oliwier026518.11.2025 00:02
O programie Tomatis dowiedzielismy sie od mamy dziecka z.autyzmem ,ktore poczyniło znaczne postepy .Wiec sami sprobowalismy u Pani Anetki .Syn 10 lat opózniony rozwój mowy ,obnizony poziom rozumienia mowy .Silna nadwrazliwosc sluchowa na dzwieki typu piła motorowa ,kosiarka: negatywne zle emocje,bicie sie ,gryzienie ,szał ,ucieczki .Nie wychodzil na przerwy w szkole,za glosno .Schematy : jezdzenie ta sama trasa do domu ,zmiana trasy placz,i wybuch agresji .Lek przed zmiana otoczenia,zle samopoczucie,przetloczenie .Sklep,wyjscie z auta do babci ktora mieszka w bloku 3 miesiace,nie wyszedl z auta,zeby pojsc do domu babci .Wyjazd na wakacje konczyl sie placzem,i walka o powrot do domu .Niewyrazne pismo,slabsza kocentracja,bunt przy odrabianu lekcji .Silna potrzeba kontroli otoczenia ,gaszenie w domu radia,telewiozra,sprawdzanie czy sa pozamykane drzwi,w pokojach .Wiele wiel bym mogla jeszcze napisac .Po 1 14 dniowej Sesji programu Tomatis,ktory dostosowała nam Pani Anetka .Syn zmienil sie o 180 stopni.Wszystkie zachowania sie wyciszyly ,wrecz poznikały .Koncentracja uwagi sie poprawiła,w szkole ma same 5 i nawet wpadaja 6 ,wplynelo to na jokosc pamieci,pismo stalo sie czytelne ,rozumienie w tej chwili rozumie na 100% ,i odpowiada bez mgły umyslowej ,wypowiada zwroty .Nadwrazliwosc dzwiekowa jest najwiekszym dla nas osiagnieciem : nie reaguje na dzwieki kosiarki.itp .a jesli slyszy to nie okazuje zadnej negatywnej emocji czy zachowania .W szkole wychodzi na przerwy,i nie zatyka uszow.Stal sie cierpliwszy .Chodzi zemna do sklepu,i z niego nie ucieka .I w koncu jezdzimy do babci,i siedzimy ,u niej nawet po 4 h ,bo niemożliwe stało sie mozliwe .I jezdzimy do domu róznymi trasami ,i jest cisza zero placzu.Lata bycia w ròznych terapiach nie zrobily tego ,co 14 dni Tomatisa u Pani Anetki .Profesjonalizm,empatia,skupienie sie ,na problemach dziecka ,i ułozenie odpowiednio Sesji pod pacjenta .Ci ktorzy nie wierza ,sprobujcie .GWARANTEM skutecznosci sa zmiany jakie doznal moj syn .Jego dobrostan w ktorym fukcjonuje ,na dzien dzis ,spowodowal ze zapisalismy sie na 2 sesje .Pozdrawiam mama Oliwiera .