wyczytałem ze zapewniają 1-osobowe zakwaterowanie. ile za nie odciągają i czy za coś jeszcze z wypłaty biorą?
Firma zajmuje najgorsze miejsce na liście mojej 8 letniej pracy w DE. Na początek multum papierów do wypełnienia (do przesady), następnie obiecywanie stałej współpracy i po dwóch tygodniach Zonk... wypowiedzenie i jakieś obiecanki że zadzwoni jak tylko coś będzie..... Następnie pomimo że miałem swoją kase chorych, wkręcili mnie do swojej, bo najwyraźniej komuś się to bardzo opłaca, następnie odkręcanie tej całej sytuacji, oczywiście po mojej stronie, a firma oczywiście bezczelnie mnie okłamywała w tym temacie. Odradzam tam pracować, tym bardziej że płacą śmieszne pieniądze
Pracuję 20lat w niemczech w różnych firmach personalnych eastjob to najgorsza z nich firm (usunięte przez administratora) niestej ziemi nie polecam nie wypłacają urlopów w całości .świąt .chorobowego kroją na potęgę
Pracuje jako opiekun w altenheimie już drugi miesiąc. Początkowo miałem duży stres gdyż to mój pierwszy raz w tej pracy poza granicami Polski oraz mój niemiecki nie jest na wysokim poziomie jednak dałem radę. Kontakt z koordynatorem z firmy na plus. Pierwsza wypłata sporo większa niż się spodziewałem teraz czekam na następną więc też na plus. Pokój jednoosobowy w hoteliku to też plus. Podsumowując- na pewno wyjadę z tą firmą na następny kontrakt! Firma 5na5. Dom opieki 4na5 bo czuć jednak od kierownictwa ze jest się tylko gościem zeitarbeit a nie oficjalnym pracownikiem. Lokalizacja zdecydowanie 1na5 środek pola zero cywilizacji najbliższe duże miasto Brema 70km dalej, ale to tylko moje prywatne zdanie, gdyż jeśli ktoś lubi ciszę spokój i wiejskie życie to polecam. Właściciel hostelu bardzo miły facet.
Czy firma żąda skanu dowodów osobistych? Czy ktoś im wysyłał?
Czy firma żąda skanu dowodu osobistego? Czy ktoś dawał im skan dowodu osobistego? Rozumiem, że to pytanie zniknie, podobnie jak pierwsze, które wysłałem ...
Witam tu są ogłoszenia jest informacja że płacą od 14 euro netto na godzinę kwaterę płaci agencja .Moje pytanie a co z dietą czy mieści się w tym 14 euro netto i kosztach kwatery czy jest jakiś dodatek do tych 14 euro netto na rekę za przepracowaną godzinę?
Oferujemy kandydatom niemiecką umowę o pracę bez Zeitkonta na czas nieokreślony z gwarantowaną stawką netto (na którą składa się stawka brutto na podstawie taryfy + dieta) oraz darmowe zakwaterowanie w pokoju jednoosobowym. 14 euro netto = stawka brutto na podstawie taryfy + dieta
Uciekać jak najdalej. Rekruterzy odbierają telefony tylko podczas rekrutacji. Ja pojechałem z 2 kolegami. Okazało się, że nocleg nieopłacony. Po 6h prób w końcu opłacili. Na 1 dzień. Wymieniono zamki i nie mogliśmy po pracy się dostać do pokoi.
Czy ktoś mi pomoze i podeśle link do strony przez która można sprawdzić oferty? Czy nie nabierają teraz ludzi? Jak jest organizowany transport? Skąd dokładnie? Ile się płaci za przejazd z polski do Niemiec ?
Witam, odpowiadam jako Firma. W każdym ogłoszeniu jest nr telefonu do osoby prowadzącej rekrutację, znajdzie go Pan również na tej stronie.
@Pracodawca nie życzycie sobie wysyłać CV i aplikacji a telefony od tygodnia też są ignorowane. Kiepsko
Pracuję w firmie Eastjob od kwietnia 2020. W niemczech siedzę od 2012 roku , ta firma jest najlepszą na jaką trafiłem. Dotychczas miałem w tej firmie 3 kwatery i każda była w porządku, każdego miesiąca moja wypłata zgadzała się z obiecaną stawką,papier na kindergeld mam zawsze tego samego dnia od ręki,ze zjazdami urlopami nigdy żadnego problemu. Teraz wzialem mlodego ze sobą do pracy i odstawal za bardzo majster go nie chcial a i tak zalatwil mi ten koordynator mi ze moze zostac za mniejsza stawke za co bardzo dziekuje jestem wdzieczny.Jestem zadowolony ze tu trafilem i polecam ta firme.
Dzięki za dobre słowo Panie Mariuszu. Anonimowy użytkowniku chętnie odpowiem na twoje pytania : 1.)Nie zatrudniamy do przyuczenia za żadną stawkę oczekujemy doświadczenia od naszych pracowników 2.)Nasza firma zawsze opłaca kwaterę pracownika niezależnie od stanowiska chyba że pracownik ma inne życzenie np. mieszka na miejscu 3.)Firma zapewnia 1-osobowe zakwaterowanie To podstawowe informacje które znaleźć można w każdym ogłoszeniu o prace publikowanym przez naszą firmę. Pozdrawiam
Teraz szukają elektryka we Flensburgu. Jak się ma doświadcznie to nawet do 3500 euro można zarobić. Tylko czemu w wymaganiach jest samochód? Trzeba mieć auto bo kwatera jest daleko od pracy? Czy chodzi o to że to praca mobilna u klienta?
Tak, z doświadczenia wiemy że pracownicy bez samochodu mają problemy z docieraniem do pracy i osoby bez auta zatrudniamy niezwykle rzadko.
Bardzo polecam firmę. Czuje się bardzo zaopiekowany. Wszystko na czas. Super relacje z pracodawcą.
Firma załatwiła mi pracę na C+E. W porównaniu z poprzednim pracodawcą wypada bardzo dobrze. Kasa się zgadza zawsze i wszędzie. Taka firemka naprawdę konkretna , wszystko załatwić idzie , ten mój koordynator pierwszy normalny w karierze mojej. Polecam.
Dzień dobry, mogę polecić firmę istjob. Robótka w porządku nie ma co narzekać. Kasa Kwatera wszystko gra. Pozdrawiam i polecam.
To nieroby są. Gdzieś na wsi usłyszał, że w niemczech karierę można zrobić. Odpalił passata i jedzie..... A na miejscu p... a... Okazuje się że za pieniądze na ciuchy robocze nalał paliwa do pełna (podwoił wartość passata) i teraz idzie w drsach do pracy. Po niemiecu mówi tylko ja i tscius, a najlepsze jest to że on jeszcze w życiu nie pracował oprócz gródka. Ja to wszystko z autopsji
Bardzo łatwo napisać coś takiego , można to napisać o każdej firmie,jakieś dowody, dotyczy to ciebie ?
Czy macie prace na północy Niemiec z zakwaterowaniem dla dwóch malarzy ?
Szczerze polecam ,warunki mieszkaniowe na przyzwoitym poziomie ,kontakt z opiekunem projektu nie zawsze w tym momencie kiedy chcemy ale zawsze oddzwania , wyplata zawsze się zgadza , nie jest to opinia dla opinii , pracuje w tej firmie 10 miesięcy i życzyłbym sobie dluzej.
Witam , w prawodawstwie niemieckim zawsze dostaje się umowę od pierwszego dnia ,natomiast tzw okres próbny jest 6 miesięcy
Jeśli chodzi o dojazd do pracy na różnych projektach to nie wiem u mnie potrzebny jest własny środek transportu
Witam moja opinia jest na podstawie moich doświadczeń z ta firma , nie będę się wypowiadał na temat ani innych projektów ani na temat doświadczeń innych ludzi bo ich poprostu nie znam , ja mam jak najbardziej dobre doświadczenia natomiast czy tak jest wszędzie nie wiem. Wiem także ze to klient zeitfirmy decyduje i jeśli on jest zadowolony z pracownika to także i firma w tym przypadku eastjob .nas na projekcie od początku było 10 osób zostało nas 2 czy to przypadek....nie sądzę pozdrawiam ludzi którym chce się pracować:)
Moim zdaniem jest ok. Wypłata na czas. Warunki mieszkaniowe w miarę dobrze. Kontakt też jest.
Jak się nic w życiu nie robiło i nic się nie umie, to przerzucają bo docelowa firma Cię nie chce i jeszcze pewnie bez niemieckiego. Zapomnij o jakiejkolwiek pracy a nie Ty karierę chcesz zrobić. W cyrku chyba
To wyraźnie opinia konkurencji , widać po stawkach w ogłoszeniach firmy że tak niska wypłata jest przy tych godzinach niemożliwa.W dodatku firma opłaca mieszkanie niezależnie od stanowiska na jakie zatrudnia więc coś tu śmierdzi z tym negatywem

Jak się pracuje w Eastjob personalservice GmbH?
+ -
Jakie są opinie pracowników o pracy w Eastjob personalservice GmbH?