Przyznam ze nie spodziewałem sie ze mieliście tak duzo szkoleń jak tutaj pokazuje sie w komentarzu. I serio tak duzo to wnosi ze lepiej sie pracuje? są potem podwyżki?
22.03.2024 04:42
Ciekawi mnie jak takie szkolenie pracownika fizycznego produkcji zwierzęcej może w praktyce wyglądać. w tej aktualnej ofercie w sieci piszą o chęci do nauki i motywacji do pracy. opowiecie wprost jak wygląda taka praca przy tej całej trzodzie chlewnej? Po tych dawniejszych komentarzach za dużo się nie dowiem
Pol-Ferm - dział HR @Pracodawc
20.05.2024 11:06
Szkolenie pracownika fizycznego obejmuje kilka etapów:
1. BHP – szkolenie ogólne i stanowiskowe (jak wszędzie – z podkreśleniem dodatkowych zagrożeń wynikających z pracy z dużymi zwierzętami)
2. Bioasekuracja – zasady ochrony ferm przed zagrożeniem mikrobiologicznym (ze szczególnym naciskiem na przeciwdziałanie możliwości zakażenia wirusem ASF)
3. Zasady postępowania ze zwierzętami – firma kładzie duży nacisk na humanitarne podejście do zwierząt i dużo czasu podczas szkolenia poświęca się na naukę takich zachowań które eliminują lub do minimum ograniczają stres lub ból u zwierząt.
4. Szkolenie stanowiskowe – dotyczy konkretnych zadań które pracownik będzie wykonywał – zależy ono do jakiego działu pracownik zostaje przydzielony. Tutaj pojawia się wzmiankowana w pytaniu „możliwość rozwoju” Często jest bowiem tak, że pracownik zachęcany jest po pewnym czasie do zmiany stanowiska (co wiąże się z kolejnym szkoleniem). Opanowanie kilku różnych funkcji (praca na rozrodzie, na porodówkach, przy knurach itp.) czyni pracownika bardziej elastycznym – co wiąże się z wyższym wynagrodzeniem.
5. Szkolenie specjalistyczne – pracownicy z co najmniej dwuletnim stażem mogą starać się o powierzenie funkcji specjalisty – to jest osoby której obowiązki koncentrują się na jednym wybranym elemencie pracy (np. przygotowywaniu nasienia, kryciu, opiece okołoporodowej). Możliwe jest uzyskanie przez pracownika umiejętności specjalisty z różnych dziedzin na danym dziale – co umożliwia uzyskania stanowiska brygadzisty.
6. Szkolenie dla brygadzistów/zastępców brygadzistów. Obejmuje zasady zarządzania podległym personelem.
Przychody i zysk Fermy Trzody Pol-Ferm
10,0 mln
2021
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
01.03.2022 13:42
Jeśli ktoś jest zainteresowany to właśnie firma Fermy Trzody Pol-Ferm Sp. z o.o. rekrutuje na stanowisko Asystentka. Może ktoś planuje aplikować?
lukas
02.06.2022 16:06
Dzień dobry. Jestem zainteresowany pracą na stanowisko asystent działu technicznego. Jestem emerytem mundurowym (lat 43), ukończone Technikum budowy maszyn oraz studia magisterskie o kierunku doradztwo personalne i zarządzanie personelem. Ponadto posiadam prawo jazdy kat b+e oraz władam językiem niemiecki oraz angielski w stopniu komunikatywnym. Przez ponad rok pracowałem jako inspektor ds. technicznych w PGKiM Sp.z.o.o. w Lubsku(2020-2022). Moje pytanie jest następujące: czy jest sens składania podań na ww. stanowisko? Proszę o odpowiedź.