Po kilku miesiącach pracy (3 sztele) w tej agencji z czystym sumieniem mogę ją polecić. Pracowałem w dwóch innych agencjach o rozbudowanych kolorowych stronach internetowych i pozostawiały one dużo do życzenia. Krótko mówiąc za żadne pieniądze nie wrócę do poprzednich agencji. W MAService24 składki do ZUS odprowadzane są za każdy przepracowany czas w danym miesiącu. Wypłata zgadza się co do centa. Samodzielnie można ją wyliczyć Za okresy świąteczne i wakacyjne 100% premii trafia do opiekuna/-ki. Agencja selekcjonuje sztele i faktycznie skutecznie interweniuje, gdy np. opiekun jest nieszanowany. Pracownicy pozyskiwani są głównie przez polecenia wśród znajomych i rodziny, stąd jest to zaufane grono. Rodziny niemieckie dostają szczegółowe wytyczne obowiązków jakich opiekun/-ka nie może wykonywać i się tego trzymają. Wypłaty są szybko, bo w pierwszym tygodniu po przepracowanym czasie za dany miesiąc. Agencja organizuje i opłaca transport od drzwi do drzwi. Jest możliwość zasugerowania przewoźnika. Koszty testów covidowych zwraca rodzina mniej więcej w dniu przyjazdu na podstawie paragonu lub faktury imiennej oraz testu w języku niemieckim lub angielskim. Umowa zlecenia jest stosunkowo krótka. Nie ma za wiele formalności. Jak znajdę jakiś minus lub sytuacja się zmieni to napiszę.