NIE POLECAMY!!!
I ODRADZAMY!!!
22 maja zamówiliśmy meble. Termin realizacji miał wynosić około 3 tygodni. Wpłaciliśmy zaliczkę i naiwnie założyliśmy, że możemy spokojnie czekać na realizację.
Jak bardzo się myliliśmy.
Przez prawie 3 miesiące musieliśmy wręcz prosić się o wykonanie naszego zamówienia. Co tydzień kontaktowaliśmy się z firmą, pytając, co dzieje się z meblami. Za każdym razem słyszeliśmy inną wersję wydarzeń: najpierw opóźnienie na produkcji, później brak materiałów, następnie oczekiwanie na blaty, aż w końcu zapewnienie, że meble są już gotowe.
Umówiliśmy więc montaż.
W ustalonym dniu nikt nie przyjechał. Nikt nie zadzwonił. Nikt nawet nie raczył nas poinformować, że montaż się nie odbędzie.
Po wielokrotnych próbach kontaktu ustaliliśmy kolejny termin. Potem kolejny. I kolejny. Łącznie było ich około pięciu. Za każdym razem słyszeliśmy przeprosiny, zapewnienia i „tym razem na pewno przyjedziemy”.
Oczywiście nikt nie przyjeżdżał.
Tłumaczenia? Brak pracowników. Duże montaże w Warszawie, Hiszpanii i innych częściach Polski. Brak czasu, żeby przyjechać do nas.
Co ciekawe, zaproponowaliśmy montaż w późnych godzinach popołudniowych, a nawet w sobotę czy niedzielę, żeby maksymalnie ułatwić firmie realizację zamówienia. Firma nie była tym zainteresowana.
Po trzech miesiącach mieliśmy już zwyczajnie dość bycia zbywanymi i robienia za darmową infolinię własnego zamówienia. Poprosiliśmy o zwrot zaliczki.
I wtedy wyszło na jaw coś, co podsumowuje całą tę sytuację najlepiej:
MEBLE NAWET NIE ZOSTAŁY WYKONANE.
Po trzech miesiącach słuchania o produkcji, materiałach, blatach i gotowych meblach okazało się, że tak naprawdę nie było czego montować.
Trudno w takiej sytuacji mówić o zwykłym „opóźnieniu”. Opóźnienie można zrozumieć. Problemy produkcyjne również. Można zaakceptować zmianę terminu, jeśli klient jest o niej uczciwie poinformowany.
Ale wielokrotne przekładanie montażu, niepojawianie się na umówionych terminach, brak jakiejkolwiek informacji oraz przekazywanie nam kolejnych wersji dotyczących realizacji zamówienia, które finalnie okazały się niezgodne ze stanem faktycznym, to zupełnie inna kwestia.
Straciliśmy mnóstwo czasu, nerwów i energii. Co tydzień musieliśmy dzwonić i upominać się o coś, za co przecież zapłaciliśmy.
Na firmę zdecydowaliśmy się głównie dlatego, że obiecywany czas realizacji był bardzo krótki. Firma do najtańszych nie należy, więc oczekiwaliśmy, że za ceną będzie szła jakość, terminowość, profesjonalizm i szacunek do klienta.
Niestety dostaliśmy dokładnie odwrotność.
Nie polecamy tej firmy absolutnie nikomu.
Jeżeli zależy Wam na terminowej realizacji, uczciwej komunikacji i szacunku do własnego czasu, radzimy bardzo dobrze się zastanowić przed wpłaceniem jakichkolwiek pieniędzy.
Dla nas ta współpraca zakończyła się ogromnym rozczarowaniem i utratą zaufania. Nigdy więcej.
Totalne (usunięte przez administratora)