Willems GmbH
6 5 6 1

Opinie o Willems GmbH

Zainteresowanany?

Jak dlugo od rozmowy telefonicznej, trzeba czekac na wyjazd?

Pracodawca
@Zainteresowanany? 14.12.2018 09:30

Witam, jezeli kandydat spelnia wymogi, wyjazd nastepuje do 3 dni roboczych. Jezeli akceptacja nastapi w czwartek lub piatek, pracuje Pan juz od poniedzialku. Nocleg zapewniamy juz od niedzieli wieczorem! Czasami prace zaczyna sie w srode. ale bardzo sporadycznie. Pozdrawiam

Tomek
@Pracodawca 14.12.2018 14:00

Takie małe pytanie do Państwa aktualnie pracuję i mieszkam z rodziną w niemczech,mam stałą umowę z miesięcznym wypowiedzenie,od 1 marca przeprowadzam się z rodziną do Polski,jestem spawaczem WIG stal czarna i nierdzewna z rurami wszystkie pozycje MAG 135,136 również z rurami wszystkie pozycje mam nieaktualny,odnawiam w lutym,język niemiecki komunikatywny ,jaką mam szansę na znalezienie zatrudnienia u Państwa ? Tomek

Pracodawca
@Tomek 07.01.2019 17:56

bardzo prosze przeslac CV w jezyku niemieckim, koniecznie aktualne, dolaczyc certyfikaty. (jak dobrze kojarze mam juz Pana dokumenty) pozdrawiam

PrSob

Witam . Czy z wykształceniem mechanik pojazdów samochodowych mogę do Państwa aplikować ?

Pracodawca
@PrSob 10.01.2019 09:04

bardzo prosze przeslac CV w jezyku niemieckim albo angielskim, koniecznie aktualne. pozdrawiam

INTERESANT

Witam mam pytanie czy macie jakies oferty pracu na suwnice lub jako operator Ładowarki teleskopowe pozdrawiam

Pracodawca
@INTERESANT 03.01.2019 12:07

Witam, aktualnie brak ofert tego typu. Mimo to przeslac aktualne Cv. Bedac w bazie danych poinformujemy Pana o aktualnej ofercie pracy w najblizszych tygodniach. Pozdrawiam

Maciek W. Instalator w Lublina

Właśnie dostałem obiecaną podwyżkę, pieniążki są fajne, miła atmosfera w pracy i bardzo dobry kontakt z biurem. Myśle że takie rzeczy trzeba doceniać. Dużo osób z Willemsa poznałem i mają takie samo zdanie jak i ja.

Henryk Nowakowski

Jestem hydraulikiem z doswiadczeniem 10 lat, angielski taki sobie keidy mozna startowac?

Pracodawca
@Henryk Nowakowski 28.12.2018 10:10

Witam, aktualnie juz od 07,01,2019, Holandia, info jakie miasta na: www. willemsjob.de kliknac w oferty. W przeciwienstwie do innach Firm/agencji piszemy na dzien dobry co jest na koniec miesiaca/tygodnia. Aby uniknac rozczarowania jak u innych :) od 530start/550 €netto/40godzin + nocleg oplaca firma, umowa NL/praca NL dodatkowo: od 10 KM +0,19 € do KM: tam i z powrotem doplata. od 2150 €netto/168godzin + nocleg oplaca firma, *Umowa niemiecka/praca NL/DE od 2750 €netto/168godzin i sam oplacasz nocleg *Umowa niemiecka/praca NL/DE *umowa niemiecka zaliczki co tydzien 200-400 Zapraszam

Artur Krawczyk

POLECAM! Po tygodniu wyjechałem do pracy za pośrednictwem tej agencji. Szybka i fachowa obsługa, a praca w 100% zgodna z tym co przedstawił rekruter. POLECAM!

Adam, Elektryk, Krak.

Współpraca z tą firmą jest bardzo dobra ,oferty pracy bardzo dobre, komunikacja z przedstawicielem firmy za pomocą maila lub telefonu bardzo ułatwia podjęcie pracy za granicą. W przyszłości dalej będę dalej współpracował z tą firmą.

Bogdan Krawczyk

wypłaty w terminie-ogólnie w porządku, oby tak dalej po nowym roku. czekam na premie 150 po 6 miechu roboty dadza, bo juz 5 miechów pracuje.

HR Gniezno

Czy doswiadczony elektryk ze stazem pracy powyzej 10 lat, moze miec u was umowe na czas nieokreslony od razu ? i czy gwarantujecie 1 osobowy pokój?

Piotr
@HR Gniezno 18.12.2018 09:54

Witam, Umowa niemiecka na czas nieokreslony, ale okres probny wynosi 6 miesiecy, standart w umowach niemieckich. Tego nie mozna zmienic. Pokoje jednoosobowe tylko i wylacznie, natomiast wspolna lazienka i kuchnia/pralnia. Jezeli standart nie odpowiada wtedy w ciagu tygodnia Firma szuka innego noclegu. Mamy tez opcje, ze Firma placi wiecej diety wtedy mozna wyszukac i oplacac nocleg we wlasnym zakresie. Ustalamy to za kazdym razem indywidualnie.

Marcin

W firmie pracuje krótko-2 miesiace. Może na start i mają mały młynek, ale jak do dzisiejszego dnia wywiązywali się ze swoich zapewnień. Kwatera OK, pieniądze na czas, co do centa, sprawy logistyczne załatwione. Nie wiem co będzie dalej, ale jak na razie pasuje mi. Praca ponownie już od stycznia. Byłem sceptycznie nastawiony gdy rozpoczynałem tutaj pracę. Kilka lat temu, też pracowałem w "Niemieckiej" firmie, gdzie wszyscy byli polakami - zostałem wydymany...

Jacek z Lublina

Pracuję u nich już drugi raz i wszystko jest ok. Pieniądze są na czas, kontakt z koordynatorem bardzo dobry. Nigdy nie miałem z firmą najmniejszych problemów.

Marek X

Agencja godna polecenia , atrakcyjne stawki i super warunki, oby tak dalej w Nowym Roku.

Pawel B.

Polecam, firma od samego poczatku dobrze sie ze mna komunikuje, pieniadze zawsze sie zgadzaja i mam fajne zlecenie, czego chciec wiecej? Wynagrodzenie tez fajne, nie mozna narzekac .

Pawel B.

Bardzo polecam, miałem jedną pracę przez 6 miesiecy (monter instalacji c.o.). Pieniądze sie zgadzają i diety tez. Minelo juz 6 miesiecy i ciągle mi sie zgadza wszystko. Bo są polaczki co chcą chlac i sie bawic, a sa Polacy co przyjechali pracować. Jeżeli nalezysz do tej drugiej grupy to firma idzie na rękę, jak mi zawsze do tej pory. Polecam Pozdrawiam

Przemek

Witam . A jak z wynagrodzeniem jeżeli ktoś posiada własne zakwaterowanie ?

Pracodawca
@Przemek 04.12.2018 20:24

Witam, jezeli ma Pan wlasne mieszkanie, wynagrodzenie miesieczne od 2800 € netto, wyzsza stawka diety. Pozdrawiam

el

czy pokoje sa 1 osobowe? i jak sie ma duze doswiadczenie i wykształcenie elektryk to wystarczy j ang podstawowy ?

Pracodawca
@el 21.11.2018 15:05

Witam, pokoje mamy jednoosobowe, prosze przeslac CV, wtedy dolaczymy Pana do innej osoby lub grupy osob, aby nie bylo problemu z komunikacja. Pozdrawiam

Lukasz M.

160 godzin i dostalem 2130 na konto, do tego firma oplacila mieszkanie i do tego przyzwoite. Narazie bez zastrzezen.

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracodawca

Witam, to co podajemy w ogloszeniach jest pozniej na Waszych Salarisach lub Abrechnungach. Podajemy koncowe kwoty, aby kazdy wiedzial ile otrzyma za tydzien lub miesiac pracy. Po przeslaniu informujemy dokladnie jaka opcja i jaka umowa. (Firma niemiecka, firma holenderska oraz nowosc firma szwajcarska, kazda ma inne wymagania i zasady wyplat) Wystarczy poczytac ogloszenia, nasza strona tez oprocz ogloszen zawiera wiele informacji. Po przeslaniu aktualnego CV, indywidualnie wyjasnimy wszystko przed zatrudnieniem na stale. Po 6 miesiacach firmy bez problemu daja podwyzszki. Kwoty na start: od 530€/tydzien netto, od 2150 € netto za miesiac pracy. Startuje kazdy od tych kwot! Bardzo prosze przesylac aktualne CV, wtedy zwieksza sie szanse na prace u nas. Pozdrawiamy

anonymous

Czternaście i pół godziny od pisania tej opini znowu znalazlem nowe dwie oferty pracy w Berlinie,nie wiem dlaczego oferują pracę na którą nie odpowiadają,a jeżeli już odpowiedzą to miejsce pracy jest całkiem w innym miejscu.Dlaczego firma wprowadza przyszłych pracowników w 'BŁĄD'.

Pracodawca
@anonymous 12.09.2018 23:44

Szukamy caly czas odpowiednich ludzi, czy tego Pan nie rozumie? Ogloszenie beda ponawiane jak dlugo jesz zapotrzebowanie. "Witam, to ja Pana poinformowalem, ze juz 11(okolo) raz sklada Pan CV. Wystarczy zerknac na logo firmy i zapamietac. Niestety zostal Pan odrzucony ze wzgledu na poziom jezyka. Jezeli, bedziemy miec budowe gdzie mozna pracowac ze slabym jezykiem, bede dzwonil do Pana i pronowal wspolprace. Na niemieckich kierownikow na budowie nie mam wplywu. Pozdrawiam Piotr

anonymous

Aplikowałem na tą firmę w mieście Berlin 11 razy,po 10tym razie dostałem telefon od pana rekrutera abym nie aplikował bo moje aplikacje powielają się.Po jakimś czsie aplikowałem 11 raz,no i dostałem telefon a bym nie aplikował bo mnie zablokuje,Moje pytanie po co firma wystawia nowe ogłoszenia praca w Berlinie,na które nie można aplikować .Mi się wydaje że firma ma za dużo pracowników lub co mi powiedzieli z innych firm rekruterzy że coś nie tak z panem,który do mnie dzwonił.Ja tego tak nie mam zamiaru zostawić.

Pracodawca
@anonymous 12.09.2018 21:30

Witam, to ja Pana poinformowalem, ze juz 11(okolo) raz sklada Pan CV. Wystarczy zerknac na logo firmy i zapamietac. Niestety zostal Pan odrzucony ze wzgledu na poziom jezyka. Jezeli, bedziemy miec budowe gdzie mozna pracowac ze slabym jezykiem, bede dzwonil do Pana i pronowal wspolprace. Na niemieckich kierownikow na budowie nie mam wplywu. Pozdrawiam Piotr

Grzesiek z Rotterdamu

Czesc, pracuje juz ponad pul roku Willemsie. Wszystko jak najbardziej ok. Teraz po pol roku dostalem 150 €podwyzszki wiec smialo mozecie sie tutaj zatrudnic. Narka

Zainteresowany

Może ktoś zdecyduje się napisać jak tu się pracuje?

Zostaw opinię o Willems GmbH - Berlin

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Willems GmbH