Klient02.06.2026 14:16
Absolutnie odradzam korzystanie z jakichkolwiek usług tej kobiety.
Oddałem do naprawy bluzę, w której przy kołnierzu puściły nitki na odcinku około 7 cm. Po kilku dniach odebrałem ją, jednak od razu zauważyłem, że do naprawy została użyta nić w wyraźnie innym kolorze niż oryginalna. Ponieważ bluza nie była tania, zwróciłem się do właścicielki z uprzejmą prośbą o poprawienie usługi ze względów estetycznych.
Zamiast spokojnej rozmowy spotkałem się z bardzo nieprzyjemną reakcją. Właścicielka podniosła głos i stanowczo twierdziła, że użyty kolor nici jest odpowiedni. Został użyty kolor szary, lekko wpadający w zieleń, w dodatku błyszczący, a nie matowy. Podczas rozmowy pokazała mi kilka nici do porównania. Moim zdaniem, a także zdaniem innej klientki stojącej za mną, kolor użyty do naprawy wyraźnie różnił się od oryginalnego.
Ostatecznie właścicielka zgodziła się wykonać poprawkę, jednak zrobiła to w niesamowicie nieprzyjaznej atmosferze, stwierdzając przy tym, że nie życzy sobie moich kolejnych wizyt w pracowni. Po sposobie, w jaki zostałem potraktowany, nie miałem ochoty zostać tam ani minuty dłużej, a tym bardziej zostawiać bluzy do dalszej naprawy, więc zrezygnowałem z poprawki u tej kobiety!
Największym problemem nie był sam błąd przy wykonaniu usługi, ponieważ takie sytuacje mogą się zdarzyć każdemu. Rozczarował mnie przede wszystkim sposób potraktowania klienta, który w kulturalny sposób zgłosił swoje zastrzeżenia. Przy opuszczaniu pracowni usłyszałem od pani, że mnie błogosławi, co brzmi jak komedia…