WD Foods

• Grabówka
  • Niezgoda
  • Pomocno

3. Opinie o pracodawcach Białykał
  5. Opinie o WD Foods Sp. z o.o.

Opinie o WD Foods Białykał

Nie przegap nowości o WD Foods Sp. z o.o.!

Uzytkownik

06.05.2026 20:48

Praca wymagająca, ale dobrze płacą, atmosfera okej, polecam

Pracownik Sowy

27.04.2026 18:01

Młody zespół, ludzie chętni do pomocy w nabieraniu doświadczenia. Wypłata zawsze na czas + sporo benefitów. Poleciłem znajomego, dostałem 3 tys.

Freeman

19.08.2025 14:22

Dalej pracujecie tam we wszystkie święta i soboty? Mają tam wypaczone podejście do kodeksu pracy i dalej nie rozumieją czym są -szczególne potrzeby pracodawcy- ? Może myślą, że są strażakami ze względu na ciągły pożar w tym burd3lu 🤣
    FORMER

05.08.2025 20:15

Praca w tej firmie, pomimo stosunkowo atrakcyjnego wynagrodzenia, okazała się jednym z najbardziej wymagających i stresujących doświadczeń w mojej karierze zawodowej. Głównym problemem jest toksyczne środowisko pracy, kształtowane przez autokratyczny styl zarządzania. Dyrekcja regularnie stosuje metody oparte na presji, zastraszaniu i karach finansowych, nawet za drobne potknięcia. Komunikacja ze strony przełożonych często przekracza granice profesjonalizmu, przejawiając się w podnoszeniu głosu, obraźliwych uwagach i publicznym upokarzaniu pracowników, zahaczając lub wręcz wkraczając w granice mobbingu. Firma inwestuje w rozbudowany system monitoringu, który w praktyce służy bardziej inwigilacji pracowników niż zapewnieniu bezpieczeństwa. Poczucie ciągłej kontroli potęgują regularne, stresujące "odpytywania" z bieżących i zaległych zadań, co utrudnia skupienie się na rzeczywistej pracy. Priorytetyzacja praktycznie nie istnieje. Skupianie się na rzeczach nieistotnych i robienie z tego afery to coś, co zarządzającego tą firmą napędza i ewidentnie sprawia mu radość co ujawnia jego nieskomplikowaną konstrukcję psychiczną która raczej nie ewoluowała od czasu jego pracy z trzodą chlewną. Czasami odnosiłem wrażenie, że wydaje mu się, że dalej z nią pracuje, a nie z ludźmi i odzwierciedla jego braki w wykształceniu do piastowania takiego stanowiska. Niech nikogo nie zwiedzie figura św. Rity na wjeździe do zakładu. Podobnie jak w kościele katolickim nie znajdziecie tam zachowań które mu przyświecają i które ma reprezentować. Choć wynagrodzenie, jak już nadmieniałem, może wydawać się wysokie, to w obliczu wymagań, w tym częstych nadgodzin i pracy w weekendy oraz ciągłego narażenia na stres i nieprofesjonalne traktowanie, okazuje się niewspółmierne do ponoszonych kosztów związanych z życiem rodzinnym. Work-life balance to termin nieznany w tej firmie i obawiam się, że nigdy nie będzie. Niestety, widać wyraźny brak kompetencji zarządczych, a decyzje, to "chciejstwo", częściej podyktowane emocjami niż racjonalną analizą sytuacji. Mimo pewnych, choć niewielu z zalet, firma ma poważne problemy w obszarze kultury organizacyjnej i zarządzania ludźmi. Osoby rozważające zatrudnienie powinny być świadome, że wymaga się tu nie tylko pełnej dyspozycyjności, ale także wyjątkowej odporności na stres i nieetyczne praktyki zarządcze. Mam nadzieję, że w przyszłości szefostwo podejmie kroki w celu poprawy atmosfery, warunków i kultury pracy.
    Jacek Stronk

14.08.2025 10:42

Pamiętaj. Rośliny lepiej rosną i są silniejsze jeśli nawozi się je goovvn3m. Jeśli dobrze cię tam „nawieźli” tam, to będziesz mocniejszy 😉

Trytytka

19.08.2025 14:14

Chyba wiem o kim piszesz. Pewnie to ten krzykacz, który nie ma czym się pochwalić na FB i wybiera”brak szkół do wyświetlenia” co zapewne jest i zgodne ze stanem faktycznym biorąc pod uwagę błędy ortograficzne i stylistykę jaką się posługuje :)

Kontakt - WD Foods Sp. z o.o.

38 63-920 Białykał

NIP:6991965769

Branża główna: Przetwórstwo mięsne

FacebookIconInstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon
    Zniesmaczony

07.05.2025 09:44

No nie podoba mi się ten ostatni wpis o złym podejściu do nowych. :/ no ale jeśli pracownicy faktycznie są jacyś nieprzyjemni to nie można tego po prostu do kogoś zgłosić? z takimi rzeczami powinno się zrobić porządek
    Donatan

12.07.2025 17:21

Zgłosiłem się i tak nic nie dało .. przy kierowniku zakładu tak tak a potem z pracownikami brygadziści szeptana a jak przychodzę ja to szybko nie było rozmowy mega slabe
    Donatan94

15.01.2025 09:15

Może opowiem na temat pracy na produkcji w słowach ..jeżeli chodzi o firmę to profesjonalna ale jeżeli chodzi o naukę nowego zawodu to tragednia nowa osoba słyszy przekleństwa w swoją stronę .. uczą przez 1 h a potem i tak robią swoje a ty robisz jako przynieść wynieść pozamiataj.. szeptana śmieją się że nie radzę a na końcu słyszę że jeszcze tego nie umiesz

23.10.2023 10:23

Jakie są warunki zatrudnienia w WD Foods Sp. z o.o.?

28.12.2023 20:46

Polecam firmę dobre warunki pracy oraz wynagrodzenie adekwatne do umiejętności
    Kierowca

15.07.2023 20:44

Jeden z najgorszych zakładów w Polsce. Rozładunek I załadunek trwa po kilka godzin do tego kilka razy trzeba ważyć auto. Brak jakiego kolwiek socialu dla kierowcy .
    Kierowca 2

07.08.2023 16:14

Masz rację kolego po fachu. Totalne odklejenie ze strony zarządu, brak WC dla kierowców. Gdzie mają się załatwiać? Pod rampą? Ochrona odklejona od rzeczywistości,nic nie wytłumaczy. Z papierami i dokumentami latasz, rozładunek 10 palet trwa x godzin, totalna porażka.

Zostaw merytoryczną opinię o WD Foods Sp. z o.o.