Alicja22.03.2021 15:52
Minusy :
- oszczędzanie totalne na pracownikach, osoba która przyszła za mnie do pracy musiała korzystać ze mną z jednego komputera na zmianę, ponieważ Szef uważał, że na miesiąc czasu nie opłaca się kupowanie nowego komputera.
- stanowisko, które się miało w umowie kompletnie nie było adekwatne do zakresu pracy. Robiło się dużo więcej niż powinno i niż oficjalnie jest dozwolone. Niestety, konsekwencjami za zgłaszanie jakichś sprzeciwów było poniżanie pt. " Ja mogę Ci nie wypłacić wypłaty" ,
- prośba o podwyżkę była odbierana jak zamach stanu pt" a co Ty takiego robisz"
- Akuo dba jedynie o dział finansów, mimo to że tym działem zajmują się nawet ludzie pracujący w developmencie ( jak ja), bo trzeba przecież pomagać, na wypłatę się to nie przekłada
- Dyrektor finansowy, który jest obecnie robi ogromną łaskę o każdy wykonany przelew. Dosłownie o każdy, nie ważne czy to wypłata (która wcześniej wypłacana do końca miesiąca nagle zaczęła przychodzić z kilkudniowym opóźnieniem - efekt zmiany osoby na stanowisku, czy to opłata skarbowa ( padło określenie - nie zawracaj mi (usunięte przez administratora) swoimi głupimi przelewami)
- Członek Zarządu w przypływie frustracji potrafił na mnie krzyczeć przy innych pracownikach doprowadzając mnie do płaczu ( usłyszałam - nie rycz mi tutaj)
- Pani z HR z firmy EOL nie chciała udostępniać kwitków z wypłaty, mimo wyraźnego sygnału Szefa, że firma opłaca prywatną opiekę medyczną, owa Pani kazała podpisać oświadczenie, że wyrażam zgodę aby mi pobrała całą kwotę składki za kilka miesięcy wstecz, oczywiście niczego podpisanego nie dostała.
Takich kwiatków mogłabym jeszcze trochę wymienić.
Plusem pracy w akuo była jej elastyczność i ludzkie podejście szefa do wyjścia do lekarza,
ale żeby nie było za dobrze, nawet na urlop trzeba zabrać laptopa.
Pozdrawiam.