Wywiadu udzielił/aGenowefa Bochenek
Prezes Zarządu
09.10.2023 14:07
Czym zajmuje się Państwa firma?
Handlowa Spółdzielnia „GORZKÓW” prowadzi sprzedaż hurtową i detaliczną. Jesteśmy dystrybutorem wielu znanych i cenionych producentów takich jak: Henkel, Schwarzkopf, Burnus, INCO, Krosno Glass S.A, Paclan, Agro Chemat, Dynamic Technology, EloPol. Zajmujemy się także sprzedażą produktów firm: Almusso, Politan, SNB, ARTGOS. W asortymencie branży przemysłowej posiadamy szeroki wybór chemii gospodarczej (środków piorących, środków czystości), kosmetyków, papierów toaletowych, artykułów gospodarstwa domowego, szkła i porcelany oraz artykułów sezonowych.
Gdzie znajduje się siedziba Państwa firmy?
Nasza siedziba mieści się w Nowym Sączu przy ul. Magazynowej 1. Posiadamy także oddział hurtu przemysłowego w Krośnie.
Jaka jest historia Państwa firmy?
Firma powstała 1975 roku w wyniku przekształcenia Wojewódzkich Związków Gminnych Spółdzielni. Jesteśmy firmą o wyłącznie polskim kapitale.
Do kogo skierowane są Państwa usługi?
Nasi przedstawiciele handlowi obsługują klientów głównie z województwa podkarpackiego i małopolskiego.
Jak prezentuje się Państwa otoczenie biznesowe?
Obsługujemy sklepy i hurtownie związane z branżą chemiczną i przemysłową, więc konkurencja, z którą mierzymy się na co dzień, jest bardzo duża. Nie zmienia to jednak faktu, że na rynku radzimy sobie bardzo dobrze.
Ile osób Państwo zatrudniacie?
Zatrudniamy 110 osób. Za zatrudnienie w naszej firmie odpowiada dział kadr. Na chwilę obecną nie prowadzimy rekrutacji, ponieważ mamy wystarczająco pracowników.
19.02.2024 20:16

19.07.2023 11:11