Wynagrodzenie praktycznie na poziomie minimalnym, całkowicie nieadekwatne do wymagań i zakresu obowiązków. Od pracownika oczekuje się przejmowania zadań, które powinny leżeć po stronie pracodawcy, przy jednoczesnym braku realnego wsparcia.
Wymaga się zostawania po godzinach, ale nie idzie za tym żadna forma rekompensaty — ani finansowej, ani w postaci czasu wolnego. Trudno oprzeć się wrażeniu, że nie istnieje coś takiego jak kodeks pracy.
W przypadku choroby lub urlopu obowiązkiem pracownika jest samodzielne znalezienie zastępstwa — w praktyce oznacza to, że bez tego „nie można” iść na zwolnienie czy wolne. Dodatkowo takie zastępstwa często pracują bez umowy, a ich stawki są wyższe niż osób zatrudnionych na stałe, co jasno pokazuje brak szacunku i docenienia dla obecnych pracowników.
Organizacja pracy chaotyczna, brak standardów, brak wdrożenia. Wszystko odbywa się kosztem pracownika.
Największy problem to podejście pracodawcy — sposób komunikacji jest lekceważący i nieprofesjonalny, a pracownicy nie są traktowani poważnie.
Duża rotacja pracowników nie jest przypadkiem. Zdecydowanie nie polecam.
Jeśli ktoś szuka miejsca, w którym jego praca i czas będą szanowane — to zdecydowanie nie tutaj