Zakłady drobiarskie w Niemczech Wiesenhof

Visbek

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 36 ocen.

Opinie o Zakłady drobiarskie w Niemczech Wiesenhof

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady drobiarskie w Niemczech Wiesenhof

Joanna
użytkownik zarejestrowany

W takim razie @Anonimus, rzeczywiście firma daje jedną zmianę ale to, że zostaje się dłużej można traktować jako nadgodziny? Oczywiście powinny one być zapłacone, albo chociaż pracownicy powinni mieć dni wolne do odbioru. Czy próbowaliście jakiś negocjacji z kierownictwem?

Joanna
użytkownik zarejestrowany

Praca na produkcji na pewno nie należy do lekkich i tutaj przyznaję Ci rację @Anonimus. Napisz czy godziny pracy, o których piszesz były przedstawione na początku umowy i czy o nich wiedziałeś? Co do przerw to rzeczywiście skoro pracodawca to obiecywał to powinno być to przestrzegane, czy ktoś zgłaszał to kierownikowi zmiany?

Anonimus
@Joanna 02.09.2017, 18:11
Praca na produkcji na pewno nie należy do lekkich i tutaj przyznaję Ci rację @Anonimus. Napisz czy godziny pracy, o których pis...

Nie nie zgadzają się godziny pracy w umowie są podawane dwie zmiany a jest jedna.. Od 3 rano a jest liczona od 3.30 i nigdy nie wiadomo czy skaczysz o 14 czy o 17 a jak coś się popsuje i czekajcie to nie masz płacone za postój.

Joanna
użytkownik zarejestrowany

@Anonimus a powiesz coś więcej na temat samych warunków pracy m? Czy atmosfera na co dzień w pracy jest przyjazna? Kiepska atmosfera w pracy i w Polsce i za granicą - generuje niepotrzebny stres.

Anonimus
@Joanna 24.08.2017, 06:46
@Anonimus a powiesz coś więcej na temat samych warunków pracy m? Czy atmosfera na co dzień w pracy jest przyjazna? Kiepska atmo...

Na ogół jest tak polaczki w 1 dniach pracy ci wchodzą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Potem opiera.... Ci ją do szefostfa żeby się podlizac.. Praca od 3 rano do 15 16 z 2 przerwami pierwsza po 5 h pracy potem po 3.5 h... Przerwy niby 30 min nie prawda. Zdążysz spalić 2 papierosy i musisz już lecieć bo kaczki idą.. Śród brud i zapierdol.. Kto nie był to nie wie.

Anonimus

Praca ciężka nie da się ukryć... Ale da się przywyknac. Brygadzisci fajni.. Tylko najgorsze co jest to polki którym żal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciska... Mają po 50 lat a próbują zrobić z siebie nastolatek z masą zmarszczek na twarzy hehe

Joanna
użytkownik zarejestrowany

Widać na forum, że praca cały czas w Zakładach drobiarskich w Niemczech Wiesenhof nadal jest. Nie widać, natomiast aktualnych ofert. Czy ktoś może podzielić się z innymi użytkownikami informacją na ten temat?

Joanna
użytkownik zarejestrowany

Pracujesz obecnie w firmie? Chętnie dowiemy się jak obecnie wygląda sytuacja. Na jakie warunki zatrudnienia mogą liczyć pracownicy?

Rodzynka124

Pracowałam tam z chłopakiem tylko dwa tygodnie a już się przekonaliśmy co tam jest...z nikim tam nie idzie normalnie pogadać aby umieją mordy dżeć i popedzać człowieka...a lekarza nie potrafią wezwać. Ludzie tam robią bez badań sanitarno-epidemiologicznych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kółkach...uważajcie na rudą najpierw ładnie gada a później okazuje się coś innego. Nie polecam tej firmy

Rodzynka124

Pracowałam tam z chłopakiem tylko dwa tygodnie a już się przekonaliśmy co tam jest...z nikim tam nie idzie normalnie pogadać aby umieją mordy dżeć i popedzać człowieka...a lekarza nie potrafią wezwać. Ludzie tam robią bez badań sanitarno-epidemiologicznych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kółkach...uważajcie na rudą najpierw ładnie gada a później okazuje się coś innego. Nie polecam tej firmy

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Wladimir z Fileta

kario - nie trzeba miec zadnych kwalifikacji poprostu jedziesz i pracujesz

Wladimir z Fileta

Filet.... ludzie dajcie sobie odrazu spokoj tam pracuja popaprancy tylko praca po 13 godz na dobe spisz do pracy i spisz nic czasu dla siebie ,jak traficie mieszkanie na panamie syf kila i mogila posiadam zdjecia dla zainteresowanych! jak i zakladu krotki film z ukrytej kamery co sie tam dzieje tak i waronkow pracy etc. bylem tam jako wywiad inkognito,pozdrawiam grupe z Fileta spoko ludzie .tasma zapiernicza na maxa bylo 120 osob a jest 60 wiec prace wykonujesz podwojną itd jezeli ktos chce byc traktowany jak polska swinia przez zaklady niemieckie to tam wlasnie tak jest ,pozatym 300 e za pokoj w syfie,jak dzwonisz mowia ze busy woza do pracy,tak ale za kase? co to k.. jest to poco bus i kierowca ktoremu placa za to a i tak jedzie tam bo pracuje taksamo na produkcji? absurd za to zeby zakupy jechac do sklepu kasuje dodatkowo 5e itd ....ale i tak mozecie o zakupach zapomniec bo pracujesz do 20;30 a sklepy do 20 wiec zamkniete ,a ci co podobno tyle czasu tam pracuja to zwykle cioty ktore maja stanowiska opierd...sie np wkladanie skrynek do automatu pkowanie watrobek,lub kfc a reszt to oboz auszwic

Iwona

A ja tam pracuje do dzisiaj w wisenchofie od dwoch lat.Wszyscy ktorzy mysla ze latwo zarabia sie tam pieniadze to zle trafili.trzeba pracowac i juz ale kasa jest na czas ,na konto wszystko na papierze a w polsce co?? najnizsza 1350 zl na reke i tyle ,a tam mam 1350 albo i wiecej tyle ze euro i jeszcze skladam na emeryture sobie w Polsce .

Kriss
@Iwona 20.07.2016, 20:10
A ja tam pracuje do dzisiaj w wisenchofie od dwoch lat.Wszyscy ktorzy mysla ze latwo zarabia sie tam pieniadze to zle trafili....

W jakiej miejscowości pracujesz i przez jaką firmę?

gwiazdka1111718@wp.pl
@Iwona 20.07.2016, 20:10
A ja tam pracuje do dzisiaj w wisenchofie od dwoch lat.Wszyscy ktorzy mysla ze latwo zarabia sie tam pieniadze to zle trafili....

Kolego morzesz podać namiar. Telefon na myken gdzie tam dzwonić w sprawie pracy. Ja .pracowałem w wiesenhof w reuden. Gorzej niż mykem bo sa kaczki cierzkie po 3kilo podaj namiar na myken telefon tam chyba pani anita jest

Tom

czy ktos wie ile dokladnie tam placa na reke? ile godz mozna pracowac? itp

sandra

pracuje tam 9 miesiecy przjebane dwie zmiany dra mordy brygadzisci czesto sznela zimno mokro choroba pewna romatyzm chorowac nie mozna niema tez karty do lekarza nie polecam sama juz szukam cos innego

gosc

Pracowałam w firmie Wiesenhof w Lohne przez wakacje. Praca do łatwych nie należy ale ludzie tam są na prawdę w porządku i da się z nimi dogadać. Stawka to 8,80/h a po 22 jest 20% więcej. Dla mnie ta praca jest ok,jeżdże tam co wakacje od 3 lat. Polecam

lowelas11117
@gosc 21.09.2015, 17:41
Pracowałam w firmie Wiesenhof w Lohne przez wakacje. Praca do łatwych nie należy ale ludzie tam są na prawdę w porządku i da si...

przez jakiego posrednika pracowales w lohne w wiesenhof ja pracowałem w reuden 3 lata

???
@lowelas11117 16.04.2017, 01:24
przez jakiego posrednika pracowales w lohne w wiesenhof ja pracowałem w reuden 3 lata

Czy w reuden to ta sama firma co w lohne czyli wiesenhof - Visbeck ?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Wladimir z Fileta

Filet.... ludzie dajcie sobie odrazu spokoj tam pracuja popaprancy tylko praca po 13 godz na dobe spisz do pracy i spisz nic czasu dla siebie ,jak traficie mieszkanie na panamie syf kila i mogila posiadam zdjecia dla zainteresowanych! jak i zakladu krotki film z ukrytej kamery co sie tam dzieje tak i waronkow pracy etc. bylem tam jako wywiad inkognito,pozdrawiam grupe z Fileta spoko ludzie .tasma zapiernicza na maxa bylo 120 osob a jest 60 wiec prace wykonujesz podwojną itd jezeli ktos chce byc traktowany jak polska swinia przez zaklady niemieckie to tam wlasnie tak jest ,pozatym 300 e za pokoj w syfie,jak dzwonisz mowia ze busy woza do pracy,tak ale za kase? co to k.. jest to poco bus i kierowca ktoremu placa za to a i tak jedzie tam bo pracuje taksamo na produkcji? absurd za to zeby zakupy jechac do sklepu kasuje dodatkowo 5e itd ....ale i tak mozecie o zakupach zapomniec bo pracujesz do 20;30 a sklepy do 20 wiec zamkniete ,a ci co podobno tyle czasu tam pracuja to zwykle cioty ktore maja stanowiska opierd...sie np wkladanie skrynek do automatu pkowanie watrobek,lub kfc a reszt to oboz auszwic

cichy

witam ja też tam pracowałem żenada ci ludzie są żadni plotek razem z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szefową ona uważa się za matkę teresę z Kalkuty wszystkie plotki wie od swoich pracowników a jest ich tam dużo prawie wszyscy kapują stawka 4 euro a zarabiamy 1800 na miesiąc osiemset dostawaliśmy a resztę zabierała złodziejka nikomu tej firmy nie polecam

natka

więcej nie dadzą praca jak praca stanie w miejscu na nożu monotonia a gdzie indziej albo szaleństwo albo fizycznie ciężko jak nic,na rannej zmianie około 8 godz ale za to na popołudnie do skutku może to być wpół do trzeciej w nocy soboty ranne zmiany zawsze pracują a popołudniowe to się dowiesz w piątek i zaplanuj tu coś a jak nie przyjdziesz to pani dziękujemy gadać nie ma z kim i o czym szefostwo do podpisania umowy jest na tak -potem nie słuchają nikogo chcesz pracować nie dyskutuj i bądź na skinienie po dwóch mc miałem dość lepiej w Polsce biedniej żyć ale żyć z rodziną bez stresu -bo tam w Niemczech to było praca -sen-dojazd do pracy i chwile na stołówce gdzie spotkało się rodaków można tylko zaliczyć do przyjemności żałuje wyjazdu nie warto było:(

ona

witam! dostałam ofertę pracy do wiesenhof mockern.. czy ktoś mógłby mi coś na ten temat napisać... podobno 8,25euro brutto wiec 5 euro na rękę. mieszkania 2,3 osobowe także kamienice i hotele. czy coś z tego co napisałam to prawda?

zosia

witam pracuje w firmie wiesenhof od 2 lat. Macie racje stawka to 4e , praca w stresie, wyczerpująca w tej chwili walczymy o podwyżki , które należą nam się od pierwszego stycznia nie polecam tej pracy ale jak pracy nie ma w polsce gdzieś trzeba pracować.

gargus
@zosia 31.01.2015, 18:28
witam pracuje w firmie wiesenhof od 2 lat. Macie racje stawka to 4e , praca w stresie, wyczerpująca w tej chwili walczymy o po...

A gdzie dokladnie pracujesz moze w mockern?

ona
@zosia 31.01.2015, 18:28
witam pracuje w firmie wiesenhof od 2 lat. Macie racje stawka to 4e , praca w stresie, wyczerpująca w tej chwili walczymy o po...

czy mogłabyś napisać prace w stresie w jakim sensie?? chodzi ze polacy dogaduja czy szefostwo?? jaka jest stawka na tą chwile na czysyo bo słyszałam ze 5 euro..

katarzyna

nawet najgorszemu wrogowi bym tej firmy nie polecił-wykańczalnia,stresująca,stawka od 4eu,a zawalasz na trzy akordy nie polecam tej firmy jak chcecie się przekonać to trzeba samemu poczuć na kościach.

baś

witam prosze o opinie na tematm warunkow pracy zarobkow oraz wiarygodnosci zakladow drobiarskich wisenchof

luz
@baś 31.10.2013, 16:31
witam prosze o opinie na tematm warunkow pracy zarobkow oraz wiarygodnosci zakladow drobiarskich wisenchof...

witam masz numer do tej firmy?

kacperak
użytkownik zarejestrowany

Słowa kojarzące się z 09 Zakłady drobiarskie w Niemczech Wiesenhof (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca): Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... . Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... . Od jakiej stawki można negocjować pensję? Najbardziej podobało mi się w 09 Zakłady drobiarskie w Niemczech Wiesenhof : Najbardziej nie podobało mi się w 09 Zakłady drobiarskie w Niemczech Wiesenhof :

Zostaw opinię o Zakłady drobiarskie w Niemczech Wiesenhof - Visbek

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady drobiarskie w Niemczech Wiesenhof