ICsec

• Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o ICsec S.A.

Opinie o ICsec Poznań

Nie przegap nowości o ICsec S.A.!

23.10.2024 15:41

Ja rozmowę miałem z 2 miesiące temu ale wspominam dobrze. Firma nie jest wielka więc nie ma co oczekiwać że będą mieli takie same standardy jak korporacje. Nie podjęliśmy współpracy ale nie mam złych doświadczeń

16.10.2024 13:00

Złożyli mi ofertę pracy na 2x mniej niż inne firmy (mimo tego że omawialiśmy widełki, ofertę dali poniżej minimalnych) w dodatku na dużo gorszych warunkach. Oczywiście odrzuciłem, miałem kilka innych ofert, firma raczej szuka desperatów.

05.04.2024 10:10

Greta Turn

10.04.2024 09:20

Warto to opisać w paru słowach. Firma zwolniła mnóstwo osób w tym założyciela firmy, a posiada więcej managerów niż osób które faktycznie coś robią. Pyza i lekkomyślność

18.01.2024 09:38

Jak wygląda rozmowa w ICsec S.A. na stanowisko Office Manager? Z iloma osobami się rozmawia? 3 lipca pojawiło się ogłoszenie.

08.04.2024 22:52

Pracowałam krótko, natomiast poznałam osobę która była na tym stanowisku. Firma nie oferuje żadnego rozwoju, robisz wszystko i pod dużym stresem, patrzysz jak nie ma przychodów tylko wydatki z portfela połączonego z inwestorem politycznym. Napisz do kogoś z inżynierów, oni śmiało podzielą się tym jak firma stoi w miejscu i jest więcej dyrektorów niż pracowników którzy coś faktycznie robią
    Junior

04.04.2024 11:25

Widzę ofertę na junior specjalistę - czy warto aplikować?
    Smutna

31.08.2023 14:22

Pracowałam przez krótki czas, do momentu kiedy nagle zlikwidowano moje stanowisko. Nie polecam, zero empatii, mała firma bez przyszłości.

14.09.2023 18:24

A obecna osoba nie potrafi używać grafiki wektorowej

11.10.2023 15:01

Nie było szkoleń, nic, tylko mnóstwo na teraz spraw, bez wprowadzenia. Miałam robić prace seniora jako junior
    Patrycja

06.10.2023 12:41

Firma robi porządki i pozbywa się ludzi z handlu co 3 miesiące. Nie polecam
    Pati

06.10.2023 12:15

Rotacja co 3 miesiące, nie polecam.
    Olga

09.03.2023 12:05

Dzień dobry. Chciałam się dowiedzieć jakie powiązanie ma firma z dzielnością (usunięte przez administratora) lub z PKN ORLEN?
    Wyjasnienie

04.10.2023 08:37

Fundusz korporacyjny Orlen VC zainwestował w akcje ICsec S.A. w 2022 roku, podobnie jak wcześniej PGNiG i fundusz inwestycyjny powiązany z Tauron (ECC Magenta). NIe jest to żadna tajemnica, wiadomości są dostępne w mediach, wystarczy użyć google.com. Ale to jedyne powiązanie.

Kontakt - ICsec S.A.

Wichrowa 1A 60-449 Poznań

NIP:7811986010

REGON:382035399

KRS:0000761914

Branża główna: Elektronika, hardware i akcesoria

LinkedinIcon
    Piotr

09.09.2023 14:39

Czekam na odpowiedz w sprawie mojej aplikacji….z 3 tygodnie? I nikt nie odbiera jak dzwonię na numer z ich strony wu
    Artur

25.08.2023 13:22

No no, interesujące treści. Niestety, mieliśmy osobę odpowiedzialną za administrację, której działania były dalekie od oczekiwań, ale zdecydowała się odejść. W zamian wprowadziliśmy proces znany z korporacyjnych struktur, który może być postrzegany zarówno pozytywnie, jak i negatywnie. Niespodziewanie, tracimy specjalistów z działu sprzedaży.
    Pracownik-anon

03.08.2023 17:50

Od kilku lat pracuje jako developer w ICSeC. Panuje bardzo fajna atmosfera pomiędzy współpracownikami. Elastyczne godziny pracy. Pracujemy na nowych technologiach, możliwość samorozwoju. Firma funduje dowolne narzędzia pracy. Benefity w postaci bezpłatnych korepetycji z angielskiego godzinach pracy, opieki zdrowotnej, karty MultiSport, co miesięczne wyjścia integracyjne. Z minusów brak owocowych dni :(. Oczywiście istnieją zgrzyty pomiędzy biznesem a developmentem, ale gdzie nie ma.

01.08.2023 19:03

O pracę w mieście Warszawa nie jest łatwo, dlatego czy możecie coś powiedzieć o firmie ICsec S.A.?
    SpejsonPol

02.08.2023 16:48

Kto pisze takie pytania? Firma jest zarejestrowana w Poznaniu ze względu na układy z inną firmą.
    lipcowysmutek

31.07.2023 15:14

ostatni dzień miesiąca i są zwolnienia. nie jest fajnie, zapowiada się duża rotacja i czystka. jako dev nie rekomenduje firmy
    Paweł

21.06.2023 13:31

Złożyłem aplikację na staż w (bodajże w marcu) odbyłem rozmowę po której dostałem case do zrobienia. Wedle zapewnień rekrutującego miałem zostać przyjęty i choć ogłoszenie mówiło o starcie stażu na początku czerwca to niby już pod koniec kwietnia mógłbym w rozpocząć pracę. Niestety wszystko się przedłużało, chociaż dostałem umowę do wypełnienia to jednak po jej odesłaniu nastąpiła cisza na dłuższy czas. Po wysłaniu kolejnego maila w 1 połowie maja dostałem odpowiedź, że niby wszystko dalej aktualne i zacznę w 1 połowie czerwca. Niestety do dzisiaj - zero kontaktu. Ani osoba, która mnie rekrutowała ani dział HR nie odpisali na moje kolejne maile z zapytaniem w sprawie stażu. Ogólnie to nawet nie byłoby problemu, gdyby tylko ktoś mnie łaskawie poinformował o tym, że jednak nic z tego. Mało to profesjonalne szczerze mówiąc, nawet jak na taką małą firmę.
    Stazysta

08.07.2023 18:30

Haha, miałem taką samą sytuację. Dostałem się, natomiast po dostaniu umowy nagle kontakt się urywa.
    PeterS

17.04.2023 17:30

Jestem niezwykle rozczarowany postawą firmy ICSEC w kwestii rekrutacji. Wysłałem swoje CV na jedno z ogłoszonych stanowisk, mając nadzieję na profesjonalne podejście do procesu rekrutacji, jednak minęły już trzy tygodnie, a ja nadal nie otrzymałem żadnej odpowiedzi czy informacji zwrotnej. Taki brak komunikacji z potencjalnymi kandydatami świadczy o braku szacunku dla ich czasu i zaangażowania. W dobie powszechnej konkurencji na rynku pracy, takie działanie może negatywnie wpłynąć na wizerunek firmy oraz zniechęcić przyszłych kandydatów. Uważam, że ICSEC powinno przeanalizować swoje metody komunikacji i postarać się być bardziej odpowiedzialne wobec osób aplikujących na oferowane stanowiska.
    Agnieszka

25.03.2023 19:39

Jest tu ktoś, kto pracuje w dziale sprzedaży? :) Na stronię widzę, że firma szuka Specjalisty ds. sprzedaży. Nie ukrywam, że wpis niżej trochę dał mi do myślenia. Faktycznie zarobki nie są najlepsze i tak przeprowadzana jest rozmowa kwalifikacyjna? Może ktoś ma inne doświadczenia z rekrutacją? Super byłoby usłyszeć widełki, bo w ogłoszeniu nie ma nic na ten temat:<
    midDev

05.04.2023 16:22

Moje doświadczenie z rekrutacją w firmie issec było dalekie od optymalnych. Wydaje się, że firma nie szanuje czasu kandydatów, a proces rekrutacyjny jest nie tylko chaotyczny, ale także wydłużony niepotrzebnie. Nie można również liczyć na jasne informacje dotyczące zarobków, co zdecydowanie utrudnia podejmowanie decyzji o ewentualnym zatrudnieniu. Osobiście, po przemyśleniu mojej sytuacji, zdecydowałem się na poszukiwanie innych ofert pracy, które oferują lepsze warunki.

15.08.2022 18:08

Brałem udział w 25-minutowej rozmowie do tej firmy, człowiek, który mnie rekrutował był, z tego co zrozumiałem, szefem działu IT, kierownikiem, dyrektorem, managerem i Panią z HR'ów jednocześnie. Na wstępie dowiedziałem się, że dział, w którym miałbym pracować, to dwóch praktykantów i... jeden pracownik (chyba w stopniu juniora) oraz że obaj praktykanci, kończąc staż, nie będą zostawać dłużej w firmie (ciekawe dlaczego?). Następie dostałem jedno pytanie (powiedzmy) techniczne, choć na poziomie przedszkola, a kolejne pytania były już tylko o moją dostępność i oczekiwaną stawkę. I tu nastąpił całkowity zwrot akcji, ponieważ po podaniu stawki (która jak na umowę B2B była naprawdę niska i ledwo pozwalająca przeżyć w mieście stołecznym — filia), Pan szefo-HR'o-kierowniko-dyrektor bardzo szybko zacząć zmierzać w kierunku końca rozmowy. Spytał jeszcze tylko, czy mam jakieś pytania i w momencie, gdy zacząłem zadawać pytanie, on podniosłym głosem zagłuszył mnie i stwierdził, że skoro "nie ma już żadnych pytań, to nie ma co przedłużać". Podsumowując, w firmie raczej na nic nie ma czasu, odczuwalny pośpiech i pogoń, do tego, jak to mówią: "mała firma, mały budżet, duże wymagania" i taka atmosfera jest tam wyczuwalna. Praca prawie w pełni stacjonarna, bo 4 na 1. Nawet nie pokwapili się z wysłaniem maila z odrzuceniem kandydatury. Na resztę pytań odpowiedz sobie sam :)
    Szukający

14.11.2022 19:18

Ciekawe jaka była by opinia o Tobie? Może Twoje odpowiedz na pytanie „z przedszkola” jednak nie było wystarczające? Widać w Twojej wypowiedzi wyraźne rozdrażnienie, ze Jaśnie Pana nie zatrudniono. ????. Może ktoś z pracowników dałby wiarygodna odpowiedz, bo to to raczej nie merytoryka?

Zostaw merytoryczną opinię o ICsec S.A.