Ja08.10.2025 15:03
Szkoda, że najgorsza ocena to aż jedna gwiazdka.
Przestrzegam wszystkich przed podjęciem współpracy z Metrohouse. Nie przewidując tak przykrych skutków , podpisałem umowę. Po mocnej obniżce ceny, sprzedaż naszego domu trwała kilka miesięcy. Sam czas współpracy do momentu sprzedaży był porażką - Agentka władała nieruchomością jak własną. Po ustaleniu ceny ostatecznej został umówiony termin podpisania umowy przedwstępnej w siedzibie tej tragicznej agencji. Do tego czasu nawet nie widziałem kupujących. Na tym spotkaniu czytając umowę, dowiaduję się, że agentka sama zadysponowała drogim robotem koszącym wraz całą instalacją - zapewniając kupujących, że jest on w cenie domu. Bardzo dobrze wiedziała, że cena domu tego nie obejmuje!!!
Postawiła mnie przed faktem dokonanym - kompletnie nie informując o tej sytuacji wcześniej. Kupujący byli bardzo zmieszani gdy sprawa wyszła na jaw, ponieważ wszechwładna agentka Metrohouse zapewniała ich, że robot , który kosztował 11tys. zł jest w cenie domu. Prowizja Metrohouse licząc kupujących i sprzedających wyniosła 36tys. zł ułatwiając sobie taki zarobek władaniem moim majątkiem. O dalszych perypetiach poprostu żal pisać. Do
Polskiej Federacja Rynku Nieruchomości została złożona skarga dot. praktyk pani Agent.
Centrala Metrohouse kompletnie się sprawą nie interesuje, ponieważ maleńkie biuro w Toruniu to Mentalis Nieruchomości Sp. z o.o., którę tylko drogą franszyzy używa nazwy METROHOUSE. PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH, warto wybrać dobrego i uczciwego pośrednika, ale na pewno nie METROHOUSE.