Szanowni przyszli Kandydaci, i obecni nieświadomi Pracownicy:
Nie znajdziesz tu szczęścia niczego dobrego!
Chodzi o to, żebyś kogoś (klienta) pozyskał i po jakimś czasie odszedł, bo umowa wtedy brzmi: Nic Ci się nie należy.
Pytanie : czy to jest godne z KC ?
Okres oczekiwania na obiecane "cudowne prowizje" jest zazwyczaj długi o ile, tylko długi (optymistyczne podejście).
"Szefowie" znajdą każdą możliwość , żeby Ci jej nie wypłacić, chyba, że coś dla nich robisz>>>Patrz wcześniejsze komentarze. Niestety to prawda:(
Współczuję tym Paniom , ( nie jest tylko jedna..)
Urlopy?
No niech obecni pracownicy na ten temat się szerzej wypowiedzą jak zostali potraktowani?...
Wstyd!! "Prezesi" latacie sobie po świecie udając wielkich inteligentów (mile widziane świadectwa maturalne do wglądu zwłaszcza u jednego pana), a ludziom tego odmawiacie?
Mechanizm jest zawsze ten sam - Ci Panowie mają inne firmy i mieli ich już wiele. Zmieniają się nazwy - ARL BLISS , SWISS HOME, NET GLOBAL, pracowali wcześniej obaj dla agenta Orange - SANEK.
Trzeba coś z tym zrobić !!!
Android nr 18
03.09.2025 20:03
pomyśl o sobie, bo nie ma cię w firmie pewnie z rok, a dalej się udzielasz na temat firmy, co wskazuje na pewną manię i chorobliwą zawziętość. Wśród handlowców i całej reszty zresztą też opinia jest taka, że nie miałeś udziału w umowach, a bardzo chętnie pobierałeś za nie prowizje. Przed zakończeniem współpracy każdy z nas z działu handlowego został zapytany czy taki koordynator jest mu potrzebny. Wszystkie odpowiedzi były takie same: NIE. Jesteś tego doskonale świadom, jednak osobowość narcystyczna nie pozwala ci przyjąć tego do wiadomości, dlatego wszyscy są źli, a ty jeden jesteś super. Skoro tak jest to chyba nie ma problemu, żeby znaleźć miejsce pracy dla takiego specjalisty? Może opiszesz tutaj publicznie za co ty chcesz nagradzany? To handlowcy podpisują umowy, to oni rozmawiają z klientami i spisują z nimi umowy. Do momentu mojego odejścia dużym wsparciem była znaczna część telemarketingu. Ty jako koordynator, kierownik (zwał jak zwał) nie miałeś podstawowej wiedzy na temat Czystego Powietrza Szkoleniem nowych handlowców zajmowali się starzy handlowcy, głównie Adek i Ola. Kolejną sprawą jest twój wyjątkowo trefny charakter: małostkowość, próżność, narcyzm. Wymienione cechy wzbudzały wśród pracowników te gorsze odczucia. Powiedz nam wszystkim ile umów podpisałeś? Kolejne pytanie ile tych umów podpisałeś samodzielnie bez pomocy innego handlowca lub Artura? Nie chcę ci wchodzić w głowę, bo wiem w jaki szał wpadniesz po moim wpisie, ale naprawdę ubawiłam/em się słysząc od dziewczyn z Ostrowca, że podczas wizytacji głównie zajmowałeś się jedzeniem kurczaków w znanym fastfoodzie. Zadbaj o swoje zdrowie psychiczne i fizyczne, odetnij się od przeszłości i żyj teraźniejszością. Ile można wracać do tematu sprzed roku? To tylko pokazuje jak pamiętliwy jesteś i nie możesz znieść porażki. Mimo wszystko życzę ci wszystkiego najlepszego oraz zamknięcia rozdziału w życiu pod tytułem ArlBliss i Heliospower.
Wspomniany Koordynator
08.09.2025 20:42
Witam,
Z racji tego, że zostałem „przywołany do tablicy”, postaram się udzielić wyczerpującej obiektywnej odpowiedzi.
Zacznę od tego, że jest wiele osób niezadowolonych ze współpracy z tą firmą. Ty jesteś albo jednym z szefów, albo osobą „związaną” albo wszystkimi trzema..
„wskazuje to na pewną manię i chorobliwą zawziętość”
Firma jest mi winna wiele pieniędzy. Zwyczajnie walczę o swoje. Niebawem Prezesi otrzymają pismo z sądu. Twoja Osoba na pewno by odpuściła – jasne:)
Odpowiadając zbiorczo na Twoje wypociny:
Masz bardzo malutką wiedzę, albo po prostu jesteś osobą która jest mi winna „cash”.
W momencie gdy przyszedłem do Arl Bliss – bo od tego trzeba zacząc ( te firmy i losy ich są powiązane) panował w nim totalny chaos i bezkrólewie. Firma nie sprzedawała w ogóle. Jak pojechałem do Ostrowca z Prezesem – Pracownicy nie wzięli do ręki telefonu przez 3 h (cały nasz pobyt),Jedna z Nich przy Nim przeglądała Allegro.Trzy Dziewczyny w czasach boomu PV przez dwa dni wydzwoniły 2 spotkania z których jedno się odbyło Po kilku tygodniach „miejscowa prawa ręka” znikneła bez śladu życia razem z … laptopem., a po kilku dniach zadzwonił klient zdziwiony tym, że musi dopłacić 5 tysięcy.
Za moich czasów powstał telemarketing, na którym opierał się sukces firmy Po Wprowadzonych zmianach w tamtych czasach - dziennie było umawiane spokojnie 20 spotkań, wprowadziłem 500 plus, które wtedy odpowiadało za ok 50% sprzedaży. Powstał system zarządzania który jest do dzisiaj w dużej mierze kontynuowany w HP. Wszystko dane są w raportach Arl.
Miałem bardzo szeroki zakres obowiązków w obu firmach. Bylem praktycznie od wszystkiego.
Ludzie nie dostawali pieniądzy za prowizje, na spotkaniu miesięcznym ostro postawiłem się „ prezesom” – co Każdy docenił, i było to pośrednią przyczyną późniejszego mojego zwolnienia.
Ludzie wtedy byli zdemotywowani totalnie. Często do mnie przychodzili, dzwonili w tej sprawie. Robiłem co mogłem. Ola, Adek nie było tak?
Już nie pamiętamy?:)
Wszystko wiązało się to z wielką odpowiedzialnością i dużym stresem, co odcisnęło duże piętno na moim zdrowiu. Pod koniec pracy wylądowałem w szpitalu – totalnie wyczerpany. Nie życzę Ci tego.Po prostu gadasz głupoty. Zostałem haniebnie potraktowany przez Pana A…
Po odejściu z pracy spotkałem się z moim Poprzednikiem ( w pewnym sensie) i zaczął opowiadać: "Jak już odszedłem Zadzwonił do mnie Pan P (prezes) i spytał się co Ty właściwie robiłeś w tej firmie? Mamy teraz gościa który wszystko ogarnia w tej firmie i są świetne wyniki."
To jest standard w tej „firmie”.Wykorzystać na maksa a, potem się go pozbyć, wszystko na niego zrzucić, i oczywiście nie wypłacić należnych pieniędzy.
Na pewno popełniłem kilka błędów – kto ich nie popełnia. Czasem byłem wybuchowy, niewątpliwie powyższe miało na to duży wpływ. Jestem rożnie odbierany, ze w względu na specyficzny sposób bycia, bezpośredniość, swoisty czarny humor, sarkazm, poruszam niewygodne tematy. Zawsze jestem sobą, i się nie zmienię.
Odnośnie sprzedaży własnej – nie miałem tego w obowiązkach. Robiłem to z własnej inicjatywy.
Nigdy nie byłem tzw typem technicznym – wielokrotnie to podkreślałem. Z Arturem miałem umowę – że jestem od sprzedaży w sensie technik, odpowiedzialności za wynik, kontroli, rekrutacji i wiele innych=ogólnie ogarniania firmy. Pijesz do błędu , który popełniłem w obliczeniach w Czystym Powietrzu pod koniec pracy. Niech rzuci kamieniem we mnie ten, który w tej firmie nigdy się w tym nie pomylił, łącznie z Arturem. Tych sytuacji było multum, a drugi Prezes nawet nie próbował liczyć...Więc o czym my mówimy?
Koordynator jest zawsze wynagradzany podstawą i prowizją od wyników–więc po prostu Twoje żale są śmieszne. Funkcję pełniłem w obu firmach łącznie 4 lata. Więc jak taki zły byłem i próżny trefny i toksyczny, czemu to tak długo trwało?
Obecnie pracuję jako Specjalista w pewnej firmie. Niedawno Pracodawca przedłużył mi umowę dając podwyżkę. Cenię go za dotrzymywanie umów i terminowe wypłaty – pensję dostaję co do zł i terminowo–co w tej firmie było marzeniem. Realizuję plany sprzedażowe z nawiązką. Z poprzedniego miejsca odszedłem na własną prośbę – nie przedłużając zaproponowanej umowy. W pozyskiwaniu nowych klientów–miałem 12 wynik w PL na ponad dwustu doradców. Wszystko jest do sprawdzenia – ja się opieram w przeciwieństwie do Ciebie na faktach.
Żebyś w życiu sprzedał/a ( różne usługi mam na myśli) połowę tego co ja, to będzie dobrze.
Arturek już zapomniał jak sprzedawałem dla Niego WLR –y w Orange, a Paweł Wlry i usługi 3P w Cursor ?
Formę fizyczną mam okey (dużo schudłe😒 – dziękuję za troskę.
W Ostrowcu jeśli już coś Artur nie jadłem kurczaków tylko chodziłem na obiad na dół do Regassy. W Kfc – może byłem 3- 4 razy.
Zawsze miałeś z tym problem...jak ktoś szedł zjeść w ramach przysługującej Kodeksem Pracy przerwy, tak jak z płatnościami za nadgodziny...Te jazdy "skończą się kiedyś tragicznie"...
Autorze/ Autorko - masz żal do mnie zadzwoń wyjaśnić - przeproszę-jeśli nawaliłem.
Cześć
Periodyk
12.05.2025 12:30
Nie polecam, na stanowisku zostają osoby bez żadnego wyniku (jedna pani to chyba wiadomo dzięki czemu), a pracownicy bez układów lądują na bruku.
Poziom wiedzy niziutki.
Predator
31.05.2025 18:03
a jaki kolor włosów ma ta pani?
Matura to podstawa
12.03.2025 15:59
Firma jest na dnie, jeśli chodzi o wyniki sprzedażowe. "Zarząd" nie ma żadnego pomysłu na poprawę sytuacji.
Podsumowując: chciwość właścicieli do tego doprowadziła - serdecznie gratuluje:)Zarządzaniem niech się zajmują ludzie z odpowiednimi kompetencjami - taka moja rada.
Wyklety
12.03.2025 18:48
Fotowoltaice powstało wiele firm
Ale w zasadzie ciężko jest powiedzieć żeby cokolwiek był w stanie konkurować z polenergią
Z tego co wiem pod pewnymi względami mają najlepszą ofertę
Nie jestem pewien czy tak jest bo to należałoby sprawdzić
A z tego co kojarzę będzie ciężko konturować z tą firmą komukolwiek nawet z Radomia nawet ten gościowi z krater pl i tak dalej
Witam, nie polecam firmy Heliospower jako miejsca pracy. Pracodawca niekulturalny, chamski, na każdym kroku pokazuje jak to pracownik nic nie znaczy. Brak wsparcia od strony firmy.
Edmund Burke
18.12.2024 21:12
Masz 100% racji! Trzeba zamieszczać takie opinie - " zło triumfuje, jeśli dobrzy ludzie są bierni".
Firma ma wyłącznie cel "wyzyskiwaczy".
Zbudowana na kłamstwie - AKCJE charytatywne - dobre!! - proponowałbym sprawdzić jakość I POCHODZENIE materiałów użytych w tych akcjach "serduszkowych".:)
Tu nic nie ma z serca - tylko cynizm i wyrachowanie.
Zwodzenie, obiecanki, wykorzystywanie ciężkiego rynku pracy np w Ostrowcu Św.
Sfałszowane ewidencje pracy
Nie daj się NABRAĆ na rozmowie kwalifikacyjnej..
p.s. Czekam na pozew, jeśli coś nie jest zgodne z prawdą Panowie "Prezesi"
Zostaw merytoryczną opinię o Heliospower Sp. z o.o.
Nie przegap nowości o Heliospower Sp. z o.o.!