WD Foods

• Grabówka
  • Niezgoda
  • Pomocno

3. Opinie o pracodawcach Białykał
  5. Opinie o WD Foods Sp. z o.o.

Opinie o WD Foods Białykał

Nie przegap nowości o WD Foods Sp. z o.o.!

Uzytkownik

06.05.2026 20:48

Praca wymagająca, ale dobrze płacą, atmosfera okej, polecam

Pracownik Sowy

27.04.2026 18:01

Młody zespół, ludzie chętni do pomocy w nabieraniu doświadczenia. Wypłata zawsze na czas + sporo benefitów. Poleciłem znajomego, dostałem 3 tys.

Freeman

19.08.2025 14:22

Dalej pracujecie tam we wszystkie święta i soboty? Mają tam wypaczone podejście do kodeksu pracy i dalej nie rozumieją czym są -szczególne potrzeby pracodawcy- ? Może myślą, że są strażakami ze względu na ciągły pożar w tym burd3lu 🤣
    FORMER

05.08.2025 20:15

Praca w tej firmie, pomimo stosunkowo atrakcyjnego wynagrodzenia, okazała się jednym z najbardziej wymagających i stresujących doświadczeń w mojej karierze zawodowej. Głównym problemem jest toksyczne środowisko pracy, kształtowane przez autokratyczny styl zarządzania. Dyrekcja regularnie stosuje metody oparte na presji, zastraszaniu i karach finansowych, nawet za drobne potknięcia. Komunikacja ze strony przełożonych często przekracza granice profesjonalizmu, przejawiając się w podnoszeniu głosu, obraźliwych uwagach i publicznym upokarzaniu pracowników, zahaczając lub wręcz wkraczając w granice mobbingu. Firma inwestuje w rozbudowany system monitoringu, który w praktyce służy bardziej inwigilacji pracowników niż zapewnieniu bezpieczeństwa. Poczucie ciągłej kontroli potęgują regularne, stresujące "odpytywania" z bieżących i zaległych zadań, co utrudnia skupienie się na rzeczywistej pracy. Priorytetyzacja praktycznie nie istnieje. Skupianie się na rzeczach nieistotnych i robienie z tego afery to coś, co zarządzającego tą firmą napędza i ewidentnie sprawia mu radość co ujawnia jego nieskomplikowaną konstrukcję psychiczną która raczej nie ewoluowała od czasu jego pracy z trzodą chlewną. Czasami odnosiłem wrażenie, że wydaje mu się, że dalej z nią pracuje, a nie z ludźmi i odzwierciedla jego braki w wykształceniu do piastowania takiego stanowiska. Niech nikogo nie zwiedzie figura św. Rity na wjeździe do zakładu. Podobnie jak w kościele katolickim nie znajdziecie tam zachowań które mu przyświecają i które ma reprezentować. Choć wynagrodzenie, jak już nadmieniałem, może wydawać się wysokie, to w obliczu wymagań, w tym częstych nadgodzin i pracy w weekendy oraz ciągłego narażenia na stres i nieprofesjonalne traktowanie, okazuje się niewspółmierne do ponoszonych kosztów związanych z życiem rodzinnym. Work-life balance to termin nieznany w tej firmie i obawiam się, że nigdy nie będzie. Niestety, widać wyraźny brak kompetencji zarządczych, a decyzje, to "chciejstwo", częściej podyktowane emocjami niż racjonalną analizą sytuacji. Mimo pewnych, choć niewielu z zalet, firma ma poważne problemy w obszarze kultury organizacyjnej i zarządzania ludźmi. Osoby rozważające zatrudnienie powinny być świadome, że wymaga się tu nie tylko pełnej dyspozycyjności, ale także wyjątkowej odporności na stres i nieetyczne praktyki zarządcze. Mam nadzieję, że w przyszłości szefostwo podejmie kroki w celu poprawy atmosfery, warunków i kultury pracy.
    Jacek Stronk

14.08.2025 10:42

Pamiętaj. Rośliny lepiej rosną i są silniejsze jeśli nawozi się je goovvn3m. Jeśli dobrze cię tam „nawieźli” tam, to będziesz mocniejszy 😉

Trytytka

19.08.2025 14:14

Chyba wiem o kim piszesz. Pewnie to ten krzykacz, który nie ma czym się pochwalić na FB i wybiera”brak szkół do wyświetlenia” co zapewne jest i zgodne ze stanem faktycznym biorąc pod uwagę błędy ortograficzne i stylistykę jaką się posługuje :)

Kontakt - WD Foods Sp. z o.o.

38 63-920 Białykał

NIP:6991965769

Branża główna: Przetwórstwo mięsne

FacebookIconInstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon
    Zniesmaczony

07.05.2025 09:44

No nie podoba mi się ten ostatni wpis o złym podejściu do nowych. :/ no ale jeśli pracownicy faktycznie są jacyś nieprzyjemni to nie można tego po prostu do kogoś zgłosić? z takimi rzeczami powinno się zrobić porządek
    Donatan

12.07.2025 17:21

Zgłosiłem się i tak nic nie dało .. przy kierowniku zakładu tak tak a potem z pracownikami brygadziści szeptana a jak przychodzę ja to szybko nie było rozmowy mega slabe
    Merkury

26.05.2025 20:23

Asystent AI

Osiągnięcie przychodów 183 mln 352 tys. zł w roku 2022 to znaczące osiągnięcie. Wyniki wyższe o 71% rok do roku to świetny rezultat, który chyba zasługuje na uznanie. Zysk netto został osiągnięty na poziomie 191 tys. zł. Imponujące wyniki firmy! Przy tak wysokich przychodach może być czas na inwestycje i rozwój. Pojawia się pytanie, czy są plany na podwyżki, premie czy zwiększenie zatrudnienia w najbliższym czasie?
    Donatan94

15.01.2025 09:15

Może opowiem na temat pracy na produkcji w słowach ..jeżeli chodzi o firmę to profesjonalna ale jeżeli chodzi o naukę nowego zawodu to tragednia nowa osoba słyszy przekleństwa w swoją stronę .. uczą przez 1 h a potem i tak robią swoje a ty robisz jako przynieść wynieść pozamiataj.. szeptana śmieją się że nie radzę a na końcu słyszę że jeszcze tego nie umiesz

23.10.2023 10:23

Jakie są warunki zatrudnienia w WD Foods Sp. z o.o.?

28.12.2023 20:46

Polecam firmę dobre warunki pracy oraz wynagrodzenie adekwatne do umiejętności
    Kierowca

15.07.2023 20:44

Jeden z najgorszych zakładów w Polsce. Rozładunek I załadunek trwa po kilka godzin do tego kilka razy trzeba ważyć auto. Brak jakiego kolwiek socialu dla kierowcy .
    Kierowca 2

07.08.2023 16:14

Masz rację kolego po fachu. Totalne odklejenie ze strony zarządu, brak WC dla kierowców. Gdzie mają się załatwiać? Pod rampą? Ochrona odklejona od rzeczywistości,nic nie wytłumaczy. Z papierami i dokumentami latasz, rozładunek 10 palet trwa x godzin, totalna porażka.

Zostaw merytoryczną opinię o WD Foods Sp. z o.o.