Paula04.12.2024 11:24
Brak znajomości zasad etyki adwokackiej. (usunięte przez administratora). Zamykając firmę mojego partnera, zmieniła hasło do firmowego maila bez żadnych konsultacji utrudniając mi dostęp do moich dokumentów. Pełnomocnictwo notarialne do owej firmy posiadam ja. W należytym terminie NIE dostarczyła mi świadectwa pracy. Pani z księgowości przekazała mi informację, że dokumenty przekazane zostały Pani Karolinie. Moja poprzednia firma starała się o leasing. Pani mecenas poinformowała naszego kolegę, którego nawet nigdy na oczy nie widziała, ale posiadała nr tel, że rozmawiała z Panią od leasingu. Kolega to mi to przekazał dziwiąc się, że informowane są osoby o sprawach firmowych, które nie mają żadnego związku ze sprawą. Przy wykonywaniu czynności Pani powinna zostać niezależna i nie doprowadzać do takich sytuacji. Naruszeń zasad etyki i godności zawodu adwokata nie może usprawiedliwiać sugestiami klienta. To Pani jest adwokatem i powinna zasady znać. Jak ktoś taki może występować przed sądem? (usunięte przez administratora)W przypadku tej Pani nie ma mowy o dystansie i chłodnym profesjonalizmie. Świadomie dopuściła do sytuacji , przez którą cierpi rodzina klienta. Sprawa jest mocno szczegółowa i na pewno zostanie odpowiednio spisana. Tu wskazuję ogólniki. Na potwierdzenie swoich słów posiadam dowody w postaci wiadomości, screenshotów, plików etc. Moja opinia niech będzie przestrogą dla potencjalnych klientów i ich rodzin. Początek kariery i brak nieposzlakowanej opinii. P.