SBM

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o SBM Sp. z o.o.

Opinie o SBM Wrocław

Nie przegap nowości o SBM Sp. z o.o.!

Robotnik

04.02.2026 21:22

Polecam wszystkim pracę w firmie sbm. Pracuje od wielu lat i jestem bardzo zadowolony z podejścia firmy do pracowników, wypłaty zawsze dobrze policzone i na czas, prawo do urlopu w Polsce i Niemczech, darmowe noclegi w dobrym standardzie oraz dojazdy do pracy. Podczas choroby i L4 nikt nie robi problemu i można bez stresu się wyleczyć. Za dojazd do Niemiec płacony jest czas w drodze. Jeśli chodzi o zarobki to w Niemczech można dobrze zarobić 12-15k netto.
    Jaro

12.01.2026 10:06

Witam czy są oferty pracy w Niemczech i jakiej stawki można się spodziewać.jak często są zjazdy do domu?

21.01.2026 10:16

Dzień dobry, rekrutację na stanowisko robotnika torowego z wyjazdami do Niemiec planujemy rozpocząć na przełomie stycznia i lutego. Ogłoszenie będzie opublikowane m.in. w serwisie GoWork. Stawka podczas wyjazdu to 13,90 eur brutto za godzinę. Zachęcamy do aplikowania, chętnie odpowiemy na wszystkie pytania.

25.08.2024 11:38

Firma SBM Sp. z o.o. szukała pracownika na Inżynier Budowy. Czy ktoś może był tam zatrudniony i opowie o swoich doświadczeniach?

Paolo1670

20.01.2026 15:45

Również miałem nadzieję, że się utrzymam ale okazało się później zupełnie inaczej. Na początku zatrudnienia firma oferowała wsparcie i pomoc we wdrożeniu. W praktyce wyglądało to inaczej. W zespole brakowało realnego wsparcia. Zamiast pomocy często padały komentarze typu: „to są podstawy przecież” albo „na pewno miałeś to na studiach”. Oczekiwania były nieadekwatne do etapu wdrożenia. Jeśli firma obiecuje wsparcie na początku pracy, powinna faktycznie je zapewnić. Po ok. 2 miesiącach pracy otrzymałem wypowiedzenie. Jako powód wskazano m.in. brak opanowania w krótkim czasie zagadnień, które w mojej ocenie wymagają znacznie dłuższego okresu nauki i praktyki. Dodatkowo podstawą decyzji było zgłoszenie, że miałem krótką drzemkę w biurze. Nie było wcześniej rozmowy z przełożonym, ostrzeżenia ani próby wyjaśnienia sytuacji. Widocznie praca w tej firmie nie była mnie pisana.

21.01.2026 10:04

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Przykro nam, że współpraca nie spełniła obustronnych oczekiwań. Każdej nowej osobie zapewniamy wsparcie na etapie wdrożenia, jednocześnie oczekując stopniowego osiągania samodzielności zgodnie z wymaganiami stanowiska. Potwierdzają to przykłady wielu pracowników, którzy rozpoczynali pracę w naszej firmie jako inżynierowie bezpośrednio po studiach, a dziś z powodzeniem pełnią role kierowników robót. Decyzja o zakończeniu współpracy była wynikiem całościowej oceny realizacji obowiązków oraz standardów pracy obowiązujących w firmie. Ze względu na poufność nie odnosimy się do szczegółów - zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z działem HR. Pana uwagi traktujemy jako cenny sygnał do dalszego doskonalenia naszych procesów. Życzymy powodzenia w dalszej karierze zawodowej!
    nowy

30.07.2024 09:52

witam kilka dni temu pytyałem pracodawcę czy stosujecie zasadę "equal pay" ale zapytanie znikło i nie wiem czy ktos to usuwa czja cos nie tak zrobił, i co ze stawką 12.85 czy ona z czasem rosnie czy jest stała
    Andrii

14.10.2024 12:18

Potrzebujesei tylko na Niemcy do pracy
    Krzysztof M

30.03.2025 11:25

Ich kenne Deutsch. Wie viel kann ich verdienen?

Oferty pracy - SBM Sp. z o.o.

Elekromonter / Elektromonterka ds. automatyki

Wrocław

Prowadzący/a maszyny do kolejowych robót budowlanych

Wrocław

Artur

13.05.2024 17:40

Jaka jest stawka na Niemcach dla zwykłego montera
    Krystian

17.03.2025 10:05

Jaka jest stawka dla montera z 6 letnim doświadczeniem?

17.03.2025 14:39

Dzień dobry, jeżeli interesuje Pana praca jako monter nawierzchni torowych (robotnik torowy) z wyjazdami do Niemiec, stawka na start to 12,85 euro brutto za godzinę. Wraz z doświadczeniem w firmie oraz zdobyciem np. dodatkowych uprawnień, stawka wzrasta. Dodatkowo na czas oddelegowania do pracy w Niemczech zapewniamy noclegi w pokojach 1-osobowych w hotelach, dodatek żywieniowy oraz pokrywamy koszty dojazdu. Zachęcamy do przesłania CV lub kontaktu telefonicznego z naszym biurem tel. 71 798 56 00 – chętnie odpowiemy na wszelkie pytania.
    Nowy

27.07.2024 13:15

Czy stosujecie zasadę "equal pal" bo te 12.85 które oferują to na budowach których byłem nikt nie zarabia i czy jakbym się z wami porozumiał czy potem wieksza stawka czy dalej to samo
    jon jon

04.07.2024 12:34

@Pracodawca pytanie o bhp w Szcz/ Stargardzie. Te częste podróże służbowe to jaki dokładnie region polski ? dotyczy to polski północno zachodniej, wschodniej, południa ?? Myślę że to ważna informacją i innym osobą reż mogłaby pomóc w podjęciu decyzji o aplikowaniu lub nie

04.07.2024 13:29

Dzień dobry, Specjalista ds. BHP w Szczecinie/Stargardzie jest odpowiedzialny za bezpieczeństwo na naszych kontraktach w północnej części Polski. Wyjazdy służbowe zazwyczaj są jednodniowe i zdarzają się max. 4-5 razy w miesiącu. Dziękujemy za celną uwagę! Doprecyzujemy tę informację w naszym ogłoszeniu. Zapraszamy do aplikowania :)
    jon jon

06.07.2024 14:55

nie, niee ja już byłem ;-) ale napiszę do innych osób które się wahają czy zastanawiają... Rozmowa kwalifikacyjna zrobiła na mnie bardzo fajne wrażenie i wydaje mi się że team / szefowa / HR jest fajny, komunikatywny, także chyba śmiało. Może na początku było by więcej pracy związanej z zaznajomieniem się z wymaganiami tej branży ale początki zawsze są trudniejsze. Sam przebieg rozmowy - treściwy, w przyjemnej atmosferze bez nie potrzebnego napięcia oraz z dużym chyba mogę powiedzieć zrozumieniem dla kandydata że będzie potrzeba zanurzenia się w nowe obszary wiedzy behapowskiej. Czasem o dalszej aplikacji decydują nasze potrzeby np. dla osób posiadających dzieci - potrzeba bycia częściej w domu itp ale takie informację jak zakres podróży służbowej, rejon i częstotliwość już wylistowanych w ogłoszeniu to fajna sprawa... Oczywiście różne osoby mogą mieć różne potrzeby i wymagania. pzdr
    R

06.06.2024 21:48

Stawka 12 euro i morzesz tylko polowe roku byc w Niemcach. Ja teraz w domu siedze. Nie ma podwyszek. Firma dobra dajom postojowe

Kontakt - SBM Sp. z o.o.

Klecińska 123 54-413 Wrocław

Branża główna: Infrastruktura transportowa

FacebookIconLinkedinIcon

16.02.2024 10:12

Czy zdarzają się nadgodziny w SBM Sp. z o.o.?
    Kardo

15.05.2024 23:55

Nadgodziny to raczej rzadkość, chociaż czasem się zdarzają
    kardi

28.05.2024 22:05

No zdarzają się, ale prawda jest taka że w każdej firmie się zdarzają

28.02.2024 15:21

AnaS

15.03.2024 13:41

Osoby, które wchodzą na niniejszy portal w poszukiwaniu wiarygodnych opinii, muszą mieć w sobie naprawdę dużą dozę obiektywizmu i włączyć filtr antyhejtowy;) już pierwszym okiem widać, że powyższa opinia ma na celu uderzyć personalnie w osobę, jest nastawiona na niszczenie reputacji i sianie zamętu wśród potencjalnych pracowników. Nie zgadzam się osobiście z takimi praktykami, są one mocno krzywdzące i nie zasługują na jakąkolwiek uwagę. To tak w tak w temacie daleko idącej kultury, w tym osobistej :) Ps. Pamiętajcie, żeby nie karmić (usunięte przez administratora);)
    Anonimowy użytkownik

16.03.2024 14:21

Dziwi mnie powyższa opinia. (usunięte przez administratora) jest osobą o najwyższych kompetencjach: rzeczowa, profesjonalna, ale też empatyczna. Być może brak kompetencji na rozmowie okazał się zbyt wielkim obciążeniem dla osoby piszącej ten komentarz… Mi akurat również nie udało się otrzymać stanowiska, na które aplikowałem. Pogodziłem się z tym, że był ode mnie lepszy kandydat i nie będę przelewać swoich frustracji na rekrutera ;)
    Kewin

18.08.2023 10:26

Szkoda czasu na tą firmę,w Polsce nie mają kontraktów...Niemcy to chyba tylko dla wybranych..A ludzi chcą przyjmować.
    Rk

30.07.2023 13:24

Proszę o opinię na temat wyjazdów do Niemiec, od niedawna jeżdżę z nimi do Niemiec i jest słabo , mało godzin itp czy ktoś z innych grup wyjeżdżających do Niemiec ma jakieś inne uwagi?

Zostaw merytoryczną opinię o SBM Sp. z o.o.