Witam, pracowałem w oddziale poludnie zajmującym się budowa hali magazynowych i chętnie podzielę się opinia.
- praca po 10-12 ( oczywiście na umowie 8h, ustnie ustalone max 10h, a wszystko co ponad robi sie harytatywnie nawet, dziękuję ciężko jest usłyszeć od przełożonych)
- 0 sił własnych na budowie przez co o wszystko trzeba się prosić, wręcz błagać podwykonawców ( przewiezienie kontenera, rozładowanie samochodu itd) kadra inżynierską, po godzinach poprawia rzeczy niedokończone przez podwykonawców ( wycina pręty zbrojeniowe, poszerza i pogłębia wykopy ręcznie łopatami itd)
- dyrektor oddziału poludnie potrafi tylko demotywowac obiecywać gruszki na wierzbie i wywierać presję na podwładnych, zero pochwały za dobrze wykonana pracę. A dokumentację podwykonawczą sugeruje aby tworzyć i kompletować po nocy w domu w ramach nudów bo na budowie nie ma na to czasu
- ciężko dostać auto służbowe
- wynagrodzenie nieadekwatne do wykonywanej pracy i zaangażowania nieraz po 280h miesięcznie na budowie, nie licząc pracy branej do domu
- kadra zarządzają wrogo nastawiona do siebie, zero pomocy współpracy każdy spycha robotę na kogo innego twierdząc że to nie w jego zakresie
Ja osobiście nie polecam pracy w tej firmie.