Centrumgaz

• Sade Budy
  • Nowy Dworek
  • Henryszew
  • Korytów

3. Opinie o pracodawcach Żyrardów
  5. Opinie o Centrumgaz Sp. z o.o.

Opinie o Centrumgaz Żyrardów

Nie przegap nowości o Centrumgaz Sp. z o.o.!

chełmica duża

15.10.2021 14:28

Super firma,szybka i solidna obsługa elegancko i tanio,pozdrawiam firmę

S_R

14.07.2026 13:29

Dobra atmosfera, wypłata na czas i normalne podejście do pracowników. Ogólnie pracuje się dobrze, mogę polecić.

Maria

13.07.2026 14:24

Widać, że firma idzie w dobrym kierunku i z miesiąca na miesiąc coraz lepiej się rozwija. Dobra atmosfera, terminowe wynagrodzenie i coraz lepsza organizacja pracy. Na plus również nowoczesne podejście do rozwoju firmy i wdrażanie nowych rozwiązań. Mogę polecić Centrumgaz jako pracodawcę.

Przychody i zysk Centrumgaz

2,0 mln
    2022
    2023
    2024

Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.

Aleksy

15.04.2026 14:55

Pracuję tu od dłuższego czasu i szczerze polecam. Warunki są dobre, a firma podchodzi do pracownika po ludzku. Duży plus za to że kierowcy regularnie dostają nową odzież roboczą, widać że dbają o takie detale. Grafik jest bardzo wygodny, nie ma problemu z dogadaniem się. Ludzie w zespole też są super, pracuje się w fajnej atmosferze. Moim zdaniem to solidna i uczciwa firma.
    Aleksy

16.04.2026 10:01

Wszystko zależy od zaangażowania i stażu, ale firma płaci naprawdę rzetelnie. Dużo zależy od tego, ile się wyjeździ i od sezonowości w branży gazowej, ale system premiowy jest jasny i przejrzysty, więc mało kto narzeka na wypłaty.

ReviewModeratorIcon
    Anita

25.04.2026 14:27

Piszesz że system premiowy jest przejrzysty, to może podpowiesz na czym on dokładnie polega i jak bardzo w praktyce różnią się zarobki w szczycie sezonu od tych w słabszych miesiącach?🤨
    MikiKaz

16.04.2026 10:11

Współpracujemy z tą firmą i za ostatni rok widać spore zmiany na plus. Czuć, że nowe kierownictwo podchodzi do tematu poważnie i po prostu im zależy, zarówno na biznesie i relacjach z klientami, jak i na samym podejściu do pracowników. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z ich planem. Życzę dalszego rozwoju i samych sukcesów. Dzięki za owocną współpracę!
    ReviewModeratorIcon
    Eryk

22.04.2026 15:24

W czym przejawia się ta empatia i profesjonalizm? Muszą za tym iść jakieś praktyczne działania, inaczej to by były tylko słowa...

MikiKaz

23.04.2026 11:02

Cześć! Oceniam to jako partner z boku. Z konkretów: widać chociażby nową odzież roboczą dla kierowców, a z tego co wiem, wprowadzono też system premiowy.
    Paweł_St

15.04.2026 09:57

Widać dużą zmianę w firmie na przestrzeni ostatnich miesięcy. Podejście do klientów jest zdecydowanie bardziej uporządkowane i nastawione na współpracę, a nie tylko „sprzedaż”. Na plus też to, że zaangażowanie pracowników jest zauważane, osoby, które się starają, naprawdę mają szansę się wykazać. W obecnej, dość wymagającej sytuacji rynkowej widać, że zarząd stara się prowadzić firmę rozsądnie i stabilnie. Ogólnie kierunek zmian oceniam pozytywnie.
    Olszewski Michal

19.01.2026 17:00

Centrum Gaz Firma dziadostwo ,porażka brak kompetencji w obsłudze nie polecam ludzie z daleka od tej firmy nie zamawiajcie u nich Olszewski Michał Brok
    Kokodżambo

20.08.2025 07:18

Teraz to chyba CG Energy czy jakos tak. Zmieniona nazwa zeby nie kojazyc firmy zle 🤣🤣🤣

21.07.2025 23:02

Nie wiem jak teraz, ale pracując tam, pod koniec było fatalnie. Firma z tego co czytam idzie ku upadłości...a szkoda

04.07.2025 12:52

Kiedyś firma z potencjałem – dziś miejsce, od którego warto trzymać się z daleka Praca w tej firmie kiedyś naprawdę potrafiła dawać satysfakcję – fajna atmosfera, rozwój, zaangażowany zespół. Niestety wszystko zaczęło się psuć od momentu, gdy "ster" chce przejąć – syn z synową. Od tamtej pory firma zaczęła staczać się po równi pochyłej. Na porządku dziennym jest ogrom pracy, brak szacunku do pracowników, mobbing i ciągłe poczucie strachu. Pensje są obcinane, nadgodziny – jeśli już są wypłacane – to z dużym opóźnieniem, a często wcale. Wielki szef J. praktycznie nie wychodzi z podglądu z kamer, które – o zgrozo – mają również podsłuch. Robione są screeny z monitoringu i wykorzystywane do „rozmów dyscyplinujących”. Tak się po prostu nie da normalnie pracować. Ludzie boją się odezwać, żeby nie stracić pracy. Firmie brakuje płynności finansowej – opóźnione wypłaty, brak środków na podstawowe działania, zaległości wobec dostawców. Chemet nie dowozi zbiorników, monterzy jeżdżą po pojedyncze sztuki, bo faktury nie są opłacane. Handlowcy zostali zmuszeni do przejścia na własne działalności. Pracownicy odchodzą jeden po drugim, bo sytuacja staje się nie do zniesienia. Szkoda ludzi, którzy nie mogą się zwolnić przez kredyty czy trudną sytuację rodzinną – zostają, bo nie mają wyjścia. Nawet wspólnik próbował się wycofać, co mówi samo za siebie. Integracje organizowane przez szefa to temat rzeka – nikt nie chce jeździć, nawet osoby, które zwykle lubią imprezować. Jedynie dziewczyny z biura pojawiają się "z obowiązku", z obawy o utratę pracy. Smutne, bo firma miała ogromny potencjał i naprawdę fajnych ludzi na pokładzie. Dziś to miejsce, które najlepiej omijać szerokim łukiem. Jeśli szukacie stabilności i szacunku – szukajcie dalej.

Kontakt - Centrumgaz Sp. z o.o.

1 MAJA 88 C 96-300 Żyrardów

Branża główna: Energetyka i elektrotechnika
    Xxxx

19.06.2025 09:04

Nie polecam ! Biuro obsługi klienta - porażka. Brak kompetencji. Pani kierownik zapewnią, że dostawa gazu będzie a później w ustalinym terminie nie przyjeżdża
    Marta

03.03.2025 08:13

Bardzo miła obsługa, dobre ceny , polecam serdecznie
    Rafał

25.02.2025 21:25

Miła obsługa, ceny konkurencyjne. Polecam
    t59

13.02.2025 08:02

Zawsze na czas i super gaz polecam

20.10.2023 11:05

Czy w Centrumgaz Sp. z o.o. występują paczki/bony świąteczne?
    Centrumgaz Sp. z o.o.

06.11.2023 09:41

Witam, tak oczywiście profity Świąteczne występują w Naszej Firmie:) jak również imprezy integracyjne i wspólne Świętowanie :)
    @klient

28.08.2023 18:49

A ja zapytam, dlaczego centrumgaz ma tak niską cenę za propan? Orlen i gaspol znacznie drozsi ( mowią ze przywożą bezposrednio z portu , o centrumgazie mowią ze bierze ze wschodu jakies mixy ). Czy ktos to potwierdzi , zaprzeczy ? Albo wytlumaczy skad centrumgaz ma taka niska cene?
    Centrumgaz Sp. z o.o.

01.09.2023 13:01

Nasz firma ma tańszy gaz niż Orlen I Gaspol ponieważ dwie wyżej wymienione firmy uparcie pomimo braku sankcji nałożonej przez Polski Rząd i Unii Europejskiej kurczliwie trzymają się zakupów „ Zachodnich”. W związku z tym ich cena jest nieadekwatna do realiów w Centralnej Europie. 90% firm kupuję gaz pochodzenia zarówno z rynków zachodnich jak i wschodnich. W odpowiedzi na pomówienie wątpliwej jakości gazu firma Centrumgaz jako jedyna z nielicznych daje możliwość klientom przemysłowym świadomy wybór zakupu gazu w postaci propanu lub propan-butanu(mix). Oczywiście do wszystkich domków przez cały rok dowozimy tylko i wyłącznie czysty propan pod rygorem odmowy sprzedaży mixu do celów ogrzewania domów jednorodzinnych, do każdej dostawy na prośbę klienta jesteśmy w stanie udokumentować z niezależnego laboratorium wyniki badań czystości gazu z danej partii tankowania. W celu wyjaśnienia wszelkich wątpliwości lub innych pytań zapraszamy pod numer telefonu 537-72-72-72 jesteśmy dla Państwa dyspozycji. Pozdrawiamy Serdecznie
    Byly

05.04.2023 18:07

(usunięte przez administratora)Zaczela zarabiac miliony, wlasciciele zatrudniali na umowy smieciowe za najnizsze krajowe, a teraz juz nawet to jest za duzo i trzeba przejsc na swoja dzialanosc.(usunięte przez administratora) Odradzam prace dla tej "firmy".
    Katarzyna

05.04.2023 08:14

Firma porazka. Kusili bardzo tanim gazem. Po dwoch dniach uzytkowania okazalo sie, ze piec stanal z bledem odnosnie gazu. Dzwonie, ale jak slysza, ze prosze o wymiane gaze to juz inny ton rozmowy jak przy zamowieniu. Juz nie jestem taka fajna. Do chwili obecnej nie zrobili nic, umywaja rece i przestali ode mnie odbierac telefony. Pani, u ktorej zamowilam gaz mowi ze "nie jest pracownikem a placa jej tylko jakas prowizje od sprzedanego gazu jako posrednik". To jakas kpina. NIE POLECAM.
    Klient

11.09.2022 22:50

Absolutnie nie polecam tej firmy! Totalny brak profesjonalizmu, nie dotrzymywanie terminu, ignorowanie klienta, nie wywiązywanie się z ustaleń. Dziwne, że ta firma jeszcze zdobywa jakiś naiwnych klientów. Kilak zdań jak wygląda współpraca z Centrumgaz: na początku maja 2022 spotykałam się z Panią Dorotą oraz jej kolegą i uzgodniliśmy warunki zakupu i montażu butli, podłączenia instalacji do budynku oraz montażu pieca i przygotowania kotłowni pod instalację. Sam zakup butli, jej montaż oraz doprowadzenie instalacji do budynku przebiegło w miarę sprawnie (nie licząc problemów z przekopem pod kostką). Schody zaczęły się w momencie realizacji prac w kotłowni. Umówiłam się z Panią Przedstawicielką na realizacje kotłowni pod koniec lipca. Pani Dorota obiecała przekazać mój numer hydraulikowi, który jako podwykonawca miał zrealizować usługę montażu pieca. Niestety nikt się ze mną nie kontaktowa przez kolejne 2 tygodnie. Po kilku telefonach do Pani Doroty udało się wymusić kontakt hydraulika współpracującego z Centrumgaz (zadzwonił 9 sierpnia). Kolejny kontakt w sprawie umówienia terminu rozpoczęcia instalacji pieca był dopiero 24 sierpnia. Tego dnia panowie (a było ich 2) przyjechali, obejrzeli kotłownię i obiecali w ciągu dwóch dni podać termin montażu. I tyle ich widziałam, do dnia dzisiejszego nie ma z nimi kontaktu, a ja zostałam bez ogrzewania (a niestety zimno się robi coraz bardziej). Jeśli ktoś będzie się zastanawiał nad zleceniem usług tej firmie proponuję się mocno zastanowić. Może to być duży błąd i jeszcze większy kłopot.
    Klientka

21.02.2023 16:53

Podzielam Pana opinię, totalny brak kompetencji Pani Doroty, fałszowanie dokumentacji, niekompetencja projektanta i wiele innych, absolutnie nie polecam!

Zostaw merytoryczną opinię o Centrumgaz Sp. z o.o.