Opinie o J-Line Jarosław Niemiro Łódź
Profil nieoficjalny
Profil nieoficjalny
ul. Włościańska 5 lok. 1 91-481 Łódź
*GoWork nie weryfikuje każdej opinii przed publikacją, jednak analizujemy zgłoszenia i usuwamy wszystkie treści naruszające regulamin.

21.06.2026 15:29
Wywiadu udzielił/aEdward Zagozda
11.05.2023 06:51
Chcemy Cię lepiej poznać. Napisz proszę, jaką historią chcesz się z nami podzielić?
Sprawa dotyczy wyrachowanego wykorzystywania ludzi. Mistrzem w tej działalności jest firma J. Line Łódź.
Na jakim stanowisku pracowałeś/aś i na czym ono polegało?
Pracowałem na maszynach szwalniczych. Szyłem, w duecie z koleżanką, bluzki damskie z tkaniny.
Co było powodem zakończenia współpracy z firmą?
Pracowałem w tej firmie 2 tygodnie i nie otrzymałem przez ten czas ani umowy, ani wynagrodzenia. Firma nie rejestruje pracowników i nie wypłaca zarobionych pieniędzy. Większość pracowników nie wytrzymuje tam więcej niż dwa tygodnie. Pracownicy muszą wykonywać poprawki na ubraniach, bo jest im wmawiane, że wykonują swoją pracę źle.
Jakie są widełki wynagrodzeń na tym stanowisku?
Najniższa stawka w kraju tj. 22,80 zł/ godz.
Jak długo pracowałeś/aś w tej firmie?
Jeden tydzień.
Czy poleciłbyś/poleciłabyś pracę w tej firmie swojemu przyjacielowi? Uzasadnij swoją odpowiedź
Zdecydowanie nie. Nie chciałbym narażać swojego przyjaciela na problemy, których sam doświadczyłem. Gdyby mój przyjaciel chciał się zatrudnić w tej firmie, to poinformowałbym go o postępowaniu szefa wobec pracowników i o niewypłacalności firmy.
Jakie były możliwości rozwoju na Twoim stanowisku / w Twoim dziale? Z czego to wynikało?
Możliwości rozwojowe są zerowe. Firma nie dba o pracowników i nie przestrzega zasad kodeksu pracy.
Jak wyglądały szkolenia w Twojej firmie? Czy były zaplanowane i jak często się odbywały? Jakich obszarów/ tematyki dotyczyły? W przypadku braku szkoleń, jak myślisz, z czego to wynikało? W jakich obszarach chciałbyś być szkolony i dlaczego?
Nie było żadnych szkoleń. Pracodawcy nastawieni są na zysk i wyzysk pracowników.
Jak oceniasz atmosferę panującą w firmie? Jak myślisz, z czego to wynikało?
Można powiedzieć, że atmosfera jest pusta. Każdy robi to co do niego należy i nie zajmuje się zbędnymi sprawami.
Jak oceniasz warunki i ustalenia z pierwszego dnia pracy względem przestrzegania tych ustaleń przez pracodawcę? Jeżeli pracodawca nie przestrzegał warunków, opisz dokładnie o jakie warunki chodziło i co nie było przestrzegane.
Ustalenia były proste. Do moich obowiązków należało szycie bluzek. Ustalone godziny pracy to 8-16. Firma miała mnie zarejestrować i płacić wynagrodzenie, a nie otrzymałem ani umowy, ani wynagrodzenia. Wywiązywałem się w 100% ze swoich zadań a pracodawca w 0%.
01.05.2023 01:04
Jesteś Pracodawcą?