3.8/5

• Nasze wartość
  • Dlaczego warto do nas dołączyć?
  • Jak zacząć u nas pracować?
  • Ścieżka kariery

Nasze wartość

Dlaczego warto do nas dołączyć?

Jak zacząć u nas pracować?

Ścieżka kariery

• Krzówka

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Urban Food

Opinie o Urban Food Poznań

Nie przegap nowości o Urban Food!

27.08.2021 12:35

Witamy wszystkich użytkowników platformy GOWORK.pl poszukujących informacji na temat naszej firmy. Bardzo dziękujemy za podzielenie się z nami swoimi opiniami. Liczymy się z Waszym zdaniem i doceniamy każdy merytoryczny i konstruktywny komentarz.

Jesteś zainteresowany pracą ?

Wyślij nam swoje CV na adres [email protected]
    News image

Michał

08.12.2025 22:35

Jedna gwiazdka dla takiego pracodawcy to i tak za dużo.

Były

06.06.2025 22:28

Wyzysk,wyzysk i jeszcze raz wyzysk . Notoryczne kontrole w trakcie zwolnienia lekarskiego,wynoszenie jedzenia przez wszystkich menadżerów kończących zmiane o północy ,zastraszanie ,faworyzacja, ogólnie (usunięte przez administratora) na kółkach . Wymagania jak 5 gwiazdek Michelin za psie pieniądze

Bartender

01.11.2024 19:19

@pracodawca Jakie benefity pozapłacowe oferuje firma ?
    Nametag

13.10.2024 17:59

Moja opinia będzie dotyczyła baru przy ul. Półwiejskiej. Ludzie naprawdę cudowni, można na nich liczyć. Problemem tego miejsca jest kierownik- stary kawaler o mentalności oficera fsb- wszędzie widzi spisek i uważa że jego słowo to prawda objawiona. Mikromanagement, kontrolowanie wszystkich i wszystkiego, a jego hobby to zlecanie absurdalnych zadań- chodzi o robienie czegoś dla samego robienia, a jak ktoś jeszcze ma czas żeby się napić to jest w jego mniemaniu nierobem. Awanse dostają zwykle osoby bez własnego zdania i większych ambicji niż robienie kanapek. Minusem są również godziny otwarcia i konieczność pracy do 2-4 w nocy, żeby w kolejnym tygodniu przychodzić na 6-7 rano i chłop jest zdziwiony że ludzie są zmęczeni. Nienormalna praca za nienormalne pieniądze- benefitów pozapłacowych brak, firma ma wywalone w zdrowie i dobre samopoczucie pracowników- opieka medyczna dostępna tylko dla managerów, możliwość zakupu karty multisport jest, ale pracodawca dopłaca do tego jakieś grosze, o ile dopłaca cokolwiek. Wody butelkowanej pić nie wolno- pracownik może pić tylko słodzony (usunięte przez administratora) w postaci coli. Zarobki są tak słabe, że pracowników chyba nie stać na normalne, nieprzetworzone jedzenie, bo wielu z nich w tym sam kierownik jedzą tu od lat. Podsumowując, praca jest ok pod warunkiem że jest to praca przejściowa lub dorabiasz sobie na czas studiów i pracujesz maksymalnie na pół etatu- w innym wypadku nie warto. I nie warto również za bardzo się angażować- najlepiej zrobić tylko tyle ile trzeba i wyjść. Zmiany okropnie długie, zwykle od 9 godzin w górę- wtedy dodatkowe 15 minut przerwy jest bardzo przydatne. Ciągła gonitwa o czasy, co prowadzi do absurdu, gdyż dzisiejszy rekord jutrzejszą normą- jak to bywa w (usunięte przez administratora) którym to miejsce oczywiście jest. No i tak jak już ktoś wspomniał- kierownik się obraża jak ktoś pójdzie na L4 bo kto to widział z kaszlem i katarem chodzić na L4, najlepiej niech pozaraża wszystkich wokół i potem płacz że nie ma kim pracować. Po powrocie z L4 kierownik się obraża i bredzi że pracownik miał oszukane L4, oczywiście nie ma ku temu żadnych dowodów. Także jak ktoś będzie chciał iść do mc, z powodów o których wcześniej wspominałem, to zachęcam by wybrać taką knajpę która ma bardziej cywilizowane godziny otwarcia lub zgodzi się tylko na określony przedział godzinowy np. maks do 18/19 , dodatek za pracę w godzinach nocnych nie rekompensuje zniszczonego zegara biologicznego i niehigienicznego trybu życia.
    Pozwolę sobie się wtrącić

30.10.2024 12:00

To już druga opinia odnośnie robionych problemów przez kierownika za zwolnienie lekarskie i ponownie nikt się do tego nie ustosunkował. To nie jest normalne, aby w miejscu gdzie przygotowywane są posiłki pracowali ludzie z katarem czy przeziębieniem. Nie powinny być zatem wyciągane konsekwencje czy strojone fochy przez kierownika, gdy ktoś się na takowe zwolnienie uda.

@urbanfood

31.10.2024 19:38

Dzień dobry, jakie konsekwencje ma zgłaszający na myśli? oraz jakie fochy? Brak konkretów rozumiem jako uprzedzenie. Serdecznie polecam rozmowę i spokojne wyjaśnienie sytuacji- przy odpowiedniej argumentacji na pewno można liczyć na zrozumienie.

Kontakt - Urban Food

Aleje Solidarności 57 61-696 Poznań

Proszę o interwnecje

12.07.2024 10:50

Halo, czy ktoś się w końcu zainteresuje nierównym traktowaniem pracowników w restauracji na Półwiejskiej?

22.07.2024 14:00

Dziękujemy za wiadomość. Zachęcamy jednak do korzystania z wewnętrznej formy kontaktu, która obowiązuje w firmie. Adresy e-mail oraz numery telefonów do kontaktu znaleźć można na zapleczu w każdej restauracji.
    Strażnik prawa

20.07.2024 20:59

Na stronie urbanfood.pl w zakładce z restauracją Dworzec PKP, napisane jest, że lider gościnności zarabia 3750 brutto. Z tego co wiem w McDonaldzie zatrudnienie odbywa się wyłącznie przy pomocy umowy o pracę. Najniższa krajowa w lipcu 2024r. to 4300 zł brutto, więc chyba coś jest tu niezgodne z prawem? Jeśli już na tym etapie pracownik jest poszkodowany, to nie chcę wiedzieć jak to wygląda po zatrudnieniu.

22.07.2024 13:56

Dziękujemy na zwrócenie uwagi. Znajdowały się tam faktycznie nieaktualne stawki, dlatego obecnie pracujemy nad tym, aby poprawić funkcjonalność strony. Zapewniamy jednak, że wszyscy pracownicy otrzymują wynagrodzenie zgodne z Prawem Pracy.
    Nie ma L4

21.07.2024 22:33

W restauracji na Półwiejskiej, gdy masz gorączkę lub mocny katar, to albo przychodzisz do pracy i zarażasz innych współpracowników + gości albo bierzesz L. W przypadku tej drugiej opcji, licz się z tym, że będziesz obgadywany przez kierownika, a potem przez pół roku będzie on miał na Ciebie focha i nie będziesz mógł z nim normalnie porozmawiać, bo kto to widział żeby pracownik chorował. Niestety totalnie dziecinne podejście. Na plus chociaż to, że podobno na pozostałych restauracjach takie zachowanie nie występuje.
    Paulina

27.08.2021 13:23

Praca już w UrbanFood trochę czasu. Bardzo miła atmosfera. Ludzie mega fajni. Jestem wyszkolona na wszystkich stanowiskach. Czasami jest ciężko ale ludzie z którymi pracuje sprawiają, że i tak jest fajnie :) Myślę, że zostanę tu na dłużej !! Polecam wszystkim
    ???

07.01.2022 16:59

Wątpię, by jakikolwiek pracownik tej „firmy” opisał ją takimi słowami.
    Anonimowy

09.01.2022 19:05

Też tak uważam. Może to pomyłka?

Zostaw merytoryczną opinię o Urban Food