Tomasz09.06.2019 17:06
pracowalem 3 miesiace po tych 3 miesiacach bylem bardziej wypluty niz po 2 latach w NORMALNEJ FIRMIE.
ROZMOWA KWALIFIKACYJNA : Oczywiscie zapewnienia szefa ze jazda w normie czasem trzeba sie pospieszyc, ale na busach myslalem sobie to w sumie norma .
niestety tutaj norma sa 36 do 52h dzien pracy, (przypominam ze kierowca ciezarowki max moze jechac w tygodniu 56 i jeszcze musi oddac godziny ktore wyjezdzil ponad norme tygodniowa. a tutaj? raz mi doplacil za 52 h dzien pracy na moje protesty oczywiscie przytakiwanie i stala głupia gadka taki jest rynek. a wiec jazda po min 36h, caly dzien zbierasz po polsce towar a potem w nocy na prom na strzala no bo kierowce zawsze mozna wymienic, o tym ze przeladowane iveco to nawet szkoda wspominac, wymagania jezyk bo nikt w biurze po angielsku nie mowi i cigle telefon "zalatw to z klientem" (dobre jesli chcesz sie podszkolic w języku :D nawigacja tomtom live z ktorym cigle trzeba walczyc na prosbe ze chce IGO szczegolnie w UK przydatne bo tomtom ciaga po uliczkach z ograniczeniem wysokosci czy szerokosci, argument godny janusza biznesu tomtom dobry bo podobno 1500 kosztowal, kasa ? na premie nie ma co liczyc na podwyzke nie ma co liczyc kazdy o ktorym slyszalem zostal zwolniony bo sie osmielil pojsc spac albo podwyzki czy premii zaządac. wiec jak chcesz pracowac a nie tyrac w kieracie narazajac zdrowie a nawet zycie to szczerze odradzam. pauzy niby 4 dni ale jak spedytor czy boss wyczuja ze moga to nie licz na spokojne 4 dni w domu bo szacunku do twego czasu zycia prywatnego nie ma tam wcale, raz nawet spedytor zadzwonil z bezczelnym tekstem pojedz 1 dzien w gratisie bo w firmie ciezko z kasą. ostatni wyjazd pojechalem z niewystarczajaca iloscia gotowki, mieli wyslac niedobor na konto oczywiscie olali temat wkurzony bo mi piekna yamaha umknela sprzed nosa zamiast kupic to zatankowalem ze swoich co uslyszalem ? boss bezczelnie nawymyslal mi od (usunięte przez administratora) bo nie mam prawa sie wsciekac kiedy odkladam swoje zakupy na rzecz jego dziadoskiej firmy. wiec jesli nie czujesz sie niewolnikiem, chcesz pracowac godnie i z poszanowaniem twego zycia prywatnego zdrowia to odradzam . Ja zostalem zwolniony pod pretekstem ze nie zglosilem w momencie stluczki ze stuknąłem sarne oczywiscie sobota byla pracujaca a we wtorek juz mieli ladunek Ainsztajnem nie trzeba byc zeby naliczyc 2 dni przerwy zamiast podobno 4 . a kasa ? jak na ta prace na ten naklad wysilku i ryzyko nedzna i jeszcze na dzilalnosci no i trzeba miec szeroka rozdarta gebe bo spedytor w ferworze du...olizania probowal mi przybic obciazenie za zderzak po spotkaniu z sarna. wiec firma dla ludzi zstraszonych, bez poczucia wlasnej wartosci .zapomniałbym jazda po dziurach albo w nocy bo musisz wagi omijac na propozycje mozna przez Lille na pd belgi malo wag odpowiedz bossa bezcenna :D :Kiedys w Lille ktos wjechal pod wiadukt i utknąl wiec tamtedy nie jezdzimy . a i argumentacja jeszcze w sobote jezdzimy tylko w nocy bo kiedys kierowca jechal w dzien w sobote i mowil ze czuje sie jak na strzelnicy :D :D :D :D
T.M.