Nasze doświadczenie ze szwalnią Bodesta było bardzo negatywne i na tej podstawie nie polecamy współpracy. Jako nowa marka mieliśmy poczucie, że nasz brak doświadczenia został wykorzystany — zapłaciliśmy zdecydowanie za dużo, kwoty były dla nas szokująco wysokie, a później okazało się, że inni wykonawcy zrealizowaliby to za znacznie, wręcz drastycznie niższą cenę. Gdybyśmy wcześniej to zweryfikowali, nie podjęlibyśmy tej współpracy.
Niektóre ustalenia zmieniały się już w trakcie realizacji, kiedy nie mieliśmy możliwości wycofania się. Zapłaciliśmy wszystkie faktury mimo ogromnego obciążenia finansowego i opóźnień. Dodatkowo mamy zastrzeżenia co do jakości wykonania oraz ogólnego sposobu prowadzenia współpracy — komunikacji i organizacji.
Skutkiem całej tej sytuacji było zamknięcie naszego projektu odzieżowego i bardzo duże straty. Zauważyliśmy też, że wcześniejsze krytyczne opinie o firmie nie są dziś widoczne, co w naszej ocenie budzi duży niepokój.
To wyłącznie opis naszej historii, ale innym młodym markom zdecydowanie zalecamy ostrożność oraz dokładne porównanie ofert z innymi szwalniami przed podjęciem decyzji o współpracy.