Kierowca CE17.11.2025 17:52
dziadyga
Przebieg rekrutacji
Chciałbym przestrzec innych kierowców i osoby rozważające współpracę z firmą SUPPLY (ul. Asfaltowa 1E, Żabieniec) oraz panem Grzegorzem Graczykiem. Moje doświadczenia z rekrutacją w tej firmie były niestety negatywne i nieprofesjonalne.
Proces rekrutacyjny był chaotyczny i mało przejrzysty. W korespondencji od pracodawcy brakowało konkretnych informacji dotyczących pracy – otrzymałem ogólne wiadomości typu „naczepa plandeka, auto MAN, wyjazdy tygodniowe do UE i powroty do PL bez kabotaży”, bez szczegółów co do godzin pracy, tras, warunków ani dokładnych obowiązków.
Podczas rekrutacji zostałem też zapytany o oczekiwania finansowe. W odpowiedzi zaproponowałem najniższą możliwą ofertę dla przedsiębiorcy – 55 zł brutto za godzinę wraz z tygodniowym wdrożeniem do specyfiki pracy. Kandydat nie zaakceptował tej propozycji i odmówił współpracy. Ton korespondencji był zdawkowy, a odpowiedzi nie rozwiewały wątpliwości ani nie precyzowały warunków pracy.
Dodatkowo firma wydaje się szukać tańszej siły roboczej na zestawy C+E, oferując stawki niższe niż rynkowe, co może być istotnym czynnikiem dla kierowców poszukujących uczciwego wynagrodzenia.
Uważam, że osoby szukające pracy jako kierowcy w UE i w Polsce powinny być ostrożne przy rozważaniu współpracy z tą firmą. Niedoprecyzowane warunki pracy, brak przejrzystych informacji, ograniczona komunikacja oraz próba zatrudniania kierowców na niższe stawki mogą prowadzić do nieporozumień i niepotrzebnego stresu.
Proponowane niżesz wynagrodzenie może nie odpowiadać minimalnym stawkom określonym w przepisach pakietu mobilności i Kodeksu pracy dla kierowców wykonujących przewozy międzynarodowe."
Pytania
Rezultat: