Nie profesjonalny (usunięte przez administratora) Zakupiłem zawias do drzwi pralki Siemens, poprzez portal Allegro. Miałem otrzymać oryginalny produkt. Okazało się, iż zawias nie pasował do mojej pralki, czyli podróbka, następnie w trakcie próby montażu ułamała się jedna z części montażowych. Niemożliwa opcja z produktem oryginalnym. Rozstaw otworów montażowych pralki, nie pasował do tej części. Byłem zmuszony do zakupu zawiasu z innego źródła, który okazał się produktem oryginalnym i zamontowany został w ciągu niespełna minuty.
Człowiek u którego dokonałem feralnego zakupu, nie kompetentny, nie odpowiadający na maile, nie odbierający telefonów. Brak kontaktu, do momentu wystawienia negatywnego komentarza na Allegro. Komentarz zwrotny od sprzedającego, oczywiście żenujący, nie zgodny z prawdą. Na prośbę o podanie informacji dotyczących zwrotu towaru, odpowiedz: „... jeśli towar został uszkodzony, mozesz go włożyć sobie w (usunięte przez administratora) nie otrzymasz kasy za zakup”. Chciałbym dodać, iż posiadam małe dzieci i pralka jest urządzeniem niezbędnym w normalnym funkcjonowaniu. Niestety przez tego paprocha nie byłem w stanie przez długi okres korzystać z możliwości prania.
Sprawe zgłaszam do Rzecznika Konsumenta i do Allegro.
Czuje się oszukany przez tą pseudo firmę, nie polecam kontaktu z ciemnotą tego typu. Omijać szerokim łukiem.