Blanka12.03.2020 14:00
Wyszłam z tego miejsca ze łzami w oczach... Poprosiłam panią Kingę o proste strzyżenie - włosy w linii prostej z lekko krótszym tyłem na szyi, bez cieniowania, strzępienia nie wiadomo czego i grzywkę o 1 cm do 1,5 cm max. W efekcie włosy są krzywo ostrzyżone, co 1 cm pasma są krótsze na całej głowie, ale nie wiem czy powinnam sie dziwić skoro pani "fryzjerka" strzygła mi włosy dociskając dłonią włosy do głowy bo nie mogła -moim zdaniem, uzyskać prostej linii. Oczywistym jest , że po wysuszeniu włosy będą miały góry i doliny, a nie prostą linię!!! Przechodząc do skrócenia grzywki, pani Kinga skróciła mi grzywkę o 2,5 cm a nie o 1- 1,5 cm !!!! Nie wiem jeśli fryzjerka nie widzi różnicy pomiędzy 1,5 cm a 2,5 cm to jest tragedia! Na końcu gdy mi wysuszyła włosy , sama pani stylistka, autorka tego "dzieła" stwierdziła, z głupkowatym uśmiechem, że :"trochę za krótko, ale to dlatego, że włosy skróciły się po suszeniu". Dla mnie to jest elementarna wiedza, że włosy po suszeniu skracają się i trzeba to wziąć pod uwagę podczas strzyżenia! I wychodzi na to, że fryzjerka z wieloletnim doświadczeniem, pani Kinga nie posiada tej wiedzy??? Nie wspominając już o tym, że poprosiłam o prostą grzywkę, a uzyskałam jakiś dziwaczny skos, ani to na pół okrągło , ani na bok, takie nie wiadomo co..... Dodatkowo po wysuszeniu nawet praktykantki , które pani Kinga uczy ( tylko czego....) śmiały się z mojej "fryzury". Na samym końcu gdy, zażądałam zwrotu pieniędzy , bo zostałam oszpecona pani Kinga stwierdziła, że może mi tą grzywkę wyrównać, ale o zwrocie pieniędzy nie ma mowy. Oczywiście podziękowałam za to "wyrównanie", bo pewnie wyszłabym stamtąd z grzywką o długości 1 cm albo w ogóle bez grzywki........ Serdecznie odradzam ten salon, w którym została oszpecona bo pani Kinga nie słucha klienta, nie potrafi prosto ostrzyc grzywki, tragedia. Może innym ten salon pasuje (same starsze panie były w salonie, podczas mojej wizyty) ja wiem na pewno, że NIGDY WIĘCEJ TAM NIE WRÓCĘ i wszystkim ODRADZAM. Zapewne panie fryzjerki z tego salon wyleją na mnie wiadro pomyj, że sama tak chciałam, ze to wszystko moje wina etc, napisała tą opinię, żeby przestrzec innych przed oszpeceniem.