Kierowca DaGrasso23.09.2025 07:48
Przepracowałem u tego zleceniodawcy 10 miesięcy. I z całego serca polecam omijać go szerokim łukiem. Pierwszym problem jest wypłata, która nie zawsze jest wypłacana w terminie.(chyba, że jest się pracownikiem z bardzo długim stażem). Sytuacja z sierpnia 2025, 10 dzień miesiąca wypadał w niedziele. Części pracowników dostała swoje wypłaty 10.08, ale zdecydowana większość osób, z krótszym stażem pracy musiała czekać do 11.08.
Grafik - Jeżeli zależy ci na zaplanowaniu sobie, wizyty u fryzjera, lekarza, itd. i chcicalxbyś odbyć ją przed pracą, to raczej nie ma takiej możliwości bez wzięcia całego dnia wolnego. Dlaczego? Grafik zazwyczaj jest układany z jednodniowym wyprzedzeniem, na maksymalnie tydzień do przodu.
Umowa? Jak się doprosisz to może kiedyś dostaniesz. Akurat ja miałem szczęście i odstałem ją bardzo szybko(jak zaczynałem, był bardzo w porządku menadżer, może dlatego), ale jest kierowca który pracę rozpoczął bodajże w marcu, umowę dostał we wrześniu, z datą podpisania 1.06.
Jeżeli jesteśmy już przy umowie, i są tam wypisane twoje obowiązki, to nijak się mają do rzeczywistości. Z czasem, będą ci wciskane nowe coraz bardziej rozmaite zadania.
Trzeba też być gotowym, na bardzo słabe traktowanie przez zleceniodawcę i skrajny brak kultury osobistej z jego strony. Częste teksty, że nikt z kierowców tutaj nie potrafi jeździć, niszczymy wszystkie samochody, i że kiedyś kierowcy których zatrudniał dostarczali dużo szybciej i byli bardziej zaangażowani.
Nie było cię w pracy tydzień czasu? I co z tego, to ty zostaniesz upomniany, że nie ma poskładanych kartonów, rozlanych sosów albo samochody są brudne.
Rotacja pracowników w lokalu jest bardzo duża, co też oczywiście wypływa negatywnie na sama atmosferę.
Tak jak w opinii poniżej, polecam przejść się do lokalu i porozmawiać z aktualnymi pracownikami(najlepiej tymi z dłuższym stażem niż 2 tygodnie), żeby nie tracić czasu na pracę w tym miejscu.