Ray Trans

• Bezrzecze
  • Przecław Osiedle Zielone Pole
  • Kurów

3. Opinie o pracodawcach Szczecin
  5. Opinie o Ray Trans Sp. z o.o.

Opinie o Ray Trans Szczecin

Nie przegap nowości o Ray Trans Sp. z o.o.!

Spedytor

10.06.2026 15:48

PP

Przebieg rekrutacji Proces rekrutacji oceniam bardzo pozytywnie, od rozmowy z Panią z HR po późniejszą rozmowę z Team leaderem. Firma preferuje b2b, na wstępie dostajecie wzór umowy jaka obowiązuje, 2h materiałów pokazujących politykę i działanie firmy oraz kalkulator prowizyjny. Finalnie nie podjęliśmy współpracy ponieważ nasze oczekiwania nie pokryły się w 100% jednak uważam to za cenne doświadczenie. Dla osoby szukającej wejścia do branży bez doświadczenia, gotowej na początku poświęcić swój pełen czas na rozwój będzie to odpowiednie miejsce. Proces jak najbardziej na plus. Pytania Pytania dotyczące głównie wcześniejszego doświadczenia, znajomości języków oraz motywacji do podjęcia pracy.

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Nie dostałem pracy

#RozmowaKwalifikacyjna
    #Spedytor

Ricki

25.05.2026 12:18

kasa na czas, kontakt tj należy. Robota ułożona, wszystko się zgadza.
    #Przewoznik

Tomasz

19.05.2026 13:17

Pracowałem w Ray Trans jako kierowca i mogę szczerze polecić współpracę. Duży plus za normalne podejście do kierowcy i dobry kontakt z kierownikiem floty, zawsze można było się dogadać w sprawie systemu jazdy czy wolnego. Stawki były uczciwe i przede wszystkim wypłaty zawsze na czas. Sprzęt zadbany, bez niepotrzebnego kombinowania. Odszedłem z powodów prywatnych, ale współpracę wspominam bardzo dobrze.

Suzzy

14.05.2026 10:43

Rozmowy bardzo na luzie, ale jednocześnie konkretne, więc od początku było czuć, że to poukładana firma. Ekipa mega spoko, friendly vibe od pierwszego dnia i ogólnie dobrze się tu pracuje. Dużo można się nauczyć, fajne szkolenia szczególnie jeśli ktoś chce się rozwijać.
    qwerty

13.05.2026 16:51

Od niedawna jeżdżę z nimi jako przewoźnik, ale bardzo polecam. Bardzo dobra współpraca, płatności na czas, bezproblemowy kontakt ze spedytorami i działem płatności.
    Gall Anonim

21.04.2026 11:48

Ogłoszenie sugeruje możliwość zatrudnienia na umowę o pracę, natomiast w trakcie kontaktu okazuje się, że realnie proponowana jest współpraca w formie B2B (lub inne niestandardowe formy) a w samym ogłoszeniu wkradł się błąd którego od blisko roku nie mogą naprawić. (usunięte przez administratora)
    Daisy

18.06.2025 22:08

Chcę wyrazić opinię na temat Państwa *ofert pracy, **osoby prowadzącej rekrutację jak i ***informacji dostępnych na stronie. ZACZYNAMY! *są sformułowane nieprecyzyjnie; podajecie 2 formy zatrudnienia A następnie Pani rekruterka stwierdza, że wkradł się błąd w ogłoszeniu. Było napisane: umowa o pracę lub B2B. (usunięte przez administratora)Ponadto sugestia typu: proszę założyć własną działalność a następnie wrócić do nas z portfelem klientów do obsługi celnej była bradzo nie na miejscu. Ubolewam nad tak niską kulturą procesu rekrutacji. ***INFORMACJE zawarte na stronie. Podajecie Państwo tekst: Świadczymy wszechstronne i kompleksowe usługi logistyczne, obejmujące nie tylko magazynowanie i odprawy celne, ale także konsolidację ładunków, logistykę magazynową, organizację transportów dedykowanych oraz przewozów ponadgabarytowych. PANI rekruterka poinformowała mnie, iż nie macie własnej agencji celnej. A zatem nie świadczycie takich usług. Domyślam się, że agencje celne to są wasi podwykonawcy. PROSZĘ zatem nie wprowadzać klienta w błąd. Jak rozumiem z krótkiej i lakonicznej rozmowy z rekruterką jesteście Państwo pośrednikiem usług: kupię i sprzedam. Pozdrawiam i życzę poprawy procesów, jak i precyzji w konstruowaniu ofert. NASZ czas - potencjalnych pracowników czy też B2B solutions jest również cenny. Daisy,
    kandydat

05.04.2026 17:45

zgadza się, preferują B2B
    Agnieshka

19.02.2025 16:40

Czy w dalszym ciagu zatrudniacie spedytorow bez doswiadczenia? Czy jest mozliwosc nauczenia sie w Waszej firmie spedycji od A do Z? Jak wyglada wsparcie dla spedytorow? Pozdrawiam :)

19.02.2025 16:46

Dziękujemy za wiadomość i zainteresowanie pracą w naszej firmie :) Jeśli jesteś zainteresowana szczegółami, prosimy o przesłanie CV na adres [email protected]
    Pixel

18.11.2024 17:38

Jakie jest średnie wynagrodzenie w firmie Ray Trans Sp. z o.o. ?
    Łukasz

07.10.2024 14:26

Polecam Firmę, pracuję tu już kilka dobrych lat. Jasne warunki współpracy, świetna atmosfera, prężnie rozwijająca się firma i pieniądze na czas. Dla świadomych osób, chcących rozwijać swój biznes, to miejsce jest strzałem w 10 :)

08.10.2024 07:43

Łukasz, przede wszystkim dziękujemy za opinię! Bardzo się cieszymy, że jesteś z nami i że razem możemy tworzyć fantastyczny team!

Oferty pracy - Ray Trans Sp. z o.o.

Spedytor międzynarodowy / Spedytorka międzynarodowa

Warszawa

Marcel

20.11.2023 14:19

Niestety nie mogę wypowiedzieć się pozytywnie na temat procesu rekrutacyjnego. Jedyny pozytyw to treść ogłoszenia na pracuj.pl, ale jak w dalszej części przeczytać można, owa treść mija się z rzeczywistością. Pomimo spełnienia wszystkich warunków odnośnie wymagań, moja aplikacja została odrzucona. Dodam, że jestem pracownikiem sektora TSL z długim stażem pracy i jeszcze większym doświadczeniem (w tym doświadczenie międzynarodowe), angielski zaawansowany, niemiecki podstawowy. Może zarobki rzędu 5k PLN netto zniechęciły lub.. obawa przed konkretnym konkurentem z zewnątrz? Zatrudnianie mniej wykwalifikowanych pracowników nie jest sposobem, żeby firmę rozwijać. Zdecydowanie nie polecam.
    Justyna - byly pracownik

16.01.2024 13:35

przechodzilam rekrutacje w RayTrans i mam zupelne inne odczucia. Bardzo mi sie podobala, a przez rozmowe z prezesem pokazuja ze firmie jak dla ludzi i im zalezy na tobie. Rozmowa byla bardzo fajna, mozna by gadac bez konca. Mam kilkunastoletnie doswiadczenie i przyjeli mnie z otwartymi rekoma wiec dziwne masz odczucia, aczkolwiek nie zawsze doswiadczenie idzie w parze z umiejetnosciami jak juz nie raz zycie pokazywalo, moze tu byl problem? Mimo, ze pracowalam w Ray ok 3 msc (dostalam fajna propozycje tu gdzie mieszkam a jednak home office nie jest dla mnie, uwielbiam ludzi) to moge ich smialo polecic. Rozliczyli sie uczciwie, o nic nie trzeba sie prosic a i ekipa bardzo pomocna. jedyne co moge dodac ze to typowa spedycja. Pozdrawiam wszystkich!

16.01.2024 16:14

Justyna, bardzo się cieszymy, że pozytywnie wspominasz proces rekrutacji oraz kontakt z naszym zespołem. Jeśli chciałabyś w przyszłości wrócić do Ray Trans, gorąco zapraszamy!

16.01.2024 15:57

Czy firma zapewnia sprzęt niezbędny do pracy z domu? W ogłoszeniu dla Spedytora Międzynarodowego określono, że pracę można wykonywać skąd się chce. Mam też pytanie o wdrożenie, jak jest tu ono zorganizowane?

16.01.2024 16:12

Tak, zapewniamy sprzęt do pracy - również w przypadku pracy home office. Wdrożenie jest prowadzone przez Dział Szkoleniowy i jest ono w formie online. Jeśli masz więcej pytań lub chcesz wziąć udział w rekrutacji, zapraszamy do kontaktu [email protected].

05.07.2022 14:54

Dzień dobry, na stronie "pracuj.pl" pojawiają się ogłoszenia z rodzajem umów: umowa o pracę lub kontrakt B2B. Można dostać u Państwa w firmie umowę o pracę?
    Kondydat

12.07.2022 15:54

Tak, w ofercie jest: "umowa o pracę/ kontrakt B2B"
    S1n

20.12.2023 22:25

Otóż nie, po rozmowie oraz materiałach promocyjnych wysłanych na maila jedyna umowa to b2b więc jest to jawne wprowadzanie w błąd w ogłoszeniach

06.10.2023 04:04

Długo trwa rekrutacja na spedytora ogólnie? Mam na myśli cały proces, bo tu ktoś po krótce tylko opisał, że zaczął, a potem stracił kontakt z nimi. A ja w ogłoszeniu widzę tylko, że stacjonarnie się wszystko odbywa. Pytam, bo będę musiał się zwolnić z pracy, bo jeszcze jestem zatrudniony.

06.10.2023 10:20

Rekrutacja i szkolenia odbywają się zdalnie w dogodnych dla kandydatów godzinach, tak aby nie kolidowały z pracą. Jeśli jesteś zainteresowany współpracą, zapraszamy do kontaktu [email protected]

03.10.2022 10:47

Czy osoby, który były na rozmowie kwalifikacyjnej, mogłyby podać jakieś rady odnośnie rekrutacji do Ray Trans Sp. z o.o.? Na co zwrócić uwagę przygotowując się do rozmowy na stanowisko Kierownik działu?
    Stary wyga

24.01.2023 16:32

Może chcieli kogoś z doświadczeniem, a nie czystą teorią? Rekrutacja jest nie tylko dla pracownika, ale też dla pracodawcy
    Stary

05.10.2023 22:00

To dlatego , że niestety w branży transportowej niedobrze się dzieje, pracodawcy chcą żebyś odrazu zarabiał dużo pieniędzy dla firmy, a odrazu po studiach to jesteś niestety kosztem tylko. Nikt nie chce kosztów tylko zyski , teraz taka moda jest
    Tomasz

07.11.2022 10:55

Witam. Czy planują Państwo w przyszłości rozwój na zasadzie np modelu franczyzy? Np otwieram oddział, wszystkie koszty finansowe typu sprzęt komputerowy utrzymanie biura czynsz pensje pracowników itp w zamian za podział zysku z obrotu Oddziału? Rozumiem Firma zajmuje się handlem ładunkami z własna bazą Klientów ? Widzę kilka Oddziałów stad pytane. Pozdrawiam serdecznie
    Kdsd

02.10.2022 12:45

Dostałem pozytywny odzew propo mojej aplikacji na stanowisko spedytora, zadzwoniła do mnie Pani z HR przeprowadzając krótką rozmowę po której wysłała mi szereg filmów z firmy opowiadających na czym polega praca o strukturach itp itp w sumie prawie 2h filmów. Zapoznałem się dokładnie ze wszystkim, oddzwoniłem i wyraziłem chęci dalszej rekrutacji. Obiecano mi, że ktoś zadzwoni umówić się ze mną na rozmowę, nikt nie zadzwonił... Straciłem tylko czas.

03.10.2022 10:07

Dzień dobry, zależy nam na wyjaśnieniu opisanej przez Pana sytuacji, dlatego będziemy wdzięczni za kontakt pod adresem [email protected], abyśmy mogli zweryfikować Pana imię i nazwisko oraz sprawdzić przyczynę braku kontaktu z naszej strony.

03.02.2022 12:38

Czy w Ray Trans Sp. z o.o. wypłacają dodatkowe nagrody dla pracowników?

14.04.2022 10:57

Bartek, masz rację, rzeczywistość jest inna. Nie posiadamy własnych aut, ale mamy dział zajmujący się pozyskiwaniem przewoźników, a także rozwijamy dział handlowy. Ponadto windykacją zajmuje się nasz wewnętrzny zespół - tak samo, jak weryfikacją kontrahentów i przewoźników. Wiemy, że Trans jest najpopularniejszą giełdą, ale korzystamy z wielu innych, jak np. Teleroute, Timo, czy Transporeon. Jeśli chodzi o rozpoznawalność marki, chyba nie musisz się o to martwić :) Prężnie się rozwijamy i zostaliśmy docenieni w wielu branżowych rankingach, jak np. I miejsce w kategorii Dynamika Przychodów w 26. rankingu firm TSL, który jest organizowany przez Dziennik Gazetę Prawną. Jeśli masz jakieś pytania lub wątpliwości, zapraszamy do kontaktu :)

14.04.2022 11:01

oferujemy umowę na własnej działalności, czyli b2b i oczywiście sposób naliczania i wypłacania prowizji jest szczegółowo opisany w umowie.
    kandydatka

09.02.2022 11:16

Cześć, polecacie pracę na stanowisku spedytora? Jak z umową? Ile zarabia spedytor w tej firmie?

09.02.2022 11:22

Oferujemy umowę b2b oraz rozliczenie prowizyjne, uzależnione od osiąganych wyników. Wyślij do nas CV na adres [email protected] i poczekaj na kontakt ze strony Działu Rekrutacji. Odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania i opowiedzą o ofercie :)

25.10.2021 13:41

Czy w Ray Trans Sp. z o.o. zawierane są umowy zlecenie w okresie próbnym?
    marCinek

18.01.2022 22:09

Nie, tylko na własnej działalności.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Ray Trans?

Kontakt - Ray Trans Sp. z o.o.

Andrzeja Małkowskiego 30 lok. 1 70-304 Szczecin

Branża główna: Usługi wspierające
    doti

14.09.2021 14:36

Czy praca w biurze (Radzymin) też jest na umowę b2b? Jaki jest zespół, chodzi o wiek.

14.09.2021 14:45

Dziękujemy za pytanie :) Dział administracji pracuje na UoP (początkowo jest to umowa na czas próbny) i są to młode osoby. Pamiętaj jednak, że nie szukamy kandydatów pod względem wieku, ani doświadczenia (jest ono mile widziane, ale nie obowiązkowe). Zależy nam na zaangażowaniu, dokładności i samodzielności. Jeśli jesteś zainteresowana pracą, prosimy o przesłanie CV na adres [email protected].
    Piotr

20.07.2021 13:16

Akualnie jestem w trakcie rekrutacji do firmy, ale podoba mi się przejrzystość - od razu dostałem umowę, mogę ją na spokojnie prezczytać. Nie spotkałem się jeszcze nigdy z takimi prakrykami, zdecydowanie ma plus.

22.07.2021 10:41

Dziękujemy za opinię :) Bardzo się cieszymy, że podoba Ci się nasza oferta oraz proces rekrutacji. Trzymamy kciuki za jej wynik i czekamy na Ciebie na pokładzie Ray Trans!

07.07.2021 11:22

Jaki rodzaj umowy preferowany jest w Ray Trans Sp. z o.o.?

20.07.2021 13:13

Zatrudniamy na umówie b2b. W razie dalszych pytań, prosimy o kontakt.
    anom

11.04.2021 19:18

Witam , zatrudniacie na handel ładunkami czy też prowadzicie auta ?

28.04.2021 22:27

Anom, oczywiście można prowadzić auta, zarówno do 3,5T, jak i 13,6. Wyślij CV na adres [email protected] i umów się na rozmowę :) Cały proces rekrutacji przebiega zdalnie wiec nie musisz martwić się o swoje bezpieczeństwo.
    BC

28.04.2021 21:21

Witam, Czy mają Państwo wolne stanowisko w Poznaniu?

28.04.2021 22:22

BC, dziękujemy za wiadomość! Nie posiadamy biura w Poznaniu, ale mamy kilka wolnych stanowisk z możliwością pracy zdalnej. Wyślij CV na adres [email protected] i umów się na rozmowę. Niech to będzie początek bardzo fajnej współpracy :)

28.03.2021 10:28

Jak wygląda podstawa wynagrodzenia w Ray Trans Sp. z o.o.?

08.04.2021 11:12

Dziękujemy za pytanie. W Ray Trans rozliczamy się prowizyjnie. Zapraszamy Cię do kontaktu i rekrutacji. Z chęcią opowiemy o szczegółach.
    Aga

25.02.2021 06:51

Dlaczego umowa o pracę jest zagmatwana?
    Ray Trans

25.02.2021 15:47

Nasza umowa posiada standardową konstrukcję, jeśli coś jest dla Ciebie niezrozumiałe, prosimy o kontakt, odpowiemy na wszystkie pytania i wyjaśnimy wszelkie niejasności.
    Dr House

02.12.2020 00:06

Jeśli ktoś ma doświadczenie i chęć rozwoju to na pewno się tu odnajdzie. Super podejście do prowadzenia zespołu i wolna ręka co do decyzji. Byłem, pracowałem i polecam.
    Ciekawy

04.12.2020 08:52

To dlaczego już nie pracujesz skoro tak fajnie?
    Dr House

10.12.2020 10:01

Zarobiłem tyle, że otwaorzyłem własny biznes

21.11.2020 09:53

Jaki jest styl zarządzania kadrą w Ray Trans Sp. z o.o.?
    Sandra

22.11.2020 15:53

Ponieważ nasi spedytorzy to współpracownicy (umowy B2B) a nie pracownicy to każdy z nich prowadzi swój biznes i zarządza nim. Firma wspiera ale nie narzuca ani stylu pracy spedytorom ani zarządzania managerom. Dzięki temu każdy może się swobodnie rozwijać w wybranym kierunku.

12.08.2020 10:06

Czy można liczyć w Ray Trans Sp. z o.o. na prywatną opiekę medyczną?
    Sandra Kalita

14.08.2020 12:05

Na chwilę obecną nie posiadamy takiego pakietu ,natomiast przekazałam tą propozycję do Zarządu, abyśmy mogli rozejrzeć się za interesującą ofertą :)
    Arek

11.08.2020 16:28

Czy firma wprowadziła jakieś zabezpieczenia dla pracowników z powodu pandemii?
    Igor Bromblik

12.08.2020 16:10

Tak, ucieli 50% wyplaty dla swoich praconikow z powodu pandemii.
    Joanna Stieblich

13.08.2020 18:29

Igorze, jak już wielokrotnie pisaliśmy, prosimy nie publikować nieprawdziwych wiadomości o naszej firmie. Nigdy wynagrodzenia nie zostały obniżone ani o 5% ani o 50%. Cały czas prężnie działamy, na czas pandemii wprowadziliśmy pełny home office dla naszych pracowników, a pensje zostały na stałym poziomie.
    Leszek

07.10.2019 20:09

Jest ktoś kto pracował w tej firmie i może się wypowiedzieć czy warto czy nie bardzo?
    Lukasz

11.11.2019 00:42

Warto,bdb zarobki oraz mozliwosci rozwoju.Zero korpo,durnych zasad,Zarzad -ok.

Zostaw merytoryczną opinię o Ray Trans Sp. z o.o.