Szkolenie jak mnieman polega na ,, praniu" twojej głowy i takich ala spotkaniach coachingowych typu jesteś najlepszy, dasz radę, to co robisz jest git i rób wszystko co możesz żeby awansować w hierarchii 😀
Miłosz
16.06.2026 14:57
ale byłeś na takim szkoleniu czy bardziej sie domyślasz jak to może wyglądać? zastanawiam sie czy są tylko tego typu, czy też inne
Justa
08.10.2025 14:41
Pozdro dla wszystkich którzy się sugerują opiniami na gowork od sfrustrowanych ludzi których nie wzięli do pracy✌️
Ja pracuje i polecam.
June
15.06.2026 23:04
Byłam na rozmowie rekrutacyjnej w okolicach wakacji. Ogłoszenie o pracę jako specjalista ds.marketingu. Jako nowicjusz po studiach myślisz, super szansa na rozwój. Telefon, idziesz na rozmowę, a tam czeka kolejne kilka osób takich jak ty. Biuro w centrum, co dodaje prestiżu, wszystko w eleganckim budynku, sala „CEO”też ma robić wrażenie profesjonalnego - garnitury, zegarki. Na ścianach motywacyjne napisy, myślisz - okazja życia. Forma kreowania wizerunku - mistrzostwo. Rozmowa jest o niczym, w sumie nie mówią ci niczego. Ja usłyszałam pytanie „czy chcesz kiedyś założyć własną firmę?” I inne bzdety takie jak „co jest dla ciebie najważniejsze, kasa rozwój czy atmosfera w pracy?”. O szczegółach poinformują cię oczywiście na kolejnych etapach 😊 wychodzisz po 5 minutach i nadal nie wiesz o co chodzi.
Kolejny telefon - wow, dostałeś się. Uczucie bycia wybranym, wyjątkowym, ale przychodzisz i inni z poprzedniej rekrutacji też tam są. Ojej… wszyscy się dostali? Niemożliwe xD! Bierzesz udział w prezentacji o marketingu, powoli uchylają rąbka tajemnicy czym się zajmują, ale nadal bez konkretów, po czym dostajesz mentora na CAŁY DZIEN.
Tak jak ktoś napisał, idziecie do kawiarni, oczywiście to ta osoba płaci, aby zrobić wrażenie konkretnej i porządnej firmy i zaczyna się powoli cyrk na kółkach. Przedstawiane są powoli warunki, zarobki, ścieżki rozwoju, ale nadal nie wiesz co się będzie działo. Znasz sumy, słyszysz o awansach, o byciu „mentorem kogos” i zdobywaniu kolejnych pracowników pod swoje skrzydła. Brzmi jak piramida finansowa, ale creme de la creme dopiero przed tobą. Hasło „jedziemy do klienta”, oczywiście uber czy inny bolt, jedziecie na losowe osiedle i zaczyna się jazda bez trzymali. Wasz „mentor” wyciąga niebieską kamizelkę, identyfikator i zaczyna dzwonić po blokach z „informacją dla mieszkańców”. Finalnie ktoś go wpuszcza i chodzicie sobie od drzwi do drzwi nakłaniając ludzi do wsparcia. Gadka jest ta sama, nawet ton glosu wypowiadanej formułki jest ten sam. I tak o sobie pukasz od drzwi do drzwi i denerwujesz ludzi. Gdy ktoś się zgodzi, wchodzisz do mieszkania - co w ogóle nie jest ani komfortowe dla mieszkańca, ani dla ciebie bo nie wiesz kim ta osoba może się okazać - i nawijasz znowu makaron na uszy, robiąc wszystko by osoba wsparła fundację i żebyś ty mógł cokolwiek zarobić. Finał takiego dnia wyglądał tak - 8h chodzenia i zero rezultatu. Głód, brak możliwości skorzystania z toalety. Powrót do biura wyglądał tak, ze pisaliśmy prowizoryczny test; mający zaznaczyć jak to „nie biorą byle kogo” (spoiler: biorą każdego). Odbywa się osobna rozmowa mentora z „ceo” a potem ty rozmawiasz z „ceo”, który mówi ci „no jeszcze nie wiemy czy cię weźmiemy”. Finalnie dostajesz ofertę i możesz brać udział w tej maskaradzie.
Nie polecam, to jakie praktyki stosujecie jest niemoralne. Robicie tak dlatego, że każdy szanujący się człowiek od razu by uciekł, więc musicie grać na zwłokę i budować otoczkę profesjonalizmu. Strata czasu, współczuję szczerze każdemu kto dał się nabrać i zmarnował swój czas, tak jak ja. Bardzo rozczarowujące doświadczenie.
Sandra
16.06.2026 09:14
Jeju trochę to faktycznie wygląda jak jakaś piramida finansowa... A jak to potem wygląda po awansie, jak ktoś już zostanie tym mentorem - wpada jakaś kasa za zdobycie kolejnego pracownika? Tak z ciekawości pytam 🙄
25.04.2026 18:50
Zuza
26.04.2026 12:52
Ludzie pisali w wątku, że jedziecie tutaj na prowizji i umowie o dzieło. A gdzie najczęściej macie te delegacje i ile one trwają? Pewnie transport musicie sobie też sami ogarnąć? 😓
Cieszę się, że nie jestem jedyny ze swoim doświadczeniem. Przykre jest to, że specjalnie szukają młodych ludzi, którzy dopiero co wyszli ze szkoły średniej i przyjechali do wielkiego miasta - na studia, bez rodziny i przyjaciół na miejscu, czyli osoby najbardziej podatne na manipulacje. Oprócz obietnic zarobienia „ogromnej kasy” wytwarzają fałszywą rodzinną atmosferę (usunięte przez administratora) na porannych „spotkaniach” biją ci brawo, chodzicie razem na jedzenie, na imprezkę, wspólne wyjazdy. Oczywiście, jeżeli zdecydujesz się odejść i spotkasz człowieka z którym pracowałeś na ulicy to nawet się z tobą nie przywita. Wszyscy są nastawiani przeciwko tobie. Po prostu (usunięte przez administratora), nie wiem co dodać więcej. Jedno trzeba im przyznać - doskonale potrafią manipulować człowiekiem, szczególnie młodymi, zagubionymi ludźmi, którzy myślą, że odnaleźli swoje miejsce i „przyjaciół”.
uskosl
23.09.2025 16:13
Jednym słowem dramat! Ogłoszenie było na specjalistkę ds marketingu, z marketingiem nie ma to nic wspólnego na pierwszym etapie nie mówią ci praktycznie nic tylko z jakimi to oni firmami nie współpracują i gdzie to oni się nie otwierają. Na drugim etapie idziesz w teren, chodzi od drzwi do drzwi (usunięte przez administratora) w skrócie typowa (usunięte przez administratora) schowana pod nazwą marketingu. Odradzam jakiejkolwiek styczności z nimi. Strata swojego cennego czasu i godności.
Hej, jak kiedyś wyglądała praca jako Radca prawny z pensją 6000–9000 zł netto na B2B? Wymagano dobrej znajomości prawa handlowego oraz gotowości do założenia własnej działalności, a oferowano możliwość rozwoju w młodym zespole. Czy faktycznie można było zdobyć szerokie wsparcie od innych radców? Ktoś mógłby podzielić się opinią, czy wymagania były adekwatne do zakresu obowiązków?
W jednej opinii jako jedyny plus wymieniono atmosferę w pracy. naprawdę nie widzicie już żadnych inncyh? :/
24.07.2025 08:23
Bo ci, którzy nie chcą zostawać w pracy, w której nie dowiedzą się nawet na rozmowie co będą dokładnie robić, a potem okazuje się, że praca jest w terenie choć w ogłoszeniu nie było nic napisane, po prostu wolą odejść i nie widzą innych plusów. Nie dają/dajecie ich zobaczyć tym podejściem, które od razu odrzuca już na starcie. Trochę szczerości na początku by się przydało. Ja na dniu probnym musiałam przeczekać 2h rozmowy o niczym żeby w końcu samemu spytać czym będę się zajmować i dopiero wtedy dostaję odpowiedź, że chodzimy od domu do domu, próbując zebrać chętnych... słabe podejście. Od razu powinna być informacja, najlepiej w ogłoszeniu, a nie mydlenie oczu
były pracownik
28.07.2025 15:23
(usunięte przez administratora) nie napisałem nigdzie, że komuś może się absolutnie nic nie podobać, i nikomu nic nie wmawiam tylko piszę SWOJĄ opinię. ktoś może się ze mną nie zgadzać, ale jest tu mnóstwo argumentów innych ludzi, którzy również maja negatywne doświadczenie. żeby prowadzić jakakolwiek dyskusję, chciałbym przeczytać dla odmiany druga stronę czyli pozytywy i konkrety a nie pojawiają się one. czekam na odpowiedź w związku z plusami tej pracy i nie mogę ich uzyskać. nawet Ty odpisujesz totalnie ogólnikowo i bez konkretów, jeszcze sugerujesz ze komuś cos wmawiamxd pisze opinie na publicznym portalu, którzy służy do wyrażania opinii na temat pracyxddd jak ktoś chce się przekonać na własnej skórze może to zrobić, każde opinie trzeba przefiltrować tez przez własny mózg ale dysproporcja w negatywnych opiniach a ''pozytywnych'' (to nawet nie opinie tylko odpisywanie obecnych pracownikow) jest diametralna i daje do myślenia
22.07.2025 10:05
23.07.2025 15:52
Atmosfera jest “fajna” bo ma zrobić na Tobie dobre pierwsze wrażenie. Wszyscy są ultra mili, kiedy się rekrutujesz - specjalnie żebyś zdecydował się zostać. (usunięte przez administratora)
Zostaw merytoryczną opinię o M.K.W. Sp. z o.o.