylko nadaje sie do telewizji..

Aleksandra

A ja polecam FHS. Jeśli jedziesz pracować a nie opierniczać się i szukać łatwej kasy to faktycznie wracaj i pakuj się do Pl. Warunki mieszkalne ma dobrym poziomie, a rowerem dojeżdżasz do 10km! Tak jest w umowie. Wystarczą chęci. Wiele osób nie ma pracy po przyjeździe bo nie chce pracować tam, gdzie mu proponują albo po jednym dniu rezygnuje i każe szukać nową. Przykre bo łatwej kasy nie ma nigdzie. Trzeba chcieć zarobić. Polecam na 5*

Fhujes

Własnie z tamtąd uciekam, W deszczu czy w ulewe rowerem do ostrej pracy niejednokrotnie 10 km gdzie już po pierwszym dniu masz dość, W pl nie powiedzieli ze praca jest pod samym dachem w zimnie... A wczoraj rano był mróz..

Deko

Witam, mam 21 lat i jadę przez agencję FHS do Noordwijk do pracy przy cebulkach.Obiecano mi zakwaterowanie z hotelu 80e tygodniowo i zarobek ponad 300euro tygodniowo i duzo godzin pracy, ponad 9 godzin pracy na pewno, czy ktoś tam pracował i moze mi cos powiedzieć póki nie pojechałem ?

Kowalski Janusz
@Deko 26.09.2017 17:56
Witam, mam 21 lat i jadę przez agencję FHS do Noordwijk do pracy przy cebulkach.Obiecano mi zakwaterowanie z hotelu 80e tygodni...

Oszustwo i poniżanie, na Cebulki rowerem będziesz jeździc praca pod dachem w polu i nie wazne że zimno, a tą agencja ma cie za nic już na miejscu

Agnieszka
@Ania 26.10.2017 20:06
Cebulki wlasnie sie skonczyly

Właśnie ruszają duże firme cebulkowe.... godziny dobre max 12 h/ dzień tygodniowo można wyciągnąć na czysto nawet do 450 euro. zależy od chęci :)

Agnieszka

FHS moim zdaniem to bardzo dobre biuro, bylam w wielu biurach i naprawdę wiem co mowie. Tak To prawda ze pracownicy utrudniaja wszystko jedną z takich pań jest Pani Monika od mieszkan co kazdy moze potwierdzić ze ta osoba dawno nie powinna tam pracować. Bieżące naprawy rowerów i domków ja bym bardziej miala zastrzezenia do zarządców ale prawda ktoś powinien reagować także z biura żeby ich dopilnować. Tez jestesmy ludzmi i chcemy mieszkać w warunkach normalnych. No i jeszcze jeden nie zrozumiały fakt po co ściagacie ludzi do pracy jak jej nie ma? Mysle ze gdybyście poprawili te dwa tematy odnośnie Pani Moniki i zmiejszyć liczbę rezerw bylo by to naprawde ,, golden office" .

Mirek

Może FHS nie jest idealną firmą ale chyba przesadziliście z tym narzekaniem.

Mariusz
@Mirek 02.10.2017 12:01
Może FHS nie jest idealną firmą ale chyba przesadziliście z tym narzekaniem.

Koordynatorzy mają wszystko gdzieś są arogancy myślą że wszystkie rozumiemy zjedli rowerem codziennie gdzie indziej do dupy taka robota problemy z urlopem wszystko utrudniaja

terror22
@Mirek 02.10.2017 12:01
Może FHS nie jest idealną firmą ale chyba przesadziliście z tym narzekaniem.

Nieprawda, wiemy dobrze, że praca w agencji to loteria, jak jest im źle i przytrafia im się coś niedobrego niech to opisują , niech inni widza co może ich spotkać w tej agencji...( wiem bo pracowałem tam 3 lata i miałem w kratkę, raz dobrze raz źle, widziałem co ludzi spotyka)

porazka

DLA TEJ AGENCJI POWINNO SIĘ PRACOWAĆ "ZA KARĘ". OBIECUJĄ W POLSCE ZŁOTE GÓRY, NA MIEJSCU ROBIĄ Z TOBĄ CO CHCĄ. CODZIENNIE MIĘDZY 19-22 DOSTAJESZ SMS GDZIE IDZIESZ, BĄDŹ JEDZIESZ ROWEREM (BEZ WZGLĘDU NA POGODĘ DO 10KM JEST ROWER!) NASTĘPNEGO DNIA DO PRACY. MOŻESZ MIEĆ KILKA RÓŻNYCH PRAC W TYGODNIU MIMO, ŻE PRZYJECHAŁEŚ NA JEDNĄ OFERTĘ. JA I MOJA PRZYJACIÓŁKA MIAŁYŚMY POWAŻNE PROBLEMY Z WYPŁATĄ (PRZEZ 4 TYGODNIE NIE OTRZYMAŁYSMY PIENIĘDZY!). W BIURZE PANUJE CHAOS, JAK CHCESZ COŚ ZAŁATWIĆ W JEDNEJ OSOBY ODSYŁAJĄ CIĘ DO NASTĘPNEJ, PONADTO WIĘKSZOŚĆ PAŃ JEST NIEUPRZEJMYCH. Z DNIA NA DZIEŃ ZMIENILI MI MIEJSCE ZAMIESZKANIA NA 5 DNI PRZED WYJAZDEM I NIE DALI PRACY (SIEDZISZ I CZEKASZ NA SMS DO PÓŹNEGO WIECZORU, A MOŻESZ MIEĆ NA 6, A MOŻESZ MIEĆ REZERWĘ OD PRACY, ALBO MASZ BYĆ POD TELEFONEM). DUŻO MOGŁABYM JESZCZE PISAĆ ZŁEGO O TEJ AGENCJI. MOJA RADA: CZYTAJCIE KOMENTARZE I NIE JEDŹCIE TAM.

Toj

Warunki mieszkaniowe tragiczne, chwala sie na stronie posiadaniem znaku SNF, jednak nie spelniaja norm w zakresie zakwaterowania... Zenada...

terror22
@Toj 30.10.2017 11:35
Warunki mieszkaniowe tragiczne, chwala sie na stronie posiadaniem znaku SNF, jednak nie spelniaja norm w zakresie zakwaterowani...

Tak masz racje do niektórych mieszkań można mieć pretensje, użytkownik ma racje, lecz są też ładne , w zależności jak trafisz... loteria jak i z praca ( Pracowałem tam 3 lata)

Toj

Dlaczego.znikaja komentarze?

Monia

Jesteście pewni, że nie da się napisać coś pozytywnego o firmie? Działają już od kilkunastu lat, mają swoje ustalone działania. Może trzeba zgłaszać do agencji wszelkie problemy. Przecież to dobra agencja, sądzę że to niedbałość pracowników tam na miejscu.

Daniel
@Monia 03.09.2017 21:05
Jesteście pewni, że nie da się napisać coś pozytywnego o firmie? Działają już od kilkunastu lat, mają swoje ustalone działania....

Na jakiej podstawie uważasz że to dobra firma rezerwy są (usunięte przez administratora) w biurze niczym się nie różni od ruigroka napszyklad

porażka

DLA TEJ AGENCJI POWINNO SIĘ PRACOWAĆ "ZA KARĘ". OBIECUJĄ W POLSCE ZŁOTE GÓRY, NA MIEJSCU ROBIĄ Z TOBĄ CO CHCĄ. CODZIENNIE MIĘDZY 19-22 DOSTAJESZ SMS GDZIE IDZIESZ, BĄDŹ JEDZIESZ ROWEREM (BEZ WZGLĘDU NA POGODĘ DO 10KM JEST ROWER!) NASTĘPNEGO DNIA DO PRACY. MOŻESZ MIEĆ KILKA RÓŻNYCH PRAC W TYGODNIU MIMO, ŻE PRZYJECHAŁEŚ NA JEDNĄ OFERTĘ. JA I MOJA PRZYJACIÓŁKA MIAŁYŚMY POWAŻNE PROBLEMY Z WYPŁATĄ (PRZEZ 4 TYGODNIE NIE OTRZYMAŁYSMY PIENIĘDZY!). W BIURZE PANUJE CHAOS, JAK CHCESZ COŚ ZAŁATWIĆ W JEDNEJ OSOBY ODSYŁAJĄ CIĘ DO NASTĘPNEJ, PONADTO WIĘKSZOŚĆ PAŃ JEST NIEUPRZEJMYCH. Z DNIA NA DZIEŃ ZMIENILI MI MIEJSCE ZAMIESZKANIA NA 5 DNI PRZED WYJAZDEM I NIE DALI PRACY (SIEDZISZ I CZEKASZ NA SMS DO PÓŹNEGO WIECZORU, A MOŻESZ MIEĆ NA 6, A MOŻESZ MIEĆ REZERWĘ OD PRACY, ALBO MASZ BYĆ POD TELEFONEM). DUŻO MOGŁABYM JESZCZE PISAĆ ZŁEGO O TEJ AGENCJI. MOJA RADA: CZYTAJCIE KOMENTARZE I NIE JEDŹCIE TAM.

Minka

Podpowiedzcie mi coś o pracy w szklarni w Aalsmeer.

Jaroo

Powiem tak.. pracowałem tam 2 tygodnie razem 10 dni i wypłatę dostałem za 5 dni 140 e i cos czuje ze za drugie 5 dni nie dostane bo jak dostałem ta wypłatę i do tego na 3 tydzień który sie rozpoczął 2 dni rezerwy czyli w pon. I wt. To w środę juz mnie nie widzieli w pracy do tego strasznie drogie kwatery nic nie pozna same zakazy co chwilę kontrole... na wszystko jest kara... napisalbyw wiele więcej Ale nie polecam najgorsze biuro pośrednictwa z jakim wspupracowalem niby przez tel.. fajnie wszystko Ale praktyka jest całkiem inna czyli jednym słowem nie dają zarobić a wręcz przeciwnie

Mania

Jak się ktoś nie zna i nie czyta dokumentów to może lepiej nich nie jedzie i nie marudzi. To będzie z korzyścią dla wszystkich. FHS to spoko agencja

Jasiek

Czy może mi ktoś podpowiedzieć w kwestii pracy przy remoncie szklarni? Czy to jest w miarę opłacalne, pierwszy raz bym taka robotę brał? Jakie organizuja mieszkania na miejscu? Macie jakieś inne uwagi, proszę

żenada
@Jasiek 10.10.2017 16:28
Czy może mi ktoś podpowiedzieć w kwestii pracy przy remoncie szklarni? Czy to jest w miarę opłacalne, pierwszy raz bym taka rob...

umowe podpisujesz z agencją, nie masz gwarancji godzin, żadnej. to, że wysyłaja Cię na oferte w szklarnii nie znaczy, ze Ci ją dadzą. Oni tak tylko mamią ludzi na wyjazd, a potem robia co chcą. Ja miałam pracować przy cebulkach, ale powiedzieli, ze obecnie nie ma pracy i wrzucili mnie na chlodnie. i tam juz mosialam zostac bo na cebulkach jak powiedzieli "nie ma juz miejsc". Odradzam wspolprace przez ta firme. warunki mieszkaniowe bardzo rozne

żenadag
@Jasiek 10.10.2017 16:28
Czy może mi ktoś podpowiedzieć w kwestii pracy przy remoncie szklarni? Czy to jest w miarę opłacalne, pierwszy raz bym taka rob...

umowe podpisujesz z agencją, nie masz gwarancji godzin, żadnej. to, że wysyłaja Cię na oferte w szklarnii nie znaczy, ze Ci ją dadzą. Oni tak tylko mamią ludzi na wyjazd, a potem robia co chcą. Ja miałam pracować przy cebulkach, ale powiedzieli, ze obecnie nie ma pracy i wrzucili mnie na chlodnie. i tam juz mosialam zostac bo na cebulkach jak powiedzieli "nie ma juz miejsc". Odradzam wspolprace przez ta firme. warunki mieszkaniowe bardzo rozne

masakra1521

UWAŻAJCIE! OSZUŚCI! Pracowałam tam w wakacje, przez 5tyg nie widziałam wypłaty, do tego codzinnie dowiadujesz się o pracy, gdzie pójdzieś. NP. o 21:30 dostajesz wiadomość, że nastepnego dnia musisz dojechac na 6:00 do pracy. Musisz ogarnąć gdzie to jest, jechać np 8km rowerem w deszcz! Arogancja i niekompetencja pańw biurze jest przerazająca. Nigdy więcej! Gorąco nie polecam...!

masakra

UWAŻAJCIE! OSZUŚCI! Pracowałam tam w wakacje, przez 5tyg nie widziałam wypłaty, do tego codzinnie dowiadujesz się o pracy, gdzie pójdzieś. NP. o 21:30 dostajesz wiadomość, że nastepnego dnia musisz dojechac na 6:00 do pracy. Musisz ogarnąć gdzie to jest, jechać np 8km rowerem w deszcz! Arogancja i niekompetencja pańw biurze jest przerazająca. Nigdy więcej! Gorąco nie polecam...!

fhs to kołchoz

(usunięte przez administratora). Wysyłam cv durnią, że pracowałem jako order-picker, albo przy wykladaniu produktów w sklepach, to mi jakąś padake typu menken wymyślają, a za pare dni rezerwa, albo przerzucanie. Nie dadzą człowiekowi nawet się wkręcić w pracę, już pierwszy dzień i cię gonią polaczki. To już lepiej miałem w plc-job na pickowaniu, dodziennie to samo miejsce, ten sam skaner, ten sam dział, miałem 2 tygodnie na ogarnięcie, było spoko, a to fhs to padaka, strata czasu i pieniędzy.

Danamaste

Też pracowałem, większość opini to niestety prawda, chamstwo w biurze i małe zarobki to standard : p

Empire

Witam pracowałem w FHS za pośrednictwem agencji Euro Personel. Pierwszy tydzień pracowałem na polu przy plewieniu było całkiem dobrze dojeżdżaliśmy rowerem. Dziadostwo zrobiło się od poniedziałku tego tygodnia gdyż dostałem informację że jestem na rezerwie. Wróciłem do Polski i wiem że nigdy nie wróciłbym do tej firmy. Pani z euro personel mówila że będę pracował na magazynie co okazało się nieprawdą Ogólnie nie polecam nikomu FHS

Mugen

Ogólnie rzecz biorąc nie będę nierzetelnie rzucał haseł pokroju złodzieje ale tak: - obiecano nam 2 dwuosobowe pokoje i pewną stawkę. W praktyce każdy z 4 znajomych pracował zupełne gdzie indziej, pieniądze okazały się mniejsze niż obiecano a opłata za nocleg bardzo wysoka, naliczana tygodniowo i rosnaca. 2 mieszkało razem a pozostali w 3 osobowym pokoju z nieznaną osobą. Informacje gdzie idziesz do pracy dostajesz na mail wieczorem o 21 więc często nie wiesz co cie jutro czeka, być może nawet wolny dzień. No i wypłaty - wczoraj z naszej czwórki tylko jeden otrzymał pieniądze terminowo, reszta wypłaty nie otrzymała, a firma nie chce podać nam numeru telefonu do osoby odpowiedzialnej za wypłaty. Z pracy zrezygniwalismy po kilku dniach i czekamy na zarobione pieniądze, odrazadzam firmę każdemu.

jolo

jeżeli chcecie latać od firmy do firmy i mieć po 20h tygodniowo. agencja pracy fhs jest idealnym biurem dla osób które tak chcą ;) 0 szacunku do drugiego czlowieka, w biurze dominuje sarkazm i pomóc z łaską:) Wakacyjne urlopowe wyplacane w groszach. fhs to temat rzeka . ogólnie nie polecam

jolo

jeżeli chcecie latać od firmy do firmy i mieć po 20h tygodniowo. agencja pracy fhs jest idealnym biurem dla osób które tak chcą ;) 0 szacunku do drugiego czlowieka, w biurze dominuje sarkazm i pomóc z łaską:) Wakacyjne urlopowe wyplacane w groszach. fhs to temat rzeka . ogólnie nie polecam

Kuba

Właśnie aplikowałem do FHS i czekam na ewentualny telefon. Robiłem rozeznanie wśród firm i wiem, że to dobra firma.

fuck of norma
@Kuba 25.08.2017 08:15
Właśnie aplikowałem do FHS i czekam na ewentualny telefon. Robiłem rozeznanie wśród firm i wiem, że to dobra firma....

ty chyba chory jesteś popracuj tam chwile dobrze tylko mają osoby te co was białych murzynków dają w ręce holendrów a tak naprawdę tylko koordynatorzy i biuro się na takich frajerach dorabia za coś muszą kolejne hotele stawiać...

KRzy

Tragedia, nikomu nie polecam, chamstwo na wyzszym poziomie, bylem z dziewczyna i juz wiem ze nigdy tam nie wrocimy :) Salarisy tez czesto przeklamane, bo tu bo tam, nie wiem co nas podkusilo by wybrac to biuro

Zlodzieje

Masakra. Rzucają ludzi po firmach, mało kto ma po 40 h tygodniowo. Ludzie chamscy jakich mało. Do tego gdy podpisze się zjazdowke wszystko pryska, kradną na każdym kroku :) Nie polecam, są "nietykalni" i ludzi robią w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak tylko mogą. Jeśli chcesz zostać oskubany za Twoja prace- wybierz FHS. NAJWIĘKSZE [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] W HOLANDI :)

Aneta

@Qwertyuiop - czy możesz uargumentować swoją wypowiedź? Co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do firmy? Napisz nam więcej o swoich doświadczeniach związanych z zatrudnieniem w FHS (Flexible Human Services). Każdy merytoryczny, rzetelny komentarz może być cenny dla przyszłych kandydatów.

Malinka

Na tym forum rzucanie bezpodstawnych oskarżeń często sie zdarza.

Qwertyuiop

Nie polecam, beznadziejne biuro!!!!!!! Jeżeli ktoś szuka biura to nie FHS, polecam szukać gdzieś indziej!!!!!!!

maajk
@Qwertyuiop 01.08.2017 07:17
Nie polecam, beznadziejne biuro!!!!!!! Jeżeli ktoś szuka biura to nie FHS, polecam szukać gdzieś indziej!!!!!!!...

mozesz napisac dlaczego nie polecasz ?

maajk

hej, czy moglby ktos napisac cos o pracy w menken keuken b.v na salatkach? pozdro

Aleks

Ja dobrze wspominam czas pracy przez FHS. Jak czytam niektóre opinie to mam wrażenie jakby dzieci to pisały. Ludzie praca to nie zabawa, tym bardziej za granicą. Jeśli jeszcze ktoś nie zna języka to jest ciężko.

Vibe

Fhs to agencja która naprawdę najlepiej omijać szerokim łukiem. Ściągaj ludzi do pracy gdzie nie ma pracy dla nich i siedzą na rezerwach nawet tydzień i na dodatek ściągają za mieszkanie normalnie. Miało być 40 h tygodniowo nawet tego nie ma. Nr. SOFI jest wyrabiany dopiero przed zjazdem na urlop do Polski czyli przepracowalem 3 miesiące i dopiero zalatwili cały ten numer. Oszukuja ludzi na każdym kroku mówią jedno robią drugie. W biurze jest problem co kolwiek załatwić. Osoba odpowiedzialna za transport ( nie będę pisał imienia tego typa) jest wulgarny z nacisknaciskem na to słowo , nie miły , nie uprzejmy. Nie potrafią niczego zorganizować odliczają za prąd, gaz, wodę (gdzie jest to nie możliwe ze jest przekroczona ich "norma" jak nie ma pracownika od 5 do 16 na mieszkaniu. Jedyna zaletą tego biura jest to ze są wyplacalni. Ogólnie za dużo by wymieniać tych negatywow...

NORMA

Praca poza granicami kraju to nie jest zabawa w przedszkole, a niektórzy zachowują się tak jak by właśnie byli w przedszkolu. Czasami niektórzy porywają się na coś o czym nie mają zielonego pojęcia a później narzekają, że agencja jest zła! Fajna agencja

oni

Zwykli kłamcy i złodzieje.Jak masz problem to odsyłają od jednego do drugiego ,bo zamiast rozwiazać problem to uwazaja ze nie sa od tego czy tamtego.A koordynatorki to juz masakra ,potrafia tylko duzo gadac i nic nie robic,poniewaz tez twierdza ze to czy tamto nie należy do ich obowiązków.Jedyne co potrafia to wstrzymywać wypłaty(co jest niezgodne z prawe,bo na umowie nie ma nigdzie adnotacji,która zezwala im na zabieranie pieniedzy pracowników)

Johny
@oni 12.07.2017 13:18
Zwykli kłamcy i złodzieje.Jak masz problem to odsyłają od jednego do drugiego ,bo zamiast rozwiazać problem to uwazaja ze nie s...

Nie przypominam sobie wstrzymywania wypłat w tej firmie. Są jednak przypadki egzekwowania praw wynikających z kontraktu mieszkaniowego w przypadku ucieczek pracowników bez podania przyczyny zjazdu. Wtedy trzeba pokryć koszty najmu mieszkania do końca okresu wypowiedzenia (4 tygodnie). To dość zrozumiałe. W Polsce jeśli wynajmiesz mieszkanie i chcesz wypowiedzieć mieszkanie, to też masz okres wypowiedzenia od 1-3 miesięcy. Czasami mam wrażenie, że ludzie podpisując umowę w innym kraju nie zdają sobie sprawy z konieczności jej przestrzegania...

Ardjanoo

Odradzam komukolwiek pracę dla tej firmy. Przed wyjazdem do Holandii obiecują gruszki na wierzbie a jak przychodzi co do czego to okazuje się że brak pracy. To są oszuści, zatrudniają nielegalnie ludzi i dają umowy do podpisania bez wyrabiania numeru SOFI, jeśli ktoś się o ten numer upomni to zwlekają z tym tak długo jak tylko się da. Każdego dnia człowiek jest rzucany do innej firmy, w jednej robi się jako sprzątaczka a w drugiej jako chłopiec na posyłki itd, warunki nieludzkie. Traktują człowieka jak śmiecia, szef kierowców to straszny cham, nie ma żadnego szacunku do ludzi, w zarządzie firmy pracują również takie osoby. Zalecam omijać tą agencję szerokim łukiem.

Minka

FHS to super agencja, zawsze można zarobić dobra kasę.

Pozdrawiam Pana Mirka za hamstwo

Na - 1. ktoś nie wie jak dojechać do danej firmy na co odpowiada mi Pan Mirek " to sobie mapę narysuj " 2.Kolega miał ataki krwotoku z nosa lekarz PRZEZ TELEFON stwierdził , że to tylko osłabienie organizmu 3 generalnie w trakcie sezonu letniego mają duży bałagan w biurze a mianowicie . Moja kobieta zjeżdża na urlop a po 2 tygodniach wraca i okazuje się , że już nie jesteśmy para mamy mieszkać gdzie indziej ( pani z biura próbowała naprawić sytuację napoczatku zaproponowała abyśmy na jakiś czas mieszkali oddzielnie ) nie zgodzilismy się i dało radę załatwić wspólny pokój jeszcze tego samego dnia . 4 będąc w biurze i oczekując na dajmy na to wyjaśnienie jakiejś sprawy bardzo dużo czasu człowiek traci , ale to akurat jest zrozumiałe przy tej ilości osób jaka jest sezonowo . Problemem jest to , że akurat na moje nie szczescie były upalne dni i oczekując około 1,5h czułem się jak w saunie , a Panie z biura miały klime :) 5 SMS , e maile odnośnie jutrzejszej pracy Osoby które nie mają stałych firm napewno irytuje fakt że SMS potrafią przychodzić np o 21,30 w tym mnie i moich lokatorów :) To teraz może plusy 1Wypłaty zawsze na czas , solarisy również ( zdarzają się błędy , ale taki już jest człowiek ) 2 zalatwiajac jakieś wolne , chorobę np(migrena tzw lekkie choroby )przez telefon ja z pełna kulturą i Pani po 2 stronie również za to duży plus dla Pani Karoliny i Pani Agaty (Przyjechała osoba z alkomatem , aby sprawdzić moja trzezwosc i ja to rozumie i popieram ) 3.warunki mieszkaniowe. Domki w których mieszkają pracownicy są naprawdę bardzo dobre . Fakt zdążą się gorsze , ale to rzadkość 4 dofinansowanie na domek pracuje na systemie tygodniowym i dofinansowanie wynosi coś koło +/- 71 euro a więc naprawdę czapki z głów 5 opiekunowie często odwiedzają firmy w których człowiek pracuje i starają się pomóc czy to łamiąc barierę językową czy popprstu rozwiązać konflikt Myślę , że to chyba tyle z mojego wywodu opinię pisze już z naszej ojczyzny , aby uniknąć ewentualnych problemów z biurem

Maniek

Czy ktoś mógłby napisać cos więcej o pracy dla pracownika obsługi pola golfowego-Amsterdam, Haarlem, Purmerend? Słyszałem o agencji dobre opinie i chcę spróbować.

Nessie

Ja pracuje w FHSie ponad 2 lata. Z biurem nie mialam nigdy zadnych problemow. Jesli chodzi o mieszkania to rowniez sa utrzymywane na wysokim standardzie. Wyplaty sa zawsze na czas. Ja osobiscie polecam FHS.

Minka

Uważam, że FHS nie zasługuje na te negatywne wypowiedzi!

terror22

Nie Polecam , moje zdanie nadal pracuje ( z przyczyn osobistych ) i mogę dużo pisać o nich wszystkich ... Jest tam loteria szczególnie z praca jak trafisz tak będziesz miał.... jest 50 na 50 moze bedzie fajnie godziny i kasa a moze nie .... NIE POLECAM

Lonely

Nie polecam tej firmy.. bylam i więcej napewno tam nie pojade. Tylko kombinują jak tu odjąć pracownikowi z wypłaty więcej pieniędzy. A jak nie ma pracy jak tu sie pozbyć człowieka . Kto nie chce zarobic niech jedzie a jeśli ktoś jest mądry ominie tą firme szerokim łukiem. NIE POLECAM

Aneta

@Michał to bardzo ważne, aby mieć dobry kontakt z agencją pracy, z którą się współpracuje. Dziękuję za uzupełnienie swojej odpowiedzi.

Stella

Może ktoś wie czy FHS (Flexible Human Services) organizuje również pracę dla kobiet w Holandii? Wiem, że generalnie to fajna firma potrafią robić swoją robotę . Może ktoś słyszał o tej pracy proszę o info.

Nic
@Stella 12.04.2017 12:07
Może ktoś wie czy FHS (Flexible Human Services) organizuje również pracę dla kobiet w Holandii? Wiem, że generalnie to fajna fi...

Na pewno są oferty dla kobiet. Proponuję śledzić ich stronę www.fhspolska.pl. Wiem, że można ich tez znaleźć na facebooku.

Minka

Flexible Human Services pośredniczącą w międzynarodowej rekrutacji pracowników imigracyjnych. Ponieważ zawsze spełniają najwyższe standardy, ludzie lubią z nimi pracować.

Aneta

@Michałrozumiem, że jesteś zadowolony ze współpracy z FHS. Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak tak współpraca wyglądała.

Michał
@Aneta 22.03.2017 08:48
@Michałrozumiem, że jesteś zadowolony ze współpracy z FHS. Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak tak współpraca wyglądał...

Znaleźli dla mnie prace w dopasowana do moich kwalifikacji mimo że ciężko w tym rejonie o tego typu prace. . Poza tym zero problemów z komunikacją.. Pozdrawiam

Michał
@Aneta 22.03.2017 08:48
@Michałrozumiem, że jesteś zadowolony ze współpracy z FHS. Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak tak współpraca wyglądał...

Znaleźli dla mnie prace w dopasowana do moich kwalifikacji mimo że ciężko w tym rejonie o tego typu prace. . Poza tym zero problemów z komunikacją.. Pozdrawiam

Zostaw opinię o FHS (Flexible Human Services) - Noordwijkerhout

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FHS (Flexible Human Services)