RealnaOpinia09.03.2026 00:08
Moje doświadczenie z tą firmą niestety nie należy do pozytywnych, dlatego postanowiłam podzielić się swoją opinią, żeby osoby rozważające pracę w tym miejscu mogły wyrobić sobie własne zdanie.
Na początku wszystko wygląda bardzo dobrze – dużo mówi się o „rodzinnej atmosferze”, wzajemnym wsparciu i dobrej współpracy. Niestety po pewnym czasie okazuje się, że jest to raczej element budowania wizerunku niż rzeczywistość. Z biegiem czasu czar pryska, a podejście pracodawcy staje się coraz bardziej roszczeniowe wobec pracowników.
Najbardziej przykre jest to, że oszczędności w firmie bardzo często szuka się kosztem ludzi, co realnie odbija się na pracownikach. Dodatkowo w firmie obowiązuje zakaz komunikowania się pracowników między sobą. Brzmi to dość absurdalnie, ale niestety jest faktem i wiele mówi o tym, jaka atmosfera panuje w tym miejscu.
Warto też wspomnieć o bardzo dużej rotacji pracowników. Szczególnie widać to w dziale handlowym, gdzie przedstawiciele handlowi często się zmieniają. Moim zdaniem samo to powinno dać osobom z zewnątrz do myślenia.
Mam też wrażenie, że firma jest prowadzona w stylu typowego „prywaciarza”, gdzie najważniejsze jest jak najszybsze osiągnięcie zysku, często kosztem własnych pracowników, a czasem również relacji z kontrahentami.
Podsumowując – z mojej perspektywy nie jest to miejsce, które mogłabym polecić. Jeśli ktoś rozważa podjęcie tam pracy, warto bardzo dokładnie sprawdzić warunki i dobrze się zastanowić, bo trudno liczyć tam na stabilność czy godziwe wynagrodzenie.