Turck Automation Technology

4.5/5

• Kim jesteśmy
  • Jak się u nas pracuje?
  • #coolTURCKa czyli nasza kultura organizacyjna
  • Co oferujemy?
  • Praca w TURCK FAQ
  • Jak wygląda rekrutacja?

Kim jesteśmy

Jak się u nas pracuje?

#coolTURCKa czyli nasza kultura organizacyjna

Co oferujemy?

• Długie
  • Abramowice Prywatne
  • Szerokie

3. Opinie o pracodawcach Lublin
  5. Opinie o Turck Automation Technology Sp. z o.o.

Opinie o Turck Automation Technology Lublin

Nie przegap nowości o Turck Automation Technology Sp. z o.o.!

11.12.2025 11:16

Dołącz do nas i pomóż nam tworzyć kulturę ciągłego doskonalenia!

Szukamy osoby, która z energią i pomysłami będzie inicjować oraz prowadzić projekty usprawniające procesy biznesowe. Twoim zadaniem będzie wspieranie organizacji w zarządzaniu zmianą i angażowanie zespołów w działania, które podnoszą efektywność i jakość pracy.

Jeśli masz doświadczenie w Lean Manufacturing i chcesz realnie wpływać na rozwój firmy – ta rola jest dla Ciebie! Nie oczekujemy, że będziesz chodzącą encyklopedią teorii – ważne, abyś potrafił/a zrozumieć procesy, liczby i zależności biznesowe oraz przekładać je na praktyczne rozwiązania.

Inżynier Lean - Specjalista/-tka ds.ciągłego doskonalenia

Twój zakres obowiązków

• Inicjowanie, prowadzenie i analiza projektów zwiększających efektywność procesów biznesowych, w tym także nastawionych na poprawę jakości, redukcję kosztów oraz poprawę bezpieczeństwa i ergonomii pracy;

• Przegląd praktyk i rozwiązań w organizacji w celu eliminacji marnotrawstw, analiza procesów, inicjowanie działań doskonalących;

• Prowadzenie projektów związanych z ciągłym doskonaleniem, wykorzystując narzędzia Lean Manufacturing;

• Zarządzanie warsztatami KAIZEN: powoływanie zespołów projektowych, tworzenie i nadzorowanie harmonogramów, sporządzanie raportów oraz podsumowanie warsztatów;

• Rozwiązywanie bieżących problemów produkcyjnych wpływających na produktywność;

• Wspieranie organizacji w zarządzaniu zmianą, promowanie kultury ciągłego doskonalenia, angażowanie zespołów w działania na rzecz poprawy procesów;

• Prowadzanie szkoleń z zakresu optymalizacji procesów oraz narzędzi Lean.

Nasze wymagania

• Doświadczenie w środowisku produkcyjnym – wiesz, jak działa hala, linia, zmiany, a pojęcia typu WIP, scrap czy takt time nie wymagają od Ciebie googlowania.

• Pierwsze sukcesy w projektach optymalizacyjnych – masz za sobą wdrożenia, dzięki którym procesy działały szybciej, taniej lub po prostu lepiej.

• Znajomość praktycznych narzędzi Lean – 5S, SMED, VSM, problem solving, standaryzacja – to nie są dla Ciebie „warsztatowe abstrakcje”, tylko realne narzędzia do codziennej pracy.

• Swobodna komunikacja w języku angielskim – potrafisz bez stresu czytać dokumentację, rozmawiać z zespołami globalnymi i ogarniać spotkania projektowe. Nie oczekujemy literackiej perfekcji, ale płynności, która pozwala Ci działać w międzynarodowym środowisku bez bariery językowej.

• Doświadczenie w pracy projektowej – potrafisz zaplanować zadania, poprowadzić inicjatywę od pomysłu do efektu i rozliczyć rezultat.

• Charyzma i swoboda w komunikacji – potrafisz mówić wprost, konkretnie i tak, żeby ludzie chcieli Cię słuchać. Umiesz przełożyć język Lean na codzienny język produkcji.

• Organizacja pracy grupowej z energią – prowadzisz szkolenia i warsztaty w sposób angażujący, dynamiczny, nastawiony na praktykę. Uczestnicy wychodzą z nich z konkretnymi pomysłami, a nie samą teorią.

• Umiejętność budowania entuzjazmu wokół zmian – potrafisz zarazić innych ideą usprawniania procesów, pokazać „po co”, a nie tylko „jak”.

• Łączenie perspektyw różnych działów – współpracujesz z produkcją, jakością, utrzymaniem ruchu czy finansami tak, żeby rozwiązania były kompletne i możłiwe do wdrożenia.

Brzmi ciekawie?
    Jeśli chcesz mieć realny wpływ na rozwój firmy, pracować w środowisku, które ceni pomysły i inicjatywę – dołącz do nas! Czekamy na Twoje zgłoszenie i wspólnie zbudujmy kulturę ciągłego doskonalenia.

Oferujemy:

• Zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę na pełen etat;

• Pierwsza umowa na 3 miesięczny okres próbny, kolejna na czas nieokreślony;

• Możliwość korzystania z prywatnej opieki medycznej;

• Możliwość korzystania z karty sportowej;

• Konkurencyjne wynagrodzenie uzależnione od posiadanego doświadczenia zawodowego;

•  Świadczenia finansowane z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych;

• Możliwość przystąpienia do ubezpieczenia grupowego;

• Stabilne zatrudnienie w nowej, międzynarodowej firmie;

• Realne możliwości rozwoju zawodowego w strukturach firmy.

Kandydatka

08.06.2026 07:51

Czy ktoś się między wypowiedzieć o pracy jako specjalista planowania materiałowego? Warto aplikować?

Kandydatka

08.06.2026 07:52

Może*

Inżynier produkcji

20.04.2026 19:12

PR

Przebieg rekrutacji Rozmowa przebiegła w miłej atmosferze. Wg mojej oceny rozmowa była jedną z tych mniej technicznych. Przed samą rozmową dostałem informację o przygotowaniu krótkiej prezentacji na swój temat, natomiast na rozmowie usłyszałem, że jest ona za krótka. Pojawiły się sprzeczne znaki. Ciężko było zaczepić temat rozmowy na czymś konkretnym, była raczej ogólnikowa. Do wad procesu rekrutowania na pewno należy czas jego trwania - w moim przypadku wiadomość zwrotną dostałem w ostatni zapowiadany dzień, prawie trzy tygodnie po samej rozmowie (po drodze były święta). Pytania Pytania dt. metodologii optymalizacji procesów.

Nie dostałem pracy

#InzynierProdukcji

Inżynier procesu

17.04.2026 21:57

Inzynier

Przebieg rekrutacji Rozmowa rekrutacyjna przebiegała w świetnej atmosferze, wszystko zostało wyjaśnione z największą dokładnością. Kompetencje i profesjonalizm rekrutrów na najwyższym poziomie. Właściwi ludzie na właściwym miejscu. Firma zaprezentowała się z najlepszej strony. Jestem bardzo zadowolony z przebiegu rekrutacji. Pytania Pytania o umiejętności Pytania o kompetencje Pytania o poziom wykształcenia

#InzynierProcesu
    Kat

30.03.2026 10:39

Proces rekrutacyjny na stanowisko Manufacturing Engineer w którym miałam przyjemność uczestniczyć oceniam bardzo pozytywnie. Spotkanie zostało przeprowadzone na wysokim poziomie merytorycznym, przy jednoczesnym zachowaniu przyjaznej i komfortowej atmosfery. Podczas rozmowy miałam możliwość szczegółowego zaprezentowania swojego doświadczenia zawodowego i kompetencji, a pytania które otrzymałam pozwoliły mi realnie zaprezentować moje umiejętności. Na szczególne uznanie zasługuje część praktyczna w formie gry, która w ciekawy sposób werfikowała znajomość narzędzi lean managment. Dodatkowo stanowiła ona dobre urozmaicenie procesu i pomogła zredukować stres. Całość procesu była bardzo dobrze zorganizowana i poprowadzona w bardzo profesjonalny, angażujący i partnerski sposób. Dziękuję za możliwość odbycia tej rozmowy.
    Jaca

13.03.2026 15:47

Rozmowa przebiegła w miłej atmosferze. Wszytko wyjaśnione od A do Z.
    kandydat

15.12.2025 20:52

Przeszedłem przez proces rekrutacyjny w Turck Automation Technology. Rozmowy przebiegały profesjonalnie i transparentnie. Oceniam firmę bardzo pozytywnie. Widać bardzo przyjazną atmosferę pracy. Pomimo braku zatrudnienia, szczerze polecam nawiązanie współpracy!

05.03.2026 10:01

Dzień dobrym dziękujemy za opinię. To dla nas bardzo cenne informacje. Pozdrawiamy, Zespół TURCK
    Krystian.B

05.02.2026 18:26

Rekrutacja na której dzisiaj byłem przebiegła bardzo profesjonalnie a zarazem bez stresu , ponieważ atmosfera była bardzo sympatyczna i przyjazna co wręcz niwelowało stres . Wszytko było bardzo dobrze wyjaśnione i omówione .

05.03.2026 10:01

Anna

09.02.2026 08:31

Rekrutacja przebiegła w bardzo rzetelny, jasny i konkretny sposób. Zostały przedstawione niezbędne informacje, miła atmosfera pomogła w niwelowaniu stresu. Podejście bardzo holistyczne do kandydata, co pomogło na wykazaniu się i pokazaniu swoich mocnych jak i słabych stron. Rekrutacja podobna do asisstance center tylko w "lżejszej formie".

CIE

09.02.2026 08:37

Rekrutacja odbyła się w pozytywnej atmosferze, profesjonalnie. Super! Dziękuje za możliwość uczestnictwa to było cenne doświadczenie.

Anita

09.02.2026 23:20

Proces rekrutacyjny został przeprowadzony w bardzo profesjonalny i uporządkowany sposób. Już po przesłaniu CV otrzymałam kontakt telefoniczny w ciągu kilku dni, co świadczy o sprawnym podejściu firmy do kandydatów i jasnej komunikacji. Pierwsza rozmowa miała charakter wstępny i polegała na krótkim przedstawieniu mojej osoby oraz mojej motywacji do pracy w firmie Turck. Podczas drugiej rozmowy telefonicznej zostałam poinformowana o zaproszeniu na spotkanie stacjonarne oraz poproszona o przygotowanie krótkiej prezentacji o sobie (5–6 slajdów). Uważam to za bardzo trafne rozwiązanie, ponieważ jako kandydaci – często mierzący się ze stresem wynikającym z nowego miejsca, ludzi i sytuacji – mamy możliwość przewidzenia pierwszych minut spotkania. Daje to poczucie kontroli nad jego początkiem i pozwala wejść w rozmowę w bardziej komfortowy sposób. Podczas prezentacji prowadzona była swobodna rozmowa na temat omawianych slajdów, co stanowiło doskonałe rozluźnienie atmosfery. Rekruterzy byli bardzo serdeczni i otwarci, co sprzyjało naturalnej wymianie myśli. W trakcie spotkania otrzymałam również wszystkie niezbędne informacje adekwatne do etapu rekrutacji — dotyczące firmy, stanowiska, a także podstawowych warunków zatrudnienia i benefitów. Bardzo ciekawym i wartościowym elementem procesu było zadanie praktyczne, polegające na zbudowaniu określonej konstrukcji z klocków przy jednoczesnym stosowaniu procedur wynikających z przekazanego standardu. Z perspektywy kandydata jest to doskonały sposób na sprawdzenie siebie w konkretnej sytuacji oraz obserwację własnych zachowań podczas pracy pod presją czasu, w nowym środowisku i przy zachowaniu określonych wytycznych. Zadanie to jasno pokazuje, że firma stawia na zaangażowanie, kreatywność oraz umiejętność pracy zgodnie z procedurami, co w mojej ocenie jest niezwykle istotne i motywujące z punktu widzenia rozwoju zawodowego. Istotnym elementem było również końcowe omówienie wykonanego zadania pod kątem zgodności z wytycznymi. Pozwala to kandydatowi na podsumowanie własnej pracy oraz uzyskanie wartościowego feedbacku, który może być pomocny w przyszłych sytuacjach zawodowych. Podsumowując, rozmowa rekrutacyjna przebiegła w bardzo profesjonalnej i jednocześnie przyjaznej atmosferze. Kandydat miał możliwość aktywnego udziału w spotkaniu, zadawania pytań oraz otrzymania jasnych informacji na każdym etapie. Szczególnie doceniam również jasną deklarację przekazania decyzji rekrutacyjnej niezależnie od jej wyniku. Był to bardzo efektywnie i pozytywnie spędzony czas. Proces ten odbieram jako przykład dobrze zaplanowanej rekrutacji, opartej na profesjonalizmie, serdeczności oraz nastawieniu na ciągły rozwój.

Edyta K.

24.11.2025 20:55

Witam jak można się starać o pracę u Państwa bardzo mi zależy pozdrawiam

24.11.2025 22:30

Dzień dobry. Zapraszamy do przesłania CV na adres [email protected] Skontaktujemy się i opowiemy o szczegółach. Pozdrawiamy.

Kontakt - Turck Automation Technology Sp. z o.o.

Erazma Plewińskiego 18 20-277 Lublin

Branża główna: Elektronika, hardware i akcesoria

25.09.2025 10:27

Dołącz do naszego zespołu i obejmij kluczową rolę w zarządzaniu procesem produkcyjnym! Poszukujemy osoby, która będzie odpowiedzialna za koordynację pracy zespołu oraz nadzór nad realizacją zleceń produkcyjnych

Poszukujemy osoby zainteresowanej podjęciem pracy na stanowisku:

Production Team Leader

Zakres obowiązków:

• ·      Koordynowanie pracy podległego zespołu

• ·      Organizacja i prowadzenie szkoleń dla pracowników zespołu

• ·      Ocena pracy zespołu i wspieranie jego rozwoju

• ·      Nadzór nad przebiegiem zleceń produkcyjnych, ich kolejnością i poprawnym procesowaniem

• ·      Kontrola zużycia komponentów oraz stanów magazynowych

• ·      Nadzór nad procesem odzysku i reworku

• ·      Udział w budowaniu prototypów i serii 0

• ·      Nadzór nad procesem TMP0

• ·      Wsparcie działań związanych z optymalizacją jakości (kontrola wyrobów, decyzje jakościowe, kontrola narzędzi pomiarowych)

• ·      Nadzór nad przestrzeganiem przepisów BHP oraz realizacja zadań z tego obszaru

Wymagania:

• ·      Szukamy kogoś, kto ma doświadczenie w produkcji i chce zrobić krok dalej. Kogoś, kto potrafi rozmwiaż z ludźmi, motywować i współpracować.

• ·      Doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku

• ·      Umiejętność zarządzania zespołem i organizacji pracy

• ·      Wiedza z zakresu procesów produkcyjnych i jakości

• ·      Znajomości przepisów BHP

• ·      Znajomość pakietu MS Office (Word, Excel)

• ·      Odpowiedzialność i samodzielność w podejmowaniu decyzji.

Oferujemy:

• ·      Zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę na pełen etat;

• ·      Pierwsza umowa na 3 miesięczny okres próbny, kolejna na czas nieokreślony;

• ·      Możliwość korzystania z prywatnej opieki medycznej;

• ·      Świadczenia w ramach Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych;

• ·      Możliwość korzystania z karty sportowej;

• ·      Możliwość przystąpienia do ubezpieczenia grupowego;

• ·      Stabilne zatrudnienie w nowej, miedzynarodowej firmie;

• ·      Program wdrożenia nowego pracownika na stanowisku pracy;

• ·      Realne możliwości rozwoju zawodowego w strukturach firmy.

Jeśli jesteś zainteresowany/zainteresowana udziałem w procesie rekrutacji - prześlij swoje CV na adres: [email protected].
    -.-

19.08.2025 12:30

Rekrutacja przebiegła w bardzo profesjonalny, a zarazem przyjazny sposób. Każdy etap był jasno omówiony. Atmosfera podczas rozmowy była miła i swobodna, dzięki czemu nie czułam dużego stresu.

05.09.2025 07:25

Dziękujemy za opinię. Pozdrawiamy.

04.09.2025 15:23

(usunięte przez administratora)Stawka bardzo niska - 3 300 netto. Nadgodziny dzienne 7 zł/h, nadgodziny nocne 17 zł/h.(usunięte przez administratora) Jedna osoba wykonuje pracę za trzy osoby. Czasy na zleceniach są tak ustalane aby tylko utrącić pracownikowi premię, która też nie jest wielka bo wynosi 8% czyli 300 zł brutto.(usunięte przez administratora)

23.06.2025 13:28

brak

Przebieg rekrutacji Rozmowa odbyła się w bardzo miłej atmosferze, wszystkie informacje dotyczące danego stanowiska zostały dokładnie wyjaśnione. Pytania Pytania były odnośnie poprzednich prac i doświadczeń.

28.05.2025 08:48

Ilona

Przebieg rekrutacji Na rozmowę przyszłam z lekkim stresem, który po chwili rozmowy z Panią z HR po prostu się schował. Rozmowa bardzo miła, w sympatycznej atmosferze, bardzo jasno określone warunki pracy, jak wygląda praca na danym stanowisku oraz wszystkie niezbędne szczegóły zatrudnienia. Bardzo pozytywnie oceniam całą rozmowę. Pytania Pytania dotyczyły m. in. wcześniejszego zatrudnienia, doświadczenia

25.04.2025 09:11

A.K.

Przebieg rekrutacji Pomimo początkowego stresu rozmowa z Panią od HR odbyła się w spokojniej i przyjemnej atmosferze. Pytania Pytania dotyczyły mojej wcześniejszej pracy , oraz tego jakiego zatrudnienia obecnie szukam . Na moje pytania również uzyskałam satysfakcjonujące odpowiedzi.

17.04.2025 07:43

Electric Day 2025 na Politechnice Lubelskiej. Targi Pracy dla młodych inżynierów. Byliśmy tam !

Wydarzenie było doskonałą okazją, by spotkać się z młodymi inżynierami i technikami, podzielić się doświadczeniem oraz opowiedzieć o możliwościach, jakie oferuje nasza firma.

Opowiadaliśmy m.in. o:

• technologiach w naszej produkcji,

• ścieżkach rozwoju dla studentów i absolwentów,

• programach stażowych i  praktykach w działach produkcji, utrzymania ruchu, jakości, technicznym czy doskonałości operacyjnej,

Cieszymy się z dużego zainteresowania i licznych rozmów — jesteście inspirujący i pełni pasji!

Dziękujemy wszystkim studentom, którzy nas odwiedzili — trzymamy kciuki za Wasz rozwój i… być może do zobaczenia w naszej firmie!
    News image
    Niezdecydowana

03.04.2024 18:57

Jak wygląda praca w turcku? Warto się starać o pracę tutaj? Jakie są zarobki? Czego wymaga pracodawca, a co ma do zaoferowania pracownikowi?
    Kaja

26.05.2024 09:30

I jak,zatrudniłas się? Jaka jest tam atmosfera,jacy ludzie, szefostwo. I w jakich godzinach są zmiany.

30.01.2025 10:07

6-14 i 14-22
    Kandydat 2025

15.01.2025 11:38

Jak wygląda praca na produkcji? Co się robi dokładnie i jaką stawkę proponują ? Możecie coś napisać o atmosferze ?

15.01.2025 12:11

Zapraszamy do kontaktu - z przyjemnością odpowiemy na wszystkie pytania. Dane kontaktowe znajdują się w zakładce ,,Kontakt". Pozdrawiamy.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Turck Automation Technology?

Skr

30.11.2024 23:29

Jaka jest pensja w magazynie? Jest ogłoszenie o pracę, ale nie ma info o wynagrodzeniu
    TZY

02.07.2024 16:16

super firma, polecam

23.10.2024 19:29

Dziękujemy za opinię! pozdrawiamy, Zespół TURCK

Zostaw merytoryczną opinię o Turck Automation Technology Sp. z o.o.