Nie przegap nowości o Euro-Ekol Myjnie Bezdotykowe Sp. z o.o. Sp. k.!
10.09.2026 19:49
Nie polecam. Atmosfera straszna, szukanie winnych tylko nie w sobie, ludzie zwalniają się po kilku miesiącach maksymalnie. Przerwa 15 minut wyznaczona o określonej godzinie, brak wyjść na papierosy (wiem że to nie jest kodeksie pracy). Brak sztućców (szczegół ale jednak). Jeśli się spóźnisz chociaż minutę nie wejdziesz na produkcję, wszystkie drzwi na kartę (nawet toaleta). Ogólnie syf... Nie polecam marnować czas w życiu na tą pracę. Zero szacunku do drugiego człowieka w 6 miesięcy straciłem 6 miesięcy🤣. Nie Pozdrawiam.
11.09.2026 10:07
Dziękujemy za opinię. Szanujemy prawo każdego pracownika do wyrażania własnych odczuć, choć nie możemy zgodzić się z przedstawieniem wszystkich opisanych kwestii jako obrazu całej naszej firmy. Praca na dziale produkcji firmy wiąże się z określoną organizacją pracy, zasadami bezpieczeństwa i kontrolą dostępu do stref/działów produkcyjnych. Wyznaczone przerwy oraz obowiązek punktualnego stawienia się do pracy wynikają z organizacji procesu produkcji i dotyczą one wszystkich pracowników. Jednocześnie zależy nam, aby zasady te były jasno zakomunikowane i stosowane w sposób kulturalny oraz z poszanowaniem pracowników. Nie bagatelizujemy natomiast uwag dotyczących atmosfery, komunikacji czy zaplecza socjalnego. Takie sygnały poddawane są analizie, a tam gdzie jest to uzasadnione prowadzi do zmian i usprawnień. Szkoda tylko, że sześć miesięcy pracy nie spełniło oczekiwań autora tego wpisu. Osoby zainteresowane poznaniem warunków zatrudnienia zachęcamy do zadawania pytań podczas rekrutacji - zależy nam na świadomym wyborze nas jako swojego pracodawcy na wzajemnym dopasowaniu firma - pracownik.
Euro-Ekol
krasnoludek
11.09.2026 18:43
Można zrozumieć rozgoryczenie gdy śluzy zamykają się po 15 minutach przerwy, prowadzi to do niepokoju i neurotyzmu zachowawczego by na czas przejść z powrotem komuś się dyscyplina pomyliła z nieuzasadnionym rygorem...Tak, przebywanie w takim środowisku pracy — lub nawet intensywne rozpamiętywanie takich doświadczeń — może bezpośrednio prowadzić do nadmiernego stresu oraz nasilać lub kształtować postawę neurotyzmu zachowawczego.Opisana opinia to klasyczny przykład toksycznego środowiska pracy, które uderza w podstawowe ludzkie potrzeby: bezpieczeństwo, szacunek i autonomię.Oto jak konkretne elementy z tego opisu wpływają na psychikę i wywołują wspomniane stany:1. Jak te warunki wywołują nadmierny stres (Dystres)?Kultura obwiniania („szukanie winnych tylko nie w sobie”): Życie w ciągłym poczuciu, że zostanie się kozłem ofiarnym, aktywuje w mózgu (w ciele migdałowaty😒 stały tryb walcz-lub-uciekaj. To generuje chroniczny niepokój.Mikrozarządzanie i permanentna kontrola („wszystkie drzwi na kartę”, „spóźnisz się minutę – nie wejdziesz”): Taki poziom inwigilacji pozbawia człowieka poczucia kontroli nad własnym życiem. Brak kontroli to jeden z najsilniejszych uniwersalnych wyzwalaczy stresu biologicznego.Deprywacja potrzeb („brak sztućców”, „sztywna przerwa”): Ignorowanie drobnych wygód i potrzeb fizjologicznych daje pracownikowi jasny sygnał: „Jesteś tu tylko zasobem, nie człowiekiem”. Powoduje to silny stres deprywacyjny i poczucie upokorzenia.2. Jak te warunki kształtują „neurotyzm zachowawczy”?Choć neurotyzm ma podłoże biologiczne, to skrajnie wrogie środowisko może „włączyć” lub drastycznie wzmocnić zachowania neurotyczne i asekuracyjne jako mechanizm obronny:Nadmierna ostrożność i unikanie ryzyka: Jeśli za najmniejszy błąd (minuta spóźnienia) grozi surowa kara, człowiek uczy się działać wyłącznie zachowawczo. Przestaje wychodzić z inicjatywą, robi absolutne minimum i skupia się tylko na tym, by „nie podpaść”.Hiperczujność (paranoja zawodowa): Pracownik zaczyna chorobliwie analizować każde słowo przełożonego i zachowanie podwładnych, szukając ukrytych zagrożeń (ang. overthinking). To bezpośrednio karmi niepokój.Generalizacja lęku na przyszłość: Doświadczenie „zera szacunku” przez 6 miesięcy potrafi zmienić przekonania człowieka o świecie. Po odejściu z takiej firmy pojawia się lęk przed nowym zatrudnieniem. Człowiek staje się zachowawczy: odrzuca lepsze oferty z obawy, że „tam na pewno będzie taki sam syf”.Podsumowanie: Efekt „wyuczonej bezradności”Sytuacja opisana przez tego pracownika idealnie obrazuje mechanizm, w którym zdrowe, elastyczne podejście do życia zostaje zastąpione podejściem zachowawczym (asekuracyjnym). Człowiek zamyka się w sobie, traci pewność siebie i zaczyna traktować otoczenie jako permanentnie zagrażające, co jest esencją neurotyczności indukowanej przez środowisko.
16.06.2024 11:42
Czy można zakładać u Was związki zawodowe?
16.06.2024 11:52
A w jakim celu?
Zosia
07.07.2026 21:28
Właściciel podczas jednej z rozmów stwierdził że w tej firmie to On ustala prawo. Było to w odniesieniu do praw pracowniczych. Tak więc nie muszę dodawać nic więcej. Zdecydowanie odradzam.
ua
26.05.2026 19:07
Proukraińska firma.
hehlo
27.02.2026 18:07
jakie warunki na serwisie myjni? planuje aplikować, chce miec stabilna prace na chociaz kilka lat…
Dziękuję za zainteresowanie pracą w dziale serwisu myjni bezdotykowych. Oferujemy stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę, z regularnym wynagrodzeniem wypłacanym terminowo.
Praca ma charakter stały — zależy nam na osobach, które chcą związać się z firmą na dłużej i rozwijać razem z nami przez kolejne lata.
nick
13.06.2025 07:55
Bardzo toksyczne miejsce, ludzie uciekają po kilku miesiącach, brak szacunku ze strony zarządu, ciągłe szukanie winnych, brak komunikacji, marne pieniądze, brak benefitów.
Euro-Ekol
15.07.2025 11:08
Opinia nacechowana osobistymi uprzedzeniami do firmy, fałszywa w całości, brak merytorycznych odniesień tylko same pomówienia, nic nie wnosi w kwestii informacji o naszej firmie
Kontakt - Euro-Ekol Myjnie Bezdotykowe Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Rokicińska 186d 92-412 Łódź
Wojtas
09.04.2024 22:09
Jak się pracuje w Euro-Ekol? Mam na myśli pracę biurową, typu kadry, księgowość.
Teoś
21.01.2025 00:07
W biurze pracuje się źle. Atmosfera międzyludzka jest niby w porzo ale wszystko podszyte wszechobecną grozą roztaczaną przez właściciela. Generalnie spoko ale tylko dla największych twardzieli.
Kołowrotek
28.01.2025 22:38
Ludzie uciekają stamtąd, bo właściciel drze się, rzuca kluczami podczas rozmowy...nie polecam.
16.06.2024 09:32
Czy są u Państwa związki zawodowe?
16.06.2024 09:47
Nie ma.
16.06.2024 16:03
Czy pracownicy mogą je tworzyć, bo prawo ma to pozwala.
04.06.2024 18:45
07.06.2024 19:43
Opini jest tyle ile zostanie umieszczonych na portalu, wieści niosą, że jesteśmy dużą fajną firmą przyjazną pracownikom. Pozdrawiamy
08.06.2024 17:16
Proponuję aplikować i przekonać się samemu.
Wioletta
17.04.2024 20:04
Na jakie stanowiska można aplikować?
Adela
03.04.2024 06:41
Praca handlowca z tego co widzę po ofertach jednak jest stacjonarna, a zastanawiało mnie czemu wymagane jest prawo jazdy kat B. nie ma wcale żadnych wyjazdów służbowych? Możecie opisać biuro i atmosferę, która w nim występuje?
Miglanc
09.04.2024 22:13
Adela, są wyjazdy na targi i spotkania z klientami.
Atmosfera jest różna.Ludzie spoko, zarząd - zależy od humoru. Przyjdź i się przekonaj...
18.04.2024 06:53
Proszę wysłać CV
Paskowy
12.04.2024 00:53
Halo, czy ktoś tu pracuje/pracował?
Nie wierzę, że nikt nie ma zdania na temat tej firmy...
Zostaw merytoryczną opinię o Euro-Ekol Myjnie Bezdotykowe Sp. z o.o. Sp. k.