Sofex

Toruń

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 32 ocen.

Opinie o Sofex

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sofex

Alicja

@dawny gosc - czy pracodawca zapewnia ewentualne kursy językowe pomagające pracownikom na podniesienie ich umiejętności? To bardzo dobre rozwiązanie dla osób chcących rozwijać się językowo.

Alicja

@dawny gosc, o warunkach na jakim stanowisku piszesz?

dawny gosc
@Alicja 13.04.2017 10:07
@dawny gosc, o warunkach na jakim stanowisku piszesz?

Stanowisko agenta front office na rynek niemieckojezyczny, ale nawet jako tzw. Sachbearbeiter itp. kasa podobna, mozesz zmienic stanowisko ale kasa ta sama, jedynie jez. dynski, fancuski itp. jest troche wiecej kasy. Robia raz na jakis czas wielkie show tzw talent management, tylko po to zeby spelniac norme ISO, wystawiaja ci potem papierek, ktorym tak naprawde tylko 4 litery mozesz sobie pode...ec. A jak chcesz odejsc z firmy nawet dzienkuje nie powiedza. Wiec lipa na maxa. Polecam studentom i takim, ktorzy stawiaja pierwsze kroki na rynku pracy i chca podszliwowac sobie jezyk obcy.

Alicja

@dawny gosc, a jakie warunki oferuje firma?

dawny gosc
@Alicja 10.04.2017 14:07
@dawny gosc, a jakie warunki oferuje firma?

Jakie warunki? Minimalna krajowa, zero funduszu socjalnego, na Boze Narodzenie mikolaja z czekolady a na Wielkanoc jajka czekoladowe. No i ciagle umowy na czas okreslony.cWiec wyzyc sie nie da, pomijajac mozliwosc dostania kredytu gdziekolwiek. Super warunki co? :-D

dawny gosc

I jak tam u was? Firma sie pomniejsza nadal? Bo ciagle ogloszenia daja, ze szukaja. Widac, ze tam chyba nie ma chetnych na tak mizernych warunkach, jakie oferuja.

Alicja

@pracownik ale byly, czyli rozumiem, że zgadzasz się z powyższymi opiniami. Dziękuję.

pracownik ale były
@Alicja 22.03.2017 15:36
@pracownik ale byly, czyli rozumiem, że zgadzasz się z powyższymi opiniami. Dziękuję.

Dokadnie, bo nie są z palca wyssane tylko prawdziwe. Mogę to potwierdzić.

Alicja

@pracownik ale byly, a może Ty powiedziałbyś coś więcej?

pracownik ale byly
@Alicja 17.03.2017 15:54
@pracownik ale byly, a może Ty powiedziałbyś coś więcej?

Przeciez te opinie wyzej wystarczy poczytac, wszystko ABSOLUTNIE prawda jest co tu napisali uzytkownicy plus praca za minimalna krajowa.

Alicja

@pracownik ale byly, jakie opisy? Możesz je przytoczyć?

pracownik ale byly
@Alicja 07.03.2017 15:03
@pracownik ale byly, jakie opisy? Możesz je przytoczyć?

Proponuje sie tam zatrudnic przepracowac jakis czas i samej sobie ocene wyrobic :-)

pracownik ale byly

Ciagle ogloszenia sie pojawiaja, ze z jezykami szukaja i jakie opisy daja w ofertach, az kon by sie usmial :-D

pracownica

A kiedy bedzie znow zjazd integracyjny??? Bo od ostatnich 2 lat sporo ludzi sie zmienilo.

wkurzona
@pracownica 06.02.2017 12:39
A kiedy bedzie znow zjazd integracyjny??? Bo od ostatnich 2 lat sporo ludzi sie zmienilo.

zapytaj kierownika

kobieta dawniej tam pracujaca

A nadal musicie sprzatac biura i kibel? Czy w koncu dali kase na sprzataczke? Wigilia nadal w biurze za "ciezka" kase szefa?

pracownik

Firma działa pod wieloma nazwami. Najbardziej znana jest jako „Sofex“. Biura są w Poznaniu, Gdańsku, Olszynie, Toruniu i Solcu Kujawskim. Jeżeli znajdziecie ogłoszenie typu call center/branża oponiarska, to będzie to właśnie ta „cudowna” firma. 1. Finanse Najniższa krajowa plus jakaś suma „pod stołem”. To wbrew pozorom trafne określenie, bowiem pieniądze wypłacane są z reklamówki, która raz w miesiącu dowożą do biura. Pracownicy dostają gotówkę do ręki, po tym jak odczekają swoje w kolejce. Do wypłaty dochodzi dodatek świąteczny w grudniu w wysokości 100 zł! Stawki za nadgodziny i święta są niskie. Do tego dochodzą jednak premie ilościowe/jakościowe - bardziej na zasadzie kto zrobi więcej, bo o jakość tam i tak nikt nie dba - jest to również 100 zł do podstawy. Nikt nie wie jak ta premia jest rozdzielana, proszę się jednak nie dziwić, jeśli jej ktoś mimo wszystko nie otrzyma. Osoby które jednak dostaną taką premię, biorą udział w dodatkowym losowaniu. Tak! Bonus obejmuje 2 bilety do kina i 100 zł do wykorzystania na jedzenie w knajpie. W firmie wszedł również zwyczaj rzucania ludziom bananów, pomarańczy i winogron w ramach podziękowań za prace. Warto wspomnieć na koniec o zwolnieniach lekarskich. Jeżeli zdarzy się komuś pójść na dłuższe zwolnienie, bądź zachoruje mu dziecko, to będzie przez następny miesiąc zlizywał tynk ze ściany, a nie jadł. O zarobkach w firmie się nie rozmawia, głównie dlatego, że Ci którzy robią mniej zarabiają więcej od tych, którzy mają znacznie szerszy zakres obowiązków. Można zatem powiedzieć, że to praca dla studentów, ale ci rezygnują z reguły po trzecim dniu szkolenia. Brak umowy na stałe. Ludzie przenoszeni są z jednej „firmy” do drugiej. Umowa o pracę, która zawiera się na połowie kartki A4 najlepiej daje świadectwo tego, jaka to jest firma. 2. Zakres obowiązków. Stałego zakresu obowiązków nie ma, chociaż na początku pracodawca twierdzi coś innego. Ludzie przestawiani są jak pionki niezależnie od tego czym się zajmują. Kierownictwo próbuje w ten sposób kompensować swoją niekompetencję. Wszystkie „dziury” zapychane są na bieżąco. Jeżeli jakiś dział się nie wyrabia, to obowiązki narzucane są z reguły tym, którzy nie mają na dany temat zielonego pojęcia. Bywało też i tak, że ludzie musieli nagle pracować z językiem, którego nie znają. Człowiek ma po jakimś czasie wrażenie, że przychodzi do piaskownicy a nie do pracy. Czysta dezorganizacja. W jednym momencie robisz jedno, a w drugim momencie okazuje się, że coś innego jest jednak ważniejsze. W tej firmie nie wystarczy jednak pracować w kilku działach. Do obowiązków pracownika należny również odkurzanie, sprzątanie biurek, wynoszenie śmieci i pewnie w niektórych biurach również czyszczenie kibla. Brawo prezes! Brak szkoleń. Ludzie obsługujący klientów nie maja często pojęcia o nowo wprowadzonych produktach. Pracownicy są „szkoleni“ a następnie odmawia się im przejścia do innego działu. Pracownicy są „szkoleni“, ale dostępy systemowe dostają po miesiącu, czasami i trzech. Bywa tak, że szkolenia odbywają się w weekendy. Przykładów jest wiele, najczęściej jednak o swoje szkolenie każdy musi zadbać indywidualnie. 3. Atmosfera w pracy Atmosfera w biurach jest subtelnie mówiąc napięta, a wynika to głównie z punktu drugiego. Firma traktuje pracowników jak chłopów pańszczyźnianych, próbując każdą dodatkową zmianą jeszcze bardziej ich upodlić. Jako przykład można tu podać skrócenie przerw w sezonie zimowym do absolutnego minimum, najbardziej ucierpieli przy tym oczywiście pracownicy linii, gdyż nie można było się praktycznie ruszyć od biurka. Szefostwo robi w tego typu sytuacjach to co potrafi najlepiej, czyli łaskę, uważając, że ratuje ludziom życie pozwalając im pracować. Należałyby się tutaj dodatkowe pieniądze za szkodliwe warunki pracy. 4. Kierownictwo. Kierownictwo mówi jedno, robi drugie, a myśli trzecie. Argumentacją na poziomie przedszkola, głupkowaty uśmiech, bezradność, nieudolność. Brak jakiejkolwiek kompetentnej osoby, która mogłaby w tej firmie coś zmienić. Jeśli kogoś interesuje kwestia mobbingu, to BYŁ on w większości biur, teraz zdarza się sporadycznie. 5. Kariera. Brak szans na awans albo jakikolwiek rozwój osobisty. Rotacja BYŁA swojego czasu spora, teraz zaglądają tam jedynie listonosz. 6. Praca zmianowa i urlopy. Godziny 6-14 i 14-22 z tygodnia na tydzień. Firma jest w stanie dostosować się do potrzeb studentów, nie zawsze jednak do potrzeb matek z małymi dziećmi. Ta pierwsza grupa jest faworyzowana, gdyż na jej plecach firma utrzymywała się przez ostatnią dekadę. Konieczność dostosowywania się na bieżąco do studenckich grafików nauczyła kierowników elastyczności w kwestiach urlopowych. Chociaż jeden plus. Nie dajcie swoim znajomym i swojej rodzinie wd

bylam tam pracowalam i widzialam
@pracownik 01.11.2016 23:30
Firma działa pod wieloma nazwami. Najbardziej znana jest jako „Sofex“. Biura są w Poznaniu, Gdańsku, Olszynie, Toruniu i Solcu...

Ekipa w Gdansku byla bardzo w pozadku, ale chwalaca sie ksiegowa pani D. to az zlosc brala mnie, ( bo fakt pracuje "ciezko" dla szefa pana J., zeby zatuszowac efektywnie przekrety podatkowe, ZUS, wyplaty pod lada, biura pod roznymi nazwami itp.), jak opowiadala o kolejnej urlopowej wycieczce np. do Tajlandii. Bez nas pracownikow na linii i back officie oni by juz dawno nie istnieli, a tak wykorzystuja na maxa czlowieka. ze brak slow, dlatego ludzie tam ciagle odchodzili.

wkurzona
@pracownik 01.11.2016 23:30
Firma działa pod wieloma nazwami. Najbardziej znana jest jako „Sofex“. Biura są w Poznaniu, Gdańsku, Olszynie, Toruniu i Solcu...

święte słowa, nie ujęłabym tego lepiej. ludzie, którzy mają chociaż trochę oleju w głowie uciekają. dodam tylko, że dwukrotnie sprawa tej firmy zgłaszana była do PIPu, ale oni zamietli wszystko pod dywan i nawet nie pofatygowali się do biura - macki szefuńcia sięgają nawet tam.

taki jeden

Tam by musial sie kazdy zwolnic i wtedy dopiero by szefostwo galy zrobilo jakby sami zostali.

anonim

(usunięte przez administratora)

pracowalam tam kiedys
@Ja 21.10.2016 16:54
Biuro pracownicy sprzątają sami. I niby są wspaniałe maile od szefów "przerwa jest dla ciebie, nie sprzątaj na przerwie&qu...

Masz w zupelnosci racje. A tez trzeba dodac kolejne „superlatywne plusy“ tej firmy: 1.Obserwacja pracownikow poprzez kamery, jak ma to n.p. miejsce w Gdansku. Rrozumiem niestety coraz wiecej kamer obserwuje nas wszedzie, ale tu jest ewidentny zamiar, obserwacja pracownikow, bo szefuniu widocznie nie ufa nikomu. 2.Jak odchodzisz z pracy tej na zawsze, to nawet nie uslyszysz „dziekuje” od szefa albo pani ksiegowej. 3.Te ich tzw assessment center do sprawdzenia kwalifikacji pracownikow i wydobycia mocnych i slabych stron nic warty niestety nie jest bo w tej firmie sie i tak nie rozwiniesz, jedynie co to na inne stanowisko moga cie dac za ta sama kase. 4.Problemow sie i tak nie rozwiazuje jezeli chodzi o dostawy towarow dla klientow itp jak ze strony niemieckiej i polskiej bo jak sie spycha klientow do innych dzialow bo jest wyznaczony zcas rozmow to potem sa jeszcze bardziej wkurzeni klienci. 5.Jedyny naprawde plus to w wiekszosci porzadku ekipak, bynaj ta ktora byla jak ja pracowalam tam.

pracowalam tam kiedys
@Ja 20.10.2016 17:26
Jest tyle innych miejsc pracy, gdzie zatrudnienie jest o niebo bardziej stabilne. Ludzie, czy Wy naprawdę nie rozumiecie, że...

I moze ktos twierdzic, ze wypisuja tylko takie rzczeczy sfrustrowani pracownicy, ktorych zwolniono. A tak nie jest, ja np. Sie sama z tamtad zwolnilam bo znalazlam lepsza prace. A to tu to czysta prawda o tej firmie niestety jest. Robia co chca bo niestety zawsze znajda sie chetni albo studenci, ktorzy zgodza sie na te warunki, ale czy taka cigla nadmierna rotacja ich nic nie rusza? Widocznie nie. A tez wyjazd integracyjny w Bachorze, ktory sie odbyl jakies 2,5 roku temu ponoc byl wymuszony ze strony Niemcow na szefunciu.

anonim

(usunięte przez administratora)

znam ta firme

Aaa to zyjesz zgodnie z "Carpe diem-chwitaj dzien tu i teraz" a co potem bedzie i plucie sobie w brode starcza to nie wazne? Rozumiem :-D Chyba ze jestes jeszcze studentem i na garnuszku rodzicow?

Paulina

Stabilnosc??! :-D taka ze na kromke chleba starczy bynajmniej? Taka masz na mysli? :-)

anonim

(usunięte przez administratora)

znam ta firme

Moga byc, ale na umowie widnieje minimalna krajowa i nigdzie nie dostaniesz kredytu a na starosc zbieranie puszek i lazenie po smietnikach bo emerytury nie bedzie z tej minimalnej krajowej.

anonim

(usunięte przez administratora)

Kaska

Zarobki ksztaltuja sie na poziomie 1900 ZL na reke.

anonim

(usunięte przez administratora)

znam ta firme

No nie sa az tak niskie, ale sory jak na umowie widnieje minimalna krajowa a reszta pod lada idzie i jak jestes na L4 to cie pani ksiegowa wykiwa i mniej da niz te 80% bo ma swoje kreatywne ksiegowe wyliczenia to nie wiem czy tak fajne to jest, chyba ze na starosc chcesz zbierac po smietnikach bo emerytury nie bedzie. Ta praca dobra dla studentow lub wchodzacych w zycie zawodowe.

anonim

(usunięte przez administratora)

znam ta firme

Nie chodzi mi tu tylko o jak najwiecej zarobic tzn o jakas pazernosc na kase, ale o godna place, ze jak ktos ma rodzine jest w stanie ja wyzywic a nie pracujac nie miec kasy na podstawowe potrzeby i nie mowie tu o urlopach na kanarach, albo zlotym zegarku. A w tej firmie sory, ale pracujac teoretycznie tam pol zycia na emeryturze mozesz zbierac po smietnikach. A na najniskiej krajowej kredytu na nic nie dostaniesz. Dlatego ludzie z tamtad uciekaja. Bo pracuje sie po to zeby ze swoje placy zyc a nie wegetowac. Dla studentow zyjacych jeszzce na garnuszku to ok moze byc ale nie dla reszty. Za te ich finansowe przekrety by niezle zabulili jakby sie wydalo albo we wiezieniu siedzieli. Ciekawe czy zleceniodawcy Niemcy o tym cos wiedza. Taka prawda.

anonim

(usunięte przez administratora)

znam ta firme

Za lepsza kasa, bo chyba nie powiesz mi ze ludzie lubia pracowac za niska pensje, jak sie nadazy okazja pracy za lepsza i lepsze mozliwosci rozwoju.

anonim

(usunięte przez administratora)

znam ta firme

Zadowoleni wszyscy? Hehehe, ja pracowałam to wiem jak jest i każdy/da ucieka kto znajdzie lepsza ofertę pracy.

anonim

(usunięte przez administratora)

znam ta firme

Dbaja o dobre warunki? Hahahahahahahaha... no dbaja jak nalezysz do ich swity elity tzw i razem w jednej lodzi z nimi plyniesz, ale nie o normalnych pracownikow, tych doja jak krowy, dlatego z tamtad kazdy kto moze czym predzej ucieka jak znajdzie cos lepszego, a wokol jest duzo lepszych prac.

anonim

(usunięte przez administratora)

wkurzona

tam przyjmują każdego. jeśli Cię nie wezmą tzn. że Twój niemiecki jest już serio kompletnie do bani

wkurzona

ta praca to jedno wielkie bagno, jedyne co jest tam pozytywne to kilka fajnych osób pracujących tam, ale praca to nie przedszkole i w celach towarzyskich się tam nie chodzi. oszukują pracowników na każdym kroku. nigdy nie wiesz ile policzą za dzień L4, ile przysługuje ci dodatku za dojazd( jeżeli wgl łaskawie), kiedyś jeszcze była tam chociaż stabilność zatrudnienia, teraz wypowiedzenie z dnia na dzień bez żadnego powodu. jeśli jesteś człowiekiem, który nie wchodzi w dupsko kierownikowi to współczuje, bo podwyżki nie zobaczysz, kierownictwo zajmuje się prawie wyłącznie obgadywaniem pracowników przez telefon, na którym wiszą godzinami, poza tym wściekli klienci drą się do telefonu przez 7 godzin pracy. Wypłata z reklamówki, pod stołem, najlepiej ją przelicz, bo mimo, że ta firma i tak OSZUKUJE URZĄD PODATKOWY to pani Dorocie dość często zdarza się "machnąć" i wydać za mało pensji. Zero możliwości rozwoju, praca dla mało ambitnych.

znam ta firme
@wkurzona 05.09.2016 17:39
ta praca to jedno wielkie bagno, jedyne co jest tam pozytywne to kilka fajnych osób pracujących tam, ale praca to nie przedszk...

W tej firmie machlojki sie nieskoncza bo nawet ak jego syn ja przejmie ta samo bedzie prosperowal. A oszukuja na L4 bo jak minimalna krajowa a resza pod lada to oni sa wyganii dlatego tak kantuja pracownikow na kasie. Awansowac tam ne mozna wiadomo. Tak samo blokada urlow smiech na sali. A tez w kazdy miescie maj inna nazwe firmyzby nie musieli utworzyc funduszu socjalnego. Dla szefunia tylo kasa sie liczy nicwiec.

anonim

(usunięte przez administratora)

Ja

"Asystent kierownika"? A to ciekawe... W tej firmie kierownik kierownika kierownikiem pogania i potrzebni jeszcze asystenci? Pewnie żeby powisieć na telefonie (i nie mówię o telefonach od klientów, ale o szczebiotaniu przez telefon pomiędzy towarzystwem wzajemnej adoracji). Znakomita większość kierowników jest w tej firmie tylko i wyłącznie w celu plotek międzybiurowych. Nie polecam pracy, jeśli ktoś ma jakiekolwiek ambicje.

Ja

"Asystent kierownika"? Śmiech na sali - w tej firmie kierownik kierownika kierownikiem pogania. Ciekawe w czym miałby taki asystent asystować - zapewne w plotkowaniu przez telefon z pozostałymi kierownikami na temat zwykłych szarych pracowników... A wymieniona w "wymaganiach" "lojalność" mówi o tej firmie wszystko. Zmieniłam pracę jakiś czas temu i wg mnie to najlepsza decyzja w moim życiu zawodowym. Odradzam decydowanie się na pracę w Sofexie i innych firemkach, do których "dyrektor finansowy" przyjeżdża z wypłatą w reklamówce...

anonim

(usunięte przez administratora)

znam ta firme

Tak dobre i to ale co z tego jak za ta kase kredytu na nic nigdzie nie dostaniesz. Co z tego ze pod lada troche wiecej dodadza jak na umowie widnieje minimalna krajowa, cale lata w tej firmie jakby sie bylo to na starosc po smietnikach mozna byloby puszek i jedzenia szukac, jak niejedni emerycie niestety tak musza chodzic po.

anonim

(usunięte przez administratora)

znam ta firme

Powinno powinn, ale jak to prywatnafirma mze robi niestty co asnie sie jemu pooa. Podwyzki sa czae, ak np podniosa minimaln krajowa o 100 ZL to miales 100 ZL wice ale tak o to nie m podwyzek, prmietak razna dwa mecy ci da pani ksiegowa doslowie 100 ZL a na swieta zamiast premii 100 nazw sie to prezen swiaecny 100 ZL :-D jak mowie rozwijac sie tam nie mozeszani awansowc, co poznasz to pnasz a ptem zasuwaj na telu wysluchujac iezadowolonych klientow albo maile b ile wejdziebo coraz mniej ludzi am ejst szcegolnie na linjifrancuskiej braki maja.

znam ta firme

Powinno powinn, ale jak to prywatna firma moze robic niestety co jasnie sie jemu podoa. Podwyzki sa czasem jak np podniosa minimaln krajowa o 100 ZL to miales 100 ZL wicej ale tak o to nie ma podwyzek, premie tak raz na dwa miesiace ci da pani ksiegowa doslowie 100 ZL a na swieta zamiast premii 100 ZL nazyw sie to prezent swiateczny 100 ZL :-D jak mowie rozwijac sie tam nie mozesz ani awansowc, co poznasz to ponasz a potem zasuwaj na telu wysluchujac niezadowolonych klientow albo nastukiwuj maile bo coraz mniej ludzi tam jest szcegolnie na linji francuskiej braki maja.

anonim

(usunięte przez administratora)

znam ta firme

Trzeba nalezec do kregu jego znajomych, bo tak to nie ma mozliwosci na znaczne polepszenie pensji. Robili na wniosek mocodawcow Niemcow z Hannoveru tzw Assessment center w biurze ale to tylko na pokaz bo musieli a tak naprawde nie ma tam mozliwosci zadnego awansu tylko mozliwosc zmiany stanowiska z hotlinu na back office za ta sama kase. Tak to tam wyglada.

anonim

(usunięte przez administratora)

znam ta firme

Pamietaj w tej firmie kariery nie zrobisz jak nie nalezysz do elity swity szefunia :-)

anonim

(usunięte przez administratora)

znam ta firme

Zarobki no na reke liczac kase z pod lady dostaniesz 2600ZL za jezyk francuski albo dunski. Ale jak mowie dzieki kreatywnej pani ksiegowej oni na podatkach zaoszczedzaja, jaby to sie wydalo to by niezle zabulili za tyle lat kar finansowych itp. Potem ci przyjezda ksiegowa i sie chwali gdzie to ona znow w kolejnym egzotycznym kraju nie byla a na swieta marna 100we ci da hehe. Plus jakiegos mikojala malego z czekolady i masz sie cieszyc jak male dziecko :-D

anonim

(usunięte przez administratora)

znam ta firme

Troche wieksza tak, ale kredytu w razie co nigdzie nie dostaniesz bo oficjalnie za minimalna krajowa pracujesz, bo szefunio i jego kreatywna ksiegowa wiedza jak zaoszczedzic na podatkach :-) wiec dlugo tam nie ma co pracowac bo potem emerytury nie zobaczysz na oczy, a awansow tam nie ma takie cos tam nie istnieje.

anonim

(usunięte przez administratora)

znam ta firme

W tej firmie dobrze jest dla studentow dorabiajacych sobie bez zobowiazan mieszkajacych jeszce na garnuszku, a dla reszty to coz nie wyzyjesz z tej pensji, ciagle tele i maile a podziekowania od szefa nie oczekuj taka tam jest rzezcywistosc.

anonim

(usunięte przez administratora)

znam ta firme

Najlepiej osobiscie podjedz do biura i zapytaj na miejscu, a noz widelec moze szefunia poznasz i bedziesz wtedy mial wielki zaszczyt jemu dac reke, sorki zaszczyt ze on poda ci reke :-)

anonim

(usunięte przez administratora)

znam ta firme

Gadane jak najbardziej a zpod koniec dnia jezy boli, a w nagrode dodatkowo czasem szefunio jak przyjezdza reke ci poda i cukierka doda :-)

anonim

(usunięte przez administratora)

znam ta firme

Znać się trzeba, ale szef na niczym znać się nie musi, wystarczy ze zbiera kokosy za prace ludzi na linii, którzy odbierają po co najmniej 80 telefonów dziennie (50% wkurzeni klienci, a w sezonie nawet do 70%). Ale szefa nic nie rusza, tylko co najwyżej statek, płynący do egzotycznej wyspy :-)

anonim

(usunięte przez administratora)

znam ta firme

Lecz najbardziej sie szefowi oplaca to bo za wasz wysilek sobie potem podruzuje po egzotycznych krajach i kupuje super auta :-)

anonim

(usunięte przez administratora)

znam ta firme

prowadza rekrutacje za minimalna krajowa :-D

anonim

(usunięte przez administratora)

wiem o czym mowie

Na dunskim masz tak na reke z 2tysiaki

anonim

(usunięte przez administratora)

e
@wiem o czym mowie 04.08.2016 17:39
Niestety czesto powiazania o tym decyduja, albo obrazowo mowiac trza dupe dac i wtedy tez mozna awansowac, takie sa dzis realia...

Dlatego jest koonkurencja i ludzie z tamtad co roz odchodza gdzie można znaleźć pracę z taką znajomością gramatyki?

wiem o czym mowie
@e 08.08.2016 08:09
Dlatego jest koonkurencja i ludzie z tamtad co roz odchodza gdzie można znaleźć pracę z taką znajomością gramatyki?...

Sa firmy w Gdansku jak Kemira, Bayer, Staples itp.

anonim

(usunięte przez administratora)

wiem o czym mowie

to sie bys grubo zdziwil, tam mozesz zyly wyprowac a fige z makiem dostaniesz w zamian :-) chyba ze nalezysz do rodziny szefunia lub jego klanu to co innego :-)

anonim

(usunięte przez administratora)

wiem o czym mowie

Taaak podwyzke w formie lizaka chupa chups ci da szefunio :-) i tylko na Swieta ma sie rozumiec :-) wiec jak sie zalapiesz teraz na swieta lizaka dostaniesz :-)

wiem o czym mowie

W tej firmie lepiej nie bedzie, bo szefunio tylko sobie kieszen nabija a co ze stolu spadnie dostaja pracownicy.

anonim

(usunięte przez administratora)

dawna

nie wiem, najlepiej zadzwonic tam osobiscie

anonim

(usunięte przez administratora)

dawna
@pok 19.07.2016 06:30
Najpierw piszesz, że nie dają, później, że jednak tak.

wiekszosc stanowisk jest na jezyk niemiecki, potem troche na francuski a garstka na skandynawskie wiec napisalam ze nie daja bo 90% nie daja tyle tylko tej 10%wej. A szef traktuje pracownikow jak maszyny ktore mozna wymienic w kazdym momencie, nie jak pracownika ktorego warto zatrzymac, jak nie ty przyjdzie nastepny i karuzela sie kreci tak tam juz od lat.

e
@dawna 19.07.2016 12:31
wiekszosc stanowisk jest na jezyk niemiecki, potem troche na francuski a garstka na skandynawskie wiec napisalam ze nie daja bo...

czyli jest rotacja, jak w każdym innym call center. Nic nowego.

anonim

(usunięte przez administratora)

dawna

@tomi: tyle tam w zyciu nie daja.

anonim

(usunięte przez administratora)

dawna

@witek: dają umowę o prace ale na minimalna krajowa, a reszta pod lada. Uwierz mi są lepsze firmy niż ta, chyba ze ktoś woli za mala kasę pracować i nie ma chęci na rozwój osobisty to tam polecam.

anonim

(usunięte przez administratora)

dawna

@witek, to ci powiem jak wyglada, masz srednio 70-80 telow a w sezonie wiosennym i zimowym przed zmiana opon ze 120 telow, czesc z nich to klienci wydzwaniajacy po kilka razy dziennie. Polowa z nich to niezadowoleni lub mega wkurzeni, ze cos nie doszlo albo zly towar doszedl (da sie to zroumiec ze sa wkurzeni). Wiekszosc zale wylewa na firme, czesc na pracownikow, bo gdzies musza dac upust swojemu niezadowoleniu, a wiec tobie. Reszta to zamawiajacy ludzie. Suma sumarum, tak naprawde firma malo robi, zeby ytuacja sie poprawila po stronie niemieckiej, bo problemy z dostawa towaru itp od lat te same, za malo ludzi pracuje i z tad te problemy i niezadowoleni klienci.

anonim

(usunięte przez administratora)

dawna

Dokladnie, nie pracuje tam i sie wtedy sama zwolnilam jak wielu innych tez, a szef na odchodne nawet dziekuje tobie nie powie, bo jego nic nie rusza jak widac, bo zawsze znajda sie nowi np. po studiach, ktorzy rosziny nie maja lub u rodzicow mieszkaja itp. i starcza im ta kasa bo i kredytow brac nie musza.

anonim

(usunięte przez administratora)

dawna

W tej firmie pracownik jest wymienialny, tzn. Jak jakas osoba odejdzie szefa to nie rusza, bo od lat w tej firmie na lepsze sie nie zmienilo, rotacja jak na karuzeli, minimalna krajowa a reszta pod lada, szanse na jakis awans minimalne, rozwoj do pewnego stopnia i to tyle.

anonim

(usunięte przez administratora)

byla

Znac trzeba, bo klienci mowia nieraz roznymi lokalnymi gwarami, ale tez trza wiedziec ze kokosow w tej firmie sie nie dorobisz.

wkurzona

Jacek puknij sie w glowe... jaki ty socjal masz na mysli? Skladki na zus? Ogarnij sie czlowieku... wyplata z reklamowki, polowa pensji na czarno, zero perspektyw na dostanie kredytu, telefon nawala non stop przez 10 miesiecy w roku. Mycie kibla, odpowiedzialnosc za zamykanie i otwieranie biura, wieczne podsluchiwanie i lamanie tajemnicy korespondencji przez kierownictwo, po L4 nigdy nie wiesz ile dostaniesz kasy bo ,dyrektor finansowy' ktory przyjezdza co miesiac z reklamowka nie wie jak sie to oblicza. Ludzie nie dajcie sie tak traktowac i sovie wmowic ze tak jest wszedzie. NIE JEST i NIGDY TAM NIE WROCE!!!!

Zostaw opinię o Sofex - Toruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sofex