Rekrutacja w tej firmie pozostawiła po sobie bardzo negatywne wrażenie. Na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko pakowacza pojawiły się pytania kompletnie niezwiązane z pracą – m.in. o to, czy mam dzieci, czy planuję je mieć w przyszłości. Co gorsza, kwestia wieku została poruszona w negatywnym tonie – usłyszałam, że „młodzi tylko przychodzą i po pół roku odchodzą”, więc najwyraźniej ta grupa kandydatów też nie jest mile widziana. Nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora😊 To daje dużo do myślenia i już wtedy powinna mi się zapalić lampka ostrzegawcza. To
Dalej wszystko przebiegało pozornie dobrze, dostałam zapewnienie, że pod koniec września odezwą się z zaproszeniem do pracy. Niestety – później zero kontaktu. Dopiero po mojej inicjatywie telefonicznej dowiedziałam się, że zatrudnili kogoś innego.
Uważam, że to ogromna strata czasu i nieprofesjonalne podejście. Już na rozmowie pojawiły się dwie poważne czerwone flagi, ale chciałam dać szansę, bo potrzebowałam zajęcia. Teraz wiem, że nie warto.
Nie polecam – osoba prowadząca rekrutację zdecydowanie nie powinna się tym zajmować. W ten sposób prowadziło się rekrutacje może 15 lat temu:)