Tomasz05.02.2025 08:23
Zostałem skierowny do tej Pani na badania, podczas badania ta lekarka była w stosunku do mnie nieuprzejma, prezentowała postawę konfrontacyjną, zadawała mi pytania które w moim przekonaniu były prywatne i nie miały nic wspólnego z wykonywanym przeze mnie stanowiskiem pracy. Podczas badania padały tak zaskakujące wywody że "jeśli jestem osobą otyłą to z pewnością chrapię i mam problemy ze spaniem, a więc mam problemy z oddychaniem i musi mnie skierować na dodatkowe badanie spirometryczne ". Z tego co pamiętam to nie cierpię na żadną z powyższych dolegliwości, ale oczywiście Pani Doktor wie lepiej ode mnie co mi dolega. Przez tą lekarkę straciłem dużo nerwów, czasu, pieniędzy, przede wszystkim odwleczono podpisanie ze mną umowy o pracę. Udałem się do innego lekarza w okolicy i ku memu zaskoczeniu nie interesowało go moje prywatne życie, po prostu skupił się na właściwych czynnościach i wystawił mi potrzebne zaświadczenie. Podsumowując : w moim przekonaniu ta lekarka nie jest godna zaufania, podczas badania zachowywała się arogancko i bezczelnie. Nigdy więcej nie chcę widzieć tej osoby na oczy. Serdecznie i szczerze odradzam ją jako lekarkę medycyny pracy.