Praca Szkoła Języków Obcych QUESTION - archiwalne oferty pracy:
Lektor / Lektorka języka angielskiego
Namysłów
13.08.2023
Czy pracujesz w firmie Szkoła Języków Obcych QUESTION lub pracowałeś/aś?i podziel się swoim zdaniem na temat tej firmy.
Nie przegap nowości o Szkoła Języków Obcych QUESTION!
Former employee
13.01.2026 11:10
*Pracowałam kiedyś w tej szkole jako nauczycielka języka angielskiego. Managerka i sekretarka tej szkoły to czyste przykłady nadużyć i gaslightingu, a ich sposób komunikacji jest niemal wyłącznie pasywno-agresywny. Managerka ma poważne problemy psychiczne — jeśli nie odpowiesz natychmiast na jej e-mail, wpada w kompletną furię i zachowuje się w sposób całkowicie niekontrolowany. Nie ma pojęcia o profesjonalnym zachowaniu i systematycznie stosuje mobbing wobec nauczycieli. W tej rzekomej „szkole” panuje totalny chaos.
Wioletta — właścicielka i jednocześnie nauczycielka — nie potrafi nawet poprawnie wymówić ani mówić po angielsku, a mimo to próbuje go uczyć. Jej akcent jest fatalny, nie ma żadnych kompetencji dydaktycznych ani menedżerskich. Zarządzanie? Zero umiejętności. Jedyne, co potrafi, to nadużywać władzy i nękać nauczycieli oraz pracowników.
Sekretarka również nie potrafi wykonywać swojej pracy i przerzuca własne błędy oraz niekompetencję na nauczycieli.
Ta szkoła jest hańbą dla marki Helen Doron i powinna zostać zamknięta. ŻADEN nauczyciel nie zasługuje na takie traktowanie. NIGDY.*
No i nikt nie narzekał na taki brak zabezpieczenia? Każdy lubi wiedzieć ile zarobi.
Hanna
30.07.2026 07:27
Czyli zerowe zabezpieczenie. Też bym nie polecała w takiej sytuacji. Jeśli chcą mieć stabilny zespół te zasady powinny się trochę zmienić
Albert
28.01.2026 13:43
Czytam sobie o ogłoszeniu na lektora języka angielskiego, napisano w nim że wspólnie ustalany jest harmonogram. Z jakim wyprzedzeniem i jak to wygląda?
Former employee
28.01.2026 17:09
I was a teacher there and I advice you not to go there, this school is hell on earth and abuse is the norms there. I ran away from this school and please don't make my mistake and apply for this school. The manager and her secretary are pure psychopathic people. She will force you into unpaid work later, she is nice in the beginning and the schedule is going to be forced into you and they will tell you, you have to follow our schedule and you have no right to say no! Don't do my mistake... Please be careful, this is a scamming job.
XXX
23.11.2025 21:12
Nie polecam, atmosfera w pracy cały czas napięta, a wszystko za sprawą (usunięte przez administratora). Czepianie się o najmniejsze szczegóły, pasywno-agresywne konwersację są na porządku dziennym, a jeśli pracownik się nie daje, stawia na oddawanie tego samego w drugą stronę jest to wytykane. Nie ma tu zważania na to, że robi się coś pierwszy raz w życiu, ma się prawo na popełnienie błędu, niby bierze to pod uwagę, zapewnia o tym ale odbiór niestety jest inny. Rozmowy kilkugodzinne na temat napisanego maila, szczegółowe dopatrywanie się tego, że odbiera pracownik jej zachowanie personalnie i tłumaczenie że tego nie rozumie, bo wcale nie ma takiego traktowania z jej strony, a niestety jest. Psychicznie człowiek jest po pracy wykończony dbaniem o wszystko, za marne pieniądze, myśli czego jeszcze nie dokończył i do czego może się szefowa przyczepić. Jeśli jesteście emocjonalni, nie polecam zupełnie, ponieważ ucierpicie na tym zbyt mocno, a praca tutaj nie jest doceniania a wręcz przeciwnie, nie otrzymacie szczerego podziękowania, za poprawienie swojej pracy czy w utrzymywaniu neutralnego stosunku. Im bardziej emocjonalnie podchodzicie, im bardziej pokazujecie że coś was boli, tym bardziej będziecie na celowniku. Na rozmowie kwalifikacyjnej są zapewnienia pracy zespołowej, kończy się ona w momencie kiedy jedna osoba ma problem i nie daje sobie z nim psychicznie rady, na tym się ona kończy. Czy jeśli chodzi o rozmowy w całym zespole przy (usunięte przez administratora), może jedna osoba z całego zespołu przy jednym z tematów za wami stanie, reszta będzie narzekać za plecami a w twarz nigdy tego nie powie, bo każdy obawia się reakcji (usunięte przez administratora).
A jak długo to już trwa🤔 bo piszesz o tych wielogodzinnych rozmowach o mailach i ciągłym stresie zastanawiam się czy ktoś już próbował to gdzieś zgłosić?
XXX
27.01.2026 11:06
W moim przypadku już nie trwa, tam jest duży przemiał ludzi i po opiniach lektorów którzy odchodzili dało się zauważyć same negatywne, ani jedna nie była pozytywna. Na pewno trwa to już parę lat. Czy było już zgłaszane - z tego co wiem wielokrotnie, do różnych instytucji z marnym skutkiem, przychodzili jedynie na kontrolę i tyle by z tego było a szkoła jak była tak nadal jest, ludzie tam pracujący odchodzą i wiedzą że system zawiódł nie raz, nie widzą pozytywów w zgłaszaniu, jest to przykre, ale nie ma co się dziwić. Właścicielka jakby nie patrzeć prowadzi szkołę już sporo lat, pewnie jest osobą wpływową, co za tym idzie przeciętny szary człowiek nie zrobi wiele, bo albo ma mniejsze pokłady finansowe, albo psychiczne, albo jedno i drugie będzie wchodzić w grę i batalia paroletnia może być uciążliwa, zakłócać spokój i wracanie do traumatycznych rozmów również może być ciężarem, do takich spraw trzeba również jakichkolwiek dowodów, świadkowie oczywiście również są ważni a większość po odejściu już nie myśli o tym co się tam dzieje na codzień, dowody są wręcz niemożliwe do zebrania, rozmowy są zawsze za zamkniętymi drzwiami w odizowalowaniu od reszty zespołu, dzieci czy rodziców, jak się z owych rozmów wychodziło to nawet jeśli psychicznie człowiek ledwo dźwigał ciężar to stwarzał pozory, wychodził z uśmiechem i rzadko dochodziło do zaczynania tematu z kimkolwiek innym na temat danej rozmowy chyba że komuś się już "ulało" i potrzebował spojrzenia z innej perspektywy, bo na każdym kroku był victim blaming w najczystszej postaci, co by się nie zrobiło i tak nigdy nie było dobrze. W mojej perspektywie tutaj jest sporo kwestii które utrudniają zgłaszanie, czy jest to strach, czy samo zarządzanie w szkole od "góry", jeśli chociaż jedna osoba z "góry" wykazałaby się należytą empatią i spięła się żeby zbierać czy dowody czy świadków sytuacja wyglądałaby całkowicie inaczej, człowiek czułby się wysłuchany, zrozumiany i miał przysłowiowego kopa do działania, a tutaj tego nie ma i raczej nie będzie.
Czy właścicielem tej szkoły językowej jest(usunięte przez administratora)? Byłam na rozmowie w sprawie pracy rok temu, co prawda nie w szkole językowej a na stanowisko sekretarki w jednej z jego firm, w tym samym budynku co szkoła językowa. To była najgorsza rozmowa o pracę w moim życiu. Jeżeli ktoś informuje mnie, że odzywa się wulgarnie i obraźliwie do pracownika i dla niego jest to normalne to dziękuję za taką pracę. Modliłam się żeby do mnie nie oddzwonili. Na dodatek na rozmowie od razu było powiedziane, że laptop i telefon służbowy trzeba mieć nawet na wakacjach i zdarza się też kontakt i coś do zrobienia po pracy i trzeba być dostępnym na zawołanie. Wypłata oczywiście najniższa krajowa. Pani, która też rekrutowała jest strasznie niemiła, a podczas rekrutacji można było odczuć wyśmiewanie się z kandydata.
Anna T
07.10.2025 17:25
Zgadzam się z poprzednią opinią. Dodam, że w miejscu pracy dochodziło do ciągłego (usunięte przez administratora), który doprowadził do licznych przypadków depresji wśród pracowników oraz do wszczęcia postępowań sądowych przeciwko (usunięte przez administratora). Praca w tym środowisku była dla mnie koszmarem. Placówka powinna zostać zamknięta, a pracownikom zapewniona pomoc psychologiczna oraz przeprosiny skierowane do rodziców.
Lidia
26.11.2025 07:48
Kiedyś to była świetna szkoła, ale przez ostatnie trzy lata mieliśmy już trzech różnych nauczycieli. Ostatni, z Wielkiej Brytanii, nawet roku nie przepracował—po prostu uciekł. Wiadomo, obcokrajowcy nie mają tutaj zobowiązań, ale rotacja wśród lokalnych nauczycieli też jest ogromna. Nie wiem dokładnie, co jest przyczyną, ale coś musi być nie tak z zarządzaniem.
Podjęliśmy decyzję, że odchodzimy. Jakość nauczania jest dla nas ważna, a przy takiej rotacji kadry o żadnej jakości nie może być mowy
Rodzic
26.11.2025 07:54
Z roku na rok jest coraz gorzej, myślę, że wszyscy rodzice są w tej kwestii zgodni. Mam wrażenie, że w tej szkole przez ostatnie lata było więcej lektorów niż uczniów. Szkoła inwestuje w kiczowate reklamy kosztem jakości nauczania - a pani (usunięte przez administratora) walczy z rzeczywistością i prosi każdego o pozytywne opinie. Rada od rodzica: Proszę zrobić coś by te opinie same przyszły - bez zawracania głowy i tak już niezadowolonym klientom. Jedna gwiazdka.
Kacia J.
26.11.2025 07:28
Pracowałam tam przez jakiś czas. Muszę powiedzieć, że to było najgorsze doświadczenie w moim życiu. Ciągły (usunięte przez administratora)i zastraszanie ze strony dyrektora, niesprawiedliwe oceny i zwykłe nadużycia. Do tego dochodziły tajemnicze opłaty finansowe za praktycznie wszystko. Odliczałem dni i godziny do momentu, kiedy mogłem odejść. Absolutnie szokująca rotacja kadry – według moich obliczeń w ciągu roku zmieniło się ponad 11 nauczycieli. W efekcie poziom edukacji jest dramatycznie niski, a szkoła utrzymuje się głównie dzięki wcześniejszej reputacji i markom takim jak (usunięte przez administratora) Dzieci po takich szkołach mogą potrzebować (usunięte przez administratora)
Nie polecam, pracodawca wymagający, a wymagania wykraczają poza obowiązki zawarte w umowie, nie stosuje się do przepisów, które te umowę regulują, krótko mówiąc pracodawca myśli, że zatrudnia młode nieświadome osoby i może nimi manipulować, wymagać pracy(usunięte przez administratora) poza ustalonymi godzinami. Na porządku dziennym są telefony w weekendy, w godzinach porannych, zalewy wiadomościami, brak jakichkolwiek umiejętności zarządzania oraz komunikacji. Jeśli pojawia się jakikolwiek problem, który zazwyczaj spowodowany jest brakiem organizacji pracodawcy, jego (usunięte przez administratora), to lektorzy i sekretariat muszą znaleźć rozwiązanie, bo (usunięte przez administratora)samodzielnie potrafi tworzyć tylko toksyczna atmosferę, konflikty i problemy. Co więcej, jeśli pracownicy nie naprawią jego błędów, jest to ich wina przecież. Najlepiej pracodawcy wychodzi przypisywanie sobie zasług innych pracowników i zbieranie pochwał. Całe szczęście coraz więcej osób to zauważa i mówi o tym głośno
były lektor
26.10.2018 13:50
Polecam :)
to co dla mnie najważniejsze to atmosfera na piątke, pracodawca pomocny, materialy do zajęć dostępne w pokoju nauczycielskim, szkolenia
Zostaw merytoryczną opinię o Szkoła Języków Obcych QUESTION