Krzysztof14.01.2026 16:24
Pan Maciej Karzeniowski niespełna dwa lata temu wykonywał dla nas prace elektryczne polegające na przebudowie istniejącej instalacji elektrycznej w nowym mieszkaniu deweloperskim przy ul. Bułgarskiej w Poznaniu.
Już na etapie realizacji pojawiły się poważne problemy organizacyjne: brak słowności, niestosowny język na budowie (przekleństwa), palenie papierosów w trakcie prac oraz pozostawiany bałagan.
Po zakończeniu robót elektrycznych i wykonaniu wykończenia mieszkania przez naszą ekipę, elektryk przez dłuższy czas i etapami realizował tzw. biały montaż. Po wielu próbach kontaktu i kolejnych opóźnieniach, podczas końcowego etapu prac okazało się, że jeden z przewodów został błędnie poprowadzony w ścianie. Konieczne było rozkucie nowo wykonanej ściany w przedpokoju, poprawienie instalacji oraz ponowna naprawa i malowanie ściany — wszystko w obecności inwestora, co postawiło nas w bardzo niekomfortowej sytuacji.
Obecnie właściciel mieszkania zgłosił awarię jednej z taśm LED. Zgodnie z obowiązującymi zasadami wykonawca ma obowiązek udzielić dwuletniej gwarancji. Niestety pan Maciej Karzeniowski nie odbiera telefonów, nie odpowiada na wiadomości SMS i uchyla się od realizacji zgłoszenia gwarancyjnego.
Z uwagi na powyższe doświadczenia nie możemy polecić tej usługi.