Sukcesja Play

• Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Sukcesja Play Sp. z o.o.

Opinie o Sukcesja Play Łódź

Nie przegap nowości o Sukcesja Play Sp. z o.o.!

xchsoooka

03.09.2026 18:35

Pracowałam jako recepcjonistka w Hopa Lupie, okropny wyzysk i toksyczna atmosfera. Dziwię się, że PUP i sanepid tam jeszcze nie wjechał. 12 godzinna zmiana bez możliwości pójścia na przerwę bez zgody koordynatora, dotarcie na „socjal” i przerwa wyglądały tak, że pracownicy siedzieli na PODŁODZE w szatni i jedli pośród butów. Animatorzy chodzący w skarpetkach antypoślizgowych po brudnych toaletach a później bawiący się z dziećmi na trampolinach, fuj. Mimo określonych godzin pracy nie można wyjść do czasu idealnego posprzątania całego obiektu, przedłużało się to czasami ponad pół godziny! Może warto by było poprawić organizację pracy? Atmosfera okropna, dziewczyny bały się dnia dostania grafiku, bo albo zbyt mało godzin albo zmiany typu 3 dni po 12 godzin pod rząd. Każdy pracownik każdego obgadywał i głośno mówiło się o układach, faworyzacji i nierównym traktowaniu. Okropne miejsce
#Recepcjonistka

04.09.2026 18:52

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Szanujemy prawo każdego pracownika do przedstawienia własnych, subiektywnych odczuć, natomiast nie możemy pozostawić bez komentarza informacji, które przedstawiają rzeczywistość w sposób niezgodny ze stanem faktycznym. W naszym obiekcie regularnie odbywają się wymagane kontrole, w tym kontrole właściwych służb, i przechodzimy je z bardzo dobrymi wynikami. Kwestie związane z bezpieczeństwem, higieną oraz warunkami pracy traktujemy priorytetowo i podlegają one stałemu nadzorowi. Nieprawdziwe jest również stwierdzenie dotyczące warunków korzystania z zaplecza socjalnego. Pomieszczenia dla pracowników są odpowiednio zorganizowane i posiadają wydzielone strefy przeznaczone do wypoczynku, spożywania posiłków oraz przebierania się. Przedstawianie tego jako sytuacji, w której pracownicy są zmuszeni jeść „na podłodze w szatni”, nie odpowiada rzeczywistym warunkom panującym w obiekcie. Podobnie kwestia pracy animatorów i standardów higienicznych jest przez nas objęta określonymi procedurami. Bezpieczeństwo i higiena zarówno pracowników, jak i naszych gości są dla nas podstawową kwestią i nie ma w tym zakresie miejsca na dowolność. Odnosząc się do kwestii organizacji pracy, grafików czy przerw - są one organizowane zgodnie z obowiązującymi zasadami oraz specyfiką funkcjonowania parku. Praca w obiekcie odwiedzanym przez dużą liczbę gości wymaga elastyczności i dobrej organizacji, jednak nie oznacza to braku zasad czy możliwości zgłaszania uwag przez pracowników. Nie będziemy natomiast komentować publicznie indywidualnych sytuacji kadrowych ani odnosić się do anonimowych zarzutów dotyczących konkretnych osób czy rzekomego „faworyzowania”. Takie kwestie, jeśli rzeczywiście miały miejsce, powinny być zgłaszane bezpośrednio, aby można było je zweryfikować, a nie przedstawiane jako niepodważalne fakty w anonimowej opinii. Szanujemy krytykę i jesteśmy otwarci na konstruktywne uwagi. Nie oznacza to jednak, że powinniśmy pozostawiać bez odpowiedzi informacje, które są zwyczajnie niezgodne ze stanem faktycznym. Naszym zdaniem uczciwa opinia powinna opierać się nie tylko na osobistych odczuciach, ale również na faktach. Dziękujemy za opinię i życzymy powodzenia w dalszej karierze zawodowej.

Ono08

04.09.2026 18:36

Człowiek czyta tutaj te opinie, spodziewa się najgorszego, idzie na rozmowę, zostaje zatrudniony i pracuje ponad rok. Właśnie tak jest "fatalnie" jak niektórzy to tutaj przedstawiają. Do wszystkich normalnych ludzi, którzy szukają swojej pierwszej lub drugiej pracy, są studentami i chcą znaleźć miejsce gdzie sporo się dzieje, ale mogą się dużo nauczyć - to miejsce jest dla Was. Czy pracuje się w weekendy? Tak, bo to jest Park Rozrywki, który działa wtedy, kiedy inni mają wolne i szukają rozrywki i pomysłu na spędzenie czasu z rodziną. Czy każdy pracownik jest o tym informowany przed zatrudnieniem? Tak. Wszystkie "straszne zasady" są znane kandydatom po pierwszej rozmowie. Co do samej pracy i miejsca, jeśli słyszeliście kiedyś określenie "Dynamicznie zmieniające się środowisko" to nie znajdziecie lepszego przykładu, czy to jest złe? Dla mnie jest to świetne, bo nie ma nudy, gdybym chciał nudno i przewidywalnie poszedłbym do fabryki, a tak to zależy od człowieka, nie każdy nadaje się do wszystkiego i nie można mieć o to pretensji. "Zmiany są dobre" - ktoś tak kiedyś powiedział i trudno nie przyznać mu racji, bo te wszystkie zmiany końcowo wychodziły w tej firmie na lepsze. Skład jest młody i myślę, że akurat pracujący tutaj ludzie tworzą to miejsce i powodują, że chce się wracać każdego dnia. Młoda kadra ma swoje plusy, ale również minusy wszelkiego młodzieżowego zachowania. Pytanie tylko jak odnajdziesz się w towarzystwie rówieśników, jesteś otwarty, radosny, lubisz pracę z dziećmi? Na pewno się tutaj odnajdziesz. Przez pryzmat czasu uważam, że bardzo dużo się tutaj zmieniło, od atmosfery po warunki i sposób patrzenia na pracownika - oczywiście na plus! Sam przychodziłem tutaj z myślą "nowe miejsce, nowe możliwości, na pewno się wszystkiego uczą i fajnie w takim miejscu po prostu być. Tworzyć coś nowego, fajnego i unikalnego". Początki może nie były kolorowe, bo nauka całego działania parku, atrakcji i innych trochę zajmuje, ale warto. Coś co zasługuje na wyróżnienie to możliwość rozwoju. Wcale nie jest tak, że są tutaj jakieś układy czy "kolesiostwo". Po prostu: Dobrze pracujesz, zależy Ci, wykazujesz się inicjatywą? Na pewno ktoś to zauważy, przekaże dalej i doceni. Każdy kierownik, koordynator czy lider zaczynał od samego początku, a znalazł się tu gdzie jest dlatego, że sumiennie wykonywał swoją pracę. Z drugiej strony, jak przychodzisz do pracy, żeby stać/siedzieć/leżeć i udawać, że coś robisz lub rozmawiać z innymi pracownikami całe dnie, jednocześnie modląc się, żeby zmiana się skończyła i iść do domu, to możesz iść do domu, a później napisać komentarz w internecie jaki tutaj jest wyzysk, chore zasady i Bóg wie co jeszcze. W pracy wymagają pracy, co za chore miejsce 😱😱. Przerwy za zgodą koordynatora? Przerwy są rozpisywane na początku dnia, jak jest dużo klientów i akurat kogoś się obsługuje, to przerwy się przesuwają - to chyba normalne? Czy powinniśmy mówić klientowi w połowie obsługi - "teraz mam przerwę, Pan poczeka do koleżanki". Podsumowując: miejsce świetne, ludzie fantastyczni, dużo nauki, dużo pracy w weekendy, grafiki tworzone z wyprzedzeniem na cały miesiąc, kto da lepszą dyspozycję i dobrze pracuje dostaje więcej zmian-uczciwe. Fajne miejsce, które stale się rozwija. Zarząd bierze komentarze do siebie, analizuje i robi wszystko, aby każdemu było lepiej, ale by tak było musisz robić to co w każdej firmie jest wymagane - pracować, a nie cwaniakować. Z mojej strony miejsce to polecam, zapraszam wszystkich niezdecydowanych i do zobaczenia na parku!

04.09.2026 18:46

Dziękujemy za tak obszerną, szczerą i przede wszystkim subiektywną opinię oraz za podzielenie się swoim doświadczeniem z pracy w naszym parku. Cieszymy się, że po ponad roku pracy dostrzegasz zarówno możliwości rozwoju, atmosferę, ludzi, jak i specyfikę pracy w miejscu, które z natury jest dynamiczne i funkcjonuje również wtedy, gdy większość osób ma wolne. Szczególnie doceniamy zwrócenie uwagi na kwestie, które dla nas są ważne - jasne przedstawianie warunków pracy kandydatom, możliwość rozwoju, docenianie zaangażowania oraz stałe usprawnianie organizacji pracy. Jednocześnie dziękujemy również za podkreślenie, że praca w Parku Rozrywki nie jest dla każdego. Każdy ma inne oczekiwania, temperament i sposób pracy, dlatego opinie mogą być bardzo różne. Szanujemy zarówno te pozytywne, jak i krytyczne - każda z nich jest dla nas okazją do refleksji i sprawdzenia, co możemy zrobić lepiej. Miło nam, że z perspektywy czasu widzisz zmiany, które zaszły w firmie na plus. To dla nas ważny sygnał, ponieważ rozwój organizacji obejmuje nie tylko infrastrukturę czy ofertę parku, ale również sposób współpracy z naszymi pracownikami. Dziękujemy za zaufanie, zaangażowanie i polecenie nas osobom, które dopiero rozpoczynają swoją drogę zawodową. Mamy nadzieję, że kolejne miesiące (a życzymy żeby były to nawet kolejne lata!) pracy przyniosą Ci równie dużo satysfakcji, doświadczenia i powodów do pozytywnego spojrzenia na to miejsce. Do zobaczenia na parku! 😊

Przychody i zysk Sukcesja Play

Przychód netto [PLN]

Zysk / strata brutto [PLN]

-10,3 tys
537,6 tys
-1,1 mln
2023
2024

Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.

Facafoka

25.08.2026 15:07

Szczerze mówiąc, omijajcie Hopa Lupę szerokim łukiem, bo szkoda Waszych nerwów. Ekipa zarządzająca to jakiś żart, (usunięte przez administratora) Hit programu to sytuacja z wypowiedzeniem, przy umowie zlecenie człowiek w zasadzie nie musi niczego przynosić, a kiedy poprosiłam o podpisanie, to z oburzoną miną i zniesmaczeniem patrzą i oceniają. Cyrk na kółkach. Grafik i dyspozycyjność to kolejna ściema. Wymagają minimum 60 godzin dyspozycyjności, z czego w cennym grafiku dostaniesz najwyżej 30. (usunięte przez administratora)

11.08.2026 12:55

Witaj na profilu Sukcesja Play Sp. z o.o.

Sukcesja Play Sp. z o.o. to firma, która łączy dwa wyjątkowe miejsca w Łodzi - Centrum Handlowe Nowa Sukcesja oraz Hopa Lupa - jeden z największych parków rozrywki pod dachem w Europie. Tworzymy przestrzenie, w których codziennie spotykają się setki rodzin, dzieci, klientów, najemców i pracowników. To sprawia, że nasza praca jest dynamiczna, różnorodna i zdecydowanie nie jest „biurową rutyną”.
Zatrudniamy osoby na wielu różnych stanowiskach - od obsługi klienta i pracowników parku, przez gastronomię i sprzedaż, aż po stanowiska administracyjne, techniczne, managerskie i związane z marketingiem czy organizacją wydarzeń.

Zależy nam na ludziach, którzy chcą mieć realny wpływ na to, jak funkcjonują nasze miejsca. Doceniamy zaangażowanie, samodzielność, pomysły i gotowość do działania. Jednocześnie wiemy, że każda firma i każdy zespół ma swoje wyzwania, dlatego stale pracujemy nad tym, aby rozwijać organizację i tworzyć coraz lepsze warunki pracy.
Jesteśmy obecni na GoWork, ponieważ zależy nam na tym, aby osoby zainteresowane pracą u nas mogły poznać nie tylko nasze oferty pracy, ale również opinie i doświadczenia osób, które miały z nami kontakt.

Czytamy komentarze i traktujemy je jako ważny element informacji zwrotnej. Pozytywne opinie są dla nas ogromną motywacją, a krytyczne uwagi pozwalają nam spojrzeć na niektóre kwestie z innej perspektywy.
Mamy świadomość, że doświadczenia zawodowe mogą być różne i zależą m.in. od stanowiska, zespołu czy momentu, w którym ktoś dołącza do organizacji. Nie oczekujemy, że każdy będzie miał identyczne doświadczenia - zależy nam natomiast na tym, aby komunikacja była otwarta, a problemy można było nazywać i wspólnie rozwiązywać.

Chcemy, żeby Sukcesja Play była miejscem, w którym można nie tylko znaleźć pracę, ale również zdobywać doświadczenie, rozwijać się i być częścią zespołu tworzącego miejsca odwiedzane każdego dnia przez tysiące osób.

Jeśli szukasz pracy w dynamicznym środowisku, lubisz kontakt z ludźmi i chcesz pracować w miejscu, w którym naprawdę dużo się dzieje - sprawdź nasze aktualne oferty.

Dołącz do zespołu Sukcesja Play!
News image
Kristiffka

28.01.2026 21:47

Ja nie do końca rozumiem tutaj te wszystkie komentarze. Nie mam zarzutów co do pracodawcy i pracy w tym miejscu.
#KoordynatorBiura

11.08.2026 12:33

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Cieszymy się, że nie ma Pani/Pan zastrzeżeń do pracy w naszym miejscu - takie głosy są dla nas bardzo ważne i naprawdę doceniamy, że znalazł/a Pani/Pan czas, aby się nimi podzielić. Mamy świadomość, że doświadczenia związane z pracą mogą być różne i zależą również od konkretnego stanowiska, zespołu czy momentu zatrudnienia. Tym bardziej doceniamy pozytywne opinie osób, które mają z nami bezpośrednie doświadczenie. Życzymy dalszej satysfakcji z pracy i dziękujemy za zaufanie!
Anon

05.05.2026 10:18

Nie polecam rekrutacji w tej firmie. Składałem aplikację na stanowisko menadżera parku. Podczas rozmowy telefonicznej zapraszającej na rozmowę rekrutacyjną poinformowano mnie że na menadżera parku mam za małe doświadczenie ale widzieli by mnie w jako kierownika parku a podczas rozmowy zaproponowano mi stanowisko zwykłego pracownika. Firma ta zmarnowała tylko mój czas więc polecam się zastanowić jeżeli ktoś chce aplikować na kogoś innego niż zwykły pracownik to radził bym się zastanowić

11.08.2026 12:27

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Przykro nam, że udział w procesie rekrutacyjnym nie spełnił Pana oczekiwań i że odniósł Pan wrażenie, iż poświęcony czas nie przełożył się na satysfakcjonującą propozycję. W procesie rekrutacji staramy się rozmawiać z kandydatami również o alternatywnych możliwościach współpracy, jeśli na danym etapie doświadczenie lub kompetencje nie odpowiadają w pełni wymaganiom konkretnego stanowiska. Zależy nam jednak, aby takie informacje były przekazywane w sposób jasny i spójny, dlatego dziękujemy za ten sygnał. Szanujemy czas osób biorących udział w naszych rekrutacjach i będziemy pracować nad tym, aby komunikacja dotycząca stanowisk i kolejnych etapów procesu była jak najbardziej przejrzysta. Życzymy Panu powodzenia w dalszych poszukiwaniach zawodowych i znalezienia stanowiska odpowiadającego Pana doświadczeniu oraz oczekiwaniom.
anonimowy

11.08.2026 12:03

Szczerze to najgorsza praca jaka kiedykolwiek miałam a pracowałam w paru innych miejscach w obsłudze klienta. Wymagania są niejasne i często absurdalne. Od pracowników na umowie zlecenie wymaga się rzeczy nierealnych. Zmiany trwają po 10/12 godzin i nie można nawet na sekundę usiąść bo już dostaje się ochrzan, co uważam że jest nieludzkie. Koordynatorzy nie potrafią układać grafików, często są sytuacje, że ludzie są odsyłani do domów po godzinie pracy bo za dużo osób wpisali grafik, co jest po prostu absurdem. Na umowie zlecenie trzeba zgłaszać urlopy, co również nie powinno mieć w ogóle miejsca… Koordynatorzy czy kierownicy nie reagują na prośby, często trzeba się przypominać czy za nimi chodzić żeby cokolwiek załatwić, udają że mają dużo na głowie a później widzisz jak cały dzień siedzą i się(usunięte przez administratora) w socjalu czy bawią na atrakcjach. Widoczne jest również nierówne traktowanie pracowników, osoby które wchodzą w (usunięte przez administratora) dostają przyjemniejsze i łatwiejsze zadania i tylko one mogą liczyć na ewentualny awans czy pójście na rękę. W pracy teoretycznie masz 20 minut przerwy, no chyba że masz wystarczająco bliskie realacje z koordynatorami, wtedy możesz wyjść sobie na 2 godziny na przerwę, podczas gdy reszta będzie za ciebie zapieprzac podwójnie:)) W pracy jest też podobno zamontowany podsłuch, co jest nielegalne. Generalnie obrzydliwy wyzysk człowieka, nikomu nie życzę zatrudnienia w Hopa Lupa.
#Animator

Kontakt - Sukcesja Play Sp. z o.o.

UL. ALEJE POLITECHNIKI 1 93-590 Łódź

REGON:520088995

Branża główna: Rekreacja

FacebookIconInstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon
byly pracownik

04.04.2026 23:20

nie polecam pracy w tej firmie, toksyczna atmosfera, zmiany stojace po 12 godzin, bez mozliwosci usiadniecia (wielokrotne prosby o chociazby stolki barowe nie przyniosly skutkow, bo siedziec przeciez nie przystoi, bo to nieeleganckie!), a nie daj boze oprzec sie o blat, zaraz ktos przyjdzie i pogoni, trzeba stac na bacznosc, nawet jak nie mialo sie klienta przez caly dzien. wymog brania „urlopow” na umowie zlecenie, narzucanie zmian w swieta, walentynki, dni dziecka itp. ogromna rotacja pracownikow, podlizywanie szefostwu za wszelka cene, traktuja pracownikow jak gorszy sort, bo studenci, to przeciez sie nie odezwa i nie postawia(; ucinanie godzin, kaza dawac dyspozycyjnosc na jak najwiecej, a ostatecznie nie dadza ci nawet polowy z tego:) absurd goni absurd
#Recepcjonistka
Adrianna

05.04.2026 09:29

Nie chce się wierzyć, że większość warunków współpracy jest na minus. Przecież przez 12 h jest nieosiągalne przez chyba nikogo, żeby stać na baczność... a macie przerwy w trakcie tylu godzin pracy? 🤔

22.04.2026 08:37

Przerwy 2x20 minut i uwierz że jest osiągalne w momencie kiedy wymagają 4 dni weekendowych pełnej dyspozycji i bardzo często dostaniesz zmianę w ten dzień na 12h
Lololo

19.03.2026 13:04

Czy ktoś z Państwa pracował w tym miejscu, a dokładniej w sekretariacie galerii?
#Sekretarka/Sekretarz
Fatum

13.03.2026 10:54

Asystent AI

Hej, co możecie powiedzieć o pracy jako Koordynator Działu Technicznego z wynagrodzeniem od 9840 do 11000 zł brutto? Wymagane jest techniczne wykształcenie i gotowość do pracy w weekendy, a elastyczny czas pracy to główny benefit. Na start firma daje umowę zlecenie oraz możliwość zdobycia doświadczenia w zarządzaniu zespołem. Warto przy takim zakresie obowiązków?
#KoordynatorPracownikow

19.12.2025 12:33

Nie polecam pracy w tym HopaLupa. Brakuje odpowiedniego wdrożenia nowych pracowników, a przekazywane informacje są niejasne i często zmieniają się z bardzo krótkim wyprzedzeniem. Zdarza się, że o istotnych zmianach dowiadujemy się w ostatniej chwili. Praca wiąże się z długimi godzinami (10–12 godzin dziennie) przy jedynie półgodzinnej przerwie. W praktyce większość informacji trzeba samodzielnie wyciągać i dopytywać, ponieważ brak inicjatywy ze strony przełożonych skutkuje niewiedzą, która później staje się powodem pretensji ze strony koordynatorów. Występuje ogromna rotacja, w ciągu jednego miesiąca potrafi się zwolnić 15 osób
Adrianna

29.01.2026 09:02

W ofercie na kierownika parku rozrywki piszą o dyspozycyjności do pracy zmianowej. Czy na początku nie mówili, jak te zmiany mają się kształtować?

31.01.2026 14:09

Na stanowisku recepcji wymagane są 4 dni weekendowe pełnej dyspozycji, które zawsze się dostanie ze względu na braki + wydarzenia całodniowe gdzie wymagana jest obecność. Mimo tego, że grafik jest tworzony na podstawie dyspozycji również potrafiły być pretensje od strony osób wyżej, mimo wypełniania wymogów czyli wyżej wspomnianych 4 dni weekendowych i minimum 15 zmian. Nie wspomnę o obowiązkowym przyjściu do pracy w Sylwestra/Wigilie i walentynki oraz nakazie informowania o urlopie miesiąc przed. Przypominam umowa zlecenie :)

13.12.2025 04:56

Kristiffka

28.01.2026 21:57

Twoje informacje nie są prawdziwe. Podajesz swoją dyspozycyjność i na tej podstawie tworzą grafiki. Otrzymujesz proporcjonalną ilość zmian do dyspozycyjności. Wynagrodzenie jest adekwatne do ilosci przepracowanych godzin. Praca może się podobać bądź nie, ale informacje tutaj są krzywdzące bardzo.

02.01.2026 09:36

Niestety wszystkie niepochlebne opinie są prawdziwe:(Pracownicy zatrudniani na umowę zlecenie, brak jakiegokolwiek wdrożenia,(usunięte przez administratora) używanie prywatnego samochodu do celów służbowych,(usunięte przez administratora) Sposób traktowania pracowników, głównie studentów przez panią (usunięte przez administratora) również pozostawia wiele do życzenia (polecenie przyjścia do pracy w Wigilię, kiedy pracownik informuje, że wyjeżdża na święta do rodziny poza Łódź). W firmie nie ma żadnego socjalu, nawet karty sportowe są opłacane przez pracownika w całości, nie wspominając o premiach świątecznych itp. Odradzam pracę w tej firmie!!!
#PracownikBiurowy
Paweł

12.01.2026 20:17

Z tego co się orientuję chorobowe 80% obowiązuje również w umowie o pracę i jest to zgodne z prawem. Co do PIP to @Były pracownik tłumaczył, że zgłoszenia brak, bo z oszczędności czasu ludzie wolą się po prostu zwolnić. Tylko skoro tak podkreślacie negatywy, to z jakich przyczyn decydowaliście się na pracę w tym miejscu?

17.01.2026 16:56

Z najniższej krajowej 80% to już są żebry, a kodeks pracy określa zawsze minimum, które pracodawca musi zapewnić, co nie oznacza, że nie może więcej, a Polacy naiwniacy pracują za najniższą krajową i minimalny urlop

05.12.2025 14:14

#PracownikBiurowy
Zaufanie

16.12.2025 15:41

Ale to aż tak skrajnie? Nie wyorbazam sobie żeby tak wpuscic kogoś do pracy i dosłownie niczego nie omówić i nie pokazać
Róża

17.12.2025 08:36

Jak nie szkoda ci czasu, to proponuję się zatrudnić i przekonać na własnej skórze
Nuntius

12.08.2025 12:08

Asystent AI

Ktoś wie, jak wygląda praca jako Animator na umowie zlecenie bez podanej stawki i czy wymagania na studenta nie są za wysokie jak na takie zajęcie? Najważniejsze oczekiwanie to aktualne zaświadczenie o niekaralności oraz pełna dyspozycyjność, także w weekendy. Największy plus tej oferty to elastyczny czas pracy, który łatwo pogodzić z zajęciami na uczelni.
#Animator

Zostaw merytoryczną opinię o Sukcesja Play Sp. z o.o.