Praca w Caffe wiązała się dla mnie z powtarzającymi się upokorzeniami ze strony szefowej, która bluźni i wyzywa swoich pracowników, a jednocześnie jako właścicielka nie jest dla nich żadbym wsparciem. Rozmowy są prowadzone na żenująco niskim poziomie, brak kultury jest tu w cenie. Pozdrawiam pani Agnieszko :)
Byłam na rozmowie o pracę w jednym z punktów i ten proces już wystarczająco dobrze mnie odstraszył. Szefowa jest pretensjonalna, spojrzała na moje CV i nie szczędziła sobie dziwnych komentarzy typu „doświadczenia w gastronomii nie widzę” mimo że wystarczyło odwrócić kartkę na drugą stronę aby zobaczyć, że pracowałam w wielu restauracjach. Zaprasza się kogoś bez patrzenia na jego CV? Chyba tak. Cały czas czułam jej ofensywny ton, pytania typu „poradzisz sobie w takiej pracy? na rozmowie wszyscy mówią że sobie poradzą…”. Żenujące. Nie mówiąc już o tym, że o miłym przywitaniu/poczęstowaniu kawą nie było ani słowa. Wraz ze mną było kilka kandydatek, które stały i nie wiedziały co zrobić ze sobą. Zaproponowano mi dzień próbny, ale ostatecznie zdecydowałam się na pracę w sieciówce, w której przynajmniej mam jasno określone standardy i warunki. Jednym słowem - omijać..
Czy można liczyć w Caffe Przy Ulicy Sp. z o.o. na prywatną opiekę medyczną?
Było to już jakiś czas temu. Miałam pracować na Retkini. Bardzo zniechęciła mnie "Pani Manager" (blondi), oczekiwania nie z tej ziemi jak na pierwsze dni, nieprzyjemna, zarozumiała, kolesiostwo itp., więc zrezygnowałam. Bardzo dużo obowiązków na kuchni, właściwie zajmujesz się wszystkim, jesteś kucharzem, kelnerem, na zmywaku, sprzątaczką. Plusem było darmowe jedzenie i picie oraz fakt, że wszystko jest świeże. Dużo się sprzątało. Młodzi ludzie fajni, ale zdążyłam już usłyszeć, że jest toksyczna atmosfera.
Byłam na rozmowie o pracę w jednym z punktów i ten proces już wystarczająco dobrze mnie odstraszył. Szefowa jest pretensjonalna, spojrzała na moje CV i nie szczędziła sobie dziwnych komentarzy typu „doświadczenia w gastronomii nie widzę” mimo że wystarczyło odwrócić kartkę na drugą stronę aby zobaczyć, że pracowałam w wielu restauracjach. Zaprasza się kogoś bez patrzenia na jego CV? Chyba tak. Cały czas czułam jej ofensywny ton, pytania typu „poradzisz sobie w takiej pracy? na rozmowie wszyscy mówią że sobie poradzą…”. Żenujące. Nie mówiąc już o tym, że o miłym przywitaniu/poczęstowaniu kawą nie było ani słowa. Wraz ze mną było kilka kandydatek, które stały i nie wiedziały co zrobić ze sobą. Zaproponowano mi dzień próbny, ale ostatecznie zdecydowałam się na pracę w sieciówce, w której przynajmniej mam jasno określone standardy i warunki. Jednym słowem - omijać..
Szefowa nie szanuje i poniża swoich pracowników. Zachowuje się jak królowa która ma zawsze rację (choć jej nie ma). Mam wrażenie że szefostwo traktuje caffe jak skarbonkę bez dna, zero inwestycji w lokal, sprzęt kuchenny, czy pracowników. Stawki dla pracowników skandaliczne, przepracowałam trochę i innych restauracjach i wiem jakie są stawki między innymi na kuchni... Biorąc pod uwagę że dzienny utarg wcale nie jest mały. Jednym słowem dramat dla pracowników
Potwierdzam słowa autorów poprzednich wpisów. Miałam nieprzyjemność pracowania w tej firmie w jednej z lokalizacji. Od razu wydawało mi się, że panuje tam ciężka, toksyczna atmosfera i jak się potem okazało było to spowodowane zarządzanie przez szefostwo. Dziewczyny pracujące tam mające do siebie pretensje i wieczne zestresowane przez panujące tam wygórowane obowiązki ze strony szefostwa. Naruszanie prywatności (obserwacja social mediów swoich pracowników), oczernianie pracowników, pozostawienie obowiązków innym, wpędzanie w poczucie winy to nie jest sposób na zarządzanie ludźmi tylko (usunięte przez administratora) z którym nie można walczyć, bo ma się umowę zlecenie. Odradzam wszystkim pracę tam, bo nie warto męczyć się w takim miejscu za takie pieniądze, a także wspieranie wyzyskiwaniu się dla takich ludzi.
Czy Caffe Przy Ulicy Sp. z o.o. organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?
Pracuje w Caffe przy ulicy prawie od roku i szczerze polecam pracę. Praca nie jest ciężka fizycznie, są tabaki kiedy trzeba się spiąć ale nie trwają cała zmianę. Poza tym grafiki są elastyczne, w większości dostosowane do pracowników, co do wypłat to nie zdarzyło się żebym dostała wypłatę z opóźnieniem przez te parę miesięcy pracy w tym miejscu. Nie ma zakazów jedzenia i picia w pracy. Co do nieprzyjemnych sytuacji i minusów tej pracy to czasami pojawiają się klienci którzy potrafią wyprowadzić z równowagi ale to tak jak wszędzie, przychodząc tu liczyłam się że takie sytuacje mogą mieć miejsce. Ogólnie polecam pracę w Caffe, poznałam tu fajnych ludzi i nawiązałam super relacje.
W gastronomii to najlepszy pracodawca , wypłaty na czas, można pobierać zaliczki , stawka dużo wyższa niż najniższa krajowa przy pełnym ubezpieczeniu ZUS. Możemy jeść i pić w Caffe bez żadnych limitów. Grafik ustalamy sami więc każdy pracuje tak jak mu odpowiada. Z Caffe jeśli ktoś odchodzi to tylko dlatego, że nie daje sobie rady z duzą ilością pracy i profesjonalną obsługą Gości ewentualnie wybiera inna drogę niż gastro. Właścicielom zależy na długiej współpracy z pracownikami
Pracowałem w Caffe , 2 lata na balutach , 1 rok ns retkini. . Suoer ludzie , ekipa. , szefostwo . Klimat był do pracy i po . Wypłaty tygodniówki zawsze we wtorek zawsze uczciwie i z gorka od szefowej . Można było brac zaliczki jak kaski brakło ???? możliwość picia i jedzenia za free podczas pracy , nikt nikogo z niczego nie wyliczał . Elastyczny grafik , super praca na czas studiów . Minus ze sporo gości i trzeba się napracować ale tez można poznać sporo znanych ludzi . Gdybym nie znalazł pracy w swoim zawodzie , pracowałbym dalej . Polecam .
Czy firma Caffe Przy Ulicy Sp. z o.o. kieruje się zasadą równości w płacach kobiet i mężczyzn? Chodzi o równorzędne stanowiska.
Potwierdzam poprzednia opinie, szefostwo z pogardą traktuje pracowników, a im dłużej się pracuje tym jest gorzej. Zdarzało się że jak gdzieś wyjechali to nie było wypłaty, która jest przekazywana tylko w gotowce, na comiesięcznych rachunkach jako student możesz mieć zawyżona ilość godzin, jak nie jesteś studentem to będziesz miał mniej godzin na rachunkach, wiec warto sprawdzać z systemem czy zgadza się ilość przepracowanych godzin. Praca na kuchni to stary i najtańszy sprzęt, popękane płytki, brak odpowiedniej wentylacji, w upalne dni trudno jest wytrzymać. Jak jest się zatrudnionym na jednym stanowisku to z biegiem czasu pracuje się na wszystkich stanowiskach. Osobiście w pracy trzymali mnie fajni ludzie z którymi pracowałam ale to był jedyny pozytywny aspekt.
Praca w Caffe wiązała się dla mnie z powtarzającymi się upokorzeniami ze strony szefowej, która bluźni i wyzywa swoich pracowników, a jednocześnie jako właścicielka nie jest dla nich żadbym wsparciem. Rozmowy są prowadzone na żenująco niskim poziomie, brak kultury jest tu w cenie. Pozdrawiam pani Agnieszko :)
Dziwna to firma. OD roku co chwilę widzę, że szukają kogoś. Ciekawe czy płacą tak małą, wymagania mają duże czy pracownicy odchodzą? Ja wysłałam kilka razy tam cv, i nie odpowiedzieli a mam doświad.gastr. Może ktoś wypowie się o warunkach pracy w caffe?
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Caffe Przy Ulicy Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Caffe Przy Ulicy Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 9.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Caffe Przy Ulicy Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 7, z czego 3 to opinie pozytywne, 3 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!