Zidentyfikowaliśmy liczne wpisy z tych numerów ID, publikowane pod różnymi nieckami:
ID: 736750345077319 - Firma, Ktoś, Odpowiedzialny, przedsiębiorca, Swój ID: igAV6kh791aUUZH - Andrzej Roman Źmuda, KAMILA, KARMA, ???, STRATNY, PRACOWNIK, POSZKODOWANA, OKRADZIONY, ID: aziW39ap4B2bmDW – Lunet, Obserwator, ABC, AAA, XYZ, PACJENT, WWW, ZZA, AAA, ANONIM, ID: A9fGL8VaZLDEYtE – Maverick, ID: y7j1BnbVAdl62Wa – Zbigniew, XXX, POEZJA, ANONIM, jami, KOKAINA, ANKA, ID: 482177765984625 – UUUU, 888, ZMANIPULOWANA, ID: n1dx1ZDTaeswXdt - ????, ID: TUuVyWycl1AfWUw – PRACOWNIK, PRACODAWCA, STRATNY, ID: NvmtUgrOlci8hqO – DUPEK, ID: nnBMJoXmtjv4JzI – UWAGA, PRAWDA, ID: 482177765984625 – GAZETA, XXX, … … 007, KARAMBA, ID: aziW39ap4B2bmDW – ANONIM, AAA, ABC, Wszystkie te wpisy pochodzą od kilku osób i mają charakter uporczywego nękania (art. 190a §1 Kodeksu karnego), zniesławienia (art. 212 KK) oraz naruszenia dóbr osobistych pracowników i firmy (art. 23 i 24 Kodeksu cywilnego). W treściach pojawiały się także personalne ataki, ośmieszanie i obrażanie konkretnych osób, co może skutkować pozwami o zadośćuczynienie oraz odszkodowanie. Każda z tych osób została poinformowana o przysługujących jej prawach i rozważa podjęcie kroków prawnych. W związku z tym: – zgłosiliśmy sprawę do administratora GoWork.pl z wnioskiem o trwałą blokadę IP – przekazaliśmy dokumentację do prokuratury, która rozpoczęła już postępowanie w sprawie. Przypominamy, że anonimowość w Internecie nie chroni przed odpowiedzialnością karną ani cywilną.
Zostaw merytoryczną opinię o Tacitus Żmuda Jaśniak sp.j.