KRAMAT

• Zaręby Leśne
  • Nienałty-Szymany
  • Nieskórz

3. Opinie o pracodawcach Niemiry
  5. Opinie o KRAMAT Sp. z o.o.

Opinie o KRAMAT Niemiry

Nie przegap nowości o KRAMAT Sp. z o.o.!

21.06.2023 11:34

OPIS
    Jesteśmy firmą świadczącą usługi przewozu ładunków w temperaturze kontrolowanej. Posiadamy ugruntowaną pozycję na rynku opartą na wieloletnim doświadczeniu. Specjalizujemy się w transporcie międzynarodowym leków i środków farmaceutycznych.
    Obecnie poszukujemy kandydata na stanowisko:
    Kierowca Kat. B Chłodnia 8 ep Transport Międzynarodowy
    Twoje obowiązki:

• Transport towarów w kontrolowanej temperaturze.

• 1:1 transport dla jednego klienta (bez doładunków)

• Stały kontakt z Dyspozytorem

• Obrót dokumentów przewozowych

• Minimalny czas trwania wyjazdu po EU to 3 tygodnie. ( 3:1 , 4:1 )

Nasze oczekiwania:

• Prawo jazdy kat. B

• Doświadczenie na trasach Międzynarodowych. Znajomość CMR.

• Odpowiedzialność (transport leków - punktualność)

• Znajomość topografii Europy

• Gotowość do pracy

• Uczciwość i przyzwoitość

• ADR

• Paszport

• Zaświadczenie o niekaralności

W zamian oferujemy:

• Zatrudnienie na umowę o pracę

• Możliwości zatrudnienia na działalność gospodarczą

• Nowoczesna flota samochodowa

• Nowe Sprintery- Maksymalny wiek auta to 3 lata

• Stabilne zatrudnienie (pandemia nie wpływa na naszą pracę)

• Wysokie zarobki

• Cztery rodzaje wynagrodzenia (do wyboru)

• Terminowość płatności

• Przyjemna atmosfera

• Możliwość wykonywania uprawnień ADR

Zapraszam do kontaktu pod numer telefonu: +48 721-862-239
    Lub na adres e-mail: [email protected]
    Wujek Soplica

23.08.2022 12:33

Największa zaleta to zarobki które są najwyższe w PL jakie trafilem i zawsze na czas. Mercedesy nowe w automacie może i nalatane na budziku ale zawsze automat to automat a mercedes to mercedes. Na renówe nie wróce już. Spedytorzy zależy na kogo trafisz ale to jak wszedzie każdy jest inny. Generalnie po przejsciach z 6 dziadtrasnami polecam. Lepiej jako kiero nie trafisz chyba ze u Siebie bedziesz jezdzil.

24.08.2022 08:39

Informuję, że firma KRAMAT specjalizuje się w transporcie międzynarodowym.
    Michał

17.02.2020 14:25

Firma rzetelna, fachowa obsługa, co najważniejsze wypłacalna, polecam z czystym sumieniem współpracę ;)

07.05.2026 00:27

Firma ma ogromne doświadczenie w wykorzystywaniu kierowców . Im głupszy tym lepszy . Do dyspozycji owszem nowe lub prawie nowe wozy ale co z tego jak bus do 3.5 tony , bez ładunku waży więcej . Dwa agregaty termo. dodatkowy 150 litrowy zbiornik paliwa , trochę gratów typu lodówka , kuchenka gazowa i auto waży ponad 3.5 tony . Kierowcy na własnej działalności odpowiada w razie wypadku a firma umywa ręce. A tych zdarzeń coraz więcej . Przemęczeni kierowcy ponieważ zmuszają do jazdy 80km/h , niby Eco jazda a i tak za spalanie obetną kasę. Księgowa partycja wylicza normę z GPS a nie faktyczną a mądrzy się przy tym jakby coś wiedziała na temat techniki jazdy etc. I faktycznie te opinie pozytywne to z biura np taki skoczeń piort. CDN :

Mario92

01.06.2026 12:57

Ja mam tyle dowodów że już się z tego nie wywiną i nie odpuszczę chociaż zignorowali moje wezwanie do zapłaty tą firmą to kryminał ale już mój prawnik przygotowuje zawiadomienia do GIF ITD pip prokuratury

M

13.05.2026 15:24

Nie polecam, oszukują ludzi na pieniądze po wystawieniu faktury brak jest jakiegokolwiek kontaktu z terminem uregulowania płatności, na przedsądowe wezwanie do zapłaty odpisują pismem ze według nich jesteś rozliczony na 0 po przestawieniu dowodów o braku rozliczenia brak kontaktu ze strony firmy.W większości aut non stop wywala błędy, pseudo dyspozytor który pozjadał wszelkie rozumy dzwoni na telefon i wydziera ryja. Omijać szerokim łukiem chyba że chcesz stracić swoje pieniądze!
    #KierowcaMiedzynarodowy

Jamprezes

19.11.2025 12:20

Bylem , jeździłem i stwierdzam ze nie ma większych złodziei . Jeździsz po 20 godzin dziennie a i tak zawsze za wolno i za mało . Za wszystko obcinają wypłatę choćbyś się bracie rozerwał nic nie pasuje , a podwyżka 😀 zapomnij człowieku przecież szef Ferrari teraz musi kupić bo Porsche to za słabo . DZIAD TRANS PIERWSZEJ KATEGORII !!!
    #KierowcaKatB

04.09.2024 14:17

Witam wszystkich kierowców. Ostrzegam przed tą firmą. W poprzedniej firmie mialem dobrze a pokusiłem się o 20 zł więcej l. Popełniłem błąd że tu przyszedłem pojechałem raz w trasę i na tym koniec. Firma obiecała oszczędności paliwowe a przy wypłacie okazało się że nic takiego nie ma a ja starałem się oszczędzać paliwo do minimum. (usunięte przez administratora) znęcanie się nad kierowcami. Totalna porażka. Spedytora miałem Witkowskiego. Kompletnie jedno dno, który nawet nie ogarnia zjazdów do Polski, robi po złości, za każdą drobnostkę grozi kara 50€ (mam dowody). Temperaturę miałem ustawioną na między 15-25 stopni a w drukarce był prawdopodobnie błąd gdzie było napisane 14 stopni i uciął mi dniówkę. Oczywiście temperatura mogła spaść ze względu że musiałem non stop otwierać drzwi ponieważ wielmożny i bezczelny Pan spedytor życzył sobie non stop jakiś zdjęć. Nigdy nie spotkałem takiego beznadziejnego i nieogarniętego spedytora . Dali mi telefon służbowy, który nie obsługiwał internetu na Europie i musiałem korzystać ze swojego by otworzyć zlecenie. Firma obiecała że odda mi 50 zł za internet a praktycznie zwrócili mi 10 zł (gdzie mój internet przekroczył kwotę 100 zł). Ostrzegam przed tą firmą!!!!!!!!!!!! Więcej informacji na temat tej firmy mogę podać mailowo.
    Brodacz

20.10.2024 22:34

A ja miałem do nich przejść z innej dużej firmy gdzie jeżdżę chłodnią bo oddzwonili i też zaproponowali mi ciut większą stawkę ale raczej zostanę tu gdzie jestem mimo że mam trochę dalej od domu

21.07.2024 10:15

A te super opinie piszą spedytorzy ,pracownicy firmy Polaka w tej firmie nie stotkach i wykorzystują tych obcokrajowców bo na Ukrainie(usunięte przez administratora) ,a na Białorusi wcale nie lepsza sytuacja w państwie i ci biedni obcokrajowcy nie mają wyjścia i się godzą ,tylko pamiętajcie jak dojdzie do wypadku to firma się wykręci,a to Kierowca odpowiada za Czas pracy za kierownicą!!!!!!!

20.07.2024 22:22

Zostałem zwolniony bo po 24 godzinach jazdy non stop ,miałem mieć zlecenie następnego dnia i odpocząć ,ale pani spedytor powiedziała że jedziemy ,ja mówię 24 godziny jechałem nigdzie nie jadę ,nieszczelna powiedziała zobaczymy postawiłem na swoim na pusto 600 na bazę i zwolniony za porozumieniem stron dziad miałem 300 zł i jazda w koło zegara gdzie pakiet mobilności , gdzie bezpieczenstwo ,ogólnie już zgłosiłem gdzie się tylko się dało zdjęcia cmr i wszystkie dokumenty ,kontrolę mają zapewnioną 80 % jeżdżą obcokrajowcy z Ukrainy i Białorusi narażają wszystkich kierowców na utratę życia przez zmęczenie . Powinni ich pozamykać,za zmuszanie do jazdy po 24 na dobę. Auta ok nowe co wyjazd wsiadasz w inne ,chłodnia dwa agregaty problemy ze spalaniem,i banda prostaków nie polecam niech sobie sami jeżdżą,niedługo wejdzie tacho to się im (usunięte przez administratora) .
    Andrzej Dymny

13.06.2024 11:34

Trzeba sie napracowac, raczej ekspres, weekendy czesto bez towaru, kasa zawsze czas, nowe auta, trzbea pilnowac spalania, bo sprawdzaja, ogolnie wszystko ok, stawka dniowa chyba najwieksza na rynku PL

11.05.2024 00:41

Praca w tej firmie to porażka, (usunięte przez administratora) na każdym kroku. Stawki może i kuszące ale biorąc pod uwagę ile godzin extra trzeba pracować, już tak kolorowo nie wychodzi. Podejrzewam, że pozytywne opinie pisane są głównie przez właścicieli, stwarzają pozory dobrych pracodawców a tak naprawdę wykorzystują ludzi. Trzymać się z daleka od tej firmy!!!
    Wladyslaw

07.04.2024 19:37

Nie polecam tej firmy są to zwykli (usunięte przez administratora) potrącenia za paliwo auta przeladowane i (usunięte przez administratora) czas wyliczony z mapy gogle gdzie czas jest dla aut osobowych

03.03.2024 10:14

Ktoś już widzę, że z rok temu dopytywał o zespół na spedycji, mnie też by interesował, bo szukam pracy w branży, ciekawi mnie jak tu zarabiają. Nie jestem tylko pewny czy w ogóle zatrudnienie jest możliwe, ostatnia oferta którą udało mi się odszukać jest sprzed trzech lat

04.03.2024 14:53

Zapraszamy do kontaktu na [email protected]
    Jacek

02.03.2024 23:04

Omijać szerokim łukiem. Te wszystkie dobre opinie wstawiają właściciele i znajomi firmy. Spedytorzy masakra . Samochody niby dobre zależy na jaki i po kim trafisz ja napszyklad trafiłem po kimś co się moczył w fotel smród nie do wytępienia po miesięcznym kółku zostawiasz samochód gdzieś na unia i dymasz zmęczony jaką osobówka do polski ja miałem przyjemność jechać pandą z Hiszpanii i spowrotem do samochodu to samo. Do tego po każdym załadunku i rozładunku musisz wysłać spedytorowi że 100zdjec i czekać aż łaskawie pozwoli Ci jechać czasem trzeba na to pozwolenie czekać kilka godzin a jak już pojedziesz to za jakiś czas awantura że czasu mało i nie zdążysz. Można by tak wiele pisać ogólnie nie polecam.

Kontakt - KRAMAT Sp. z o.o.

71 07-221 Niemiry

NIP:7622003839

Branża główna: Transport i spedycja
    Marcin

20.02.2023 15:36

Czy zjeżdża się autem pod dom ?
    Helldriver

11.03.2023 17:21

Kolego, kierowcy zmieniają się w trasie, czy to bus czy to soluwka. Wyjeżdżają przeważnie Fordem mondeo z przyczepą lub mercedesem vito.
    Krecik

Obecnie poszukujemy kandydata na stanowisko:

Kierowca Kat. C, C+E

Ciągnik + Naczepa Chłodnia

Twoje obowiązki:

Transport towarów w kontrolowanej temperaturze.

1:1 transport dla jednego klienta (bez doładunków)

Stały kontakt z Dyspozytorem

Obrót dokumentów przewozowych

Nasze oczekiwania:

Prawo jazdy kat. C,C + E z kodem 95

Doświadczenie w prowadzeniu pojazdów

Odpowiedzialność (transport leków - punktualność)

Znajomość topografii Europy

Gotowość do pracy

Uczciwość i przyzwoitość

ADR

Paszport

Zaświadczenie o niekaralności

W zamian oferujemy:

Zatrudnienie na umowę o pracę

Możliwości zatrudnienia na działalność gospodarczą

Nowoczesna flota samochodowa ( Nowe Ciągniki + Nowe Naczepy )

Stabilne zatrudnienie (pandemia nie wpływa na naszą pracę)

Wysokie zarobki

System pracy 2:2 z możliwością wyboru najbardziej odpowiedniego systemu dla kierowcy

Terminowość płatności

Przyjemna atmosfera

Możliwość wykonywania uprawnień ADR

Zapraszam do kontaktu pod numer telefonu: +48 721-862-239
    Lub na adres e-mail: [email protected]

30.04.2023 01:30

Witam, może wypowie się ktoś kto aktualnie pracuję, jakie systemy pracy i jakie zarobki w firmie. Pozdrawiam
    Kierowca

29.03.2023 09:37

Jakie systemy pracy są w tej firmie ?
    Wiktoria

27.04.2023 21:30

witajcie, jak atmosfera w dziale kadr? na jednym z portali znalazłam ogłoszenie dla specjalisty ds. rekrutacji i HR, tylko chciałabym trafić tym razem na jakieś przyjazne miejsce ;p Nie wymagają doświadczenia, więc chyba łatwo jest się dostać? Ale z drugiej strony zakładają samodzielne prowadzenie procesów... To jak w końcu jest, dostajemy kogoś do pomocy na początku, żeby wprowadzić? I jaka kasa na start skoro w sumie nie wymagają nic szczególnego?
    Karolina

28.04.2023 09:04

Nie wiem czego oczekujesz i co to jest przyjazne miejsce natomiast klimat w firmie jest ok. Przyjdziesz na rozmowe to zobaczysz. Dostac sie jest latwo ? To ze doswiadczenie nie jest wymagane gdzies to nie znaczy ze bedziesz aplikowac tylko ty prawda ? Proponuje przyjsc na rozmowe to uzyskasz odpowiedzi na wszyskie pytania a nie marnować czas na wypisywanie na portalach .
    Marcin

18.11.2020 01:11

A dojazd do firmy jest trudny ?
    Siwy Łeb

13.01.2023 10:24

Z S8 w prawo ślimakiem, potem prosto przez most, na rondzie w lewo, potem prosto, na rodzinie prosto, potem kolejne rondo prosto i przez wiadukt, trochę w lewo, trochę w prawo. Trochę po asfalcie, trochę po wodzie, trochę po pustyni, trochę po trawie. Następnie koło Ryśka co ma gołębie skręcasz w lewo. Potem taka chałupa z czerwonym dachem na podwórku biega pies to się nie przejmuj tylko jedź prosto. Jak zobaczysz z daleka czerwony most z linami taki jak na fimach tzn, że dojechałeś. GEnralnie prosta sprawa, ale polecam Google Maps Ziomeczku bo jak zadajesz takie pytania to nie jest dobrze.
    Track

23.08.2022 02:54

Firma jak firma, szefowie bardzo w pożądku, wypłacalność na czas, bardzo dobra kasa , i co z tego gdy spedytor nawala na całej linii, często nie dociera do ciasnej głowy co do niej mówisz czy piszesz, a jak potrzebujesz pomocy to robi wielką łaskę, szkoda że to pasuje prace z dobrymi szefami za niezłą kasę.
    Krzyś

22.10.2022 16:59

A coś więcej można wiedzieć?
    Prezes Glapiński

18.10.2022 11:05

Bralem udzial w procesie rekrutacji na stanowisko Transport Planner. Bardzo profesjonalna rozmowa chyba najlepsza jaka mialem okazje byc. Bardziej brane sa pod uwage cechy charakteru i umiejtenosci niz doswiadczenie. No i koniecznie angielski, jest weryfikowany na rozmowie takze jak wpiszesz ze znasz to sprawdza to.
    Kierowca Bombowca

28.09.2022 20:13

Te czarne sprintery,mijałem takiego na La Jaunguere,lot na Barcelone :) no Panie ,,sztos,, fajnie sie prezentuje.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w KRAMAT?

29.11.2020 00:53

Jdhdg

07.03.2022 07:45

Może i są wypłacalni tylko nie wypłacają każdemu ucinają 400 za nie posprzątane auto
    Kozi

31.05.2022 09:05

Posprzątałeś auto po trasie czy zostawiłeś dla następnego kierowcy (usunięte przez administratora) ?
    HIT

23.06.2020 19:53

Dramat to mało powiedziane, nie polecam z czystym sumieniem tej firmy . Jeżeli ktoś chce zacząć pracę w tej firmie to niech się lepiej zastanowi trzydzieści razy , co z tego że dobrze płacą jak traktują człowieka jak wolą roboczego, godność i szacunek są bezcenne. Hi Tec to jest ta sama firma .

Zostaw merytoryczną opinię o KRAMAT Sp. z o.o.