Opinie o Budotom Sp. z o.o.
Pracuję w Budotom prawie 3 lata i nie szukam innej pracy, bo choć praca tutaj bywa stresująca, to daje dużą satysfakcję. Zespół to świetni ludzie, którzy są prawdziwymi fachowcami w swoim zawodzie. Każdą sprawę załatwiamy profesjonalnie i sprawnie, a dzięki otwartości dyrektora handlowego zawsze można liczyć na pomoc w rozwiązywaniu problemów. Prezes to osoba z ogromną wiedzą i doświadczeniem. Oczywiście, jak w każdej pracy, bywa stresująco, ale gdzie nie ma wyzwań? Lubię swoją pracę i ludzi, z którymi współpracuję, i jestem dumna, że mogę być częścią tej firmy.
Piszę tę opinię po przemyśleniu wielu rzeczy. Wszystko co napiszę zostało przeze mnie mocno przemyślane, tak aby nie być posądzony o kłamstwo. W trudnych czasach dla branży OZE kadra zarządzająca nie potrafi komunikować się z pracownikami.(usunięte przez administratora)to osoba niekompetentna, która nie potrafi szkolić i motywować handlowców do działania. Stosuje praktyki wręcz przeciwne i demotywujące handlowców. Nie wspiera w podstawowych problemach technicznych jak i merytorycznych. Sam proces motywowania do sprzedaży według kadry zarządzającej sprzedażą polega na zarzucaniu złych metod pracy oraz lenistwa - bez nakierowania lub ewentualnego przedstawienia "prawidłowych" metod sprzedażowych oraz komunikacyjnych z klientem. Poza brakiem wiedzy merytorycznej z dziedziny (usunięte przez administratora)również ciężko było uzyskać takie wsparcie od osoby prowadzącej dział dotacji. Jest to osoba unikająca pracy, a na pytania odpowiada „dowiem się i dam ci znać”. Czy daje znać? Jak się nie przypomnisz to nie - jest to ogólnie osoba ciężka do współpracy z wiedzą na poziomie podstawowym, w którym i tak występują braki. Wracając do "(usunięte przez administratora)" działu sprzedaży, wielkie obietnice dostarczania leadów pozostały jedynie obietnicami. Jakiekolwiek leady w tej firmie są rozdzielane na podstawie znajomości i powiązań. Totalny brak wsparcia, motywacji. Jedyne co firma zapewniła to Demotywacja i zarzucanie braku wiedzy bez możliwości jej poszerzenia. Z tak niskim poziomem umiejętności miękkich jeszcze się nie spotkałem. Firma patrzy tylko jak nie zapłacić pracownikom za pracę i obciąć pensję. (usunięte przez administratora)
Drogi Marcinie bo wiem że o ciebie chodzi ponieważ jesteś jedną z nielicznych firm - podkreślam firm ponieważ swoje usługi miałeś świadczyć w mojej spółce właśnie jako niezależna firma. Kompletnie nie zgodzę się z twoim opisem sytuacji i myślę że jest to wylanie swojej niekompetencji i braku zaangażowania czym doradca techniczo-handlowy musi wręcz promieniować. Jak wiesz ja sam również dużo ofertuje i nie potrzebuje do tego leadów które jak sprawdziłem dostawałeś sporo z firmy, ja sam podsyłałem ci klientów których już wcześniej merytorycznie nakłoniłem do usług mojej spółki - wystarczyło domknąć temat ale za każdym razem dostawałem taką odpowiedz - przepraszam ale jestem chory, źle się czuje, jestem na wlewach i tak przez 2-3 miesiące. Zatrudniając się w naszej spółce mówiłeś wręcz że ty leadów nie potrzebujesz bo przychodzisz do nas z dużych portfelem klientów a jestem wręcz przekonany że ten portfel próbujesz zabrać do swojej drugiej firmy. Na szkoleniach wszystkich krytykowałeś i poprawiałeś nie mając ani razu racji - wszyscy szkoleniowcy od producentów naszych urządzeń jasno mówili - co to za gość? brak wiedzy a poczucie jej przeogromne co jest w sumie dobrym zjawiskiem w pracy handlowca od doorów ale nie jak w mojej spółce gdzie działamy na doradztwie techniczym a nie wciskaniu banialuków klientom. Sam bije się w pierś że chciałem cię zatrudnić ale i tak życzę wszystkiego najlepszego w dalszej drodze kariery (może już nie w energii odnawialnej bo jak widać do niej się średnio nadajesz) ale ogólnie, życzę też zdrówka bo to najbardziej ci się przyda. Pozdrawiam Tomasz Golański
Marcin, zakończyliśmy współpracę z Tobą ponieważ od marca do praktycznie końca sierpnia: - zrobiłeś 21 indywidualnych ofert; co daje średnią 3,5 oferty w miesiącu - podpisałeś jedną, daną Ci na tacy umowę; co daje średnią 0,17 umowy na miesiąc Równocześnie, wdrażany razem z Tobą kolega, w tym samym okresie podpisał 8 umów. Warto zdać sobie sprawę gdzie na krzywej Dunninga-Krugera jesteś i gdzie leżą przyczyny Twoich niepowodzeń zawodowych.
To może jako wywołany do tablicy odpiszę. Po pierwsze zaproponowałem wynagrodzenie za to, że jeśli pracodawca udowodni, że expracownik to ja, to będę płacił p(usunięte przez administratora) Takie działanie to tylko potwierdzenie bardzo niskich kompetencji (usunięte przez administratora) ale jeszcze niższych wartości ludzkich. Po drugie wycenianie w ten sam sposób klienta pozyskanego jak klienta z leada jest tylko potwierdzeniem kompetencji (usunięte przez administratora) Po trzecie faktycznie podczas współpracy zachorowałem, czyli nie mogłem wykonywać obowiązków firmowych, o czym (usunięte przez administratora) był informowany i o ile nic z tym dyrektor nie potrafił zrobić, o tyle o firmie najbardziej świadczy zakończenie ze mną współpracy oraz forma tego zakończenia, nad czym osoby zainteresowane pracą w Budotom powinny się pochylić. (usunięte przez administratora) Pracodawca zaś po zakończeniu współpracy odbierał ode mnie telefony i za każdym razem twierdził, że oddzwoni...wartość tych odpowiedzi była tyle samo warta co powyższe twierdzenia z tym, że "miałem wiele leadów" na czele. Miałem dwa leady z firmy - jeden zamknięty. Pracodawca ma bardzo dużą wiedzę merytoryczną, uważam, że bardzo dobrze buduje firmę, choć w firmie dyrektorów jest prawie tyle samo co pracowników, ale nie zmienia to faktu, że często uczestniczy w rozmowach z pracownikami/współpracownikami, widać jego zaangażowanie - dla mnie osoba godna podziwu. Na przeciwnym biegunie natomiast Dyrektor Handlowy, który...był/jest monterem...i może na tym zakończę. (usunięte przez administratora)
Dla mnie Budotom to świetne miejsce pracy. Jak to w szeroko pojętej branży budowlanej ilość roboty do wykonania jest zupełnie inna w sezonie, a inna zimą. Obecnie pracy jest dużo ale atmosfera jest przyjazna, a wynagrodzenie odzwierciedla moje zaangażowanie. Dużo się tu nauczyłem. Na dzień dzisiejszy kadra kierownicza jest bardzo mocna merytorycznie i jest się od kogo uczyć "instalatorstwa", w szczególności pomp ciepła, ale nie tylko. PV, instalacje elektryczne i instalacje sanitarne też. Miejsce pracy raczej dla ambitnych, chcących coś w życiu zrobić, czegoś się nauczyć. Osobiście bardzo polecam.
Pracownik zajmujący się rekrutacją na pozór bardzo uprzejmy. W momencie próby wprowadzenia zmiany względem przygotowanego terminu lekko się oburzył. Muszę przyznać, że zaproponował przesunięcie godziny spotkana o godzinę (na 14). Biorąc pod uwagę, że rozmowa odbywała się dwa dni przed wskazanym terminem oraz potwierdzenie na początku rozmowy, że zapoznał się z nadesłanym CV oraz faktem, że obecnie pracuję w innej Firmie uważam, że jest to zachowanie niepoważne. Szczególnie, że z dalszej rozmowy wynikło, że spotkanie nie może się odbyć w następnym tygodniu, a godziny pracy ograniczone są przedziałem od 9 do 14:30 - o 16 Pan już kończył pracę. a na 8 nie można było się umówić (było to zbyt wcześnie).
Kierownik działu PC, pan A to jakaś porażka, zero merytorycznej czy technicznej wiedzy, brak umiejętności przywódczych, zero podejmowania właściwych decyzji. Jedyna z osób do wymiany
Totalnie nie polecam, u części kadry managerskiej totalny brak kompetencji. JS z działu call center jest nieporozumieniem. Żeby być kierownikiem przydałoby się być może najpierw zgłębić tajniki podstawowej wiedzy o pracy z człowiekiem czy prowadzenia działu
Szczerze polecam pracę w Budotom. Fajnie się przychodzi do niej rano, sami uśmiechnięci ludzie wprowadzają ciepłą i rodzinną atmosferę. Same plusy :)

Jak się pracuje w Budotom Sp. z o.o.?
+ -
Jakie są opinie pracowników o pracy w Budotom Sp. z o.o.?