Opinie o Kancelaria Adwokacka Paweł Anczarski Mińsk Mazowiecki
Dodaj do ulubionych
Nie przegap nowości o Kancelaria Adwokacka Paweł Anczarski!
Wywiadu udzielił/aPaweł Anczarski
31.07.2023 10:44
Czym zajmuje się Państwa firma?
Kancelaria świadczy usługi prawne na rzecz osób fizycznych, osób prawnych, oraz przedsiębiorców.
Świadczone usługi prawne polegają na indywidualnych poradach prawnych, sporządzaniu pism, jak i reprezentacji Klienta przed: Sądami, Prokuraturą, Policją, Urzędem Skarbowym, towarzystwami ubezpieczeniowymi, urzędami administracji publicznej i innymi organami.
W czym się Państwo specjalizują?
Kancelaria prowadzi sprawy z zakresu prawa: karnego, cywilnego, rodzinnego, pracy. Specjalizacją kancelarii są postępowania z zakresu prawa karnego oraz cywilnego – w szczególności prawa rodzinnego( rozwody) – jak również odszkodowania i zadośćuczynienia po wypadkach komunikacyjnych, wypadkach przy pracy, oraz za szkody osobowe i na mieniu.
W jakich miastach Państwo działacie?
Sprawy prowadzone są nie tylko w okręgu izby, ale i na terenie całej Polski. Głównie są to takie miasta jak: Warszawa, Siedlce, Mińsk Mazowiecki, Łódź.
Skąd pomysł na działalność w tej branży?
Kancelarię założyłem w 2016 roku. Od zawsze – już na etapie wczesnoszkolnym – inspirowały mnie polityka i prawo. Wiele osób z mojej rodziny wykonuje zawód sędziego czy adwokata.
Jakie formalne obwarowania ma zawód adwokata?
Branża prawnicza to w większości jednoosobowe działalności gospodarcze, bądź kilkuosobowe spółki. Jest to wolny zawód, gdzie etyka adwokacka zabrania zawiązania stosunku pracy dla innego podmiotu. Każdy adwokat jest ubezpieczony w ramach ubezpieczenia OC, a za jego działania odpowiada izba adwokacka, do której przynależy.
Jak wygląda struktura Państwa firmy?
Firma zatrudnia obsługę sekretariatu oraz zmienną liczbę aplikantów adwokackich, którzy świadczą usługi w ramach umowy patron-aplikant, jako przygotowanie do zawodu. Kancelaria współpracuje również z innymi ,, zaprzyjaźnionymi” adwokatami i radcami prawnymi w zależności od skomplikowania i czasochłonności danej sprawy.
Jak wygląda proces wdrożenia nowego pracownika w Państwa firmie?
Każdy aplikant adwokacki, tj. osoba po zdanym egzaminie magisterskim z dziedziny prawa i uzyskaniu pozytywnego wyniku na państwowym egzaminie adwokackim, musi odbyć 3-letnią aplikację pod okiem patrona, tj. czynnego adwokata, który przygotuje ją do wykonywania zawodu. Pod okiem patrona, aplikant sporządza pisma procesowe, uczestniczy w rozmowach z klientami, jak również – w początkowej fazie – występuje przed Sądem u boku patrona, a z biegiem czasu samodzielnie zastępuje go podczas samego procesu. Zakończeniem aplikacji jest państwowy, trzydniowy egzamin adwokacki. Po uzyskaniu pozytywnego wyniku, aplikant nabywa uprawnienia adwokata.
Bartek
23.06.2026 13:57
bardzo slaby kontakt brak no poprostu tragedia w jednym slowie
aplikant
23.06.2026 15:21
Pan Mecenas nie jest w stanie oddzwaniać na kilkanaście telefonów dziennie. Wystarczy, pozostawić wiadomość tekstową , ewentualnie email . Z całą pewnością, ktoś z kancelarii , skontaktuje się z Panem.
Monika
03.07.2023 08:08
Bardzo polecam mecenasa. Profesjonalnie zajął się moja sprawa. Potrafi doradzić a przy tym jest sympatycznym i rzetelnym człowiekiem.
Marta
30.08.2022 10:18
Jestem bardzo zadowolona , perfekcyjnie przeprowadzona sprawa rozwodowa , zatem polecam z czystym sumieniem ..
Drogi Kliencie w Pana sprawie osobą decyzyjną o wysokości ustalonych alimentów był Pan sam, zawarł Pan ugodę ze stroną przeciwną, zawarcie niniejszej ugody poprzedzało 10 minut przerwy , podczas której użył Pan słów,, nie będę żałował na dziecko '' i zgodził się Pan na świadczenie alimentacyjne w wysokości 650 zł , zatem zupełnie bez taktu jest czynić zarzuty do pełnomocnika gdy samemu podejmuje się takową decyzję. Ugoda ma też to do siebie że jest formą grzecznościową rozwiązania sporu i nie zasadnym jest atakowanie strony przeciwnej.
01.03.2021 17:44
adw. Paweł Anczarski
25.07.2021 20:55
Proszę podać czego dotyczyło pismo ,, nie zbędne '' w Pana sprawie byśmy mogli zweryfikować prawdziwość Pana wypowiedzi..
Zostaw merytoryczną opinię o Kancelaria Adwokacka Paweł Anczarski