Zleciłem wykonawcy remont łazienki, obejmujący wymianę junkersa, kabiny prysznicowej, umywalki oraz toalety.
Dodatkowo wymianę drzwi frotowych, pomalowanie mieszkania i położenie paneli oraz zrobienie regału, pawlacza, a także drzwiczek od mebli kuchennych. Niestety prace zostały wykonane w sposób fatalny, niechlujny i tragiczny.
Junkers nie został wymieniony, mimo że było to częścią zlecenia.
Kabina prysznicowa została zamontowana krzywo. W odpływie jeden z elementów był uszkodzony i sklejony prowizorycznie. Nie zostały włożone zaślepki. Kabina nie została również uszczelniona silikonem.
Umywalka została przyklejona do ściany, a bateria podłączona tak, że nie ma dopływu ciepłej wody. Pod szafką nie zamontowano elementów zabezpieczających, co może prowadzić do pęcznienia konstrukcji.
Toaleta została przyklejona silikonem zamiast przymocowana śrubami. Podłoże przed montażem nie zostało oczyszczone, co spowodowało widoczne zabrudzenia w silikonie. Elementy spłuczki były zamontowane nieszczelnie, co skutkowało wyciekami. Toaleta została ustawiona zbyt blisko odpływu, przez co zastosowano rurę harmonijkową pod dużym kątem, co nie zapewnia stabilnego połączenia.
Obudowę zamka w drzwiach wejściowych zamiast przykręcić przykleił.
Nie wykonał pawlacza, regału ani nie wymienił drzwiczek w meblach kuchennych.
Sufit w kuchni pomalował tak, że przebija stara farba ale za to zachlapał lodówkę i ścierając z niej farbę uszkodził powłokę ochronną.
Zgłaszałem wszystkie usterki, jednak mimo deklaracji wykonawca nie zrealizował poprawek. Obiecywał, że przyjedzie ale w ostatniej chwil zawsze pojawiał się problem i nie docierał na miejsce. Potem zmienił taktykę i jak gówniarz nie odbierał telefonu.
Na podstawie mojego doświadczenia nie polecam współpracy z tym pseudofachowcem.