Kamil dobrze wiem że on kazał tobie tak napisać, ale nie psuj swojej reputacij za parę zlotych jak twój stary. Wiesz że to co napisałem to prawda. Sam twój stary mnie sprowokował. To co napisał jako " Były pracownik" jest żenujące. Byłeś przy rozliczeniu za grudzień i widziałeś jak ojciec nie dopłacił mi kasy. A propo globu to kłamstwo, popękane było szkło lampy górnej lewej drogowej każdy kierowca wie o co chodzi, i nie z moje winy (jak wcześniej pisałem stanie po krzakach ma swoje skutki), a poza tym jest ubezpieczenie, ale widać nie dla niego, bo straci ulgi. Najlepiej obciarzyć kierowcę. Zresztą każdy kierowca wie że o swoje narzędzie pracy się dba, bo przecież ma się z niego na chleb. A propo umowy o pracę mam dołączyć zdjęcie? Mądremu dwa słowa wystarczą, a głupiemu to i referatu mało.
Były
14.02.2023 22:34
Omijaj szerokim łukiem. 12000 zł brutto jak to w ogłoszeniu oferuje, w rzeczywistości to:umowa na najniższą krajową - kierowca mechanik 2310 zł brutto wynagrodzenia zasadniczego plus ryczałt, za urlop najlepiej jak byś podpisał i nie upominał się o kasę. Stawka za km czy dniówka według niego obowiązują do końca życia. Jazda kanałami, parkowanie po krzakach, autochof (ja nie będę płacił za twoje parkowanie). Na granicy D-CH (autochof Eckert) dziaduje 12 euro więc pokaże tobie jak z niego uciekać. Po Francji będziesz jeździł po zakazach tonażowych aby nie zapłacić za autostradę. Uważaj na auto bo jak coś uszkodzisz to będzie stękanie i pouczanie jak trzeba jeździć chociaż sam ma wiele za uszami. Opony, jazda do wystrzału. Złapiesz kapcia to koło zapasowe jest 2011 roku, sam się przekonałem jak pękła opona przednia i powiedział :( jak nie jestem pewny zapasu to jedź 70 km/h.). O serwisie wulkanizacji możesz zapomnieć. Na powrót wszelaka zbieranina z giełdy, po 4, 5 ładunków na rosje, kazachstan, maszyny rolnicze, budowlane itp.oczywiście nie po kolei do rozładunku ale to już twój problem będzie. Przydział rękawic, środki czystość czy coś do auta ciężko się doprosić. Przy rozliczeniu wypłaty (pół na pół) podsuwa do podpisu papiery z wykroczeniami z tacho, sprawdzaj bo u mnie wielokrotnie się nie zgadzało. Przy odejściu nie podpisuj mu żadnych papierów typu świadectwa pracy przed wypłaceniem kasy. Pracowałem 2lata i 3 miesiące, bez dnia chorobowego, żadnej obsówy. Poprzedni kierowca dawał mi rok że wytrzymam z tym chytrym i pazerny dorobkowiczem, zresztą przekonasz się sam jak popracujesz.
17.02.2023 12:47
Panie Mirku,
Z przykrością czytam ten komentarza i niestety nie obejdzie się bez mojego komentarza. Umowa z pracownikiem została rozwiązana na podstawie porozumienia stron przez kierowcę gdyż jak stwierdził znalazł lepiej płatną prace. Z czasem jednak pracownik miał żal do mojego taty który prowadzi firmę że nie zaproponował mu większej podwyżki bo jak sam mi przyznał wielokrotnie praca u nas mu bardzo pasowała. Kierowca wywiązywał każde zlecenie sumienie i dbał o czystość auta, ale:
Kwota podana którą Pan podał jest prawdopodobnie podana ale od wcześniejszego pracodawcy bo nie jest możliwa ustawowo i doskonale wie że miał zupełnie inną kwotę na umowie. W ciągu 2 lat - 3 podwyżki (ustalone z kierowcą), proszenie się po 3 miesiącu o kolejną podwyżkę? Parkingi? auto zawsze stawiamy na parkingach gdzie jest miejsce, ale nigdy nie kazaliśmy nikomu stawać po krzakach. Na tej części Francji na których tylko jeździmy tylko i wyłącznie autostradami gdyż są one BEZPŁATNE i bardzo często zdarzało się że lepiej było jechać autostrada Francuską niż niemiecką, nigdy nie kazaliśmy jechać kierowcy pod tonaż wręcz przeciwnie szef ustalał drogę którą można było przejechać ciężarówką bez zakazów. Opony kupujemy zawsze nowe, niestety nie wiem którą firmy stać aby najlepiej wymieniać wszystkie opony co roku jak by chciał wspomniany kierowca, natomiast nigdy nie jeździmy na łysych oponach i nie docieramy ich do końca. Oczywiście wierzymy że kierowcę stać na to aby wymienić oponę samemu gdy złapie ,,kapcia" ale następnie jest wymieniana w serwisie na nową. Gdy coś dzieje się złego z ciężarówką zawsze zjeżdżamy do sprawdzonych i autoryzowanych serwisów w miarę możliwości w Polsce, a gdy występuje konieczność do serwisów za granicą również.
Jeżeli chodzi o prace mamy stałe wyjazdy z jednej firmy, szybki załadunek i lekki towar, powroty natomiast odbywają się zazwyczaj na ładunkach częściowych( czasami 1 załadunek, zazwyczaj 2-3, maksymalnie 4 ( bardzo rzadko 5 ale w ustaleniu z kierowca) w 70% procentach do firm Polskich ( przede wszystkim od wybuchu wojny na Ukrainie). W ciągu dwóch lat kierowca raz przewoził samochody - sprzęt rolniczy. Oczywiście wozimy również towary do krajów wschodnich z rozładunkami w magazynach pod Warszawą i Łodzią ale od dłuższego czasu tylko od sprawdzonych kontrahentów w których załadunek ale przede wszystkim rozładunek odbywa się sprawnie gdyż znamy magazyny na których traci się niepotrzebnie bardzo dużo czasu. Sposób kolejności załadunku towarów zawsze układam ja, rozmawiając przy tym z kierowcą tak aby załadować towar w taki sposób aby towar w Polsce rozładowywać zawsze zgodnie z kolejnością tak aby nie wykonywać zbędnie dodatkowych kilometrów (nie wiem czy kiedykolwiek musiał się zawrócić na rozładunek), kierowca wykonywał wszystkie rozładunki w jeden dzień i zjechał na bazę w możliwie naszym czasie na pusto. W dniu 17.02.2023 w którym pisze ten post kierowcy którzy mają 3 rozładunki i szef 4 rozładunki o godzinie 11.30 mają ostatnie rozładunki pod Warszawa. Oczywiście zdążają się powroty na bazę w późniejszych godzinach ale jak większość kierowców wie zazwyczaj jest to polityka firm w których nie chcą rozładować kierowcę szybciej, ale mimo wszystko zawsze staram się przyspieszyć rozładunek na wszelki możliwy sposób. Większość środków czystości jest na miejscu i mamy na względzie utrzymywanie każdej ciężarówki w czystości a przede wszystkim odpowiednim stanie technicznym ale gdy jest potrzeba nie ma żadnego problemu coś dokupić na najbliższej stacji benzynowej co zdarza się bardzo rzadko.
Każda firma transportowa ma obowiązek przestrzegać czasu pracy kierowcy gdyż wiążą się to obecnie z dużymi karami finansowymi nie tylko dla kierowcy ale również na przedsiębiorstwo. Firma z którą współpracujemy korzysta z tego samego systemu co inspekcja pracy. Człowiek niestety nie będzie mądrzejszy od technologii i zaproponowaliśmy że jeśli cos nie zgadza według kierowcy może zadzwonić i porozmawiać w tym temacie, jednak jak pytaliśmy nie było nawet próby kontaktu, natomiast jak większość kierowców jak i sam kierowca o którym mowa o większości rzeczy byli nawet świadomi i zgadzały się przekroczenia. Z tego tytułu od czasu istnienia firmy nie zdarzyło się obciążenie finansowe.
Zgadza się kierowca pracował bez dnia chorobowego i bez dnia obsuwy. Zarówno nasza firma wywiązywała się w 100% z wypłaty terminowej aż do ostatniego dnia, kierowca nie został obciążony kosztami kiedy uszkodził ogrodzenie w Holandii jak i naczepę oraz tydzień przed zakończeniem pracy rozwalenie górnego globu ( koszt wymiany około 2 tyś, zgłoszenie do ubezpieczyciela wiązało się z znacznie wyższym kosztem składki) i zamiast przeprosić, ponieważ rozumiemy że takie rzeczy się zdarzają w tej branży bezsumiennie stwierdził że to nie jego wina tylko szefa jak wspomniał w ostatnich dniach.
17.02.2023 12:59
Podsumowując uważam że ten komentarz uważam że jest czystą złośliwością. Pisanie takich rzeczy o parkingach, trasach, ładunkach które nie mają miejsca a samemu zmieniając pracę na jazdę z towarem na granice wschodnią i stanie w lesie po parę dni jest czystą hipokryzją. Jeśli kierowca ma wole pracować gdzie indziej bo jest lepsza praca lub lepiej płatna to nikogo nie zatrzymujemy i nie robimy problemów. Jeśli ma ochotę spróbować swoich sił w transporcie również życzymy jak najlepszych frachtów. Jesteśmy mała firmą transportową - rodziną która ma na celu zarabianie pieniędzy jak i dalszy rozwój w celu inwestowania w lepsze i nowsze zestawy przy jednakowym zapewnieniu kierowcom naprawdę dobrych warunków finansowych i utrzymywanie ustalonych wspólnie warunków.
Rozumiem że strony jak te nie będą do wychwalania pracy wręcz przeciwnie ale jest czystym oszczerstwem. Życzę szerokości i aby któregoś dnia wspomniał Pan że praca w naszej firmie naprawdę nie była zła.
16.02.2023 19:27
He,he,dobry jesteś,to ciebie w innych firmach nazywali (usunięte przez administratora)?,tak o tobie słyszałem że wiecznie niezadowolony,nikt nie powinien mieć lepszej trasy od ciebie i cały czas do wszystkich pretensje,zawsze coś ci się należałoTak się składa że pracowałem w tej firmie a odszedłem z przyczyn osobistych inie mam nic do zarzucenia tej firmie, kasa na czas i wszystko co uzgodniliśmy było zgodne z ustaleniami,ale za to słyszałem wiele chistorii o tobie.
Szkoda że nie opisałeś swojej chistorii,jak to zgarnąłeś ogrodzenie w D naczepą i jeszcze miałeś pretensje do szefa że to jego wina bo wysłał cię w niedzielę w trasę a ty byłeś zdenerwowany, a akcja była we wtorek rano,jeszcze lepsze jak to na autostradzie w D coś niewiadomo co obcięło z prawej strony wszystkie lusterka,chistorii jakich mało i z tego co słyszałem zawsze to czyjaś wina,a nie twoja.Z tego co wiem nigdy nie obciążył cię ani złotówki za Twoje akcje,więc zastanów się co piszesz bo niedługo to ktoś będzie się bał ci powierzyć taczki na budowie bo jako kierowca to ty chyba nigdy nie byłeś ,a ksywę powiem ci masz niezłą,pasuje w 100% do Ciebie.
Młody i głupi dorobkowicz, resztę dodajcie se sami
23.02.2021 12:26
Nasz były pracownik został zwolniony z powodu nie trzymania wielu terminów dostaw nadużywając tym samym alkoholu oraz papierosów w samochodzie. Dziwi mnie komentarz gdyż pomimo wielu problemów, które nam ten pracownik przysporzył umowa z pracownikiem została rozwiązana na podstawie porozumienie obu stron, a pieniądze wypłacano na czas. Być może właśnie dlatego pracuje po 2 miesiące w każdej firmie.
Zostaw merytoryczną opinię o K.M.K. Trans Usługi Transportowe Paweł Walas
Nie przegap nowości o K.M.K. Trans Usługi Transportowe Paweł Walas!