W związku z pojawiającymi się wpisami na stronie, postanowiłem też się do nich ustosunkować. Jak najbardziej jestem za tym aby nikogo nie obrażać. Jak kto odbierze ten wpis to jego sprawa, ale opiszę z mojego punktu widzenia. Jeśli chodzi o atmosferę to jest bardzo zła ale przecież przychodzimy do pracy pracować choć moim zdaniem atmosfera pozytywna to jeden z czynników wpływających na osiągnięte wyniki pracy. Jeśli chodzi o wynagrodzenia bo taki wpis też się pojawił to moim zdaniem firma nie docenia pracownika aż tak jak niektóre wpisy to sugerują bo są firmy które w tych trudnych czasach potrafią pomóc choć trochę w walce z inflacja, i są to firmy też lokalne. Piszę ktoś o zmianach, zmiany są dobre i konieczne ale gdy pracownik widzi z tego korzyści a jak narazie to tylko widzi ze ciągle ktos go sprawdza, obserwuje, ocenia, -co pracownikowi po ocenie ze robi dobrze jesli oceną rodziny nie wykarmi. Nie będę oceniał pracy przełożonych ale to naprawdę boli gdy widzi się marnowanie pieniędzy a pracownikowi wyliczana jest każda minuta. Sprawa kolejna to piszę ktoś że wypłata na czas- czy to jakaś łaska chyba nie , następnie zaplanowany urlop to chyba też pracownikowi się należy choć pracodawca powinien ustalać ten plan raczej nie sam!!! Szkoda tylko że teraz trzeba tutaj wymieniać poglądy. Sprawa kolejna, a co to było na ostatnim zebraniu, nie będę cytował słów ale wszyscy wiedzą o co chodzi to właśnie jest jedną z żeczy która wpływa (usunięte przez administratora)chikę bo jeśli pracodawca czuje taka potrzebę to niech to zrobi a nie informuję o tym pracowników aby ich wystraszyć. Może ktoś przedstawi wkoncu pracownikom co te zmiany wnoszą i jakie pozytywy można wyciągnąć dla pracownika, . Podsumowując jeśli jest taka strona jak ta to każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie i nie wolno nikogo straszyć że się odpowiednie służby zajmą ściganiem tych wpisów, i nie trzeba się dziwić że tu wyraża ktoś swoje niezadowolenie gdyż kiedyś to można było swoje argumenty przedstawić na zebraniach a teraz to już pracownik nie ma prawa się odzywać tylko wykonywać polecenia. Pozdrawiam wszystkich za dobre i zle opinię bo rozmowa to podstawa sukcesu:::kiedyś czytałem taki tekst i wydaje mi się mądry więc go zacytuje--- (Od niemal dwóch dekad, polscy specjaliści w działach HR zajmują się zarządzaniem zasobami ludzkimi, koncentrując się na ich efektywnym pozyskaniu i wykorzystaniu w firmie. Obecnie działania w tym obszarze idą o krok dalej i określane są mianem zarządzania kapitałem społecznym organizacji. Aby uniknąć naukowych definicji, w kontekście naszej rozmowy, powiem ogólnie, że kapitał społeczny organizacji, to szeroko rozumiane więzi i relacje pomiędzy pracownikami firmy. Myślę o takich relacjach jak lojalność, zaufanie, wzajemne zrozumienie, wspólne wartości i zachowania. Wiążą one pracowników i umożliwiają wspólne działanie. Kapitał społeczny czyni organizację czymś więcej niż zbiorem jednostek dążących do realizacji własnego celu, a zarzadzanie kapitałem społecznym przynosi firmie korzyści. Patrząc z tej perspektywy na lojalność pracowników, warto sobie zdać sprawę z faktu, że stanowi ona podstawę budowania lojalności klientów. Tam, gdzie samymi towarami nie da się „przywiązać” klienta, muszą to zrobić ludzie. Niezaangażowany, nieuczciwy czy źle motywowany pracownik nie zapewni klientowi komfortu w kontakcie z firmą. Sukces firmy zależy więc od zdolności jej pracowników. Lojalny pracownik to klucz do lojalności klientów, co przekłada się na rozwój firmy i wzrost zysków. Lojalni pracownicy identyfikują się z firmą, angażują się w pracę, są uczciwi i wiążą swoje losy z firmą – który z pracodawców nie jest zainteresowany takimi pracownikami? ) myślę że nadal firma ma takich pracowników lecz niestety odchodzą choć nie jest to tak straszna firma .