Atmosfera w pracy to tragedia. Opinie o „miłej atmosferze” są kompletnie oderwane od rzeczywistości – mam wrażenie, że powstają sztucznie. Pracowałem tam kilka miesięcy i był to najgorszy okres zawodowy w moim życiu. Nigdy więcej bym tam nie wrócił.
(usunięte przez administratora) nie ma żadnej wiedzy ani kompetencji. Całe dnie spędzają w biurze, popijając kawę, zamiast zajmować się realną pracą i wsparciem zespołu. Osoba, która ma najwięcej do powiedzenia, nie potrafi zarządzać ludźmi i zajmuje się tylko krytykowaniem. Każdemu, kto tam pracował, nie trzeba tłumaczyć, o kogo chodzi.
Firma funkcjonuje w totalnym chaosie. Jeśli nic się nie zmieni, to zwyczajnie zniknie z rynku. Ja odszedłem do konkurencji i różnica jest kolosalna – tam szacunek i normalne traktowanie pracownika to standard. W tej firmie codziennością było poniżanie i mieszanie ludzi z błotem.Już teraz wiem, że kolejni pracownicy chcą się zwolnić, bo nikt nie zamierza dalej znosić takiego traktowania.
Drugi dramat to stawki i warunki. Firma odstaje od konkurencji, nie oferuje żadnych premii, dodatków świątecznych ani nawet podstawowej odzieży ochronnej. Niby niemiecka spółka, a poziom niższy niż w wielu polskich firmach.
(usunięte przez administratora) sprawia wrażenie osoby wiecznie naburmuszonej, a jej postawa zdecydowanie nie zachęca nowych kandydatów do podjęcia współpracy. Niestety nosi się tak, jakby była kimś znacznie ważniejszym, podczas gdy w rzeczywistości zajmuje się wyłącznie sprawami papierkowymi – i nawet to nie zawsze wychodzi najlepiej. Brutalnie, ale szczerze: taka postawa nie buduje dobrego wizerunku firmy, a wręcz go psuje.
Podsumowując – to najgorsze miejsce pracy, jakie można sobie wyobrazić.