Schody zostały oddane do użytku późną wiosną 2021r. a korzystamy z nich od czerwca 2021r. - czyli raptem 11 miesięcy. Właściwie już na etapie ich montażu było wiele niepokojących sytuacji świadczącym o braku wiedzy i/lub rzetelności wykonawcy., tj.:
- brak jakichkolwiek uwag i zaleceń po odbytej wizji lokalnej co do przygotowania miejsca pod montaż schodów i balustrady. Czego efektem były problemy montażowe już w pierwszym dniu rozpoczęcia prac,
- materiał na schody niedosuszony. Za krótko leżakowany lub przechowywany w niewłaściwych warunkach. Drewno znacznie zmniejszyło swoją objętość tworząc liczne pęknięcia desek i na ich łączeniach.
- niewłaściwa metoda przygotowania spocznika,
- niewłaściwe/niestaranne wykończenie cokołów (wszystko odkleiło się już po miesiącu),
Edit: ostateczny efekt „pracy” czyli wykonanych schodów można podglądnąć na moim profilu Google. Wystarczy kliknąć w moją nazwę profilową i tam będą dostępne. Czy warto zaufać temu panu i wydać dużo pieniędzy? … sami oceńcie.
Link do zdjęć:
Zobacz moje publikacje w Mapach Google
To tyle w kwestii technicznych. W kilku słowach jeśli chodzi o kontakt:
- po rozliczeniu się kontakt graniczył z cudem. Czasami trzeba było kombinować i dzwonić z innego numeru,
- bardzo długi czas na jakakolwiek reakcję telefoniczna,
- wielokrotne odwoływanie terminów nawet tych 100%,
- brak odpowiedzialności za wykonane prace. Ostatnie zgłoszenie reklamacyjne miało miejsce 7,5 miesiąca temu i do dnia dzisiejszego nie dokonano naprawy.
Zaznaczam, że jest to jedynie cześć problemów.