HOLISTICON CONNECT

• Biestrzyków
  • Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o HOLISTICON CONNECT SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

Opinie o HOLISTICON CONNECT Wrocław

Nie przegap nowości o HOLISTICON CONNECT SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ!

11.03.2025 19:12

Cześć! Super, że tu jesteś!

Witamy na naszym profilu na GoWork – miejscu, gdzie możesz podzielić się swoimi wrażeniami z pracy u nas lub opowiedzieć, jak poszło na rekrutacji. Jesteśmy ciekawi Twojej opinii, więc nie krępuj się – każda uwaga jest dla nas cenna.

Masz pytania? Śmiało! Postaramy się odpowiedzieć na każde i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Zależy nam, żeby to miejsce było pełne szczerych opinii i konstruktywnych dyskusji. Nie boimy się krytyki – jeśli pomoże nam ona być lepszą organizacją, tym lepiej!

A przy okazji – pamiętajmy o wzajemnym szacunku. Wpisy obraźliwe, hejterskie i szerzące dezinformację, zostaną zgłoszone do administratora serwisu – nie akceptujemy hejtu i stanowczo będziemy się mu sprzeciwiać. Za to dobre rady, pozytywna energia i rzeczowe komentarze są tu zawsze mile widziane!

Dzięki, że poświęcasz czas na podzielenie się swoim zdaniem. Każdy głos ma dla nas znaczenie!

Pozdrawiamy serdecznie,

Zespół Holisticon Connect
    Luigi

13.03.2025 07:56

Z przyjemnością dzielę się swoją opinią na temat pracy w firmie Holisticon Connect, z którą współpracuję jako programista już od prawie 7 lat. W tym czasie miałem okazję doświadczyć różnorodnych aspektów pracy w tej firmie i mogę śmiało stwierdzić, że jest to miejsce, które stawia na profesjonalizm oraz elastyczność. W ciągu mojej kariery w Holisticon Connect, zdecydowałem się raz na zmianę klienta dla którego pracowałem, co wynikało z mojej osobistej decyzji. Firma w pełni wspierała moją decyzję, co pokazuje, że daje pracownikom przestrzeń do podejmowania wyborów zgodnych z ich rozwojem zawodowym. Holisticon Connect oferuje elastyczne podejście do miejsca pracy, umożliwiając zarówno pracę zdalną, jak i stacjonarną w biurach w Wrocławiu, Warszawie i Krakowie. Co istotne, firma nie narzuca sztywno żadnej formy pracy, ani nie wymaga minimalnej liczby dni spędzonych w biurze. Dla wielu pracowników jest to dużą zaletą, gdyż daje elastyczność pozwalającą zachować zdrową równowagę zawodowo-prywatną według własnych preferencji. Jeśli chodzi o atmosferę w pracy, zależy ona w dużej mierze od zespołu, z którym współpracuję. Ze względu na bezpośrednią współpracę z klientem, różne zespoły mogą mieć swoją specyficzną dynamikę. W moim przypadku relacje w zespole są bardzo pozytywne, co sprawia, że praca jest satysfakcjonująca i pełna wsparcia. Zdecydowanie mogę polecić to miejsce każdemu, kto szuka stabilnej, ale i elastycznej ścieżki kariery.
    Mateusz

02.04.2024 11:25

Serdecznie polecam pracę dla Sigma IT. Bardzo ludzkie podejście, dobre wynagrodzenie, świetna atmosfera. Jestem szczęśliwy, że mogę tu pracować

24.04.2024 10:52

Dzięki Mateusz, miło wiedzieć, że dobrze Ci się z nami pracuje :)

mg

23.07.2026 12:07

czy można wysyłać do holisticon cv a konto przyszłych rekrutacji, a jeśli tak to na jaki adres?

27.07.2026 06:41

Hej! Jasne, podeślij CV na adres [email protected]. Zaznacz proszę, jakim obszarem, jakimi rolami jesteś zainteresowany/a i nie zapomnij o niezbędnej zgodzie na poczet przyszłych rekrutacji. :)

kandydat

05.05.2026 07:56

Wysałem moje CV w grudniu 2025 i czas reakcji HR to 4 miesiace na moja kandydature. (usunięte przez administratora) rozmowa to gadka szmatka o niczym, mnostwo obietnic, oferuja az 1 dzien wolny w roku na samorozwoj. Probowalem nie zleciec z krzesla kiedy to uslyszalem. Oczywiscie work-life balance, ale nie oferuja platnych dni wolnych (usunięte przez administratora) To jest ich definicja work-life-balance. Rekruter przyszedl spozniony na spotkanie 15 minut, mimo ze to ona wybierala termin. Zero szacunku. (usunięte przez administratora) zaoferowali mi 4 inne FANTASTYCZNE oferty w ktorych jestem idealnym kandydatem.(usunięte przez administratora) Oczywsicie obiecujemy feedback zawsze dzwonimy, nigdy sie nie odezwali 😃 (usunięte przez administratora)

06.05.2026 11:15

Hej! Czasem faktycznie odzywamy się po dłuższym czasie, ale tylko w sytuacji, gdy podczas aplikacji zaznaczyłeś odpowiednie zgody, a my akurat mamy ofertę pracy, które mogłaby wydać Ci się interesująca. :) A jeśli odezwaliśmy się w kwietniu i wciąż czekasz na feedback, najpewniej proces rekrutacji jest wciąż w toku i wkrótce otrzymasz informację zwrotną. Gdyby tak się nie stało, śmiało napisz maila na adres [email protected]. Dodatkowo, by zapewnić kandydatom transparentne informacje na temat procesu rekrutacji, wdrożyliśmy smart trackera – narzędzie, które umożliwia bieżący podgląd sytuacji. Poruszyłeś kwestię rozwoju i faktycznie, mamy płatny dzień przeznaczony na rozwój (niezależnie od formy współpracy). Nie oznacza to, że w pozostałe dni się nie rozwijasz lub że nie możesz tego robić poza godzinami pracy. Za ten dzień my po prostu Ci zapłacimy. Być może to niewiele, natomiast my doceniamy ten benefit i wiemy (również z opowieści naszych kandydatów), że nie wszystkie firmy oferują jakiekolwiek płatne dni przeznaczone na rozwój. Odnośnie płatnego urlopu w ogóle – oczywiście w przypadku umowy o prace nie podlega on dyskusji. Każdy pracownik ma do niego pełne prawo. Na B2B masz rzecz jasna prawo do przerwy w świadczeniu usług, ale ona nie jest płatna. Zawsze sugerujemy naszym kandydatom, by zamortyzowali sobie dni wolne w swojej stawce godzinowej. Działamy zgodnie z przepisami prawa. :) Za spóźnienie rekruterki przepraszamy – nie jesteśmy z tego dumni, ale podobnie jak naszym kandydatom, i nam czasem coś wypadnie, czasem przedłuży się poprzednie spotkanie itp.. Takie sytuacje, choć bardzo rzadko, czasem się zdarzają. Wszystkiego dobrego! :)
    Michał H

12.06.2025 12:10

Pracowałem dla Holisticona (wcześniej Sigmy) jako programista przez trochę ponad dwa lata i nie mogę napisać złego słowa. Jak w każdym outsourcingu, wiele zależy od konkretnego klienta i po tej stronie zdarzały się zgrzyty, natomiast management Holisticona zawsze w takich sytuacjach robił wszystko co możliwe, żeby chronić i wspierać pracowników. Będę bardzo miło wspominał i zdecydowanie polecam!
    wystarczający

26.03.2025 14:51

Od kilku miesięcy widzę tę samą ofertę pracy na wszystkich job boardach. Jest ona wyróżniona na chyba każdym z nich. Aplikowałem chyba 2 razy i nic - nie dostaję nawet zwrotki mówiącej o tym, że aplikacja została przyjęta przez system. Jeśli nie chcecie nikogo zatrudnić, to przestańcie proszę promować tę ofertę, bo to jedynie kłuje w oczy. Na GoWorku firmy-siostry (Holisticon Insight) opisana jest podobna historia i odpowiedź Holisticonu mówiąca o tym, że "system rekrutacyjny był uszkodzony" - informuję więc, że prawdopodobnie i dla Connectu jest on niezmiennie uszkodzony.
    wystarczający

26.03.2025 16:08

Hej, dzięki za odpowiedź. Zwracam honor - oferta pracy, o którą mi chodzi faktycznie nie jest w tym momencie wyróżniona na job boardach (być może była w przeszłości - nie pamiętam), ale jest "promowana" na LinkedIn, co w końcu pchnęło mnie do napisania tutaj powyższej opinii. Nieotrzymywanie odpowiedzi na aplikację jest dla mnie normalne (niestety), natomiast spodziewam się otrzymać chociaż mail od automatu mówiący o tym, że aplikacja została przyjęta i zarejestrowana.

26.03.2025 16:15

Hej! Sprawdziliśmy to i faktycznie, nie przychodzi żaden mail po zaaplikowaniu, natomiast w każdym przypadku wyświetla się na ekranie informacja, że CV zostanie rozpatrzone i wówczas – jeśli profil okaże się spójny z tym, kogo szukamy – nawiążemy kontakt. :) Niemiej, tak jak sugerowaliśmy - skontaktuj się bezpośrednio, by uzyskać dokładne info. :)
    Skorpion

11.07.2024 14:49

Czy oferta pracy zdalnej z arabskim jest dostępna tylko dla Polaków? Native speaker z Egiptu, z innymi językami

19.02.2024 09:33

Czy w Sigma It Polska Sp. z o.o. odbywają się wewnętrzne rekrutacje?

24.04.2024 10:51

Hej! Tak, czasem prowadzimy rekrutacje wewnętrzne, polecam obserwować naszą stronę https://sigmait.pl/careers-page/, gdzie znajdują się wszystkie otwarte rekrutacje. :)

06.11.2023 17:16

Zainteresowało mnie ogłoszenie data engineer, szczególnie że praca w pełni zdalna. Chciałam się zorientować ile średnio trwa proces rekrutacyjny? Krócej niż miesiąc?

21.12.2023 12:44

Ok, a czy z wybranymi kandydatami podpisywany jest lis intencyjny? No bo trzeba zwolnić się z poprzedniej pracy i aby nowa firma się nie rozmyśliła i aby nie zostać bez pracy, to jest taki dokument zabezpieczający obie strony?? Czy jednak trzeba ponieść ryzyko, że firma może się rozmyślić w ostatniej chwili?
    koder

18.02.2024 20:48

List intencyjny nie zabezpiecza przed czymkolwiek, to tylko kurtuazja i oficjalne wyrażenie woli zatrudniającego, że chce zatrudnić kandydata. Wiem, bo konsultowałem to swego czasu z prawnikiem.

07.11.2023 08:14

06.12.2023 14:15

Tzw. "Ławka" była nielimitowana przez wiele lat, natomiast aktualny rynek zmusił nas do zmienienia zasad i ograniczenia jej do maksymalnie 3 miesięcy – co nadal nie oznacza, że zawsze czas "na ławce" będzie taki sam. Musimy reagować na to, co się dzieje na rynku i nie są to proste decyzje, dlatego tym bardziej prosimy o nieprzeinaczanie rzeczywistości w publicznych komentarzach.

19.10.2023 10:30

Jak szefostwo w Sigma It Polska Sp. z o.o. traktuje ludzi?

22.10.2023 01:42

I jak to testujecie dokładnie? Chciałbym po prostu wiedzieć, jak mniej więcej rozmowa rekrutacyjna wygląda i na co się psychicznie mam przygotować. Do tej pory firmy z którymi miałem do czynienia to jednak opisywały te kwestie mniej więcej, nie była to jakaś enigma. I czy dostane feedback ?

23.10.2023 08:23

Spodziewaj się, że zadamy pytania weryfikujące różne obszary Twoich kompetencji miękkich, takich jak np. komunikacja, praca w zespole, adaptacja do zmian etc. Musisz być przygotowany na to, by opowiedzieć o swoich wcześniejszych doświadczeniach i o sobie – swoich mocnych i słabych stronach, motywacji itp. Będziemy chcieli Cię poznać, więc do rozmowy musisz się jakoś szczególnie przygotowywać, docenimy naturalność i szczerość. Fajnie, jakbyś upewnił się przed rozmową, że działa Ci kamerka i mikrofon. :) I tak, oczywiście przekażemy Ci feedback.

31.08.2023 09:30

Trwa rekrutacja obecnie i chodzi o prace jako AWS Python Backend Developer. Samo ogłoszenie jest po angielsku. A rekrutacja? Rozmowy i jakieś zadania rekrutacyjne są w jakim języku? W PL czy w ANG?

18.10.2023 19:42

Na jakim poziomie powinien być język angielski kandydata, aby mieć szansę na zatrudnienie? :-) W jaki sposób weryfikowana jest jego znajomość? Poprzez rozmowę? Czy może jakiś test? Myślę cały czas nad aplikacją, dlatego dopytuję, by wiedzieć, czego się spodziewać i ewentualnie, jak się przygotować. :P

18.10.2023 20:26

Hej! Minimum to takie mocne B2 – chcemy mieć pewność, że bez problemu będziesz w stanie porozumiewać się z anglojęzycznymi kolegami z zespołu, a w razie potrzeby także z klientem. Testów nie praktykujemy, natomiast możesz spodziewać się, że część pytań podczas pierwszej rozmowy rekrutacyjnej zadana będzie w j. angielskim. Nie musisz się do nich specjalnie przygotowywać. Nad aplikacją się zbyt długo nie zastanawiaj i śmiało wysyłaj CV, jeśli wolisz, możesz bezpośrednio do mnie: [email protected]. Koniecznie dopisz, jaką rolą jesteś zainteresowany. :)

Kontakt - HOLISTICON CONNECT SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

Strzegomska 138 54-429 Wrocław

Branża główna: Oprogramowanie - Systemy IT

21.06.2022 16:17

To nie jest producent oprogramowania. To nearshoringowa firma outsourcingowa obsługująca głównie skandynawskich klientów. Innymi słowy - raczej outsourcing i nearshoring niż firma z branży IT.

10.03.2023 10:58

Nadzór klienta jak nad każdym bodyleasingiem

30.05.2023 10:03

Niezupełnie się z Tobą zgadzam @Urszula – nad każdym zespołem czuwa polski manager zatrudniony przez Sigmę, na którego wsparcie każdy członek teamu może liczyć :)
    Firma to żart

07.01.2023 14:22

Po calym procesie rekrutacyjnym (ktory wypadl pozytywnie, rozmowa techniczna) dowiadujesz sie ze mimo wszystko jednak nie bo klientowi sie odwidzialo, nie polecam brania rekrutacji w tej firmie body leasingowej.

30.05.2023 09:54

Hej Niestety, takie sytuacje bardzo sporadycznie się zdarzają – np. dlatego, że klient zatrudnia kogoś po swojej stronie bądź wybiera kandydata zaproponowanego przez inną firmę. Zwykle transparentnie informujemy o tym naszych kandydatów, a ponieważ często prowadzimy kilka procesów na podobne stanowiska równolegle, w takich przypadkach, gdy tylko to możliwe, staramy się zaproponować kandydatowi udział w innej rekrutacji.
    ASoor

06.03.2023 14:58

Pani rekruterka przy pierwszej rozmowie zapewniała że niezależnie od wyniku da znać - niestety nie dała znać. Miło byłoby jednak dostać feedback - niezależnie jaki by był
    nurgle

02.05.2023 17:58

Widelki sa w ofertach, rzuc okiem na nofluffjobs - tam sa szczegoly

30.05.2023 09:45

Hej! To zależy – czasem to krótka rozmowa z osobą z działu rekrutacji + rozmowa techniczna po naszej stronie, często dochodzi jeszcze kolejny etap (np. rozmowa finałowa z klientem, zadanie testowe, rozmowa z managerem). Staramy się, by proces rekrutacji zamykał się w dwóch tygodniach, czasem udaje nam się ten czas skrócić, czasem zaś odrobinę się wydłuża.

11.01.2023 10:41

Jaki jest okres rozliczeniowy w Sigma It Polska Sp. z o.o.? Kiedy można spodziewać się przelewu wynagrodzenia?

30.05.2023 09:41

Hej! Czas wypłaty wynagrodzenia jest określony w każdej umowie o pracę. Wynagrodzenia niemal zawsze są wypłacane przed czasem :)
    Kandydatka

26.08.2022 20:37

Rekruterka zajęła mi 30 minut, w trakcie których rozmawiałyśmy w języku polskim i angielskim o moim dotychczasowym doświadczeniu, motywacji, planach zawodowych. Pomimo zapewnień, że wróci z informacją zwrotną bez względu na to, czy przejdę do następnego etapu, czy też nie, oczywiście się już nie odezwała. Nie dostałam nawet jakiegoś głupiego automatu, że dziękują mi za udział. Brak profesjonalizmu.

12.09.2022 13:26

Hej! Przykro mi, że nie otrzymałaś feedbacku. W wakacje mieliśmy małe problemy techniczne, przez co nie wszystkie nasze maile (w tym te z feedbackami dla kandydatów) trafiły do odbiorców. Podeślij proszę maila na mój adres – [email protected], postaram się jak najszybciej wyjaśnić sprawę. :)
    Trefl

10.01.2023 18:38

No nie tylko na wakacjach mieliście Państwo tego typu wyzwania - niestety inni kandydaci z grudnia po aplikacji do was również nie otrzymali choćby potwierdzenia o aktualności oferty, po czym ta kilka dni temu ponownie pojawiła się online.(usunięte przez administratora)Powodzenia!

23.06.2022 11:40

Jak wygląda każdy z etapów rekrutacji w Sigma It Polska Sp. z o.o.?
    Rozczarowany

26.07.2022 13:14

Rekrutacja nie spełnia według mnie pewnych ogólnie przyjętych standardów.

28.07.2022 12:45

Hej! Będę wdzięczna za informację, co poszło nie tak, gdzie popełniliśmy błąd - liczę, że uda nam się go naprawić. Napisz proszę na adres [email protected], postaram się wyjaśnić sytuację :)

20.02.2022 10:21

Wiecie, czy Sigma It Polska Sp. z o.o. udostępnia laptop i telefon do pracy zdalnej?
    Irena

28.06.2022 12:42

A czy praca zdalna jest preferowana w firmie? Czy raczej model hybrydowy? :)

28.06.2022 14:50

To zależy od preferencji – są osoby pracujące w pełni zdalnie, są też takie, które preferują pracę z biura we Wrocławiu bądź hybrydową. Niczego nie narzucamy. :)

02.08.2021 11:36

Jak dużo osób pracuje w Sigma Itc Polska Sp. z o.o.?

03.08.2021 14:10

Cześć! Nasz polski zespół liczy już ponad 70 osób i wciąż rośniemy. Daleko nam jednak do atmosfery "korpo" – dbamy o dobre relacje i na ile to możliwe w czasie pandemii, staramy się integrować i pozostać zgranym team'em.

25.08.2021 11:50

Cześć @Małgorzata! Ze względu na pandemię, integracje stacjonarne są ograniczone, choć nie całkowicie – w lipcu udało nam się spotkać i w dwóch grupach braliśmy udział w super zabawie na gokartach i warsztatach renowacji mebli. :) Staramy się też integrować online, w swoich zespołach, tak, aby każdy znał swój team i czuł się jego częścią :)
    Norbert

21.04.2020 12:16

Podpowiedzcie jak pracuje się aktualnie w firmie w trakcie epidemii?

03.08.2021 14:05

Hej Norbert! Obecnie pracujemy w większości zdalnie (choć nasze wrocławskie biuro jest otwarte i dostępne!), i taka możliwość pozostanie utrzymana również po zakończeniu pandemii. :)
    byly dev

11.10.2019 11:37

Stanowisko na ktore bylem rekrutowany to Android developer Kod ktorym sie zajmowalem to C# i JS Mocno nie polecam O problemach organizacyjnych nawet nie chce wspominac, bo to mocno subiektywne i co kto woli
    ehh

21.04.2020 10:16

na nofluffjobs maja oferty podane z widelkami

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HOLISTICON CONNECT?

Byly dev w Sigmie

25.09.2019 16:51

Hmmm. Firma generalnie ok, ale mają jeden taki projekt.... Zatrudniają devów za niezłą kasę, ale nie uciec z tego projektu to może tylko ten, kto lubi grzebać w starociach, przesyłaniu stringów i debugowaniu niedebugowalnego kodu, gdzie środowisko trzeba zestawić z 20 nugetów w różnych wersjach, a dostępu do bazy nie ma. Zdarza się też tak, że zostaje się testerem, bo trzeba - testuje się mobilki, backend, wszystko. Spisuje się testcase'y w wordzie, bo klientowi się nie chce. Założenie jest takie, że developer zrobi wszysko. Od pisania kodu, po devops, testy, releasy, service desk. Twierdzą że nie są korpo.... To nie jest prawda. Korpopie.....nie na każdym kroku. Nie wiem, jak ktoś nie jest ambitny i chce stanąć na chwilę i nie patrzeć na nowości, to ok. W innym wypadku... No chyba że inny projekt, choć z własnego wrażenia - nie za dużo ciekawych rzeczy, a jak już to wyścig szczurów i dziwne gierki i układy. Poza tym - okres próbny jest obustronny.

Zostaw merytoryczną opinię o HOLISTICON CONNECT SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ